Bu endekste iyi kapattý. Devre kesmedi bu bile büyük baþarý....
Printable View
Bu endekste iyi kapattý. Devre kesmedi bu bile büyük baþarý....
Nasýl düþüyor ama...
Allahtan rallide o kadar tavan yaptýda þimdiki düþüþü etkilemiyor......
Ne tavanlar yaptý ne tavalar....
Vay be dediðimiz yükseliþler falan....
oprerasyon çocuðu ....
istesem seni þu an 1 ay içinde emekli ederim ..
sosyal medyalarla sayfa sayfa yayrým bu yazdýklarý . bu hesaplamalarýmý. tiktok instagram yotube twitterda bütün yüksek takipçili kiþiler bu hesaplarýmý gönderirim durmadan . Elbette bu yüksek takipçili kiþiler benim hesaplamalarýmý görür bi gün ve sayfalarýnda "bilgi" amaçlý paylaþýrlar, buna eminim.
Sonra istesem tiwwer'a , instagram'a ,telegram, tiktok'a youtub'a her gün reklam vererek sosyal medyalara reklam vererek bu hesaplamalarýmý yayarým.. 7 milyon borsa istanbul yatýrýmcýsýnýn bu hesaplamalarýmý görmesini saðlarým.
istesem seni 1 ay içinde emekli ederim.
ama bunu yapmayacaðým çünkü senin çýrpýnmaný seyrediyorum ve zevk alýyorum. Senin acý çekmeni aylara yaymak istiyorum. Bu sebeble hýzlý olursa süreç senin acý çekmen de hýzlý olur . ben senin acý çekmeni ve sürecin yavaþ yavaþ olmasýný istiyorum.
Ben senin çýrpýnýp, acý çekmeni seyretmek istiyorum... týpký bugün yaptýðýn gibi.
nasýl da belli ediyorsun acý çektiðini ve çýrpýndýðýný ... iþte bundan zevk alýyorum benim yemek yemek dýþýnda enerji kaynaðým da bu tip þeylerdir.
Nasýl ki sen, son 6 senedir benim gibi eski yatýrýmcýlara, yaptýðýný býrakmadýn , daðlar tepeeler çizdin durmadan her sene her ay her gün çizdin bu daðlarý tepeleri ve zevk aldýn bundan ... bu saatten sonra da ben zevk alacaðým senin acý çekmenden, çýrpýnmandan.. týpký bugün þu anda , senin acý çektiðini kývarandýðý görüyorum ve inanýlmaz zevk alýyorum bu olaydan.
6-8 ay boyunca senin kývranmaný ,acý çekmeni , çýrpýnmaný zevkle izleyeceðim. Týpký bugün, þu anda zevkle izlediðim gibi.
NOT: Yazdýklarým bilgi amaçlýdýr..Yatýrým tavsiyesi asla deðildir. Herkes kendi kararýný kendisi versin
birazdan devre keserse hiç þaþýrmam çünkü bu tahtacý hem devre kesici kralý hem de emekli.
NOT: Yazdýklarým bilgi amaçlýdýr..Yatýrým tavsiyesi asla deðildir. Herkes kendi kararýný kendisi versin
Paramýzý kurtarsaydýk bir...
Bu kadar ********lik fazla artýk....
Utanmasa taban olacak...
Kesicimizide yedik çok þükür....
Afiyet olsun pilaj þemsiyeleri...
%250 den %100 e düþtü bedelli.
Neden böyle oldu? Amaç ne ?
Diyelim ki yatýrýmcý hisse sattý bunun için? Bunun cezasýný kim çekecek?
Saçma saçma isler
"Bir ilkokul sorusu:
Bir hisse senedi önce %10 artar, sonra %10 düþerse fiyatý ne olmuþtur?
Anketi yayýn herkes yanýtlasýn:"
Özgür demirtaþ ta borsadan falan bahsetmeye baþlamýþ..
borsanýn rekamýnýn iyisinin kötüsünün olmaz.. reklam reklamdýr derler ya hani.. bide "Anketi yayýn herkes yanýtlasýn" diye yazmýþ özgür demirtaþ.
tweeti 620 bin kiþi oy kullanmýþ , 3 milyon kiþi de görünyülemiþ.
Þu an 7 küsür milyon olan yatýrýmcý sayýsýnýn , sosyal medyayýn da gücüyle 15 milyon kiþiye yýlbaþýna kadar çýkacaðýný bekliyorum
Yani 2023 yýlýný bile 15 milyon borsa yatýrýmcýsý ile kapatabilir , borsa istanbul.
https://twitter.com/ProfDemirtas/sta...83036144906322
bence Lütfi Bey de artýk bu tahtacýdan memnun deðil, tahtacýyý emekli etmek istiyor . Bu sebeble bence, Lütfi Bey yüzde 250 den yüzde 100 düþürdü bedelliyi.
Ama sayýn Lütfi Bey, hiç merak etmeyin siz, bu tahtacý en geç 6-8 ay içinde emekli olacak zaten.
Elon musk AI (yapay zeka ) için ;
Musk warns of AI 'civilizational risk'
https://www.youtube.com/watch?v=VNBb...hannel=SkyNews
https://www.youtube.com/watch?v=a4ab...CNBCTelevision
https://www.bloomberg.com/news/artic...nate#xj4y7vzkg
Bence bir hinlik var.
%250 bedelli yapýp 1 liradan rüchan verseydi ; daha az maliyetle hisse sahibi olunacaktý.
%100 bedelli yapop 1 liradan rüchan verince daha çok maliyetle hisse sahibi olunuyor.
Önceden 1 liradan 250 hisse alacaktýnýz, þimdi 1 liradan 100 hisse alacaksýnýz ve geri kalan 150 adetide piyasadan ( 30 TL ile bölünürse) 15,5 TL den toplayacaðýz.
Bu iþ kime yarar elindeki hisseyi piyasadan kol gibi fiyatlara kurumsallara satanlara yarar.
Kesin bu nedenle iptal etmiþlerdir.
e bebk tavan bozmuþ..
5-6 gün tavan gittikten sonra bozumuþ tavaný.
eskiden 10 gün 15 gün tavan yapardý halka arzlar, demeki artýk 4-5 gün tavan yapacak halka arzlar. HaTTa belki bir kaç ay sonra sadece 1-2 gün tavan tavan gider , belki ilk borsa gününde tavan olup , o gün tavaný bozarlar bu halka arz hisseleri.
Bu neden öncemli çünkü halka arza katýlmak için borsaya gelenler artýk baþka hisselerdi e araþtýrmak aramak bulmak zordunda
15 milyon yatýrýmcýya karþýn iþlem gören hisse sayýsý hadi 550 adet hiise olsun borsa istanbulun.
Gartner Pam Magic Quadrant 2023 sonuçlarý açýklanmýþ
Maalesef Kron listeye girememiþ bu sene. Önceki senelerde 3 veya 4 kez girmiþti bu rapora. Bu sene ise girememiþ bu rapora. Sebeb ise ciro yetersizliði gösterlmiþ. Yani yýllýk yaptýðý ciro kriterleri karþýlayamamýþ.
Bize bu bilgiler lazým. Yoksa yatýrýmcýdan 1 lira para toplayýp küreselde büyüyeceðiz cümleleri havada kalýyor.
Ben söylüyorum tekrar ediyim , bu raporlar güzelde sonuçlar görülmüyor.
Yoksa herkes bilir 3M-5M verip bilmem ne raporunda ismimi geçirmeyi.
Düþünsenize 3M veriyorsunuz dünyanýn en büyük þeylileri arasýnda listeliyorlar sizi....
Sonra gel konulu filmde oyna diyince vay efendim aslýnda ben bamya belgeselinde oynayacaktým falan... Gerçekler bir gün açýða çýkar....
yýllýk 10 milyon tl bile arge ve satýþ pazarlama masrafý yapmayan basit derecede ürünler geliþteren, satýþlarýnýn yüzde 99,9 unu yurtiçine yapan , link denen sözde yazýlým hissesinin anlýk F/S si 20 lerde.
arge yapmayan , satýþ pazarlama masraflarý 10 milyon tl bile olmayan papya tuvalet kaðýdý pardo papilin F/S si 20 lerde.
arge ve satýþ pazarlamaya harccanan para sýfýr olan Miatk denen sözde biliþim yazýlým hissenin F/S 20 lerde.
arge satýþ pazarlamaya yýlda 20 milyon tl harcayan, ve arge ve pazarlamanýn satýþlara oraný sadece yüzde5 olan, brüt kar marjý sadece yüzde37 olan, Sdttrr denen sözde uzay hissesinin F/S 30 larda.
Ayný sektörlerden örnekler vermeye çalýþýyorum. Mesela farklý sektörler de F/S ler F/K lar havada uçuþuyor..
örnek POLTK, SASA, HEKTS , KONTOLMATÝK , SMARTG , vs vs
Abi ben böyle hissenin speðinin 7 sülalesinin ta a... koyayým
Yatýrýmcýsýný si..en þirket böyle olunur.... Tabrik ediyorum...
Hergün ana avrat sövesim geliyor ya....
https://www.gartner.com/reviews/mark...date&pid=17231
2023 yýlýnda yazýlmýþ bir tane yorum var mý? yok niye yok çünkü hepsi oyun... Ekim -kasým gibi baþlanýr yazýlmaya...
Bu kadar sövüp duruyom bana bakmayýn alan alýr satan satar beni ilgilendirmez bu arada bunuda belirtiyim...
yatýrýmcý sayýsý 12 eylülde 7 milyon 140 binden , 14 eylülde 7 milyon 320 bine çýkmýþ. Yani sadece 2 günde 180 bin kiþi daha gelmiþ borsa istanbula.
https://www.vap.org.tr/?col=117
2 günde 180 bin kiþi demek , günlük 90 bin kiþi demek.
30 günde yani 1 ayda her gün ortalama 90 bin kiþi gelse , ayda 2 milyon 700 bin kiþi yapar.
Yýl sonuna kadar , borsa istanbulda 15 milyonu bile geçebilir yatýrýmcý sayýsý.
enflasyon sürdürkçe borsa istanbulun kýsa düzeltmeler hariç ciddi düþüþler olmaz. Bu da þu anlama gelir yatýrýmcý sayýsý 2026 yýlýna kadar hýzla artmaya devam edecek çünkü enflasyon 2026 yýlýnda tek haneye gelecek. Borsanýn yükseldiði gören herkes de akýn akýn gelmeye devam edecek 2 sene boyunca.
Yatýrýmcý sayýsý olarak yeni beklentim, 2025 yýlýnda 25 milyon kiþiyi bulmasý yatýrýmcý sayýsýnýn.
Borsada iþlem gören hisse saysýý þu an 517 adet civarý. Olsa olsa 2 senede maximum
600 hisseyi bulur iþlem gören hisse sayýsý bana göre.
Borsa endeks için ise hala beklentim geçerli , 25 bin puan olmasýnýn bekliyorum borsa istanbulun , 2025 yýlýnda. Yani 25 milyon yatýrýmcý ve 25 bin puan diyorum borsa istanbul için 2025 yýlýna.
dolarý söylemeye gerek bile yok çünkü þimdiden 50 tl diyorum ben dolara. Zaten hükümetin de OVP deki hedefi 43,9 tl .
2021 yýlýnda , dolar 7 liraydý, bist endeksi 1300 puandaydý, yatýrýmcý sayýsý da 1 milyon küsürdü.
yani özetle þöyle olacak..
2021 yýlý = Dolar : 7 lira , Bist100: 1300 puan , Yatýrýmcý sayýsý: 1 milyon kiþi
2025 yýlý = Dolar : 50 lira , Bist100 : 25000 puan , Yatýrýmcý sayýsý: 25 milyon kiþi.
KOBIL Kurucu ve CEO Ismet Koyun "Almanya'da kurulu KOBIL, benim gözümde deðeri 10 milyar dolardýr... Biz bir yüksek teknolojili güvenlik þirketiyiz. 100 milyonun üzerinde kullanýcýsý ve çok sayýda kendimize özel patentimiz var."
"Gömülü hizmet diyorum... Ýnsanlar artýk internete girdiklerinde, sigorta, otomobil, tv almak, tv'sini tamir edecek insaný bulmak isteyecekler... Ýsteyecekler, isteyecekler... Bu yüzden bu teknolojiye yýllarca yatýrým yapýyoruz ve yapmaya devam edeceðiz"
“Ýnternette en önemlisi de güven meselesi. Veriyi çok iyi kullanmanýz ve güvenliði ve baðlayýcýlýðý saðlamanýz önemli."
"Süper App, iþ yapma platformudur ve burada güvenlik ön planladýr... Türk bankalarýnýn dijital altyapýsý ve hizmetleri yabancýlarýn önünde. Alman Deutsche Bank, dijitalleþme için kendine 4 milyar dolarlýk bir bütçe ayýrdý ki, teknolojide, dijital altyapýsý geri kalmasýn diye..."
#AyvalýkBusinessForum23
LÝNK, papya tuvalet kaðdýný pardon papili, miatk ,sözde uzay þirketi olan sdttr yi geçtim..
KOOBÝL nedir amqqq.
dünkü þirketin kurucusu , kendi þirketini 10 milyar dolarlýk þirket olarak görüyorr..
vay a.q ne günlere kaldýk..
ah be kron be ahh .... bak bu ezikler bile kendini bi bok zannediyor artýk
Bedelli miktarýný %250'den %100'e düþürüyolar ve ortada hiçbir gerekçe yok. Daha önce hiç böyle bir þeyle karþýlaþmamýþtým. Bahsedilen hedeflerle ilgili 40 milyon TL yaklaþýk 1.5 milyon dolar ediyor þirkete sermaye konsa ne konmasa ne? Süreç zaten sýfýrdan baþlamýþ oldu, paranýn þirkete gireceði zamanda zaten belki de miktar 1 milyon dolara kadar düþecek.
"Para kazanýrsýn, kaybedersin ve sonra tekrar kazanýrsýn. Ama güven? Ýnþa etmen yýllarýný alýr, yýkman 5 dakikaný. Ve bir kez kaybedersen bir daha tekrar kazanamazsýn."
YHT trenlerine biletlerine zam gelmiþ..
ulaþtýrma Bakanlýðý, YHT biletlerine %33 zam yaptý.
Ankara-Ýstanbul tek yön bilet fiyatý 430 TL'ye çýktý.
pekii 2021 yýlýnda YHT /yüksek hýzlý tren) fiyatlarý ne kadardý?
Ankara Ýstanbul Hýzlý Tren Biletleri Ne Kadar?
Ankara Ýstanbul hýzlý tren bilet fiyatý, 70 TL olarak belirlenmiþtir.
Bütün imkanlarý elinde olan(herhangi bi mal,ürün,hizmet satýþýnda maliyet açýsýndan çok avatajlý olan ) devletin ta kendisi bile her þey en az 5 kat zam yaptý 2021 yýlýndan beri.
Arba ev , kira vs bunlarý söylemeye gerek yok çünkü bunlardaki artýþ ortalama 10 kat . 2021 yýlýndan beri
https://www.internethaber.com/istanb...u-2217855h.htm
sen emekli olduðunda, senin pastaný yemeyen þrefsiz evladýdýr.
Bu hisseyi endexten baðýmsýz bir hissem olsun diye aldým. Endexe Katolik nikahý kiymis düþerken 2x
HUAWEI VNS-L31 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.