Allah gönlüne göre versin hayırlısı olsun
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Allah gönlüne göre versin hayırlısı olsun
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çinli şirket: İnsanlara yapılan koronavirüs aşı testleri başarılı oldu https://sptnkne.ws/CQwS
Dow açılmış en düşük 24.874 gözükmüş topikte tık yok.
O zaman ne diyoruz; mal da yalan mülk de yalan gel viopta birazda sen oyalan!
Viop+borsa gerçektende zor ve insanı sosyal hayattan uzaklaştıran bi saha mı dersiniz oyun mu dersiniz yatırımdan çok batırım aracı mı dersiniz bilmem ama bakıyorumda zamanında buraya yatırılan parayı uğraşmadan altına yatırsam daha çok kazanırmışım. Gece gündüz streste yapmazdık.
O yüzden bu işe yeni başladım, işte 3-5 sene deneyeceğim vs.. sonra öğrenirim kazanırımlar zor iş. 50 kişide 1 ihtimal kazanırsın, borsa masasından kalkmadığın sürece de bi gün onuda masada bırakırsın.
Bazı arkadaşlarda bu ortamda kazanamayan parayı üçe beşe katlayamayan gitsin kumda oynasın demeye başlamış. Bu borsa adamı aya götürüp ordan güneşe doğru atar. Yolda bronzlaşıyorum derken bi bakarsın yanmış bitmiş kül olmuşsun.
Saygılar sevgiler iyi geceler...
OSYM nin yaptığı test ile bu ülke zor kalkınır.
Her sorunun bir doğru cevabı var, buna alışan kişi gerçek hayatta iş yapamaz.
Araya çoklu doğru seçenekleri de koymuşlar ( II ve IV gibi) ama neticede a, b, c, d, e şıklarında biri geçerli.
Sınav sorusu çözme tekniğini bilenler başarılı olur, sınavda çok düşünme zamanı da yok gibi.
Düşünme, alternatif geliştirme yeteneğine sahip kişileri birileri keşfeder ise na ala, yoksa sistem dışına itilebilirler.
Hafta sonu selçuk geçer ve ekibini dinleyerek borsa göçecek diyenler tokata hazırmıyız....
Bizdeki borsanın düşmemesinin sebeplerinden birinin açığa satış işlemlerinin yasaklanması olabilir mi? Açığa satış yaparak piyasayı bozamıyorlar gibi geliyor. Elinde mal varsa ancak satabiliyorlar. Yoksa satamıyorlar.
Aslında benim kanaatim bizi borsa düşeceği kadar düşmüş. Dolar bazında bankaları bir inceleyin bakalım. Ölmüş eşek kuttan korkmaz misali, yerli yatırımcı bist e yatırıma devam ediyor. Bu da ülke ekonomisi için oldukça pozitif bana göre.
Geçen günlerden birinde dowun büyük bir düşüşü olmuştu. Ben de bizim borsa da düşer diye elimdeki hisselerin bir kısmını alttan geri alırım diye sabah sattım. öğleden sonra işler umduğum gibi olmadı bizim borsa artıya geçti ve ben zararına hisselerimi geri almak zorunda kaldım. Acı bir dersti benim için.
Peki sizce borsamız neden düşmüyor?
Birincisi BIM faktörü.
BIM 12 Haziranda 63,75 TL XU30 da 127.200
BIM'in bu endeksteki ağırlığı % 12,63. Bu 2 haftada BIM % 10 prim yapmış ve endeksi 1.600 puan yukarı atmıştır.
İkicisi ise,
En yetkili ağızdan yapılan TCELL manipülasyonu... Sana mı kaldı bre şerefli TCELL geçmişte şu fiyatı gördü, bu fiyatları hak etmiyor demek. TCELL o fiyatı gördüğü zamanlardaki yurt dışı benzer hisselerin fiyatına da bir baksana... Onlar ne kadar düşmüş. VODAFONE temel açıdan TCELL'in yarı fiyatından işlem görüyor şu anda... O şerefliye TCELL konusunda küçük yatırımcının vebali yeter de artar bile... Ahiretini berbat etti... Allah yardımcısı olsun... Sen öyle açıklama yaparsan, spekülatörler dibine kadar kullanırlar senin açıklamanı... Haddini bilecek, mevzuatın izin verdiği ölçüde konuşacaksın... Bu konuda Savcıları ve SPK'yı göreve davet ediyorum. İnşallah gereğini yaparlar...
Arada tek tek yükselişi hak eden bazı endeks 30 hisseleri de yükselişe katkı sağladı o kadar...
Patron şirketlerine emir gelmiş olabilir. Ne olursa olsun satmayın diye... dünya düşerken bizde on katı yükselen patron hisselerinin düşmemesi başka türlü imkansız.
Uzak doğu üçlü salto atmış.. dow 25 bin trendinde patinaj çekiyor. Bizim açılış yine yeşil olursa gerçekten bravo...
yine dow ekside yine yine amerika da kar yazarken burda bakalım yine shortla patinaja devam mı edicez. Dowda shortla eşşek yüküyle kazanırken burda bamya. :he: Sanki başka galaksinin borsası.
Neyse bakalım dow dax biraz tepki vermiş idareli yatay açarız gibi :drunk:
hahaaa gece seansında kapanışta shortları kapatıp longa dönmüştüm. az da olsa çorba parası bıraktı.. palacan sen süpersin..
asıl seans başlasın bakalım karar vereceğim. ama benim anladığım bugün ve yarın sabah kuyruğu dik tutacak, salı öğleden sonrası ilginç olacak..
Kimseye para kazandirmadan 30 000 puan yükselen bist. Ayakta alkişliyorum [emoji122][emoji122]
SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Günaydin arkadaşlar
ilginç bir durum var : ağustos vadeyi / haziran vadeye iyice yakınsadı.. aradaki olması gereken fark kaç olmalı/ olağan olanı kaç acaba?! temettüleri de düşecek olursak!
Utanmadan hala ekside dolaşıyor.:wu:
Dow trump in kaybedisini satiyor sirf dow u tutmak icin herseyi batirdi tum kaynaklari borsaya aktardi salgin da rezil oldu, agir yenilgi alacak
bankaların hareket etmemiş olması halen SHORT için bir risk olarak durmakta. son partiyi acaba bankalar ile yapıp pastanın çileğini mi koyacaklar. hafta sonu karşılaştırmalı grafik koymuştum 122 e giderken son zirvede xbanka da katılmış ve sonra cortlamıştık. şimdi bankada toplanan hisseleri devretmeden döner mi?!
Yerler o palayı yüzde 100 kazanç sağladım kim demiş kimse kazanamadı diye ben mal taşımam pala hamallik yapsın birazda hep bizmi yapicaz hamallik
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
benim göstergeler shorta dönmeye başladı, ancak seans açılmadığı için bekliyorum..
endeks 200 k olmadan pozları kapatmayacağına göre (foruma taahhütte bulundun) teknik olarak hala kagıt üstünde kazançtır onlar..
bugün hücum hattı halk/asels/thy/tcell klasik... bim sonradan oyuna girebilir yedek başlıyor.
BU DA ZAMAN ANALİZİ
https://www.hisse.net/topluluk/showt...t=608&page=104
Endeks neden eksi?
armegedon mu başladı*
ecüc bücüc mü saldırdı? asdas. :he:
İleride şort açacak olanların aklında bulunsun bu hareketler.
Borsada bir el var.
ve ona biat etmiş diğer eller var.
Antlaşma yazılı mı sözlümü,
yoksa konjektürel mi,
bilmiyorum.
Ama büyükler bir şekilde anlaşmış gibi duruyor.
Ve aklınızda bulunsun.
Yurtdışı çöküşe geçtiğinde, geçerse şortlar canını kurtarsın.
Bir daha size o fırsatı vermez.
Elini çok bariz belli etti. BENCE.
2 vadeyi bugün eşitler pala.
günün süprizni yakaladık bereket versin.
https://i.hizliresim.com/eyIZS0.jpg
Hafta sonu selçuk geçer ve o tip saz arkadaşlarını dinleyip çöküş olacak diye gelenler tokat yemeye devam...