onur kardeş. yazmayı bırakma sonra kurdeşen olursun.
Daha sıkı tutarak yaz.
Seni burada görmezssem, bi tarafım sanki eksik olur.
Seviliyorsun.
Tabak sevdiği deriyi yerden yere çarparmış neden? Daha kaliteli kösele olsun diye.
Dostlar, dolarımız tamam da bu arada bişey sormak istiyorum. bistte yatırım yapan var mı? Bu forumda Temel-Teknikçi çok iyi arkadaşlar var. Şu hisseler hakkında orta ve uzun vade nasıl olur bir fikri olan dostlar var mı? İşyat-işmen, egeen, karel, gedza, politek, ecilc, karel, jant, parsan, orge, şişe, soda, aksen, cemtaş, ecilc, aselsan , hektaş, sasa, petun ? yaklaşık 20 hisse?
Ey ahali
Bu doların ipini gene kim bıraktı
Boşunamı 2 puancık arttırdık faizi
Yani iki dakika bakmıyorum ipini koparıyor meret
Akşama kadar size emanet
Ha gayret düşürün şunu😄
Temelde hisse alır satarım. geçen yıldan KRDMD leri topladım. ortalama maliyeti 2,25e kadar indi sonra hareketlendi ve hala devam ediyoruz. Şimdi onun yanına TSKB yi aldım onun ortalamasıda 1,12. arkasından SKBNK de yapılanıyordum ki hareket başladı, ve yapılanmaya devam ediyorum. şu anda ortalamam 1,50 den biraz yukarıda. buradan basar giderse yapılanma yarım kalır.
peki bu yapılanma nasıl bir şey dersen.
TSKB de 1,32 den almaya başladım. her %2,5 düştükçe aldım 0,99 a kadar alarak geldim ve 1,07de bu güne kadar aldığımın yarısını aldım. çünkü ADP fonuna baktım o fiyatlardan mallanmış. 1,15 i geçtikten sonra her %2,5 çıkışında satacam . her %2,5 inişinde alacam. bu şekilde tskb 3 tl ye çıkana kadar elimde hisse var.
KRDMD yide bu şekilde alıp satıyorum o da 4 tl ye gelene kadar bu böyle devam edecek ve elimdeki son kağıdı verecem. aşağı dönersede aynı şekilde aşağı giderim. endeks inmiş çıkmış beni ilgilendirmiyor. yeterki günlük %2,5 luk harket yapsın ve ben alayım ya da satayım.stress yok.
bloomberg hangi kafada ekranda grm altin 458 yazio
455 küsüratlı su an grm altin
Bugün çalıştığım tüm bankalardan nnf alamadım pay yok dedi.
Mk nasdagı doğrult artık şu kıçını.
https://invst.ly/s99kr
altın 100 günlük ağırlıklı ortalamaya değdirmiş, mac sat sinyali veriyor daha da toparlanamaz ise şelale olur
ytd..
webster kerahat vaktimiz geliyormu
üstadım ben TSKB yi toplamaya başlıyalı en az 3 ay oldu.
3 ay önce ile şimdiki arasında ne gibi bir farkım olduğunu, varsa siz söyleyin.
Faiz işinin birgün biteceği kesindi.
Bu şekilde bu geminin yüzdürülmesi iyicE zordu.
TSKB ve diğer bankalar dayanışma içinde olarak. borsada bu hareketi başlattılar.
yatırımcı olarak bu durumda şunu görmek lazım.
benim borsadaki param tırıvırı.
ama banka hisselerini ellerinde tutanlar. bu beklemeden mevduat faizinden fazla para kazanmak zorundalar.
hal böyle olunca.
ki bunu daha öncede yazdım.
onların banka hisselerinin maliyetini almadan satmayacaklarına göre. parayı mevduat faizine yatıracağıma bu düşünceye yatırdım.
tabi bu bekleme bir yılda sürebilirdi.
ama ne kadar olursa olsun. bu adamlar parayı katlamadan çıkmazlar.
benim borsa dediğim olay bu.
Sayın üstadım. bu sistemde öfkeye, heyecana, strese yer olmadığını sanırım gördünüz.
üstadım ilk bana sorsaydınız ruhsal durumunuzu ucuzca söylerdim. şimdi pahalılandı.:dvr:
Haftasonu kopuk partisine katilacaktim
Luks mesarifini cikardi
üstad tskb size % kac kazandirdi
baska bi sekilde günlük kac tl koydunuz cebinize
durmaniza degdimi
onun yerine bi öst fonuna paranizi koysaydiniz daha karlı olurmuydu
3 ay bi hisse ayni seviyede git gel yapiyorsa kalmak icin büyük sabir gerekir
al-sat hissesi gibi kademede bırakmıyor
bazı banka hisseleri ve katılım olmasa endekste bi cacık yok bugün
hala niye tutuyorsunuz onu soruyorum
beklemeye degecekmi sizce
ona bagladiginiz parayi baska hisseye baglasaydiniz daha cok kazanirmiydiniz
hadi kagit yürüdü diyelim 5 ay sonra %10 birakti
5 ay kagitta kaldiginiz sürenin hesabini yapip ona gore karınızı veya TL ‘nin o günkü degerini ( enflasyona karşı) hesaplayip ona gore net karınız ortaya cikaraksiniz
kafamda yine deli sorular olustu cuma cuma
7,66
ben usd/tl trade etmiyorum edene saygım sonsuz
ama piyasa yemedi bana gore
15.30 MB kuru düne göre %1,5 aşağıda
AFT ve benzerleri %1,5’u geçemezlerse hepsi zarar yazacak
Altın fonları dahada beter onsun kendiside gidici