ABD piyasaları kapandıktan sonra Fitch'in Türkiye değerlendirmesinin gelmesi bekleniyor
Türkiye'nin Fitch’de kredi notu BB- , görünümü ise Durağan.
Beklenti herhangi bir değişikliğe gidilmemesi
Printable View
ABD piyasaları kapandıktan sonra Fitch'in Türkiye değerlendirmesinin gelmesi bekleniyor
Türkiye'nin Fitch’de kredi notu BB- , görünümü ise Durağan.
Beklenti herhangi bir değişikliğe gidilmemesi
İsmail Saymaz
@ismailsaymaz
Irak'ı Türkiye'ye taşıdılar!
Ordu’da IŞİD bağlantılı dört Iraklı, 16 yaşındaki Iraklı genci mezhep farkından ötürü öldürüp cesedi parçaladı.
Üçüne müebbet, birine 22 yıl verildi.
Telefonda çıkan IŞİD’in bayrağına rağmen örgüt bağlantısı soruşturulmadı.
https://twitter.com/ismailsaymaz/sta...69030063312902
Nuri Bey, birbirinden bağımsız bir çok konuyu dağınık ve ilgisiz yerlere yerleştirince ortaya arapsaçına dönen bi sonuç çıkarmışsınız.
En iyisi ben sorunuza yanıt vereyim.
Mustafa Kemal çok yakın bir kaç arkadaşına
savaşın kaçınılmaz olduğunu ve
bu savaşta Sovyetleri değil karşımıza alacak
onları gücendirecek hiçbir anlaşmanın içinde yer almamamız gerektiğini
söylediğini biliyoruz.
Ha Almanlarla savaşır mıydı?
Alacağı konum gereği savaşı başlatan kesin kendisi olmayacağı açık
bununla birlikte Almanlarla savaşmaktan korkup ödlekçe gizli anlaşmalar yapmayacağı, Alman savaş ekonomisini desteklemeyeceği açık ve nettir...
Ne o bi kurşun atmadan Musul’u teslim eden Alman yetiştirmesi Ali İhsanlardan, Hasan Hüseyinlerden akıl almak öyle ya...
Ne o Kırım ve Kafkaslarda senin Kurtuluş Savaşında destekleyenleri arkadan vuracak teşkilatları kurmak yaaa...
Pokerci neden karşılıksız Atlantiğin kucağına oturdu?
Çünkü ayıp etti, racona ters hareket etti...
İzmir'de bir hemşire hakkında, iki akrabasına aşı vurmadan aşı kartına işlediği yönünde inceleme başlatılmış...
Bakan in kardesi.
Bana ulaşan belgelere göre; Ali Murat Ersoy'un sahibi bulunduğu havayolu şirketi Atlasjet, kendisine hizmet veren bir şirketten milyonlarca liralık mal ve hizmet satın alıyor.
Bu alışveriş karşılığında alacaklı şirkete dört adet çek veriyor. Çeklerin ödeme günü geldiğinde bankalarda karşılığının olmadığı görülüyor. Alacaklı şirket de çeklere karşılıksız kaşesi vurdurarak konuyu yargıya taşıyor.
Çeklerin karşılıksız çıktığı tarih: 12.02.2020 diyen Dündar, Atlasjet yetkilisinin ise Ali Murat Ersoy olduğuna dikkati çekti.
Mahkemedeki savunmasında Şirketinin devam eden bir iflas davası bulunduğunu, ama iflasın sebebini bilmediğini söylüyor.
İşte gariplik de burada başlıyor. Çünkü şirket sahibi Ali Murat Ersoy'un sebebini bilmediğini iddia ettiği iflas davasını, Atlasjet'in kendi kendisine açtığı anlaşılıyor!..
Üstelik mahkemenin tensip tutanağına göre iflas davası, yukarıda bahsettiğim dört adet çekin bankadan ödenmediği tarihle aynı gün, yani 12.02.2020 tarihinde açılıyor!..
İddiaya göre; dosyadaki bir diğer tuhaflık ise, sanık olarak yargılanan Ali Murat Ersoy'un ikametinin İstanbul'un bir ilçesinde görülüyor olması.
Oysa Ali Murat Ersoy belirtilen ilçede değil, gerçekte Boğaz kenarındaki bir villada oturuyor. Ama mahkemeye sıradan bir adres bilgisi veriyor!..
Mahkeme, Atlasjet yetkilisi Ali Murat Ersoy'u karşılıksız çıkan çeklerin bedeli kadar adli para cezası ödemeye mahkûm ediyor.
Ayrıca kararda, hüküm kesinleştiğinde ve bu paraların ödenmemesi halinde cezanın para cezası olmaktan çıkacağı ve doğrudan hapis cezasına çevrileceği belirtiliyor.
Ugur Dundar.
Gariplik ya da tuhaf lik olabilir tabi
Zaten artik tuhaf olmuyan seylere tuhafmis gozuyle bakma ya baslarsin bu gidisle
Ama kader mi tesaduf sans mi
O ucak sirketi batti
Ve akabinde de
2 haftaya kalmadan pandemi hortladi ki sansliymis gene yoksa Zarar daha articakti zamanlamasi iflasin bu kadar muhtesem otesi olmayaydi
Yani bazan sans olucak
Bu adama nasıl gazetede ekonomi yazısı yazdırıyorlar, anlayan beri gelsin :vk:
https://www.turkiyegazetesi.com.tr/y...el/620164.aspx
https://i.hizliresim.com/na62usy.PNG
Ülkeyi kimlere teslim etmişiz, Batırel'e bir gazete köşesini mi çok gördünüz? :)
Şakkadanak 10 milyarlarca doları satan, 8.57 gaymenin % 10'nunun dahi 85 kuruş edeceğinden bi haber.
Gerekse bu satsaydı, belki dolar gayme bir müddet için düşerdi, damat hokus pokus yaptı 128 milyar dolar gaymeyi yok etti.
prof. şakkadanakın abisi rte'ye diplomasını veren rektördür.
'' 1981 yılında mezun olduğunu belirten Erdoğan'ın diplomasında, fakültenin dekanı olarak Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel'in imzası bulunmasına karşın Batırel'in bu fakülteye 1982 yılında dekan olarak atandığının ortaya çıktığını aktaran Emir, ''
https://www.diken.com.tr/erdoganin-d...iz-sarsiliyor/
http://www.gazetevatan.com/benim-yok...-11740-gundem/
https://ikf.marmara.edu.tr/fakulte/dekanlarimiz
asgari ücretlinin ve memur maaşlarının prompterdan zar zor okunan bir ülkeden
ne bekliyordunuz. ??
bu cevheri güven var youtube da.
fetöcümü bilmiyorum neden ülke dışına çıkmış izledim kendi videosunda var
nokta dergisinin genel müdürüymüş ( kapsamlı araştırmadım )
pekeri çok iyi deşifre ediyor sadece.
ülkeye neden dolar lazım her türlü yol deneniyor diyor.
hemde hertürlü.
Çocukları okutmak yerine eğer kafası almıyorsa bir lokantanın getir götürüne bakması yeterli .
Günlük 250-300 TL yevmiye artı bahşişler .
Yada berber olabilir bir kafa kesme 120 -150 TL ortalama süresi 30 dakika .
Lüks kuaför ise 250-300 TL .
Bir mağazanın ayak işlerini yapmak bile haftalık 1000 TL den kapı açılıyor .
Mühendis hemde yazılım hiçbir şey bilmiyorum desen bile 2 bin dolardan minimum işe girerdi herkes eskiden iyi bir mühendis 10-15 bin dolar alırdı ortalama 5 bin dolardı .
Şimdi 1000 doların altı vay be nereden nereye .
Ondan sonra vasıflı eleman niye gidiyor gider tabi bu fiyatlarla sürüneceğime giderim diyorlar
bir arkadaşım var saat 17:00 den işe gidip 19:00 de çıkıyor asgari ücretin 1.5 katını alıyor bütün gün kendime kalıyor niye kasayımki diyor
Katılıyorum, çok iyi bir üniversite ya da kötü/orta bir üniversitede iyi bir bölüm okunmayacaksa üniversite okumanın kültür/arkadaş çevresi kazandırmaktan başka hiçbir avantajı kalmadı.
Üniversitenin kişiye iş bulmak gibi bir işlevinin zaten olmaması lazım normalde ama belli başlı işleri sadece belli bölümleri bitirince aldığınız lisans diploması ile yapabiliyorsunuz.
Bir yakınım 10 yıldır özel bir üniversitede mühendislik okuyor. 1 ev parası rahat harcadılar buna. Çocuk belli ki okumaktan keyif almıyor. Bitirmeye de niyeti yok ama hala peşinden koşuyorlar belki bitirir bu sene diye.
Eğitime harcayacakları para ile altına bir ev alıp lise mezununun yapabileceği bir işe yönlendirselerdi hem paradan olmazlardı, hem zamandan.
Aileler bazen çocuklarının potansiyelini tam göremiyorlar. Belki yapar, belki sonradan düzelir diyorlar ama 90% sonuç değişmiyor. Öbür türlüsünü yapsalar bu sefer de ailesi yeterince arka çıkmadı çocuğa derler.
Özel üniversitelerin rekor öğrenci bulması ve lise üniversite arası eğitim kurumlarına dönüşmeleri hep bu yüzden. Veli çocuğun akademiye uygun olmadığını kabul etmek istemiyor. Diretiyor, bu sefer paradan da oluyor, çocuktan da.
Benim eski mahalle kasabım, oğlunu okutacağını söyledi, ben de hiç uğraşma bu okumaz kasaplık öğret dedim, darıldı tabi ki.
Yaklaşık 10 yıl sonra haklı olduğum anlaşıldı, çocuk meyhanede 3 kişiyi bıçaklamış.
Iyi de herkes eskiden topcu olup mali goturmeye calisirdi Simdi youtuber instagramci felan olmaya calisiyolar zate bi yandan okurkene
çay soğuk diyen müşterinin kafasına sıkmak
https://www.konhaber.com/haber-konya...i-1596269.html
Alıntı:
allah kahretsin bu nasıl olay, ulan gidip sıcağını getir kafaya sıkmak nedir resmen şok oldum.
sonra millet neden kariyerini bırakıp norveç te bulaşık yıkıyor millet malı mülkü bırakıp bok bile temizlerr.
bu nasıl ülke arkadaş!
Millet kafayı yemişAlıntı:
geçtiğimiz sene de, aynı olayın farklı versiyonu olmuştu. yine müşteri "çay soğuk" diyor, tartışma çıkıyor, bu sefer müşteri öldürüyor mekân çalışanını.
O öyle sürekli bişey değildir danışmanlık gibi bi şeydir heralde
benim oğlanın yanında 1 ay kaldım
6/ 7 kere 1'er saat gitti işine
makinayı tasarlamış üretiliyor
arada bi kontrol
7000 lira artı evinin kirasını veriyorlar
(istanbuldan çağırdıkları için mecburen) sigorta vs vs yok tabi.
Tezgaha gel.
https://eksisozluk.com/entry/126913395
Aman aman sakın seyyar satıcıdan, çaycıdan bir şey alayım falan sakın sakın. 10 tl için saplarlar bıçağı.Alıntı:
türkiyede şehit ismi vermeden bir otogarda yaşadığım şeyi anlatayım,
çaycı geldi, tavşan kanı diye.
içtim çay buz gibi, ki çayı çok sıcak sevmem. ama içilir çay değildi, buz gibiydi.
abi değiştireyim al bunu dedi, başkasını verdi o da soguktu,
bunu bir kere daha tekrarladı,
sonra dedim senin çaylar soguk boşver.
adam etrafındaki ite köpeğe çakala güvenerek 3 çay parası istedi ben de o itle köpekle muhattap olmamak için verdim…
şimdi diyorsunuz ya bir çay için öldürürler mi?
evet öldürürler, muhtemelen kadın, bana el kaldırmazlar diye düşündü, oysa el kaldırma değil nükleer bomba bile atar bunlar…
allah rahmet eylesin.
Son durum : vaka sayısı 20.000’in altında
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2353f52593.jpg
BTCUSD
Bir zigzag bu kadar çeker mi, maksimum şekilde istisnai çeker..
Burası flat sayılır mı, kuralları iyice yerin dibine sokarak evet mümkün..
Ama, genel olarak, istatistiki açıdan, bu bir zigzagdır ve yolun sonuna iyice yaklaşmıştır. Hem C dalgasının extented 1 inin hem de zigzagın geri alımları tutarlıdır, gerisini erenler bilir...YTD
https://www.tradingview.com/x/sFsESMXP/
Afganistan'da yaşananlara 'sivri uçların' nasıl tepki verdiğini izlemek oldukça ilginç, anlaşılan troller hazırlıksız yakalandılar, mevzuyu anlamaya çalışıyorlar hala...
Geçenki TV programında konuşulanlar, MSB' nin Pakistan ziyareti ve buna yapılan atıf, hala inkar edilen planlı Afgan göçü, ABD' li yetkililerden bunun zirvede konuşulduğu iması, gelenlerin sadece devşirme askerler olması bunlarla ilgili son zamanlarda twitter'a yansıyan videolar...
Anladığım, yeni denklemde rol kapmaya çalışıyoruz, o yüzden de orada kaldık, bunun kılıfı da sizin çekilmenizi himaye ederiz, sizin artçı kuvvetiniz oluruz söylemi..
Ama demek ki hala konu ortada ki, pek sır vermiyorlar, hala gizliyorlar girişimleri..
ABD ile anlaşan, müteakip Asya Projesinden muhtemelen rol kapan Taliban'ın her şey olup bittikten sonra izleyeceği yol önemli...şimdilik İran destekliyor(?), Pakistan zaten destekliyor, Rusya ses çıkarmıyor, Çin ses çıkarmıyor, ama benim anladığım olursa diye herkes vekalet savaşlarına da hazırlanıyor bir yandan...
Çalım kaabiliyetleri çok yüksek, 180 derece aniden dönebiliyorlar, öyle ki kendi trolleri bile ihtiyatlı davranıyor.
ABD' nin kendiliğinden terk edip de huzura kavuşan bir ülke göremedik daha...bakalım şu Taliban ülkeyi ele geçirdi tiyatrosu bitsin, kan gölü nereye doğru akacak...
Şimdilik ilk soru, Biden ile ne konuşuldu, bu işin akçeli kısmı neresi...olsa gerek..
Son dakika: Taliban'ın Afganistan'da tüm sınır kapılarını ve başkent Kabil dışındaki tüm büyük vilayet merkezlerinin kontrolünü ele geçirmesinin ardından Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani Tacikistan'a gitmek üzere ülkeyi terk etti.
Bittik ya. Bundan 10 sene sonra bu ülke tanınmaz hale gelir.
yaklaşık 40 yıllık böl parca yönet projesi şimdiye kadar bertaraf edilmişti
sonunda buna canak tutan bir yönetimle çok iyi mesafe alındı
belki yıllar sonraki durumu görüp bunlara oy verenler kendilerini lanetleyecek fakat iş işten gecmiş olacak
Bi aralar AB'den nükleer atık da ithal ediyorduk, en sonunda iyi demiş; itinayla istila sönümlendirilir, yaşasın Avrupa'nın huzuru!