çalı arkasında beklemeye devam ediyorum ve geçen haftalarda 9400 den sattıklarımı aşağı düştükçe yerine koyuyorum,
Printable View
çalı arkasında beklemeye devam ediyorum ve geçen haftalarda 9400 den sattıklarımı aşağı düştükçe yerine koyuyorum,
ya tamam anladık hemen yükselmeyecek ama yatay gitseydi bari.
Gk 29.07 tarihinde o zamana kadar belirsizlikdevbam edecek...
Genel kurul açıklanmış belirsizlik ortadan kalkmıştır.
Açıklanmasa idi belirsizlik o zaman olurdu.
Genel kurul süresini çok uzun tutmuşlar gerek yoktu ama sorun değil.
Bunun sebebini de genel kurulda sorarız inşallah.
Sagliklar
Kap açıklaması gelmiş,; işbir sentetik halka arzı ertelendi diye. "Grup şirketlerimizden İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş. paylarının halka arz yoluyla satılması amacıyla (ilk halka arz) 03 Mart 2021 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuş, bu başvuruya ilişkin duyurumuz 03 Mart 2021 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yatırımcılarımız ile paylaşılmıştır.
Söz konusu başvuruya ilişkin süreç devam etmekle beraber, İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş. ve halka arz sürecinde yetkilendirilen aracı kurum Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş nezdinde gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde, hedeflenen halka arzın, piyasa koşullarının halka arz için daha uygun olduğu bir dönemde gerçekleştirmesi amacıyla ertelenmesine karar verilmiştir." https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/942888 şimdi asıl soru genel kurulda ne olacak? kafamda deli sorular ve tilkiler dolanıyor.
G.K ya kadar toparlanmanma olmassa sıkıntı.Umarım bilanço iyi gelirde o nun etkisi olur.Ordada son günü beklerler arþık.
8 500 bedelsiz fiyatlarda demiştim bundan sonra baskılarlar demiştim biz kent de geçen yıl çok sancılar çektik sonra bayram şimdi yine sancılı kent burada da sancılı olacak doğum belli önemli olan çocuklar doğunca baskı olmaması üst pazara da geçince belki de o zaman fiyata yansız buda nerden bakarsan bak iki yıl birde seçim geliyor ortam da bozuk olacak bir çok hisse için geçerli tabi seçim ve ortam bozukluğu
[QUOTE=cinali;5413094]Ne demek bedelsiz iptal edilebilir.
Ana sözleşme değişikliği onaylanmış.
Genel kurul ilan edilmiş.
İşbir holding iyi yönetilen düzgün bir şirket
Yakın izleme pazarında ki hisselerle karıştırmayın.
Yy.tv.degildir[/QUOTE
Haklısınız Ali Bey. Zira diğer gurbetçi sermayesi ile kurulmuş şirketlere bakın. Çoğu iflas etmiş. Mesela Yimpaş
Şirket yönetimi İşbir sentetik in halka arzı dan gelecek paranın %45 ini borçların ödenmesinde kullanacağını açıklamıştı.Demekki şirketin acil borç kapamaya ihtiyacı var.Sentetik halka arzı iptal oldu. Açıklanan bedelsiz yanına 5-10 bedelli de koyabilirler.
Önce lot sayısını bedelsizle artırıp daha sonra da yüksek bedelli yapabilirler.
SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Katıldığım genel kurulda bedelli yapın önerimi oylarıyla ret ettiler gerekçe paraya ihtiyacımiz yok dediler.
Bencede yok kasasinda para mevcut
Ayrıca İşbir sentetik arzı iptal edilmedi ertelendi.
Bedelli yapsalarda sorun olmamalı batık şirket değil
Hindistan'da ki şirketin tamamı alındı.
Ayrıca Türkiye dahilinde bir şirket alındı.
Yeni yatırım kararı alındı.
Böyle şirkete bedelli olarak katılmak sorun olmamalıdır.
Yy.tv.degildir.
Sagliklar
Genel kurulda bedelli konusu sorulabilir ama
Öyle bir şeye ihtimal vermem en önemli argüman
Esas sermaye sistemine tabi olduğundan süreç uzun oluyor SPK ya bedelsiz başvuru yapıldığında bu yapılırdı.
Esas sözleşme değişikliği icin
Elbette şirket batık değil.Büyüyen bir şirket.Ama halka arzadan gelecek paranın %45 inin borçlara gidecek olması şirketin baya bir borcunun olduğunu gösterir.Tabiiki bu borç şiirketin son zamanlardaki şirket satın almalarından büyümesinden kaynaklı borç olabilir.Bizim borsada hep batık şirketler bedelli yapar.Aslında bedellinin amacı şirketin büyümesidir.İşbir de bunu yapabilir.Son zamanlarda iş yatırım satışları beni huylandırdı.Bedelide bir nominal hisse için yüksek rakamlarda bedelli yapabilir.Benim ki sadece düşünce fikir tahmin.Benim için Bu hafta ilk üç gün çok önemli.Haziran ayı sonu aylık 6900-7000 lerde kapatırsa çok iyi olur.
Bugün 95000 lot kaydileştirme gelmiş.
Şirketimiz ortaklarından Necati Köklü, Serpil Köklü, Ediz Köklü, Tuğçe Köklü ve Doruk Köklü adına 28.06.2021 tarihinde MKK tarafından KAP'ta duyurulan "Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-128.1 sayılı "Pay Tebliği"'nin 15'nci maddesi gereğince, pay senetleri Borsada işlem gören ortaklıkların Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde pay senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na yapılan başvuru"nun, ilgililere ait payların kaydileştirmesi işlemi sırasında sehven yapılan bir bilgilendirmeye dayandığı, söz konusu payların "Borsada İşlem Gören Tipe dönüşüm" işleminin, ilgili ortaklar tarafından MKK nezdinde iptal edildiği Şirketimize bildirilmiştir.
MKK iptal raporu ektedir.
https://www.google.com/search?q=YE%C...LMb1kwWEz56oBw İşbir in 5 yıllığı ile yeşil in 5 yıllık grafiklerini karşılaştırın.Birbirlerine ne kadar benziyorlar. Bugün yarın haziran aylık ta 6900-7000 lerden kapatması lazım gibi geliyor bana.Yatırım tavsiyesi değildir.
https://www.google.com/search?q=psdt...-8&safe=active PSDTC nin de 5 yıllığına bakın.İkili tepeler sıkıntı.
Yeter dayak yendiğimiz. Her gün her gün , sağlı sollu …:(
Bugün de 29000 lot a yakın kaydileştirme gelmiş.
Ne yapmaya çalışıyor anlamadım,29 genel kurul var, akabinde spk bedelsiz için başvurulacak,tahta ileri gideceğine geri gidiyor, aylardan beri bekliyorum bre şerro spek az insafa gel bre..
Cinali bey,genel kurula katılımın için teşekkür ederim.Tutanakta sorduğun soruların cevabını paylaşmanda sakınca yoktur umarım,
1.icerde yüzde 10.000 daha bedelsiz potasiyelivar
2.arz süreci uygun ortamda 6 aylikblancosuna göre yapılması muhtemel gibi
3.kayitli sermaye geçiş yapsanız bugenel kurula gerek kalmazdı dedim değerlendirme yaparlar çok önemli bir durum değil gerçi
Bu kadar
Sagliklar
Birde bu kaydilestirme yonetimdekiler zorunlu olarak yapıyorlar ama satılabilir tipe dönüşme yok aracı kurumun hatası olarak görüyorlar.
Yatırımcılardan çok telefon gelmesi üzerine kap açıklaması yapmak zorunda kalmışlar.
Dedim bunu net olarak açıklamanız iyi olurdu.
Yani 3 kere yapılan işleme ait kotlar satılabilir
Tipte değil.
Bunu bilmeniz yeterlidir
Ali bey Allah razı olsun emeğine sağlık,
Sağlıklar diliyorum ben de.
6 aylık bilançosu ne zaman açıklanacak,bilgisi olan var mı?
Daha önce de yazmıştım.İşbir sentetikten gelecek paranın %45 ini borçlara harcayacağız diye açıklama yaptılar.Bilançoya da baktığınızda bunu görürsünüz. Hintli şirket ile ergo nun alımı bu borcu biraz daha artırdı. Bundan sonra ki süreçte bedelsizden sonra üst pazara çıkış ardından yüklü bir bedelli gelebilir. Ve bu bedelili 1 nominal hisse için 1000 değil 2000-3000 lerden kullandırabilirler. Çünkü bazı aracı kurumlar sürekli satışta .Tabi işbir sentetik in halka arzı gündeme gelirse iş değişir.Ama işbir sentetik in halka arzı bence bitti.Çünkü piyasa koşullarını bahane ettiler ama iptalden sonra farklı bir çok şirketin halka arzı gerçekleşti.
Şirketi aradım p.tesi bilançoyu gönderceklerini ifade ettiler.
Haklı olarak detay vermedi tabiki,
inşallah pozitif bilanço olur,ama hisse hareketlerine bakılınca çok büyük beklentim yok açıkçası,
Çok ters de yakalandık bunda,sentetiğin halka arzı ertelenmeseydi bu kadar sıkıntı çekmezdik,bi dünya zarar gözüküyor.
SPK bedelsizi fazla bekletmez diye umuyorum,o zaman yukarı doğru ivmelenme olacağını tahmin ediyorum.
Şirket esas faaliyet karını güzel sürdüyor diye aldık,karar almada ve uygulamada çok hantal ve beceriksiz ,bakış açılarını değiştirmeleri gerekir.
https://www.google.com/search?q=dard...-8&safe=active dardanel in 5 ve maksimum grafiklerilerine çok benziyor.İnşaallah dardanele benzemez. Benzerse hedef 27000-3000 ler.