Testere yapan hisse yatırımcısını bıktırır. Fakat eninde sonunda 50-100 katına gider. Allah hepimize bol bol sabır versin. Bu firma çok iyi yerlere gelecek.
Printable View
Testere yapan hisse yatırımcısını bıktırır. Fakat eninde sonunda 50-100 katına gider. Allah hepimize bol bol sabır versin. Bu firma çok iyi yerlere gelecek.
2024 sonu piyasa değeri 100 milyarı geçerse ekmek yedik diyebiliriz. 37 milyar şu an...
Gesan saçını taramaya devam ediyor... Yüzde 20-30 çıksa zaten patron devreye giriyor mg hissesinde
Bu hisse 2021 yılında halka arz olmuş. Bence daha borsada çok uzun yolu var. 3-5 sene yatay gitse bile çok büyük potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Kademeli toplayıp lot sayısını arttırmaya odaklanacağım.
Kontr bir haftada yüzde 25 çıktı. Bu aynı. Hikayesi olan hisse çok malesef en dandigi bu çıktı
Bu rasyolarla daha fazla yatay gitme ihtimalini çok düşük görüyorum. Sektörünün en ucuz rasyolarına sahip. Yıl sonu bilançosu geldiğinde rakamlar daha da iyileşecek.
Bir yandan devlet teşvikleri bir yandan Avrupa'nın 2030 sıfır karbon hedefi, gelen güzel bilançolar vs. her şey hem hissemiz hem sektör adına olumluyken daha ne kadar bu baskıyı sürdürebilirler bilmiyorum ama umarım yeterince mal toplamışlardır.
Değişik şekilde al sat yaptım ve bugün 77 lira(200 ema) ortalamayla büyük kısmını yerine koydum. Teşekkür ediyorum borsa tanrılarına. Sanırım 72-69 liraya da değdirirler seçime kadar; zira 300 günlük emayı her hisse tadacaktır gibi gidiyor borsanın gidişatı. Ki Gesan da 200 emayı 74-80 bandında bir daha görmem şeklinde bakıyordum gidişata...300 neden olmasın...Şahsi fikrim böyle, tavsiye değildir.
Ayrıca, Europower ve Gesan toplamı 70 milyar bandında gidip geliyor.(Astor 130 milyar tl) Böyle bakınca gayet cömert davranmış denebilir borsa tanrıları; fakat trafo üretim hattı, Sun Junior-Arçelik ortaklığı bilançolara karışınca, piyasa değeri Astor'u geçmezse o zaman basarım İstinye'yi.
Ben yanlış anlamışım, çok pardon.
gesan yatırımcısı nerdesiniz ?
Zararın başındayız, nerede olacağız=)
75,2den gene ekledim... son kurşunum 300 günlüğe değerse diye bekliyor... o da 70 lira...
Power+Gesan 2024'ü toplamda 130 milyar değerle kapatırsa üzer. Ki hemen hemen yüzde yüz yapıyor bugünden 2024 bitene kadar. Gesan+power 71 milyar tl an itibariyle... Bu sebepten kesinlikle temele bağlı, teknik destekli al sat şart, tabii bu beni bağlayan bir durum, başkasını değil. Gesanın'da 2025 itibariyle, dönem kârlarının "asla" 900 milyon altına düşmeyeceğini düşünüyorum, kârlılığının da önü açık. Artan temiz enerji eğilimi, her geçen gün, herkesi kapsama alanına alacaktır. Vizyon sahibi şirketler iyi yerlere gelecektir, bu kesin. Kesin olmasını hayal ettiğim diğer şey de Gesan'ın bu ballı pastaya Astor kalitesinde uzanacak olması. O zaman çiçek olur durumlar.
Ne patronmus yav . Adam kendi hissesini satarken salak gibi aldık sonuç muazzam. 7-8 ay önce 116da patron satış haberi yaptı. Şu anda 74 TL. Ülkede her şey yüzde 80 arttı bu :)
Şirkete ve sektöre hakimseniz değil bence. Toplu lotla, tek hissenin teknik takibini yaparak al-sat yapıyorum ben. Tabii her an her saniye değil. 5 işlem gününde, maks 3 işlem yetiyor ve işlem hatalıysa, toplu lotla bunu toparlamam kolay oluyor, tabii bu beni bağlayan bir durum, başkası için risk olabilir.
Tek hisse derken, geçen Gesan'a tek hisse olarak girdim ve bir anda yüzde 35 civarı arttı, orda al sat yaptım. Gelen parayla doaş ve Ülker aldım, bugün doaşı Ülker'e taşıdım. Gesan'da bugün lotları tamamladım. Ülker de var ama sahibi Gesan:) Beni öpmeden bırakmaz tahta sahibi diye düşünüyorum:)
Aylık desteğe, beyaz çizgiye değecek sanırım... Beklemedeyim o bölgeyi de... Kafaya koymuşlar, 300 günlük emaya değdirecekler bence... Bakalım bilanço ne durumda...
https://i.hizliresim.com/iq3s9z3.png
Dolarla takip daha mantıklı tabii...Ama al-sat ekipleri için tl takip şart:) ve naçizane yüklü alımları bile parça parça yapmakta fayda var.
Bu tip kazancın üstüne tekrar bu şekilde bir kazancı hızlı vermezler diye düşünüyorum.
17 ayda %2300 kazancın, borsa tanrıları tarafından sindirilme süresinin altıncı ayındayız da denebilir...
Hâliyle yüklü giriş yapmadan önce 17 aylık süreç naçizane iyi kavranmalı... Tabi düzeltme kanalı içinde al-sat yapılacaksa ayrı=)
https://i.hizliresim.com/al0ukyh.png
Dediğiniz doğru. İşte sasa ve hektaş işkence çekiyor. Yarın öbürgün de teknolojiler bu süreçten geçecekler.
Hektaş benim için üstat ayıklama hissesi olmuştu. Saçma sapan bir hisse ve hayaller diyordum kendisini araştırırken ama kelli felli üstatları gördükçe sanırım benim görmediğim bir şeyleri görüyorlar diye 2 hafta mı ne taşıdım. Sonra matematik galip geldi de şutladım, fakat Sasa başka bir kulvar, sever sayarım:) Hikayesi güzel, 35 altı için nakiti hazır:)
Gesan+power'da beklediğimiz bilanço ne zaman acaba...
Gesan da bilançoları son günlere bırakmayı seviyor. Bu yüzden son tarihin yanlış bilmiyorsam 20 Mayısa ötelenmesinden dolayı korkum o ki Gesan bu işkenceyi bize çektirecektir.
Mayıs sonu üzer gerçekten, Mart sonu demek istemişsinizdir diye hayal ediyorum:)
Sn. Karaoğlan, Sasa'yı ve Hektaş'ı kaldıran aynı gruplar zaten Gesan'dakilerle. Fakat onlardan farkımız bizim bilançoların çok iyi olması. Sasa ve Hektaş kötü bilanço sonrası düştüler ki içeriden bilgi alıp bu yüzden yükselttikleri çıktı ortaya. Kaç kişinin günahına girdiler. Hektaş'ın F/K 170'lerde Sasa son 2 bilanço ile toparladı.
Gesan hala rakiplerine göre ucuz rasyolardan işlem görüyor. Zaten bu sebeple hala burdayız, Sasa ve Hektaş'da değiliz.
Bıktırma politikasına devam ediyor ama bence yukarı sürüp o şekilde dökebilirler dökmek istediklerini. Bu enflasyonist ortamda kimse zararını enflasyon muhasebesine göre hesaplamadan satmaz.
İnşallah beni de yanıltır Sn Subutay. Yalnız genel olarak yenilenebilir enerjilerde eski coşku yok; ilk baştaki coşkunun bir daha yaşanmayacağı yönündeki hislerim ağır basıyor. Burada Brent petrolün ucuz kalmasının da etkileri olduğunu ifade edenler var. Tabi tekniğe de bakacağız. Bütün yenilenebilir enerji şirketlerinin haberlerini de takip etmiyorum ama eskisi gibi iş haberleri gelmiyor. Gerçi şirket herkesle iş yapmadıklarını, seçtiklerini söylüyor. Hayırlısı olsunla bitireyim.ytd.
Sn KyabalionAlıntı:
Originally Posted by ;6741023
2017 yılından beri şirkete güvenip, yapacağım dediklerini de peyderpey yaptıkları için halen sasanın bir kısmını tutuyorum. Yanlış olabilir belki ama bu işin sonunu görmek istiyorum.
Gesan diğer yenilenebilir enerji şirketlerinden BENCE daha iyi olmasına rağmen daha az agresif. Burada da şirkete güvendiğim için tutmaya devam edeceğim.
Naçizane yenilenebilir enerjiyi bir çok koldan, aklım yettiğince küresel ölçekte takip ediyorum. Çevreci güdülere sahibim doğuştan, merak ettiğim de bir konu yani.
Vizyon ve gesan+power donanımına sahip şirketler, şaşırtıcı bilançolar açıklayacaktır yakın dönemde. Artan enerji ihtiyaçları ve türleri, gezegenin kaynaklarıyla tamamen zıtlaşıyor, kazanan da doğa olacağı için, insanlık mecburen yüzünü güneşe dönecektir, zâten hâli hazırda dönüyor. Sınırsız kaynaktan gelen enerjiyi ya o an kullanacak-dağıtacak ya da depolayacaksınız. Çok uzattım:/ Önleri çok açık Gesan+power ve Astor'un. Sonsuz bir enerji kaynağı için, depolama ve dağıtma ürünü yapıp satıyorsunuz, bence gayet iyi bir iş:)
Eski coşku derken, Gesan+power an itibariyle 65 milyar civarında. Aylık grafiğe göre de dinlenmeleri normal diye düşünüyorum. Dün Ülker'e kaldırmıştım ağırlığı, bugün tekrar geçiş yaptım. Borsa fiyatlamasından bağımsız, Sn. Kyabalion'un yazdığı gibi ne olursa olsun, kale gibi bilançolar gelecektir Gesan+power'dan. Kısa vadede uçma kaçma beklemem, denk gelirse al-sat yaparım ama asla belirli bir lotun altına düşürmem Gesan'ı.
dolar olarak 100 haftalık emaya değiyor an itibariyle...Dip avcısı varsa...
https://i.hizliresim.com/lthqju9.png
2024 sonu itibari ile 20 milyar TL ciroyu yakalayabilir mi şirket, fikri olan varmı?
Gesan+power bence yakalar. Tek Gesan'ı bilmiyorum ama 16'yı geçerler diye düşünüyorum. Bunların filmi 2025'te başlayacak, açarlar trafo üretim hattını, alırlar siparişleri, o zaman tamamen çiçek zâten.