Bu maliyetle para kazanmamak mümkün değil...
SM-J700H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bu maliyetle para kazanmamak mümkün değil...
SM-J700H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir ara 9.80 den alıp 11 den satmıştım.... o 11 den sattığım PEtunların yerine 9 tl den VESBe almıştım... Vesbe 13 lere geldi PEtun 5 tl lere , yani eskiden 1 PEtUN la 1.2 lot VESBE alabiliyorken, neredeyse 1 VESBE ile 3 PETUN alır hale geldim..... VESBE den aldığım temettüyüde koyunca.... Yani gerçekten kayıtsız kalamazdım.... neyse hayırlısı olsun.... ben beklerim..... sonuçta PINAR ET in marka değeri ortada.... şu an borsada oluşan değerler asla ve asla gerçeği yansıtmamaktadır bence....
-----------------
yatırım tavsiyesi değildir.
Herkese merhabalar,
Esasında başkaca şirketler ile kiyaslamaya ve hatta düşüş için petun a özel mazeret aramaya lüzum yok.
Nitekim petun ile aynı ozel durumlari ve riskleri paylaştığı halde süt sektörünün risklerini taşıyan ilaveten ciddi finansal borç yükü taşıyan ve bunlar neticesinde neredeyse petun ile aynı sermayede olduğu halde sadece 9 milyon kar saglayabilmis olan pnsut 6,60 dan işlem görürken petun un 10 TL civarı olması gerekir ki ,elbette bana göre...
Pnsut te 9 milyona tepki vermeyen piyasanın petunda 42 milyon karı begenmemesi art niyet olsa gerek
Bilanço özelinde ise
5 TL civarında işlem gören
43 milyon sermayeli şirkette 42 milyon ile neredeyse sermayesi kadar kara 9 ayda ulaşmış yıl sonunda sermayeyi geçecek ve bence 1 TL civarı temettü verebilecek.
Dolayısıyla karlılık bu fiyata gayet başarılı. Diğer taraftan ozsermaye ulaşmış neredeyse 530 milyona , yani hisse başına 13 TL civarında Özkaynak varlığı ...
Geçen yılki kardan 5 milyon kadar az olmus, öncelikle bu yıl kriz var normal ayrıca bu yılki kar normal geçen yılki sıradışı idi çünkü istirakten sıradışı bir kar gelmişti, esas faaliyette bu yıl daha iyi ve hepsinden önemlisi geçen yıl hisse 10 TL idi şimdi 5 TL .....
Yükselmek için yazmamı beklediğini bilseydim daha önce yazardim :)
Herkese bol kazançlar.
Yükselmek için yazmanı beklemediler bence :) sabahtan 5000 tane daha mallarını çizdim . alt 10 kademeyede 10 bin tanede alış yazdım , vermek isteyen versin dedim :) sonra anladılarki malları ucuza kaptırıyorlar, kendileri çizmeye başladılar :) sabah aldığım 5000 taneyi 5.30 üstünden geri iade ettim , ettimki düşüremesinler :) Düşürürlerse yerine koyacağımı adları gibi biliyorlar :) zaten tahtada 15500 tane alışım alt kademelerde duruyor :) Mal vermek istiyorlarsa bekliyorum :) Bu fiyata gecekondu üretim tesisi ancak kurarlar :) ben PINAR ET i bu fiyattan yakalamışım bırakırmıyım :)
-----------------------
yatırım tavsiyesi değildir...
Hissede herşey normalleşti ,sanki güzel bir hacime ihtiyaç var ...
Hissede bi iştah var sanki yada yeni biri ortalığı karıştırıyor
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
F/k 4.25. Surdurulebilir ve rasyonel degil. Ya kar dusecek (bu enflasyonist ortamda pek mumkun gormuyorum) ya fiyati artacak
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hadi diyelim Pınar Süt , Pınar Su , DYO ve Viking kağıdın düşmesi için belli başlı 2 sebebi vardı :
1- Yaşar Holdingin 220 Milyon EUR'luk tahvil borcuna belli oranda kefil olmaları ve kurun aşırı artması neticesinde riskin de artması
2- Kur ve faizin hızlı yükselişine yüksek borç ile yakalanmaları nedeniyle yılın kalan yarısında yüksek finansal gider ödeyecek olmaları ki bunu tamamen gördük 3. çeyrek mali tablolarında.
Tüm bu şirketler faaliyetden dolayı fena kar rakamı açıklamazken , finansal gider yüzünden hepsi son çeyrekte zarar açıkladı. Pınar süt ilk 6 aydaki kar nedeniyle kümülatif tabloda ufak bir kar açıkladı ama son 3 ayın operasyonlarını tek aldığımızda o da finnasal gider nedeiyle zarar açıkladı.
Şimdi Pınar Et finansal tablo görünümünde diğerlerinden bariz bir şekilde ayrılıyor. Çünkü banka kredisi veya döviz açık pozisyonu hiç yok. Zaten o yüzden de holdingin 3. çeyrek döneminde adam gibi kar eden tek şirketi.
Holdingin tahvil borcuna PETUN da kefil ama sonuçta hem EUR kuru 8 liralardan 6 liralara kadar geri geldi , hem de tahvil faizleri düşüyor. Bunun bir yansıması olmalı.
Yani Yaşar Holding şirketlerinin son 6 aydaki yüksek orandaki düşüsünü yukarıda saydığım 2 sebebe bağlarsak , PETUN da bu yüzden düştü dersek , şu anda her 2 gerekçe de PETUN için bir bahane değil artık.
Faizlerin ve kurun yükselmesi düşmesi hiçbir şekilde PETUN'u etkilemiyor çünkü borcu yok.
Yaşar Holdingin borcu da son 45 gün içinde TL bazında yaklaşık %25 düştü. Oradaki risk de azaldı.
Şirket zaten 3. çeyrek itibari ile neredeyse sermayesi kadar kar açıkladı. Son çeyrek itibari ile yine 50-52 milyon civarında net kar açıklıyabilir. Yani hisse başına 1.2 lira kar demektir bu. Dolayısıyle Yaşar Holdingin 2019 senesinde temettü verebilecek tek şirketi PETUN olacaktır demektir bu. Ve bence en kötü 60-70 kuruş temettü verir hisse başına.
Tüm bu şartlar altında neden hala yükselmez , dikkat çekmez anlaşılır gibi değil. Yabancı da geri zekalı değilse artık bu şartlarda alım yapmasa bile en azından satışı durdurmuş olmalı ama kağıtda ilk seans dönen lot sayısı 50.000 değil. Bunun da yakalşık üçte birini ben aldım pozisyonumu arttırdım. Hayırlısı olur inşaallah.