keşke brezilyaya taşınsaydık bu nasıl iş ya
Printable View
keşke brezilyaya taşınsaydık bu nasıl iş ya
Bu aylarda marketlerde bisiklet satışları oluyor, karne hediyesi vs olarak.
Genelde market bisikletleri 100 dolar oluyordu.
Bana göre fair value açısından bir gösterge.
BBHT'ye alüminyum üreticisi çıktı, döviz pozisyonunuz var mı, KKM yaptınız mı diye sordu sunucu, biz hammaddeye bağladık paramızı dedi.
İthalat artışında hammade stoğunun payı da yüksek olabilir.
Bu ayki ihracat ithalat rakamları önemli, yine yüksek cari açık oluır ise piyasanın tepesi atabilir.
bu fiyatlarla kimse bişey almaz dayı sudden stop yazın yaz buraya..
bunu 6.90 dan 18 yapmanın gerekçelerini + - yan yana koyduğumuzda dayı bilmiyorum... inanılır gibi değil...
global PLANIN yerinde olsam ; ŞİMDİ LONG AÇARDIM (AVRUPA ve diğerlerinde).Sonra AVRUPA kapanınca SP500 artı yapardım ve sabah gelene verirdim...
PALA olsan her zaman kar var..
16 lira dolarla ne köprülere para yetişir dayı ne kimse mazot benzin alır ne tatile gider ne ağustos eylül de kömür alabilir.
ekonomi stop ederse vergide gelmez dayı bu dolar lobisine dur demek gerekiyor.
SUDDEN STOP
Başkan globalde kuzey rüzgarı esiyor graflarında .
powell çıkıp çıkıp geveliyor .
yalnız covid in ilk dönemlerine gidildiğinde musluklar açtığında merkez bankaları , para bolken bunların dönüşü olacak dendi dönüşler olmaya başladı , üzerine Rusya -Ukrayna savaşı girince resesyon ihtimali+gıda+enerji krizi hikayesi çıktı.
Bu yüzden fiyatlamalar derinden sessiz ilerliyor.
Resesyon veya kriz fiyatlamalarında her tepe ve diplerden mal verilir şuanda onu yapıyor borsalar önünü görene kadarda devam edecek.Benim düşüncem bu şekilde.