@Turnike
En üst vergi dilimindeyseniz nerdeyse yarısı gidiyor
%10, %~5 civarı nete düşüyor.
Printable View
@Turnike
En üst vergi dilimindeyseniz nerdeyse yarısı gidiyor
%10, %~5 civarı nete düşüyor.
Bundan elinde polis çevirmesine yakalansan, yasa dışı olmadığı anlaşılana kadar en az iki üç saatten önce ayrılamazsın.Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
EURUSD henüz 1.11-1.12 iken bir sayım paylaşmıştım ve 1.01-1.03 civarına kadar düşmesinin büyük olasılık olduğunu söylemiştim.
Korkarım sayım aynen ilerliyor. Aslında amaç DXY yi saymak, ancak onun yerine burası daha net olduğundan bunu sayıp, tersinden DXY ye ulaşmak gibi bir yol izlemiştim/izliyorum. Maksat EURUSD değil yani DXY ve onun ilintili olduğu piyasalar.
Şu an çok kritik bir yol ayrımında. Bir expanding flat tahayyül etmiştim. Dolayısıyla C dalgası motivewave olmalı, ama impulse mu ED mi belli değil, şimdi işte o belli olacak.
Ağırlıklı olarak sanki impulse gibi. O da iki durumlu, ya tek parça büyük bir LD var, ya da iki tane iç içe 1-2 var.
Tam dipten dönerse, ED 2 yi yukarıya sert ve derin çekeceğinden, ABD-AB borsalarında ve altında, kısaca dolara ters korole her şeyde, geçici bir atak/tuzak yaratır.
Mevcut durumda ise, onu çoktan yaptı bitirdi de, sıra impulse'un azametini (sert düşüş) göstermeye geldi gibi...
Önceden, -bayağı öncesinden ikaz etmiştim, doğrulaması/sayımın kesinleşmesi de bu hareketle olacak, yani artık ihtimallerle konuşmayacağız bu olursa...
Nolur, olursa?
Altın sayımı paylaşmıştım, o gerçekleşir, ABD borsaları sert sarkar, ne kadar derinleşir belirsiz, yukarıya doğru başlattığı hareketin bir impulse olmadığı kesinleştiği ana kadar düşer, impulse ihtimali yalan olursa/yani daha da sarkarsa SPX/NDX/DJI v.s. onda da en başından beri şüphelendiğimiz ED yani 2 si, yani epey derin düşüşe evrilir. Tabi çok flu hala ABD borsaları, son çıkış uzatınca ana düşüş sayımı değişti, son ve tek bir düşüş senaryosu kaldı, o da bu çıkış olası impulse yapısının bozulmasına bağlı. ABD de yatırım bankaları mega fonlar FED e meydan okuyor, resesyon tehlikesini sulandırıyor, medyayla tamamen angaje olduklarından da kitleleri kontrol ederek evet bunu yapabiliyorlar.
Özetle...şu ilk 1-2 gün buna dikkat edin..ED ye dönerse bir tık nefes alır dediğim enstrümanlar, ama sanki impulse gibi geliyor bana.
p.s.: Tüm bunların anlamı ne; FED sadece faiz arttırmıyor, sıkılaşmaya da gidiyor, neredeyse pandemi öncesine dönecek, tahvil satıyor yani. Mevcut piyasa likiditesi, hem tahvili karşılamaya/baskılamaya, hem de borsaları eski zirvesine taşımaya yetmiyor çünkü faizler arttı. Bu da tahvil getirilerini arttırıyor borsaya karşı alternatif kılıyor. Bir yerinde borsadan nakte geçip, karını realize edeceklerinden dolara talep artacak, bu önce doları arttıracak altını düşürecek, ancak ardından zincirleme reaksiyonla bu sefer de altına talep yaratacak ve altın son rallisine kalkacak. Şeklinde bütününe baktığımda, bu şekilde okuyorum olayları..Yani bu grafik aslında başka birçok grafiğin sağlaması, yorumudur, birçok EWP ihtimali arasından bunun ayıklanması hikayesidir. Saygılar.
https://i.hizliresim.com/86eyv9r.PNG
Biraz da siyaset :oleyo:
Kılıçdaroğlu' nun geçenki Oral Çalışlar ropörtajını okudunuz mu? Okudum ve hiç şaşırmadım :kahkah:
https://serbestiyet.com/gunun-yazila...liydik-140871/
Emniyet Müdürlüğü nün açıkladığı Bütçe Giderlerinin Sınıflandırılması Tablosu nda yer alan bilgilere göre Terörle Mücadele Daire Başkanlığı temmuz ayında 177 Milyon Türk Lirası, Göçmen Kaçakçılığı Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı 33 Milyon Türk Lirası harcamış.
Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı 583 Milyon Türk Lirası harcamış!
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarl...ource=Anasayfa
Şaka değil tek bir ayda harcanan para bu. Yani temmuz ayında Cumhurbaşkanlığı koruma gideri GÜNLÜK 19 milyon 490 bin TL oldu.
Bu degerlendirme yanlis.
1999 Rusya iflas etmis, var gucu ile altin satiyordu.
ABD'de, Rusya'nin eline daha az dolar gecsin diye altin satmaya baslamisti.
Son 25 yilda altin'in bu kadar dustugu baska bir donem yok.
Bu extrem durumu baz alip bu degerlendirme, kimseye fayda saglamaz.
Eurobond, bizim gibi dilenci katogorisindeki ulkeler icin cok onemli bir yatirim aracidir.
Enflasyondan korur, iyi planlama ile 3 ayda bir faiz getirir, vadeler 5-10 yil gibi oldugundan, alinan faize kucuk katkilarla yeni Eurobond alinarak, organik buyume imkani verir.
Dolar'in TL. degeri, buyuk yalanlar ve algi oyunlari ile durdurulmaya calisiliyor.
Yani elinde bir faiz silahin yok, vergiler vatandasin odeme gucunun cok ustunde.
Yarin dolar 60 TL. olursa bu hesabi bir daha yapin, bakin hangisi agir basiyor.
Migrosta ışıkları azaltmışlar, alaca karanlık
Madam coco da ışıkları %70 azaltmışlar
Başka markete girdim meşrubat yeterince soğuk değildi, sordum maliyet için kıstık dedi
Neler oluyor ?