http://www.milliyet.com.tr/cadde/bul...hediye-6121314
50 yıl olmus sirket patron bir güzelık yapar mı?
Printable View
http://www.milliyet.com.tr/cadde/bul...hediye-6121314
50 yıl olmus sirket patron bir güzelık yapar mı?
https://www.ekonomist.com.tr/haberle...ini-koydu.html
Porselen, cam, plastik, endüstriyel mutfak, hediyelik eşya gibi pek çok farklı ürün grubunda faaliyet gösteren züccaciye,
10 milyar dolarlık dev bir sektör.
---///
İHRACAT POTANSİYELİ ARTIYOR
2018 yılını 4,7 milyar dolarlık ihracatla kapatan züccaciye sektörü, 2019’u 5,5 milyar dolarlık ihracatla kapatmayı hedefliyor. 2020 hedefi ise 6 milyar dolar ihracata ulaşmak.
---///
Sektörün büyüklüğünün anlaşılması açısından güzel bir yazı.
Şimdilik 10 milyarlık dev bi sektör porselen züccaciye sektörü.
Sektörün bir numaralı oyuncusu da bu şirker ve sektörün 2020 ihracat hedefi minumum 6 milyar $ dolar...
Artık hedefler Çin den sonra Abd ve Hindistan Pakistan olmalı.
Nüfus arttıkça gıda ve porselen sektörü akmaz kokmaz kıyamete kadar devam..
Bu yüzden şirket artık büyümeli, sermsye arttırmalı, büyük montanlı işlere girmeli.
Yatırım tavsiyesi değildir
9 uzerı atmalı artık cok bekletti bizi
Şuan ki hareketler gayet normal. 8,75 e kadar gayet güzel geldik. Bu yükselişi sindirip 2. Dalga ile 9 TL üzerine atmaya çalışacaktır. Bu gerçekleşirse 9 TL üstünde tuhaf hareketler bizi bekliyor olabilir. Jeopolitik riskler mevcut. Libya konusunda hafter güçlerinin anlaşma yapmaması sıkıntılı. Anlaşılan biz orada her türlü müdahaleye hazırız. Aynı şekilde İdlip konusu var. Dikkatli olmakta fayda var. Ytd
Hadi bakalım sidikliler, bu kadar korku yeter. Ver mehteri😂😂😂
Yarına kaldı gıbı bugun toplama derdinde
Yabancılar 2 gündür satışta görünüyordu
Bu sene 6 milyar dolar $ ihracat hedefi olan sektörün birincisinden bu kadar çabuk vazgeçmeseler gerek...
Bugün tekrar alıma geçerlerse 9 üstünü zorlar. Esas gidip gitmeyeceği venim için 10.20 civarı orası aşılırsa beklediğim hareket gelir...
Yatırım tavsiyesi değildir.
9.40 10.50 civarı dolar bazlı grafıgınde drenc var burada biraz oyalanabılır dolar bazlı grafikte tobo olusumu mevcut buralarda bılanco ıyı veya guzel haber gelirse 3 dolar test edilir
2009 2017 de 3 dolar ı gordu olumsuz haber bılanco da tam tersıde gorulebilir
Bilanço 3 yıldır hissenin düşmesine neden oldu. 2016/ 3 çeyrek bilanço hariç bundan sonraki gelen her bilanço bir şekilde satış ile karşılık buldu. 2019/12 aylık bilanço 40-50 arası gelmez ise bilinki açıklandığı gün % 10-15 aşağıdayız.
Meksa dakı islem yapan sattıgına pısman oldu sanırım tekrar tahtayı yokladı ama bu saatten sonra isi zor korkudan altına edecek
Borsa yukarı gitmeye devam ederken bizimki terse sarıyor. Arap atı gibi sonradan mı açılacak acaba. Ytd
kendisinin yarısı kadar olan ALKİM e bakıp utansın arsızlar,arap atı olsalar neyse yük katırı bu...
Sidikliler piyasa giderken terse basıyorsa hisse düşecek demek. Kaç yıldır anladigim budur kutpoda. Bir sefer yanılsam mutlu olacağım.
Satışları karşılıyorlar buralardan. Çok aşağıya basmadan alıyorlar. İstedikleri anda topuklatacaklar yine. Ytd
Tahtaya ne kadar hakim oldukları nasıl ortaya çıkar. İstemedikleri sürece oynatmıyorlar tahtayı. Şuan başka hisselerde para kazanıyor olmalılar. Çoşku varken daha derin hisselere yol almış olabilirler. Sidikliler, fazla bekletmeyin bizi. Dönün yuvanıza. 😂😂😂
Seve seve goturecekler yada
2. Dalga mutlaka gelecek. Mekanın sahibi sidikliler buraya gelecek 😂😂😂
7,9 TL aşağısında 3-5 bin lot ile 7,8 e kadar korku salarak keriz silkelemesi yapıyor aklı sıra. G..ü de yemiyor elindekileri kaybetmeyi. Ytd. 7,82 de 11.573 lot malı kaptırdı durdu😂😂😀
Tamam güzel, her şey yolunda. Tasarımlar, satışlar, teknoloji. Yatırımcının günahı ne? Neden bütün bunlar hisseye yansımıyor? Biride çıkıp bunu anlatsa.
Erkan Güral Bloombergtv de.
Artık 9 u 10 u geçmeli..
Yine alçak süründürüyor...
Kelepir kalmış kağıt, yine mala bağladı
Coniylerin koparıp götürmesi lazım, onlarda mala bağladı (((
İngilizler ile üretim ortağı dendi
Büyük çin pazarı ihracat vs dendi
Nanoteknoloji var
Arsalar süprizlrr olucak dendi vs vs
Artık güzel bi haber gelsin please. Şu 10 lu rakamları geçelim pajalusta, yıllardır garibanlar olarak bekliyoruz. Güzel bilançoya bile fitim)))
Fakirik fakir...
Yatırım tavsiyesi değildir
öyle abartılı ve afaki bir bilanço beklentisine girmeyin derim 9 aylıktan az bi fazla gelecek gibi durumlar....ytd
Yani bilançonun geldiği gün yine % 10 aşağı yeriz kesin. 3 yıldır değişmeyen tek şey.
Kutpo teknik olarak 9,23 TL zirvesine az bir mesafe kala geri döndü. Çanak tamamlanamadı. Bu çanağı tamamlamak için bir hamle gelecektir diye düşünüyorum. Bist için olumsuz bir gelişme olmaz ise. Hisseyi yine kendi haline bıraktılar. Yabancı satışı bunda etkili oldu gibi. 7,7- 8 TL aralığında top çeviriyoruz. Tahta sahibi sağlam dönerse yukarı atmak kolay olacaktır. Ytd
Reıs canak zirvesinden degıl 7.17 ve dip 4.11 ile hesaplanır buda 10.10 gibi canak hedefi gerceklesır
Suan ıcın sıkıntı yok bozulma yok devam
Hocam çanak zirvesini 2016 daki en yüksek değeri aldım. Orayı gördüğünde çanak tamamlanacak diye düşünüyorum. Netice itibarı ile aşağıdan veya yukarıdan çanağı tamamlasın birde kulp yapıp topuklasın yeter bize😂😂😂
Çanak çömlekçi bu sidikliler, bir fincan vede kulp yaparlar inşallah, eşek değiller ya? :-)
Egeser tavana gidiyor, onun hatırına bizede müşteri çıkar mı?
Hadin gari dep dep dep😂😂😂
3 tavan borcu var bu kağıdın bana
Kardeşi seramik tavan
Hiç değilse onun hatrına tavana yapışsa da 1 borcunu ödese 2 borcu kalsa
Şerefsizin canı hiç istemiyor. Egeser tavan olmasa millet almayacak o da bir güzel aşağıya çakacaktı. Şimdi günlükçüleri bir güzel ipe serer😂😂😂
Hacim artısı hisseye yansımadı ama yarın kendini gösterir.
Malmı cakıyor yoksa teknikcılerı mı avlıyor yarın net bir sekılde gorulur
9 ustu ıyı olur
Dolar 2-3 tl iken 3-4 sene önce bu kağıt 10 tl civarıydı
Borsa 70 bin civarı iken bu kağıt 10 tl civarıydı
Benzin sigara vs katmıyorum bile
Bu ömür törpüsü, dolar 2 kat borsa iki kat artmışken halen 8 bile olmadı.
Yıllardır 20-30 tl beklerken 8 i bile geçemedi
Aylardır burlarda takılıyor,
Kaldı ki öyle böyle hep kar eden, defter değerinin altında, boğazda bi kelepir yalı fiyatına borsada fiyatlanan bi şirket. Arsaları var, nanoteknolojisi , çine ihracatı, İngiliz üretim ortağı beklentileri var da var.
Sektörün 2020 ihracat hedefi 6 milyar $.
Daha ne diyim. Coniyler çoktan uçurması lazımdı bunu.
Lakin fiyat tam ömür törpüsü vesselam.
Merrill lync: 67957 lot, Credit Suısse : 17471 lot almışlar dün. İlk defa bir günde bu kadar mal aldı yabancı. Bugün ne yapacaklar bakalım.
Egeser’e gelen alımlar bizimkinede yaradı.
Kutahya porselen kendi sitesinde ingılız partner haberini de sayfasına tasımıs ben aradığımda boyle bir haberden yatırımcı bölümü sefinin bilgim yok demişti