https://i.hizliresim.com/lbrvocz.png
Printable View
senede talep gelmesi lazım.
Diğerleri yine uçuyor uçuyor uçuyor. .
Eminim yarın eksiyle başlamasın ki yükselme trendine girmek için ön adım attık diyelim.
Otokar geleceğin firması bunda şüphem yok.
Ama bunaltma artık. biraz froto abin gibi olsan.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben lot cogaltiyorum .kazanmak için beklenir.
Ama borsa komple yukarı giderken bunun yatayda seyretmesi, yatırım mantığına ters.
Yatay gidecek zaman değil. Hafif bir geri çekilmeye eksiye gidiyor.
Borsa acı çekme yeri değildir.ben para kazanmak için hisse alırım. Hisseminde değerli olmasını isterim.
Ayrıca ben küçük Emrah değilim sürüneyim.
hissenin yükselmesi veya düşmesinde mantık yok tahtacı spek günlük işlemlere bakar anında karar değiştirir alıcı gelirse aşağı verir satıcı gelirse yukarı sürer istediği mal gelsin bir daha geldiği fiyatlardaki o rakamları göstermez arkasına bakmaz devamlı önüne bakar yatırımcının istediği için hisse gitmez tahtacının istediği zaman gider o gemide olan yolculuğunu yapar her yatırımcının kafasında bir liman vardır istediği limana gelince iner .
yatırım tavsiyesi değildir
Yani şu an bu hisse ilk 9 aracı kurumu saymazsak(bu mallar %74)çoğu py dersek teb, HSBC, garanti banktaki 58 bin lotu saymazsak 2 milyon lot bile etmiyor.. Bunun da ne kadarı adamların bilmiyoruz.. Sadece bu kadar lot için mi tahtayı almıyorlar? Yoksa orta vadede otokara dışarıdada askeri pazarda uygulanan örtülü amborga dolayısıyla beklenen düzeyde ciro ve kar artışı gelmeyeceği için mi? Geçen senede dışarıda çok mal vardı ama ıveco anlaşmasını muhtemelen bilerek kağıdı katladılar çünkü
https://www.ozgurkocaeli.com.tr/habe...clari-tanitti#
Şimdi bu piyasada. Bu piyasa derken endeks %6 ya yakındı. tüm Koç firmalarının hisseleri yukarı giderken , bunun aşağı gitmesi tabi ki ya da yatayda durması benim tipim değil.
İsteyen istediği hisseden cikar ya da girer .
Endeks 2300 olmuş Otokar 420 bandını gecemiyor.
Evet Tahtacı istemiyor.
cunku tahtacı hisseyi aşağı baskiliyor.kimse çıkmayacak ki kendi elindeki hisselerini yatay seviyede boşaltacak.
Ne zaman bitecek bunun hissesi acaba?
Şimdi desem benim üniversite talebesi oğluma sana günlük 16 TL para. Bu ne biçim para der.
Enflasyon arttı. Madem ki şirket politikası yatırımcısına en üst seviyede kâr veriyor.% 50 liydi yanlış hatırlamıyorsam.
Görelim bakalım .
Dolar 16 desek. Geçen seneki kârda 16 TL idi.
32 TL olsa fena olmaz.
Kârı umduğumuz gibi olur diye düşünüyorum.
Yaklaşık 900 milyon gibi
Koçun Arçelik’te yaptığı gibi geri alım açıklaması lazım Otokar için. Usd bazlı sanki iveco anlaşması olmamış, İstanbul metrobüsleri alınmamış, zırhlı bölümü hiç yokmuş gibi fiyatlanıyor.
Şahsen toplama için uygun fiyatlarda olduğunu düşünüyorum.
Büyük ihtimalle bu fiyattan toplanıyor. Yukarı çıkartilmiyor.yataya bağlayan tek koç hissesi. Hemde ihracat ağırlıklı firma.
Otokar i neden toplanir derseniz bir sürü neden sayılabilir.
Sonrada bir habere bakar.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
toplayanlar : emeklilik fonları, yatırım fonları cıtıbank ve teb
bunlar fiyatını yükseltmeden topalamak istiyorlar sakin sakin .az yükselmeden bas aşağı topla.aynı terane her gün dönüyor.
bunlar bedava gelmemiştir.bir bildikleri vardır.
satanlarda yerliler. yerlilerde hisse gitmiyor diye satıyordur.onlar elinden yükselterek satmak istiyor, alan ise fiyatını yükselttirmeme politikası yapıyor.
borsa kim kime sorsa
Assolist sahneye yılbaşından sonra çıkacak anlaşılan
European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi için açılan, 100 adet CNG yakıtlı otobüs (70 adet solo, 30 adet körüklü) tedariği ve araçların bakımını içeren ihaleye tarafımızdan teklif verilmiştir.
Verilen teklifler, iş deneyimi teknik yeterlilik ve maliyet gibi muhtelif kriterler göz önünde bulundurularak, European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından değerlendirilecek olup, konuya ilişkin önemli gelişmeler yatırımcılarımızla paylaşılacaktır.
https://pbs.twimg.com/media/FGybvMEX...jpg&name=large
Oğlan çoştu
Şuan hisse 28 dolar civarında. Covid krizi öncesi Şubat ayında da bu fiyattaydı. Arada dünyadaki menkul kıymet fiyatlarında olanlar malum. Döviz kazanan ihracatçı bir şirket için çok kötü fiyatlama maalesef bu. Ben şirkete güveniyorum. Yeni sözleşme haberleri geldiğinde dövizin üzerinde bir fiyat hareketi sağlayabileceğini bugün gösteriyor. Zırhlılardan bir haber geldiğinde dolar bazlı da istediğimiz fiyat hareketini sağlarız umarım.
Egeen selamsız sabahsız vardığı nokta ortada,hisslerinin tamamı halka açık doco 300 tl den nereye geldi...pdd si...fk sı arşı alaya varan hisseler....neler neler...sen koca otokar bu fiyatları haketmiyorsun.....
Kısacası göçtük.....
Geçmiş olsun arkadaşlar
https://i.hizliresim.com/pue8ihw.png
Diken battığı yerden çıkar istedikleri oyunu oynasınlar bist üzerinde oyunlar çeviriyorler sonra bunun kokusu çıkar y t d .
bu tür durumlarda panikle mal kaprıran ky olmuşsa, yazok olmuş derim.
Mersin için eniyi teklif karsandan 22 milyon euro 2.eniyi teklif otokar 22.4 milyon euro
https://twitter.com/Ayvazoglu10/stat...jvVh69jKA&s=19
Farklı bi kriter yoksa karsanda kalır ihale
https://i.hizliresim.com/hqz6jnr.png
100 endeksin 2004 yılından bugüne kadar olan aylık dolar grafiği . viop ile long da olanların hepsini bitirdiler dün yapılan hareket ile bu arada endeks de bütün hisselerde çokca nasibini aldı bigisayarlar dondu işlemlemler çok geriden geliyordu satış yazmakla olmuyor işlem yeri çok aşağılarda oluyordu .
yatırım tavsiyesi değildir
önce faizi indir, doların yükseleceği aşikar , sonra elde avuçta ki dövizle müdahale et... doları düşürmeye çalış mantığını anlayan beri gelsin.
Bu fiyatlar bu kur düzeyiyle bu şirketin sadece iveco üretimi fiyatıdır.
ben vatandaşımı ezdirmem derken kastedilen kimir acaba,doların her yükselişinde benzine yapılan zam snrasında her taraf yangın yerine dönüyor....gelirler türk lirası giderler dlar üzerinden olmaya başladı..zaten insanımız fırsatcı ,piyasa dlardan daha hızlı...bu işin sonu nereye varacak,zira açlık ve ykluk insana her şeyi yaptırır
İvecoya 5 yılda 5 bin araç üretimi olacak. Üretilen araçlar 12 ve 18 metre otobüsler dizel ve cng yakıt tipinde. İlk yıllarda daha az sayıda araç teslimatı bekleniyor. Yıllık 1000 araç ortalama. Otokarın teklif verdiği pekçok ihale incelendiğinde ortalama 100 araç için minimum verdiği teklif 20 milyon euro civarı. Araçların çoğunluğu 18 metre olunca bu rakam daha yukarıda seyrediyor.
Son mersin belediyesi 70 solo 12 metre 30 körüklü 18 metre için verdiği teklif 22.4 milyon euro
Bükres 400 otobüs 100 milyon euro 2018 teklifi.
Kısaca 1000 araç satışından otokar minimum 200 milyon euro gelir elde edecek. Güncel kurla 4 milyar tl satış geliri. Şirketin güncel kar marjı yüzde 20 civarında. 800 milyon net kar demek. Hisse bası 33 lira kar demek. 10 fk da zaten 330 lira sadece iveco effect.
İç pazar satışları zırhlı satışları hiçbir şey dahil değilken sadece iveco etkisi
Yatırım tavsiyesi değildir
Piyasalarda düşüş olduğunda heryer düşer piyasa tekrar aynı seviyeye aynı hisselerle gelmez. Endeks 2400 e gelirken otokarın hala endeksin 1500 lü seviyedeki zirve fiyat olan 450 ye ancak çıkabilmesi gibi. Çöküşler çoğu zaman el değişimi yapılan zamanlardır. Türbülans şok etkisi sonrası otokar dan daha iyi performans beklerim. Düşüşlerde endeksten daha az düşüp çıkışlarda endeksten daha fazla çıkmalı artık. Yatrm tavsiyesi değildir
Borsa bi süredir dolarla çıkıp iniyor. Fiyat hareketleri benzer olmasada 2018 de de kur çok hızlı bir şekilde 3.5 liradan 7 liraya çıkmıştı. Fakat o zaman borsa bu şekilde çıkmamış düşmüştü. Kurda yaşanan bu etkiyi bilanço döneminde daha fazla hissedeceğiz. Özellikle dışardan alıp içerde satan döviz geliri olmayan, yurtiçi satışların kar marjı yurtdışı satışların kar marjından yüksek olan şirketlerin bilançoları bi süre sonra çok fazla daralabilir. Alım gücü zaten düştü fiyatlarda çok yüksek bu yüzden ertelenebilecek bi ihtiyaçsa bi süre erteler insanlar alım yapmayı. 2018 deki kur çıkışında fiyatı yarı fiyatına indi diye bi hisse almıştım. İhracat yapsada iç piyasa satışları kar marjı daha yüksek Kur yüksekliğinden dolayı iç satışlar daralınca ben aldıktan sonra da yarı fiyatına indi. Aynı hisse o gün gördüğü dibin şuan 10 katına çıkmış olsada dolar yükseliyor hisseler dolar bazlı ucuz kalıyor mantığıyla hisse almakta çok mantıklı olmayabilir. Şirketin gelirlerinin büyük kısmı dövizse daha gecerli bi durum bu bence. Yatrm tavsiyesi değildir
$ olmuş 18 tl, şimdi otokar 24 mil. gibi bir sermaye ile bu fiyatlarda ne kadar direnecek?
göreceğiz
Dolar bazlı grafiğe göre 21.90 dolardayız 😅🤦
Yani ne yazsak gitmiyor hisse :D
Yaw artık gitte bizde birazcık keyfini sürelim.
şu an ne lsa fayda etmez görünümünde,bu endeks eski yerine ulaşsa bu gevşek kaat ın gözü tprakta,yapcak bi şey yk...bizde etinden budundan faydalanırız inşallah
Endeksle, dolarla çıkmayan Otkar endeksle düşüyor.
İyi taraftan bakarsak tobo yapıyor deriz 😁😂
https://i.hizliresim.com/rio1ecb.png
TEB yatırımdan alan kişi bilerek mi bilmeyerek mi yoksa kasıtlı mı yukarı doğru tarama yaptı hissenin dengesini bozdu . y t d