fon düzenlemesi + negatif reel faiz + döviz stopajının yükselmesi + zk indirimi + globalde resesyon beklentisi + jeopolitik = ?
Printable View
fon düzenlemesi + negatif reel faiz + döviz stopajının yükselmesi + zk indirimi + globalde resesyon beklentisi + jeopolitik = ?
viop teminat bugün mk 20.45% günlük. Büyük ihtimalle repo piyasasındaki oranlarıda düşürdülerse doların artması normal. Yada yabancıların anket yaptırdığı şirketler İstanbul'un kaybedildiğini gösteriyor olabilir.
İşyat TI1 gecelik mk %21.55
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
5.57 direnci çok önemli. Burası geçilirse durum sıkıntılı demektir.
ünlü menkul repo 21.50% günlük
Sanırım ekonomi bakanına ekonomi dersi veriliyor.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
boşverin dolar bu çıkarda inerde ....500 milyar dolar borç var ve ha bire artış gösteriyor...Rusya gibi dış ticaret fazlası veren ülkede bile bizden daha fazla devülasyon yaşandığını da unutmamak gerek....
2019 un en yüksek kurlarını görüyoruz.
gerekçe aramanın gereği yok bence. teknik çalışıyor sanki.
dolar mevduata çok hızlı kaçış var yerlilerden, öyle stopajı arttırarak ertelenecek gibi değil. Ekonomi yönetimi bir tek kendini akıllı sanıyor. Merkezin faizini 24% te tutup, bankalara baskıyla faizleri düşük tutarak hem kredi faizlerini düşüreceklerini, hemde doları tutacaklarını zannettiler. İş bir yerde patlayacaktı, bugün o gün mü emin değilim ama fedin faiz artışlarından vazgeçtiği bir dönemde dolar artıyorsa sıkıntı var demektir. Dolar 5.57'yi geçer ve kalıcı olursa faizlerin yükselişi kaçınılmaz. Arttırmazlarsa dolarda yeni zirveler kaçınılmaz.
tl mevduata stopaj indirimi şart
Toptan kesmiş hesabı bi seferde...Belki de daha da kesecek...Özelliği bu...
Klasik şiirimi giriyorum........
Ağır ağır çıkacaksın bu faiz merdivenlerinden
Eteklerinde TL cinsi bir yığın yaprak
Ve bakacaksın bir gün semaya ağlayarak
Eğilmiş arza kanar döviz borçlu kobiler
Durur alev gibi dallarda kgfli krediler
Sular mı sarardı yüzün perde perde solmakta
Kızıl havaları seyret ki akşam olmakta
Doları kasko yapanlar için güzel kar alınacak yerler..
Şu anli çıkışı içerden değil tüm para birimlerine karşı yapıyor dolares
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Golan tepeleri
S400 füzeleri
Seçim'e 8 gün kaldı.
çarşı karışmaya başladı
vaziyet alın
hadi büyükkk merkez bankası, çok kuvvetli yaa elin, 7lere çıktığında indirdinya, şimdide indir bakalım politika faizini 24lerden :)
değerli omega peki içerideki kuşları düşük usd faizi yüksek stopaj uyutmaya çalışıyorlarken birden kuş ayaklanıp bankadan nasilsa bir şey getirmiyor diyip çekmeye başlarsa bu sefer iran olayına dönüp parasını çekenlere zorlan geri yatıttırabilirler bu iş ona gidiyor gibi ytd bol kazançlar.
bu arada aktif usd doviz fonu 5,06 mk 5,69 getirmiş aktif mtlerine danışabilirsiniz.
Ben yuzde 40 faiz gelecek dediğimde guluyordunuz :) durun daha bu iyi gunlerimiz
Yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.
Xiaomi Mi MIX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Acil bilgi :
Forumdaşlar . Bi dostumun dolar vadelisi bugün doldu. Stopaj kesintisini % 20 yapmışlar. Yapan İş bankası.
Böyle bir şey olabilir mi? Yatırdığı tarihtekine göre %18 kesilmesi gerekmiyor mu?
Ben de öyle biliyorum. Yatırdığı tarihteki kanunlara tabi olması gerekiyor diye biliyorum. Git bddk ya şikayet et dedim. Tekrar İş bankası m.t ne sormuş. Kadın yapılanın dogru oldugunda diretmiş. Burası Türkiye tamam her şey olur da devlet stopajı diyelim ki %100 yaptı. Nolacak , çökecekler mi dolara o zaman?
TL mevduat stopaj orani azaltilmasi anlam ifade etmiyor şimdilik.. herkes fonda ve faizler düşük. 4.8 ciler çok etkiledi umarım bir firsat daha olur sigorta için..
Hatta eskaje edeyim olayı. Devlet dolar mevduatına uyuz oluyor ya. Stopajı %1000 yaptı. Bırak yatırdığımız doları geri almayı , bir de içeri dolar borcu çıkarabilir o zaman bu mantık ile.