Xbank üstünde güçlü kapanış Ykbnk keyif almak gerekir nice tavanlara diyeyim ytd.
Printable View
Xbank üstünde güçlü kapanış Ykbnk keyif almak gerekir nice tavanlara diyeyim ytd.
Bugünkü düşüşü kar satışı olduğunu düşünüyorum ayrıca bozulma yok ykbnk fakat seansı yeşil kapatsa daha iyi olurdu olmadı sağlık olsun ytd.
Forumda sadece yazan benim diğerlerinin yolları açık olsun aşağıda 20 civarları tehlikesi var yukarıda 25 civarları farklı dünya ytd.
Yalnız değilsin paydaş Türkiye’nin not artışını nasıl karşılayacak bakalım
Şuanda XBank ve Ykbnk olumsuzluk yok yükseliş trendinde düzeltme yaşıyor neyse sağlık olsun ytd.
Bence 20 üzerinde kaldığı sürece sıkıntı yok ytd.
Bu güçlü!!!! bankanın içini mi boşalttılar yahu!!! % 3,78 kızıl şimdilik!!!!:vk:
Devre kesecek şimdi!!!:oleyo::oleyo:
Bloomberg de iş yatırım ekonomisti gürleyen halen portföylerinde ilk Yapı kredi diyor!!!!!!
Kağıt günlerdir süzülüyor, bugün de olduğu gibi.....,,,.,..
Koç'ların yapı ve kredi bankası gibi bir değeri satacaklarına halen inanmıyorum. Bence ellerinden böyle büyük bir değeri bırakmazlar
Aha da haber gelmiş
https://x.com/cakir_rusen/status/1792830889594060907
Aslı var mı yok mu bilmiyorum
Reuters, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli First Abu Dhabi Bank'ın, Yapı Kredi'deki Koç Holding hisselerini alma görüşmelerinin ileri aşamada olduğunu, işlem büyüklüğünün 8 milyar dolar seviyelerinde olabileceğini aktardı.
Endex i mi şortlasam bankaları o bilemedim haftaya mı perşembe cumaya mı onda da kararsız kaldım
Ben hesaplamadım ama 53 lira diye okudum bi yerde. Şimdiki fiyattan neredeyse 15+ lira.
50 cent yapar!
İşte kendisi de burada:
https://www.youtube.com/watch?v=5qm8PH4xAss
First Abu Dhabi Bank'ın, Yapı Kredi'deki Koç hisselerini alma görüşmeleri ileri aşamada- Reuters
Ekonomi internet sitesinde yayınlanan habere göre; Koç Holding, sahip olduğu Yapı Kredi Bankası hisselerinin satışı için First Abu Dhabi Bank ile ileri aşama görüşmelere geçerken, konuya yakın bir kaynak fiyat konusunda sıkı pazarlık yürütüldüğünü ve anlaşma sağlanması halinde işlem büyüklüğünün 8 milyar dolar seviyelerinde olabileceğini belirtti.
Reuters'a bilgi veren konuya yakın üç kaynak görüşmelerin ileri aşamada olduğunu ifade ederken, bir kaynak Koç Grubu'nun elindeki %61.2 Yapı Kredi hissesi için yaklaşık 8.5 milyar dolar istediğini, karşı tarafın ise bunun 1 milyar dolar altında teklif verdiğini, pazarlıkların buna odaklandığını söyledi.
Konuya yakın bir diğer kaynak, şu aşamada hissedarlık anlaşması ayrıntılarının ele alındığını kaydetti.
İkinci kaynağın verdiği bilgiye göre Yapı Kredi hisselerinin yaklaşık 8 milyar dolara el değiştirmesi, bankanın tamamının 13-14 milyar dolar değerlemeye sahip olacağı anlamına geliyor.
Koç Holding ve Birleşik Arap Emirlikleri merkezli First Abu Dhabi Bank, Reuters'ın konu ile ilgili sorularına cevap vermedi.
Basın-yayın organlarında,
bağlı ortaklığımız Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'de (YKB) sahip olduğumuz payların
satışına yönelik görüşmelerin son aşamaya geldiğine dair haberler çıkmıştır.
Bilindiği üzere holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek
alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik olarak, ilgili taraflarla
görüşmeler yapılabilmektedir. Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak da benzer
nitelikte ön görüşmeler devam etmekle birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu'nun
II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını
gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamaktadır. İşbu açıklama
yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır.
satacaksa zaten akşam imzayı atar sabah şu fiyattan sattım diye kap yollar. "açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte gelişme" dediği odur. zengin adam, işi yok sizi benimi düşünecek.
Ykbnk nın ederi 22 ile 25 milyar dolar arasıdır halka açık kısmını çıktığında bu 15 16 milyar dolar gibi Bi rakam çıkar ortaya koç bu bankayı niye 8 milyar dolara versinki o kadar keriz mi ki ticareti en iyi yapan aile böyle bir hataya düşmez yıllık karı 2 milyar doların üstünde olan Bi bankayı niye o fiyata satsın aptal mı ayrıca bu konuşulan rakama alacak olan kurum dünyanın tüm büyük bankasından bu parayı %100 kredi ile alabilir böyle karlı bir alışa her banka kredi sağlamak ister bu gün sabancıya bu teklifi yapsan hemen almak ister satış bu fiyatlardan olursa koç gurubu tarihi bir hata yapmış olur koç a negatif yansır ayrıca ykbnk bu paraya ihtiyacı olsa kendi bu parayı bankayı satmadan bile bulur o sebeple böyle asparagas haberler ky nın canını okur kime yarar derseniz bofa ya hsbc ye kısaca yurt dışı trade eden guruba yarar
Basın-yayın organlarında çıkan haberler üzerine Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'de (YKB) sahip olduğumuz payların satışına yönelik ön görüşmeler yaptığımızı belirten bir özel durum açıklaması yapmıştık. Yapılan ön görüşmelerde bir sonuca ulaşılamadığı için görüşmelerin sonlandırılmasına karar verilmiştir.
Özel Durum Açıklaması (Genel)
İlgili Şirketler. [YKBNK]
İlgili Fonlar
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi. 05.04.2024, 21.05.2024, 22.05.2024
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Basın-yayın organlarında çıkan haberler üzerine Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'de (YKB) sahip olduğumuz payların satışına yönelik ön görüşmeler yaptığımızı belirten bir özel durum açıklaması yapmıştık. Yapılan ön görüşmelerde bir sonuca ulaşılamadığı için görüşmelerin sonlandırılmasına karar verilmiştir.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
Gün içinde %5.55 düşür ve saat 18.01 de kap açıklaması
Düşüşün sebebi , perşembe nin gelişi çarşambadan belli imiş :Sad:
Goldman Sachs, TCMB'nin 2024 sonu veya 2025 başında faiz indirimlerine başlamasını bekliyor30/05/2024 10:54:10
Goldman Sachs, Türk bankalarının son 3-6 aylık dönemde sırasıyla %53-%42 artış göstererek MSCI EM EMEA endeksinden daha iyi bir performans sergilediklerine işaret etti.
Türkiye'de para politikasının daha ortodoks bir çerçeveye döneceğine dair artan piyasa güveni ve bunun sonucunda ortaya çıkan dezenflasyon görünümü bize göre rallinin temel itici güçleridir" değerlendirmesini yapan Goldman Sachs, Türkiye'nin politika faizinin şu ana kadar en yüksek seviyesine ulaştığını, enflasyonun Mayıs'24'te zirve yapacağını ve 2024 yılsonuna kadar %43/%35,5 seviyesine gerileyeceğini, bunun sonucunda da 2024 sonu/2025 başından itibaren faiz indirim döngüsünün başlayacağını düşünüyor.
Bloomberg anketinde konsensüsü enflasyonun 2025 ve 2026'da sırasıyla ortalama %29-%20'ye düşmesininin beklendiğini belirten GS ekonomistleri, kendilerinin daha yapıcı bir yaklaşımla enflasyonun 2025-26 de ortalama %19-%10 olacağını tahmin ettiklerini vurguladı.
Goldman Sachs yayınladığı yatırımcı notunda şunları şöyledi:
"İş Bankası'nı Nötr'den Al'a yükseltiyor ve yeni 12 aylık hedef fiyatını 20,0 TL olarak belirliyoruz. Tahminlerimize göre, İş Bankası özel sektör bankaları arasında 2025 yılı kar tahmirleri üzerinden hesaplanan en düşük F/K oranı ile işlem görüyor.
Ayrıca, 2024 ilk çeyrek sonuçları için tahminlerimizi güncellerken, Halk/Garanti/Akbank/Vakıf/Yapı için 12 aylık hedef fiyatlarımızı yaklaşık %31/%22/%19/%19/%12 oranında artırıyoruz. Özel sektör bankaları için ortalama %22 artış (Akbank/İş Bankası için ortalama %27) ve kamu bankaları (Vakıf/Halk) için yaklaşık %15 düşüş öngörüyoruz.
Akbank için hedef fiyat 71 TL'den 86 TL'ye, Yapı Kredi için hedef fiyatını 38 TL'den 42,5 TL'ye ve Vakıfbank için 16 TL'den 19 TL'ye, Halk bank için 11,9 TL'den 15,6 TL'ye revize etti.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Goldman Sachs yayınladığı yatırımcı notunda Yapı Kredi Bankası için revize oranı dikkat çekici :Sad:
Daha önce koç'ların bankalarını satmayacaklarını yazmıştım. işte bunu destekleyen KAP bugün geldi.
KAP HABERİ
üstatlar, ağalar, emmiler...
şimdi bu bankayı arapların 50 liraya almaması olumsuzmu.. yoksa sahibinin 40 liraya satmaması olumlumu.hangisi esas. muhtemelen kimse cevap vermez ama sormak istedim.
bardağın içinde yarım bardak su var. bardak boşmudur yoksa dolumudur.
2022 yılında karar verilen Almanya'da banka satın alımına onay çıkmış.
(KAP) yapılan açıklamada, pay devrine ilişkin yurt içi ve yurt dışı ilgili düzenleyici otoritelerden gerekli yasal izinlerin alınığı ve Bankhaus J. Faisst OHG hisselerinin tamamının Yapı Kredi'ye devrinin 23.07.2024 tarihinde tamamlandığı belirtildi.
Satın alınan bankada 60 milyon euroluk sermaye artışı gerçekleştirilecek ve unvanı Ağustos ayı itibarıyla “Yapı Kredi Almanya” olarak değiştirilecek.
Yükselişin sebebi, üstteki arkadaşın dediği gibi Almanyada banka alımı mı acaba?
Bilgisi olan var mı?
Garanti masallah , akbank da topluyor . Bu niye ayriştı diger bankalardan ?
Endexi mi longlasam bunu mu karar veremedim
Endeks bu gün 8.956 kapatsa hoş olur
Bi tahmin daha yapayım endex 9600 ün üstüne gider sonra 9200 lere gei gelip güç toplar 13 gün içinde
Yanlış sayfaya atmışım kusura bakmayın
Endex akşama doğru sert döner
27 nin altına düşme ihtimali yok galiba kafamdada Bi ses long long long long başım ağrıdı