Rivayetler muhtelif. Bana göre saçma fiyatlama. Madem çelik fiyatları düşüyor, maliyetler düşecek demek. Celik olumsuz fiyatlaniyorsa bu olumlu fiyatlanmaliydi.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Rivayetler muhtelif. Bana göre saçma fiyatlama. Madem çelik fiyatları düşüyor, maliyetler düşecek demek. Celik olumsuz fiyatlaniyorsa bu olumlu fiyatlanmaliydi.
Temettüyü hep uzerine ekle yaptim bu gune kadar. Bu sene çoğunu yiyecem arkadaşlar. Meyve olgunlaştı artık. 2025'e kadar karda oturmaya devam. Maliyet artik "0"
Resesyon filan boş işler bunlar. 2023 başinda biter etkisi. Tüm dunyada borsacilara mal sattirmaya calisiyorlar. Ne olacak, sirketler mi batacak? Yalan dolan. Amerika, Ingiltere, Almanya işsizlik orani tarihi diplerde. Herkes çatir çatır çalışıyor. Ben iki risk goruyorum biri çip olayi. 2022 sonunda biter. Ikici risk olarak Putin'i görüyorum. Artik bu savaş bitmeli. Avrupa'da kartlar tekrar dağıtılmalı.
Togg var şarj istasyonu var daha dimi
VESBE ile iyiyim aslında. Temettü dağıtılan gün bu kadar düşmesi çok ilginç geldi. EMA50' yi de aşağı kırdı. Can sıkıcı biraz.
Resesyon korkusu her sektörü etkiliyor. Aslında Vesbe biraz daha hafif atlatması lazım. Çelik fiyatları düşüyor.
Diğer taraftan ihracatımız kuvvetli çok şükür ama avrupanın ekonomik durumu biraz daha kötü olduğu için harcamaları çok kısabilirler. Tabi Vesbe' nin fiyat avantajı sayesinde avrupalı tüketiciler daha düşük modelleri/markaları tercih etme yoluna gidebilirler (pozitif).
Son olarak şunu söyleyeyim. Bir kaç yabancı yorumcudan şunu okudum. Enflasyonu düşürmek için her yolu deneyen FED' in borsaların yükselmesini engellemek adına da söylemler geliştiriyor/geliştirebilirmiş. Abd' de hisse yatırımı yapan hane halkı sayısı çok yüksek olduğu için hissede değerlemeler sonrası hane halkının bu kazançlarını tüketime kanalize ederek enflasyona yükseltme yönünde etki yapması muhtemelmiş....
Kızımın 652 TL'si yattı, onunla yine VESBE aldım.
DAHİLDE İŞLEME İZİN BELGELERİNE GÖRE YILIN İLK YARISINDA:
2019 yılında 384.9 milyon USD
2020 yılında 340.1 milyon USD (Pandemiye rağmen)
2021 yılında 630.8 milyon USD
2022 yılında 500 milyon USD (Haziran henüz açıklamanmadı tahmini değerim)
ihracat izni alınmıştır.
Bu bilgileri düşündüğümüzde gerçekten ortalamanın üzerinde bir yılın ilk yarısı geçirdiğimizi düşünüyorum. Avrupa satışlarımız genel olarak İngiltere odaklı olduğu için ve bu pazar Avrupa Birliği resesyonundan daha uzakta olduğu için bir nebze daha hafif atlatacağız. Amma velakin daralan bir parite var. Nerdeyse bir dolar artık bir Euro. Bu bize zarar yazar. Bu kadar değerli dolar Amerika'ya da zarar.
Bayramınız mubarek olsun ortaklar, ailenizle birlikte mutlu bir bayram dilerim.
Arkadaşlar herkes resesyon diyecek, dayanıklı tüketim malları (beyaz eşya) daralacak diyecek. Gerçi adet anlaminda reel açıdan geçen seneye oranla sınırlı bir daralma var. Ne olursa olsun panik yapmamak lazım. Tamam ekonomi kötü, enflasyon ve savaş var ama felaket tellallığı yapmayalım. Acı çekeceğiz fakat avantajları var bu işin. Çin ile Ab ve Abd'den uzaklaştirilacak. Rusya keza öyle. Alternatif pazar ve tedarik amacıyla ön plana çıkacağız. Pandemide navlun maliyetleri sayesinde Vesbe'de bunun meyvesini yedik. Bu seferki Çin'i denklemin uzağına itmek bilerek isteyerek. Resesyon bisti çok geriletebilir. Korkmadan durmak lazim. Vesbede orta vadede fiyat 8.5-10.5 aralığında dolanir. Dar bantta 9-10 TL al sat firsati olur. Bir miktar nakit tutmak lazim bu nedenle
Ekonomistlere bu konuda malesef katılmıyorum. Beyaz eşya daki sınırlı daralmada baz etkisi ve rekabet daha fazla etkendir.
Beyaz eşya günümüzde gıda ne kadar gerekliyse o kadar gerekli, kaldıki fiyatlara bakarsanız 3,4 bin TL ye mevcut bu ürünler.
Son düşüşten hissemiz fazla etkilenmedi, bunun nedeni hissede ky fazla ama zaten bunu sindirdi artık.
Tüm ortakların bayramını kutluyorum.
SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir sene olmuş...düzeltme bitmiş olabilir. Veya biraz daha zamanca sündürebilir. YTD
https://www.tradingview.com/x/hDdnMHNH/
Paylaşımım sonrasındaki 10-20 sayfa, okunabilir, ne yazmışlar, ne olmuş, ki aslında ben daha bu zirve oluşmadan önce ikaz etmeye başlamıştım, o kadar eskiye gidemedim, arayıp bulmak lazım. Kolay gelsin.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...43#post5410343
Buldum sanırım;
https://www.hisse.net/topluluk/showt...88#post5054188
Yine biraz öncesini, ve sonraki sayfaları okumanız faydalı olabilir. YTD
04 Ocak 2021 Verdiğim Grafik
https://www.tradingview.com/x/XoOLAo7s/
Gerçekleşen Grafik
https://www.tradingview.com/x/sHcR6pdl/
Dolar bazlıdaki karşılığı
https://www.tradingview.com/x/faS7wSiw/
Zaten sonradan tekrar bir önceki gönderiyle, bir kez daha ikaz etmiştim.
Bir WXY bitmiş, XZ yapacak, flat mı zigzag mı triangle mı ekleyecek, endeksin genel vaziyetine göre karar verir.
Sadece yazışmaları okuyun, kendi kararınızı kendiniz verin, TL bazlı her şey yüksek enflasyon ve kur ortamında halusinasyon yaratıyor, bu İSMEN'de de böyle ERBOS'da da böyle, açın önce TL bazlı sonra dolar bazlı bakın. Son mesajım kolay gelsin.YTD
vesb deki bu düşüşün nedeni nedir?kar beklentisi çokmu kötü?%50 kapasite artırdı şirketin kar neden düştü? bu sorulara bilimsel cevap veren olursa sevinirim saygılarımla?
Satışın %70 i avrupaya
Eurusd paritesindeki düşüş
Avrupa resesyon endişeleri
Bahane edilip satılıyor.
Hacindeki olası düşüşü, maliyetteki düşüş kompanse edecektir. Parite olumsuz olsa da , tl deki değer kaybı destekleyici unsur
Y.t.d
Vesbenin sahibi vestel olsa da hisse fiyatlamalari açısından vestel ve vesbe arasında bir korelasyon kurulamaz. Alka ile alkım arasında kurulamadığı gibi. Vestel ve vesbe farklı finansal yapılar.
Vesbe açısından 6 aylık bilanço önemli olacaktır. Gelsin, yorumlamaya çalışırız.
Öyle birşey demedim. Dediğim vestel ve vesbe fiyatlamasi arasında bir ilişki kurulamaz.
Vesteli cok arastirmadim.ama uzaktan gozlemledigim kadarıyla vestel de pandemi dibinden hisse toplandı, temettü hikayesiyle hisse en yüksek seviyeye çekildi, muhtemelen temettu dagitmi sonrasında temettü hikayesinin tek seferlik olduğu anlaşıldı ve tarihsel fiyatlamasina geri döndü.
Çarpanlar açısından çok ucuz bir hisse ama ucuzluk yeterli olmayabiliyor. Daha öncede paylastigin gibi vestel nakit üretirken iyi bir sanayi şirketidir ama nakdi kullanırken grubun bankasıdır.
Y.t.d
Vesbe için 2. Çeyrek tahmini bilanço paylaşan kurum var mı?
Arceligin favok fena gelmedi. Döviz bazında hacim azalışı kadar favok düşmüş. Maliyet markalarında önemli değişim yok. Faaliyet giderlerinden dolayı favok marjı 12 den 9 a düştü. Net karı tartışmak anlamsız çünkü geri alim ve yatırım nedeniyle yüksek finansman giderine katlanıyor.
Vesbe de benzer sonuçlar gelebilir. Arcelikten farkı yeni ihracat modelinin marjlar üzerinde etkisi var mi yok mu belki daha net görebiliriz. Faaliyet gideri ve finansman gideri açısından arcelige göre daha avantajlı olduğundan %14 lik favok marjı korunabilir. Bilanço fiyatlamalar üzerinde etkili olacağını tahmin ediyorum.
Vestel CEO'su Erdoğan: Dünya genelinde Ar-Ge merkezlerimize 60-70 milyon dolar harcıyoruz - Dünya
Vestel CEO'su Turan Erdoğan, Dünya gazetesine şu açıklamaları yaptı.
- İhracatta 24 yıldır aralıksız sektör lideriyiz. 2021'de 2.6 milyar dolarlık ihracat yaptık. Bu yıl Euro'daki düşüş olumsuz etkilemezse 3 milyar doları yakalarız.
- Ciromuzun yüzde 80'i yurtdışı gelirlerimizden sağlanıyor. Vestel teknolojisi dünyanın 158 ülkesine ulaşıyor.
- Manisa'daki Vestel kampüsünde 19 bin kişi çalışıyor.
- Çok sayıda tedarikçiden alım yapıyoruz. 50 tedarikçi ise sadece Vestel'e üretim yapıyor.
- Teknoloji üretimindeki gücümüzü dünyanın farklı noktalarında gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge faaliyetlerinden ve 1800 kişilik Ar-Ge ekibimizden alıyoruz.
- Yıllık Ar-Ge harcamamız 60-70 milyon dolar dolayında seyrediyor.
- Biz Vestel'de dijitalleşmeyi yatırım alanlarımızın başına almıştık. Dijitalleşmeyi yüzde 90 oranında tamamladık. Yani, dönüşümde sona yaklaştık.
Anlat anlat heyecanlı oluyor
Vesbe nin hisse fiyatı performansını nasıl değerlendiriyorsunuz ortaklar.
Özellikle temettü sonrası 10 tl den 8.3 TL’ye gelmesinin nedeni ne olabilir?
Şu an görülen fk 7.47 rakibi ile kıyasladığımızda oldukça düşük kalıyor. kar etmeye yatırım yapmaya kapasite arttırmaya devam eden bir firma İçin bu fiyatlamanın mantığı nedir?
En Çok Önerilenler Listesinde Değişiklikler (İş Yatırım)
VESBE.IS: Vestel Beyaz Eşya'yı beyaz eşya talebindeki düşün ve Avrupa'daki resesyon endişeleri nedeniyle en çok önerilenler listemizden çıkartıyoruz. Listemize eklediğimizden beri hisse %78 mutlak getiri sağlarken, BIST-100'ün %8 üzerinde performans gösterdi. VESBE'yi ucuz değerleme çarpanları, uzun vadeli görünümü, Türkiye'deki rekabetçi üretim kapasitesinin sunduğu ölçek ve lojistik avantajları, ve iii) sürdürülebilir temettü potansiyelini göz önünde bulundurarak beğenmeye devam ediyoruz.
MAVI.IS : MAVI'yi cazip değerlemesi ve güçlü 2022 öngörüleri sebebiyle en çok önerilenler listemize ekliyoruz. Şirket yerel bir marka olarak döviz bazlı fiyatlandırma yapan global rakiplerine göre rekabet avantajı sağlamakta ve daha çok hacim büyümesine ve pazar payı kazanımlarına odaklanan fiyatlandırma politikası uygulamaktadır. Bu sayede, 2022'deki önemli maliyet enflasyonunun, güçlü ciro büyümesi ile telafi edileceğini düşünüyoruz. Tahminlerimize göre oldukça cazip olan 2.6x2022T FD/FAVÖK çarpanı ve 5.1x 2022E F/ K çarpanı ile uluslararası benzerlerine kıyasla sırasıyla %60 ve %59 oranlarında iskontoyla işlem görüyor.
Detaylı bilgi almak, İş Yatırım'ın güncel raporlarına ulaşmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.
https://arastirma.isyatirim.com.tr/2...isiklikler-13/
İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.isyatirim.com.tr
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
En çok önerilenler listesine alındıktan sonra piyasa öneriyi dikkate alıp çok mu almış. Genelde Aracı kurumların araştırmalarını çok dikkate almıyorum. Genelde özensiz çalışmalar yapıyorlar. Ukalalık yapmis olmayayım ama mesleğim gereği bazı şeyleri gözlemleyebiliyorum. Sadece bu hisse özelinde degil pekçok hissede yanlış çıkarımlar yapabiliyorlar.
Arceligin net kar marjı yüzde 2.5 a kadar düşmüş, bakalım bizim kaç olacak.
Ne güzel topluyoruk yavaş git biraz [emoji4]
sayın arkadaşlar vesb bilanço ne zaman gelecek. düşen trend bitmedimi hala?bilgi sahibi olan varsa lütfen yazınız.8,70 tl hisse alımı için pahalımıdır?
Daha önce de yazdığım gibi 8.5-10.5 aralığında dolanır. Ben kurda 20 lirayı bulacak bir atak olamadığı sürece bu aralıklardan al sat fırsatı verir kanısındayım.
Bilanço açıklanmadı. Normalde Temmuz sonunda açıklardı. Zannediyorum artık Vestel'le birbirine daha yakın bir aralıkta açıklayacaklar. Bu durumun şirketin Muhasebe politikalarında yaptığı değişikliğin bir sonucu olduğunu varsayıyorum. Umarım bu politika sonucu bize kötü bir süpriz yapmaz kar rakamında.
Kar tahminim ilk 6 ayda 900 milyon ile 1 milyar arası değer.
Yurt içi satışların tüm satışlar arasından %10'lu değerlere kadar gevşemesini bekliyorum. Paritenin son 3 ayda 10 puan kadar gevşemesi de çok ciddi bir baskı unsuru karlılık adına.
Yeni yatırımının kaba inşaatı büyük oranda bitirildiğini duydum.
Bu arada Vestel özelinde volkanik bir potansiyel birikiyor. Portföyde çok az Vestel eklemesi yaptım. Hala en güçlü kasım Vesbe.
Bilanço geldi ama hala tık yok forumda :)
Haftaya alım yapayım bari.
KAP: VESBE [ ] VESTEL BEYAZ EŞYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Kar veya Zarar ve Diğer Kapsamlı Gelir Tablosu
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1052610
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...826eccfa8a2c30
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...826eccfaa52c31
Beni diyorsanız ben kendime göre burada çok bile ses çıkardım.Tık.
Yatırımcısına hayırlı olsun.