gecenin ilerleyen saatin de 2 duple export rakısını içsin beyaz peynir kavun eşliginde
daha yumuşak açıklamar bekliyorum paşamdan bu obama nın taaa,,, im diye başlayarak:kahkah:
Printable View
Ne dolar ne euro ne de sterlin
2018 ağustos zirvesini sadece gram altın geçti...tek gerçek para altındır diğer hepsi borç senedi......
Manipüle edilmesi en zor olanı...
Maalesef sarı kızla hayatımın geç döneminde tanıştım türkiyede son 40 yılda enflasyonu yenebilen tek yatırım aracı..
Büyüklerimiz boşuna altın almıyorlarmış biz de okumuş çocuklar çok bilmiş gibi...
Yav bu manyak. Spekulator, manipulator kancik. Ha bu varya bu kuresel krizi de baslatacak gitmeden. Trump varken borsalara birsey olmazcilara cakacak gider ayak dolduracak cebini yine.
Son 8 yıldır tüm varlıklar ralli yapıp balon duruma gelmişken ons altın 1920 dem 1100 dolara kadar düştü.
Şurda 4 aydır bir hareket başladı, yani öncesinde kaybettiğiniz bir şey yok.
Ama bundan sonra altında olmayan çok şey kaybedecek gibi görünüyor.
Borsalar ve gayrimenkullerin balonu sönerken bunu şişirecekler.
https://i.postimg.cc/PrRVkcD6/Ekran-Al-nt-s.pngforensic anthropology requirements
az önce hareketi gercekleştirdim tıramptan tepki bekliyorum:kahkah:
Sarı fırlatma hangi alemin adamı çözemedik.
Ne alıyor acab? Bozai ise adamı fena bozai.
Muhtemelen tiner yada bali çekiyor.:)
https://tr.sputniknews.com/ortadogu/...bir-bilgi-yok/
Size bir sır vereyim tıp camiasında canan karatay'a (sayesinde sağlığıma kavuştum ve bu yaşımda 18 yaşımdaki kilomdayım)
Finans camiasında ise altın uzmanlarına ambargo uygulanıyor. Finansal medyada altını savunan uzmanlara görünmez bir el her nedense engel koyar ve onları ana akım medyada göstermezler..
Bu sadece bizde değil tüm dünyada böyle...
Birileri doğruların gizlenmesinden ciddi anlamda menfaat sağlıyor...
Neyse ben yatar herkese iyi geceler
Ne olduysa bu ticaret savaşlarıyla oldu.fed de döndü peki neden bir anda ve hala veriler iyi gelirken.bence bize hiç anlatılmayan sebep su.cin ticaret savaşlarında ABD tahvili satip(dolar degerliyken) altın almaya başladı.cok iyi bir hamle.amerika da şimdi karşılık veriyor.dolarin değerini düşürüp tahvilleri daha aşağılarda karşılamak ve onsu artırıp Çin'in ucuzdan altın toplamasını engellemeye çalışıyor.bu iş daha çok su götürür.muzakerelerde ilerleme sağlanırsa Fed 1 ay sonra veriler iyi diyiptek indirim 25 ten sonra indirim çöp diyebilir.ayrica Amerika borsa kur ilişkisinden de kazanıyor.bu hareketler en büyük yapımcıların oyunu merakla izliyorum.ytd.
Tekrar güncelleyelim
https://i.hizliresim.com/lQEBLQ.jpg
benim beklentim de 600, hatta daha sembolik bir 625
dolarcılar allahın şanslı kulları- merkez başkanının alınmasıyla doların bir ölü kedi atağı yapmasına fırsat tanıyacağı (nitekim 5.77- 5.78'lere kadar cüret etti) köprüden önce son çıkış demiştim.. bitmiyo son çıkış fırsatları, şimdide 6 puan güm diye piyasanın beynine indiğinde, 3-5 kuruş kafa kaldırabilecektir bence de..
o çıkışı da kaçıranlar artık oturup ağlamasın- kendi düşen ağlamaz.. benim dolarım, benim kararım demiş olacaktır.. dolar olarak bakıverir olur biter, 100 dolar hep aynı 100 dolar..
Dolar pahalı değil bence.riskimize göre bu fiyatlar iyi.tej sorun çoğunluğun gittiği yere gitmekte ayak diretiyorlar işlerine gelmiyor.biz neyi biliyoruz.su akar yolunu bulur veya seve seve.ytd.
625 puan indirip doları 6 dan aşağıda tutabilirlerse MB nın çaycısına kadar plaket verilmeli bence @karakemal
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merkez çok tepki gösterecek bir düşüş yapmaz. Yıl sonuna kadar yayarak yapar. Ortam hazırlandı evet ama bence 300puan iniş olur. Sonra da 100 100 devam eder.. ytd
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vakıfbank mevduat faizi 21den 17 ye düştü derler.gsliba 400 olacak.ytd.
1 hafta sonra doların 5.8 5.9 olacağını düşünüyor gibi herkes.bunu pala mı bilmiyor tek de bastı 5.61 e.psikoloji yapıyor ise bu seviye ise yaramaz bı 5.45 denemesinde fayda var.ama o zaman da don gidebilir.en iyisi ne olursa olsun bişey yok beklenti dahilinde diyip biktirmaya uzatmaya devam.bence 400 bile olsa 5.80 lerde in çık yapar durur.hayvan fena terli.
Çok sağliklı bir değerlendirme olmuş.
Tebrikler.
1999 da Rusya Memorandum ilan etmeden önce harıl harıl altın satmaya başlamıştı.
ABD bu planı bozmak için altının onsunu 280 dolara kadar düşürmüştü.
ABD bu kadar güçlü olduğu sürece, altını,petrolu,teknolojiyi silah olarak kullandığı sürece, bu emtiaların arz ve talebini takip etmek çoğu zaman doğru sonuçlara götürmüyor analistleri.
2017 yılında Nasrullah AYAN bir kitap yayınladı, hatırlarsınız. Borsa Kralı.
Diyordu ki, altında,önümüzdeki 10 sene içinde gerçekleşecek,çok büyük bir tezgah hazırlanıyor.
Olur olmaz bilemem.
Ama onun fikri de bu.
Şahsen ben altının bir yatırım aracı olduğunu düşünmüyorum.
Değer korur tamam, ama yatırım, bir kazanç için, bir beklenti için yapılır.
Altın da serveti korumak için bu riskleri almaya değer mi ?
Arzı bilmiyoruz, talebi biimiyoruz, binlerce altın madeni var, hergün çıkarılan dünya kadar ons.
Diğer taraftan forex, olmayan altın satışları ile bambaşka bir hipnoz.
Dolar döviz iyidir demiyorum ancak altın da daha az riskli değil.
Yurtdışı telefon kayıt harç ücreti 1.500TL oldu.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...0190719-16.pdf
Altın'a elkoymak.. Altın'a vergi koymak.. Altın'ın karşısına kağıt koymak...
Tarih boyunca bunlar hep denendi ama hiçbiri Altın'ın yükselişini engelleyemedi..
Gazino da kumar oynarken Kağıtpara kullanacağız ama gazino kapanırken hesabı Altın'a çevireceğiz..
Biz gara gara düşünelim diye ülkenin anasını ağlattılar
1999 - 2001 arasındaki aslında en büyük kriz güven kriziydi dövizde olan mevduatta olan borsada olan yani işin özü dişinden tırnagından arttırdığını sisteme yatırıp enflasyondan korunmak isteyenler büyük bir yıkıma ugraşım birçok kişinin parası batmıştı.
Bu süreçte yeni birikimler hep yastık altı altın oldu hükümet bunu yıkmak için altın günleri filan yapıp vatandaşı tekrar sisteme çekti ve başardı da ama geldiğimiz noktada birikim yapıp bankalara kaynak yaratan vatandaş cezalandırılıyor. Bu açılan ağır yaraların sonunda insanlar yastık altına tekrar dönüyor maalesef
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, ABD'nin Hürmüz Boğazı'nda Tahran'a ait bir İHA'nın düşürüldüğüne ilişkin açıklamasını yalanlayarak, ABD'nin kendisine ait bir İHA'yı yanlışlıkla düşürmüş olabileceğini söyledi.
[emoji23]
ABD'de Rıza Sarraf davasında yargılanıp 32 ay hapis cezasına çarptırılan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, bugün tahliye oluyor. Atilla'nın 2-3 gün içerisinde Türkiye'ye döneceği bildirildi.
Arkadaşlar doları direk spottan almayın.Ozaman mevduat faizi kazancını kacirirsiniz.100 bin TL niz varsa 90 bini para piyasası fonu yada günlük mevduata koyup10 bini ni dolarda 80 binlik viop long acmak mantıklı bence.Yatirim tavsiyesi değildir.
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.