selam arkadaslar. bu özel sektör fonlarida sifir stopaja tabimi acaba. mesala akportföy özel sektör fonu alirsak sattigimizda para piyasasi fonu gibi stopaj kesilmiyor degil mi ?
Printable View
selam arkadaslar. bu özel sektör fonlarida sifir stopaja tabimi acaba. mesala akportföy özel sektör fonu alirsak sattigimizda para piyasasi fonu gibi stopaj kesilmiyor degil mi ?
Uzun süre tkf taşıyıcı olarak yazılanlara aynen katılıyorum.Fon büyüdükçe maalesef yönetim zor oluyor bende dün itibariyle çıkmaya başladım.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben son 15 günde elimdeki tkf ve tcd nin ciddi oranını başka hsyflere dönüştürdüm. Nedeni de fonun ciddi portföy büyüklüğüne ulaşması maalesef.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ıpj +0.68----------2.456
1500...
M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
merhaba,sizleri takip ediyorum öğreniyorum.yerli hisse ve emtia pek girmek istemedim.portföyüm sizce nasıl
tcd
osd
gma
ıpj
fıl
aft
fıb
Bu Abd ile ilişkiler, fırtına öncesi sessizlik kıvamında her açıklamada muazzam bir gerilim hissediliyor. Sanki her an bir gümbürtü patlayacak, tansiyon yükselecek. Basın açıklamalarında kullanılan kelimeler bile hep dikenli.
Haydar Acun yeni çıkartacakları serbest fon ile ilgili olarak twitter da açıklamalarda bulunmuş..
- Serbest fonumuz hisse yoğun fon olacağı için stopajdan muaf.
- Fon tefasta işlem görmeyecek, yatırımcılar bizimle sözleşme imzalayarak alabilirler. Fon için şu anda düşündüğümüz alt limit 500 bin TL.
- Serbest fonumuz aynen MAC gibi sadece Türk hisselerine yatırım yapacak, ama daha aktivist ve portföydeki sınırlamaları farklı olacak.
- Sabit yönetim ücreti yıllık 0.5% olacak (sadece masrafları karşılasın diye belirlendi). Performans ücreti başarı kriterini geçince %20
- Performans ücreti almak için belirlenen başarı kriterinin adil ve makul olması bizim için önemli. O yüzden iki aşamalı kriter belirledik (1) BIST + %5 ve (2) Enflasyon +%5 ten hangisi yüksekse onu geçmek. Amaç sadece borsayı geçmek değil aynı zamanda reel getiri.
- Daha uzun vadeli yatırım yapıp, fonun yatırımcı çıkışları için zararına hisse satmasını önlemek için bu fondan çıkışlar günlük değil 3 aylık dönemler sonunda yapılabilecek.
Keşke benim olsa :)
tcmb resmi usdtry -0.15%
Yok hocam ne hsyf ne başka fonu satmam ben hiç bir koşulda. ( fondan başka fona değişim dışında )
Benim için fonlar gayrimenkul gibi bir yatırım. Kar etme aracı değil.
Nasıl ev fiyatları düşer diye insanlar oturduğu evi satmıyorsa benim için de öyle :)
Fonlar , ben emekli olduğumda bana kira geliri yaratacak gayrimenkul gibi olacaklar. O zamana kadar beslemeye, evin metrekaresini artırmaya devam.
NNF -0,41%
Bist100 -0,10%
Anliyorum. Bizim gibi ulkelerde yasayanlar alim gucunu korumak icin bile bayagi ugrasmak zorunda.
Buyuk HSYFlerin olusmaya baslamasi bir acidan da iyi. Boga piyasasindan emin olunca PPF yerine kisa sureli TKF giris cikislari yapmayi dusunuyorum. O fonun buyuklugunde pek hissedilmez bu giris cikislar.
Borsa patinaja başladı 4 gündür direnci geçemiyor.aşağı salması muhtemel
MAC -1,06 %
Bist100 -0,10%
Elz % + 0.08
Pdd % + 0.044
Tca % - 0.16
Zpf % % -0.15
Zpe % -0.08
Alın fonlarında zerre ilerleme yok.
Onsun hareketleri, çık 1860'a düş 1800'e
Bu döngü kaç keredir tekrarlanıyor unutum.
Altın fonu al satı da çok zor bu döngüde.
Gramdan şaşmamak lazım.
SPK bülteninde yayınlanan yeni fonlar :
Garanti Portföy Kısa Vadeli Serbest Fon
Garanti Portföy Birinci Fon Sepeti Fonu
Garanti Portföy İkinci Fon Sepeti Fonu
iş Portföy İşâ€™te Kadın Hisse Senedi Fonu
(Hisse Senedi Yoğun Fon)
İş Portföy Yenilenebilir Enerji Karma Fon
Açığa satışı BİST 50 olarak genişlettiler fonunuzda şişik hisseler varsa dikkat edilmesi gerekir
Eskiden herkes kendi bankasinin ppf sini alabiliyordu
Denedim su anda ama aninda almiyor tabi baska ppf
yarini bekleyelim, mesai saatinde satilabiliyor ise sikinti degil benim icin
gunluk fatura odemek icin ppf kullaniyorum
guzel mis
tesekkur ederim bu guzel bilgi icin dostlar
En az 500 bin tl si olan yamacıma yaklaşssın diyor Haydar Bey :)