Az palaya takılayım da hareketlensin...
Bozgurt senin pala VURDURA VURDURA yorulmuş,TIK YOK...
Oysa dün ve bu gün ele avuca sığmıyordu....
Bi talimat verde yine VURDURSUN YUKARI...:)
Printable View
Az palaya takılayım da hareketlensin...
Bozgurt senin pala VURDURA VURDURA yorulmuş,TIK YOK...
Oysa dün ve bu gün ele avuca sığmıyordu....
Bi talimat verde yine VURDURSUN YUKARI...:)
Endekste Pulback olmuş sanki
İkili dip beklenir benim pencerede
Ama ne bileyim ben
Bofanin satışlarının bazılarının karşı bacağı var gibi.
bugün minareyi kaybedip olayı endekslerin grafiklerine göre değerlendirince çuvalladık, iyi çuvalladık ama:) öngörü olarak tabiki.. savunma yapıyor gibi oluyor ama değil.. garan sız yapılan yorumların tad vermeyeceğini düşündüğüm için yeter bu kadar okuyarakta vakit geçebilir diye paylaştım. bol şanslar...
https://www.aa.com.tr/tr/dunya/frans...ulundu/2200432
Fransa'da AstraZeneca aşısı olduktan sonra ölen 63 yaşındaki kişinin ailesi suç duyurusunda bulundu
Fransa'nın Annecy kentinde AstraZeneca'nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını olduktan 11 gün sonra hayatını kaybeden 63 yaşındaki Joal Crochet'in ailesi suç duyurusunda bulundu.
07.04.2021
—-////
Bilmem , hatırlayanınız var mı?
5-6 ay önce bu aşı işleri dünyada çıktığında
Kuduz aşısı, çicek aşısı vs
Dünyada ki eski aşılar 5 seneden önce bulunamamış
Bu aşı işinin , Faz-3 vs dahil, konti garanti süresi bilim insanlarına göre minumum
5 yılmış..
Aşılar çıkacak, insanlar ölecek
Bi kısmı felç olacak, sakat kalan olacak
Sonra bu Aşı şirketlerine, tazminat davaları açılacak
Bu Aşı işi, çok su kaldırır yazıp çizip
Sallamıştım..
İlki olmuş.
Ne diyelim, Allah taksiratını affetsin..
Ne gereksiz bi adamsın sen
2 senedir bitmeyen yabancı satışı... dün yine teknik nakavt.. 10 aracı kurumdan 9u, 150. geçeriz
derken 145e geldik..
tepkisel bir gün.. yukarda 147...aşağıda 142
Danayı yuvarlayamadık bayırdan aşağı henüz. Hala tehlikeli. Yatırdık ama yuvarlayamadık ha. Direniyor hayvan.
Geçen ay SIĞACIK'a gidiyoruz yazlık tutalım ,dedik..
Şimdiden bakalım,kalmaz falan hesapları..
Telefon çaldı, Bi arkadaş SAY yenilenebilir enerji kağıdı aldım dedi
190.000 TL.. yatırmış
ismini duymadım, dikkat et paranı kaptırma falan dedim..
Dün kağıdı 560.000 TL olmuş...!!
Bizde burada TUPRŞ,KCHOL; sağlam kağıtlar peşindeyiz..:)
Abi bizde yaşanmışlıklardan dolayı böyle yapıyoruz. Bende senelerce hiçbir şey bilmeden kağıt aldım sattım. En süper kazançlarımı da o zamanlarda sağladım. Sonra ne mi oldu? Aldığımdan fazlasını verdim 1.5 sene de kıpırdayamadım. Benim param çok büyük değildi ve ihtiyacım yoktu, borç değildi harç değildi. Bir ev devretmiştim, düğünden gelenler/takılar, hatunun bilezikler üçbeş birikmiş falan işte. Yine de canım çok yandı. Herkes bu zevki tadacak. Emin olabilirsin. Çünkü bu işten çıkmak imkansıza yakın. Kazandıkça kazanmak istiyorsun. Borsadan kazanılan para çok tatlı. Hele hele hiçbirşey bilmeden yapıyorsan bunu. Ama yüzde 99 un sonu hüsran. O yüzde birde ya insider alabilenler ya da Allah ın sevdiği kulları.
Tabi bu dediklerim hiçbirşeyden haberi olmadan tuzum var diyene hıyar alıp koşan, borsayla yeni tanışmış yüzbinler için.
Biri yazmış borsadan hiç anlamazken kazanıyordum şimdi öğrendim tekniği vs. ama zarar ediyorum demidy.
Günaydin arkadaşlar
Birde reklam var,düşük.sermaye çok kar,yaww
Senelerdir alın dedilerde bizni almadık,o.degilde bunlar duzeltilirken arada bizi öpecekler yaww
55.75 uzun bakalım ekmek çıkacak mı
Küçük şirket hisselerini topladılar fiyatlarını yükselttiler,fiyatlar yükselince alınan komisyonlarda büyüdü.
Herkes mana yapmakta.
Hal böyle olunca kazanan hep kasadır. :)
YTD
Fitch: TCMB başkan değişikliğiyle Türk bankaları için refinansman riski arttı- bloomberght.com
bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan habere göre; Fitch Rating, yayımladığı bir araştırma raporunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığında yaşanan değişik sonrasında Türk bankaları için refinansman riskinin arttığını belirtti.
Bankaların kısa dönem borçlarının arttığına dikkat çeken uluslararası derecelendirme kuruluşu, 2020 yıl sonunda Türk bankalarının 2019'dan daha az dış borca sahip olduğunu fakat 2020'de kısa vadeli dış borç oranının 2019'a göre artış kaydettiğini ifade etti.
Türk bankalarının 2021 yılında yabancı para borç servisi yükümlülüklerinin, piyasaların 12 ay tamamen kapanması gibi uç bir durumda, 45-50 milyar dolar civarında olmasını bekleyen Fitch, 2020 yılında yerleşiklerin Türk bankalarındaki Döviz mevduatlarının yüzde 20 arttığını ve bunun bankalara dış borcu ödemede yardımcı olduğunu vurguladı.
Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.bloomberght.com/fitch-tu...-artti-2278022
Temel konusunda birşey diyemem çünkü bilmiyorum anlamam, okuyamam, yorumlayamam. Ama teknik analiz konusunda farklı düşünüyorum her zaman. Teknik analizi, nerede, hangi enstrümanda, hangi metod ile, hangi amaç ile, hangi zaman aralığında, hangi beklenti ile, hangi periyotta kullanacağını bilirsen ky nin tek dostudur. Böyle beylik laf olmasın. En azından benim için öyle diyelim. Teknik analizde bir yere kadar öğrenilebilecek ve öğretilebilecek birşey. Sonrası ve esas olanı kişiye kalmış.
Ama hep derim teknik analiz ne olacağını değil, ne olursa ne yapman gerektiğini söyler sana. Bir hedef, bir stop koyar önüne. Olacaklar hakkındakiler bizim yorumlarımız. O kısım tutar tutmaz.
Güncel borsaları etkileyebilecek haberler:
-Caatsa yaptırımları yarın başladı
Savunma sanayi ve sektörü
-Nisan-Mayıs, futbolda şampiyonluk
Spor hisseleri hareketleri
-Döviz inceden artışa geçti yine
-Döviz artısı olan, ihracatçı şirketler önde
Döviz borcu/açığı olan şirketler geride dir
-Ukrayna sınırında, Ukrayna-Rusya savaşının yeniden çıkacağı bir çok haber kaynaklarında tekrardan yazılmaya başlandı
-Tüm dünyada ve ülkemizde
Artan virüs vakaları, yasaklar
-Dünyada Aşı/İlaç savaşları
-Eli yüzü düzgün şirketler, ortalama %20 büyür, hızlı büyüyen şirketler %40-50 büyür
Büyüme ile F/K ilintilidir
Uluslararsı normlarda, F/K nın büyüme oranından fazla fiyatlanmaması beklenir
Yani ( F/K ) lar > 50 lerden ise NŞA da abartılı sayılabilir...
-Eli yüzü düzgün şirketler, ortalama %20-30 özsermaye karlılığı üretir
hızlı büyüyen çok kar lı şirketlerde özsermaye karlılığı %50 lere kadar çıkabilir..
Özsermaye karlılığı ile Hd/dd ile ilintilidir
Uluslararsı normlarda, Hd/dd nın ,
Özsermaye karlılığı oranından fazla fiyatlanmaması beklenir
Yani (Hd/Dd ) oranlar > 5 lerden ise NŞA da abartılı sayılabilir...
-Borsada, her zaman , büyüyen ve kar eden şirketler prim yapar..
Çünkü borsa da bir ticarettir. Şirketlerin ticareti para kazanmak içindir.
Para kazanamayan, zarar eden, küçülen şirketler batar..
-Borsada esas olan; Kar eden, para yapan, büyüyen ; şirketlere yatırım yapmaktır.
Diğer türlü; küçülen, zarar eden, ileride batacak şirketlere para bağlamışsınız demektir...Finalde paranız ufff olur.
Yatırım tavsiyesi içermez..
Birazdan viop spotun altına gelecek adam hırsını alamadı.
oyunagelenadam vardı.sık mesajda atardı.Uzun zamandır yok.cezalı mı?
robotlar kudurdu. enteresan bir gün olacak.
halka arz haberi yollayıp tcell gübreyi güzelce kitlediler. efferim lan pala. bazen seni sevdiğim de oluyor. keriz çok memlekette sen de ekmeğinin peşindesin.
iktidarın yapay gündem çabası tutmadı. satışlar devam ediyor..takas analizinden hareketle "yabancı bu kadar sattı geriye bir şey kalmadı zaten, yön yukarı" şeklindeki ifadeler pek geçerli değil gibi gözüküyor. %20 faiz altında borsa bakalım ne kadar atraksiyon yapabilecek.
Hay senin borsana da... açar açmaz satıyorsun