Faizine ddkkm yapamazsın
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Güncel oran alan var mı?
3 aylık mevduat için.
ben şu an ddkkm deyim genel durumu anlamak için mevduat faizlerini takip ediyorum. Açıkçası öyle çok yüksek bir artış artık olmaz mevduat faizlerinde ayrıca olsa bile temmuzda yapılacak yeni stopaj artışı ile verdiklerini fazlasıyla geri alırlar 1 yıllık uzun dönem tl mevduat yapmanı asla tavsiye etmem ama tabi bu yatırım tavsiyesi kesinlikle değil
Bunlar da yetmemiş...
https://www.gzt.com/gazeteler/nasilb...esi-04-06-2024
Şimşek, arsa ve ev sahiplerine savaş açmış.
Şimdi de yap-sata veren arsa sahibinden rant vergisi gündemde...
Arsa ve konut sahibinden alınan vergi konut fiyatlarını yukarı çekmez mi, sonunda kabak kiracıya patlar...
https://www.gzt.com/gazeteler/nasilb...esi-04-06-2024
AK parti emekliye ve asgariye ek zamda kapıyı kapattı...
Bir anda 32.55 dedi. Dedik çıplak mevduat faizine güvenilmez. Hadi bağladın 3 ay geçti 15-20 gün. Ne yapacaksın.?
Dolardaki hareketin nedenini bilen var mı?
Ancak TR ile ilgili bir durum da var aynı zamanda sanırım:
https://tr.investing.com/currencies/eur-try
Sorun sadece USD olsaydı EUR'düşer veya aynı kalırdı. Bir kısmı bizi ilgilendiriyor. Gerçi uzman değilim.
Diger grupta bir arkadaş yazmış mantıklı geldi.
Merkez Bankası kendi eliyle bilerek ve isteyerek kurları çıkardı
ihracat, turizm ve cari açık dengeleri için aşırı düşük kalmıştı kur
sonsuza kadar Doların 32.20'de mi kalacağını sanıyordunuz
artık merkezin yeni rezerv toplama noktası
32.20-32.30'dan
32.50-32.60 aralığına geçti
ay ve ay bu aralık daha da yükselecektir
yeni ay ve hemen ay başında bu yükselişi gerçekleştirdiler
ama ana plan belli mevduat faizi yani aylık yüzde 4'den daha fazla yükselmeyecek dolar kuru
son 3 ayda sadece yüzde 4 artan bir dolar kuru var
bunun da yüzde 1'lik artışı sadece bugün geldi
özetle çok düşük kalmıştı kur oldukça normal hafif yükseltilmesi
Merkezin hareketi olduğunu nasıl anlıyorum derseniz de
32.50'nin altına düşürmüyor 32.60'ın üstüne de çıkarmıyorlar
BRICS haberi düştükden sonra dolar hareketlendi benim gördüğüm.
Enflasyon baz etkisiyle düşecek biraz saldılar işte.
Az daha yükselsin gurbetci kardeşi özledik bu ufak artışlar için gelmiyor ;)
Türkiye Gazetesi
@turkiyegazetesi
·
13s
Tasarruf paketinde ikinci safhaya geçiliyor!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı: Kripto ve borsadaki varlıklara vergi geliyor.
Dr. Barış Esen
@barisesen
·
12s
Bu “borsadaki varlıklara vergi” haberi doğru olsa dahi kastedilenin “kripto borsalar” olduğunu Borsa İstanbul olmadığını düşünmek istiyorum…
Mevduatçının, ev sahibinin imünüğü sıkarken dolar bazında bile tarihi rekorlara gelen BİST den neden vergi alınmayacakmış?
https://x.com/ali_hakan_kara/status/...385822/photo/1
Bir dönemin sonu...
Bist'te işlem yapmayınca tabi böyle değerlendirmek iyi oluyor. Yatırımcının zararına da ortak olunuyor mu? Bir arkadaş isveç de sanırım. Eğer zarar edersem %30 unu geri alabiliyorum diyordu. Peki biz de böyle bir şey olur mu? Heş şeyi kendi pozisyonumuza göre değerlendirmeyelim.
Evet arkadaşlar burada sayfalar dolusu DDKM olayını yazıp tartışmıştık. Ben çarşamba günü işlem yapacağımı ve bir arkadaş da bana, sizin sonucun ne olduğunu yazar mısınız? demişti. Ban de söz verdiğim üzere yazıyorum. Neden çarşamba dedim. Çünkü dolar bazlı fonlara satış vermiş ve dönüş günü salı (dün) saat 14.30 - 15.00 arası idi.
Önce olayı kısaca özetliyelim ki kafalarda soru işareti kalmasın. İşlem İş Bankası'nda yapılmıştır. Bunu özellikle belirtiyorum ki bankalar arasında uygulama farklılıkları var. 31 mart 2024 tarihi (sadece bir gün için) vadesiz dolar hesabımda örneğin 40.000 dolarım vardı. Ve ben bu dolar ile Nisan ayında döviz bazlı Fon aldım. Mayıs sonu geldiğinde bankaya giderek MT si ile görüştüm. Aldığım cevap 31.Mart 2024 tarihinde hesabınızda görünen dolar miktarı kadar fonu bozdurup DDKM yapabilirsiniz (ilgili yerler ile görüşüldükden sonra) oldu.
Ben de mayıs sonu fonlara satış verdim. Dönüş dün (salı günü) saat 14.35 civarı oldu. MT si bana saat 16.00 ya kadar DDKM hesabı açabilirsiniz demişti. (Ben her ihtimale karşılık çarşamba günü belli olur demiştim) İnternet bankacılığına girdim. Ve 31 mart 2024 tarihinde (bunu sık sık vurguluyorum. zira anlamayan arkadaşlar var) vadesiz mevduat hesabımda olan dolar miktarı kadar DDKM işlemini yaptım. Üstelik kendim yaptığım için yarım puan fazla oran verdi. Lakin saatlik döviz kuru saat 14.00 baz alındığı için gün içi en yüksek değer oan 32,6135 kur üzerinden yapıldı.
Arkadaşlar bankalar arasında farklı uygulamalar var. EGEDUK arkadaşımızın dediği gibi Ziraat Bankası'nda alt limit yok. Oraya gidip konuştum. Fakat benim yaptığım işlem şekli de yok. Edindiğim izlenim hangi banka olursa olsun elemanlar tam anlamı ile konuya hakim değiller. Eğer böyle bir durumda iseniz ve konu ile ilgileniyorsanız tavsiyem Merkez Bankasını arayıp operatöre DDKM hakkında bilgi almak istiyorum. Beni ilgili birime bağlar mısınız? deyip karşınızdaki kişiden en doğru bilgiyi almaktır. Ben aramıştım 31 mart öncesi fonları bozup DDKM yapabilir miyim diye. Hayır cevabını almıştım. Uzun açıkladım ki, kafalarda soru işareti kalmasın.Bol kazançlar.
Bilgilendirme için teşekkürler.
Tbey35 teşekkürler
biste vergi koymak aptallıktan başka birşey değildir. daha önce konmuştu, sonra paşa paşa kaldırdılar. zira bizim borsa kazan kazan yeri değildir. 2013 de bist 500 dolar iken bugün 350 dolarlarda. totalde 10 yıl öncesine göre zarar söz konusu. kazanan bir kesimin parasına göz dikilmişse, bu yanlış olur. zira bu kesim şansına kazanmıyor. riskine göre kazancını doğru hesap ettiği için kazanıyor. riski ve vergisi olan borsa yerine doğrudan vergisiz dolara yönelebilir. eğer borsaya vergi konacaksa döviz ve altına da vergi konmalıdır.
mesela ben yurt dışı hisse piyasalarına yatırımı araştırmış, vergi olduğu için vazgeçmiştim. eğer şimdi vergi gelecek ise abd hisse yatırım fonları cazip olacaktır.
bu arada yeni halka arzlarda vergi haberi ile son bulmuştur. bu milletin finansal okuryazarlığı zayıf olsa da, keriz de değil.
devlet açığını vergi toplayarak kapatmaya çalışacağına, kendi harcamalarını kısmalıdır. en büyük harcaması da memur maaşları. asgari ücrete ara zam yapmayacak iken memura niçin zam yapacak. temmuz zammı askıya alınmalıdır. üstelik bu şekilde enflasyon çok daha kolay düşecektir.
adam ocakda 10 bin dolar şubatda 5 bin dolar daha önceki tarihlerde 35 bin dolar almıştır.. 31.mart tarihinde bakiye 50 bin dolar gözüküyordur.. onunla yapabiliyor işte.. aynı şeyi söylüyoruz..
bu arada 32.61 giriş güzel denk gelmiş.. yüksekten bozuldu dolar..ondan bir saat önce 32.20 civarıydı..
1 yıllık ddkkm yapmak mantikli olurmu diye düşünüyorum.Bunlar bu işi yakında bitirecek ( biraz daha devam etse de ) % 40 stopajsız faizi kesin düşürürler.