altın al time high yapabilecek mi bakalım...
Printable View
altın al time high yapabilecek mi bakalım...
Vade sonu yaklaşınca faizler anlamsız olabiliyor. Bugünlerde hisseleri yukarı tutmaya çalışıyorlar bence.
Kapanış fiyatlarından bakınca bir sonraki vadede %49 faiz oranları var gibi, genelde %45
https://i.hizliresim.com/fz693gl.jpg
OYAK Çimento yöneticisi BBHT'de açıklama yaptı ama ben o sırada başka işler ile uğraşıyordum.
Anladığım kadarı ile Tayvan'lılar ile çimento dışında başka alanlarda ortaklıkları var ve yenileri gelecek. Gelen nakit o alanlarda kullanılacak olabilir. Yani düz borsacı gelse o kadar iskonto vermezler.
Borsadaki yatırımcı ise deprem sonrası Oyak Çimentonun geleceğine inandığı için fiyat geleceği fiyatlıyormuş.
troy ons altında süğplizlere hazır olun
Eskiden spotçu beyaz eşya mağazaları vardı, vadeli alıp peşin nakit satıyorlardı. Beyaz eşya firmaları ürünleri takip edip spotu engelliyordu.
Bu iş başka alanlarda tekrar canlanabilir. Bir çeşit faktoring gibi bir şey.
Nakiti yüksek olanlar da pazar kapmak için peşin alıp vadeli satıyordur.
Altın candır gecikmelide olsa hedef halen 2.400
Firmalar spotu engellemezler onlar için malın yaygınlaşması avantaj .. hem reklam hem de servis ve yedek parça kazancı
eskiden spot işi ciddi sektördü büyük çapta yapılırdı ..spotu malla besleyen yıllık alım kota fazlası malı olan bayiler
,,kimi bayi likitide ihtiyacı için bankayla teminat mektubuyla presedürle uğraşmaktan daha cazip geldiği için malını bozar kimi prim karşılığı alınan fazla malı nakte çevirirdi ..Birde kredi kullanmaktan yazdığım sebeplerden kaçınan münferit kişiler veya ticaret erbapları nakit ihtiyacını karşılamak için vadeli toplu mal alır spota bozardı
32 yıldır içindeyiz bayilik iş kollarımızdan biri ...halen var spot işi yapan kaybolmuş değiller yalnız sen çoğunu göremezsin depolardan online satış yapıyorlar
BİST Yatırımcı Analizi
Çok uzun zamandır görmediğimiz enteresan bir tablo;
Ekimde 100bin TL üzerindeki portföyler piyasadan çekilmiş, nette 376 Milyar TL çıkartmışlar piyasadan.
Arslan payı 1 Mio TL üzeri portföylerde
Bunun tersine 1000-50bin TL arası yeni portföyler hala giriş yapmaya devam etmiş, Toplam 1 Milyon kişi soka soka piyasaya 7 Milyar TL sokmuşlar
Dolayısıyla, büyük portföylerin çıkışını karşılayamadıkları için de doğal olarak Ekimde Bist 10% geriledi
Yeni tabirle, bu balinalar nereye gitti derseniz; ÖST, EB ve Para piyasasına kaydılar:)
https://twitter.com/iriscibre/status...97137073828335
Sn Keremalkın
arka sayfada sn deniz hocamda bu yazıyı paylaştı.
yazan kişiden ziyade paylaşan kişiye önem verdiğim için akşam inceledim
hatta benim beyin mi gitti
ne var bu tabloda dedim
şimdi sizde paylaştınız.
ben bu tabloda negatif olarak tek bir yer göremedim.
Borsanın % 10 düştüğü bir ortamda
toplam portföy değeri % 10 düşmüş
hatta tam % 10 da düşmemiş
Bunun sonucu
özellikte protföy değeri milyon üzeri olan yatırımcı sayısı da % 8,71 aşağı gelmiş
Yanı alt lige inmiş
Alt Ligden de de %5,57 (500 bin ile 1 milyon arası ) bir alt lige inmiş
küçük yatirimci girişi devam ettiği içinde
alt bölümlerde artışlar devam etmiş
Nerede tedirgin edici bir durum var
Büyük yatırımcı sattı diyeceğimiz kalem neresi
sizde paylaştığınıza göre
izah ederseniz sevinirim
deniz hocam
Büyük portföy satıyor gibi yorumlamış
esas büyük paranın ve portföyün olduğu dilimde
borsanın düşüşünden fazla bir değişiklik yok
hisse değeri azalınca
parası milyon üzeri olanda azalmış.
hadi sarı gacı kır zirveyi yap all time high...
altın candır gerisi heyecan...
görende altın uzmanı zanneder...
daha 2 hafta oldu bu mecraya gireli...
amerika saolsun bizi benjaminden uzaklaştırdı...
https://i.hizliresim.com/9j6f8wx.png
ardanın para olayı anca bu kadar güzel anlatılırdı... :rules:
https://twitter.com/hanoglu_hakan/st...70759981306090
veriye kaynak nedir diye sorarak başlamak lazım Bilgiyi Yazan ve paylaşan arkadaşlara tabii yüzdesel olarak olaya bakılırsa alttan gelenlerin yüzdesel artışı mı yoksa ,üst ligden düşenlerin yüzdesel artışımı bahsi geçen istatistiğin verilerini etkilediğini anlamak çok zor .. .öyle bir istatistik elde etmek mümkünmü ? soruyorum ciddi olarak size veya Veriyi paylaşanlara muhalefet olsun diye değil öğrenmek için
Ons zurnanın zırt dediği yerlere geldi.
2020 den beri aşamadığı aynı yerlerden döndüğü noktalar burlar.
hadi bozkurt fark 2 boyu geçti...
https://i.hizliresim.com/ljzsm3y.png
Ayhan başkana soralım bakalım hangi hisse dip olur. Ayhan başkan dip olacak giderleri biliyor alıyor
TÜİK verilerine göre, ekonomik güven endeksi, kasımda yüzde 1,3 azalarak 95,3 değerini aldı.
https://ankahaber.net/haber/detay/ka..._azaldi_161115
Altın geri gelebilir niye olabilir. Türk ekonomi modeli amirikada işlemediği için her grafik yarıp %300 %500 gitmiyor dayi
Reis sen bu konuda tecrübelisin bu şemsiye nasıl çıkıyor
Mesela Corona da thy ye de tahsisli yaparlar mı diye çok düşündüm aynı sekilde Tüpraş a da dusundum dedim sevildigim çayırlara gene mi geri döneceğim hevesim kaçtı yoksa şuan dayı bende harun bey gibi olmasada at koşturuyor olurdum 1 2 tane.
Niye cinki sevildigim çayıra donmek ve aynı seyleri yaparak farklı sonuç beklemek gibi söylemler beynimizi sevmiş birde ekşi rezerv uzmanları var.
Neyse dayı işimize bakalım
Bu kazık mimkin değil çıkmaz,geniş montanlı bir operasyon yedik konu komşu tüm mahalleli olarak suyuniçinde kaldık dayu
Şu son üç yıllık süreçte parası olmayıp kredi çekip çifter çifter ev araba yat kat alanlar ihya oldu, herifler direk milyonluk ev araba sahibi oldu.şu pandemi sürecinde evi arabası yatı katı olmuyanlar için ev araba artık hayal oldu
OYAK çimento halka arz oluyor hissede haber gelir gelmez çakmaya başladılar
Tamam dayı olan oldu
Şimdi 2024 de biz nasıl kazanabiliriz ? Ne yapalım fon kuralim, gruba girelim veya ne bilim fikir alalım birilerine dahil olalım. Bizde kazanalım.
Evet görüldüğü üzere dayı kazanmanın formül neyse bizde dahil olalım 100 kat kazanan arkadaşlar varmış bixede yardımcı olsunlar yarısını verelim. Portföy 6 haneli 100 kat kazansak minimum 50 milyon kar payi veririm.