Sen yanmışsın
Sen bitmişsin
Sen burada karikatür paylaşıyorsun
Bosphorus direk senin topiğe gelmiş habarın olsun
Printable View
İkinci grup long pozlar da 11.757 açtık....
https://www.ozdogrular.com.tr/v1/tr/...mu-torba-kanun
2024 YILI KANUN ÇALIŞMALARI CUMHURBAŞKANLIĞI SUNUMU (TORBA KANUN)
Vergi adaletinin güçlendirilmesi ve dolaysız vergilerin payının artırılması, vergi tabanın genişletilmesi
Borsa kazançlarının vergilendirilmesi
Hisse senedi ve ortaklık payları alım-satım kazanç istisnasının yeniden düzenlenmesi
Kripto varlıklar ile ilgili işlem vergisi getirilmesi ve bu varlıklardan elde edilen gelirlerin vergi mevzuatında tanımlanması
Yap işlet ve devret modeli ile kamu özel işbirliği projeleri kapsamında elde edilen kazançlardan %30 oranında kurumlar vergisi alınması
Mevcut Durum: BİST'te işlem gören ve 1 yıldan kısa süreyle elde tutulan hisse senetlerinin alım satımından elde edilen kazançlar GVK geçici 67 nci madde kapsamında nihai olarak tevkifat yoluyla vergilendirilmekte olup, tevkifat oranı 2006/10731 sayılı BKK'da yapılan değişiklik gereği 2008 yılından beri %0 olarak uygulanmaktadır.
BİST'e işlem gören ve bir yıldan fazla süreyle elde tutulan hisse senetlerinden elde edilen satış kazançları üzerinden stopaj yapılmamaktadır.
Önerilen Düzenleme: GVK geçici 67 nci madde kapsamında uygulanan %0'lık tevkifat oranının;
3 aya kadar %10
6 aya kadar %7,5
1 yıla kadar %5
3 yıla kadar %2,5
3 yıl üstü için %0 olarak yeniden belirlenebilmesi için yetki alınması.
ENSTRUMAN İNDİRİMLİ ORAN ESKİ ORAN ETKİ ANALİZİ (2024) AYLIK GELİR ETKİSİ YILLIK GELİR ETKİSİ
Önerilen oranlarda Önerilen Oranlarda
Borsa İstanbul'da İşlem Gören Paylar (Satım)
0%
10%
6,1 Milyar TL
73,2 Milyar TL
Etki Analizi: Gerçek/Tüzel kişi, yabancı-yerli tüm yatırımcılar tarafından 2022 yılında Borsadan elde edilen kazanç tutarı toplam 540,8 Milyar TL'dir. 2024 yılında Borsadan elde edilecek kazanç tutarının 900 milyar TL olacağı varsayılmış, bu tutarın içerisindeki tam mükellef kurumların payı (%18,4) düşülerek
Hisse Senedi ve Ortaklık Payları Alım-Satım Kazanç İstisnasının Yeniden Düzenlenmesi
Mevcut Durum: Tam mükellef kurumlara ait olan ve 2 yıldan fazla süreyle elde tutulan hisse senetlerinin (BİST'te işlem
görmeyen) elden çıkarılmasından doğan kazançlar gelir vergisinden istisnadır.
Ortaklık haklarının elden çıkarılmasından doğan kazançlar ise istisna kapsamında değildir.
BİST'te işlem gören hisse senetlerinin alım satımından elde edilen kazançlardan hali hazırda vergi alınmamaktadır. (Tevkifat oranı %0) Bu gelirler için beyanname verilmemektedir.
Önerilen Düzenleme: Menkul kıymetlerin elden çıkarılmasından doğan değer artışı kazançlarının vergilendirilmesinde;
Tam mükellef kurumlara ait olan ve 2 yıldan fazla süreyle elde tutulan hisse senetlerine uygulanan istisnaya ilişkin elde tutma süresinin 5 yıla çıkarılması
İstisna kapsamına ortaklık paylarından doğan kazançların da (Limited şirket payları vb.) dahil edilmesi
Etki Analizi: 2022 takvim yılında, GVK mükerrer 80 inci madde kapsamında hisse senedi alım satım kaynaklı kazanç beyanı
76 Milyon TL, ortaklık haklarının elden çıkarılması kaynaklı kazanç beyanı ise 73 Milyon TL'dir.
2 yıldan fazla süreyle elde tutulan hisse senetlerinden elde edilen kazançlar ve ortaklık hakları satışından doğan kazançların istisna içinde kalan kısmı beyannameye yansımadığından bu tutarlarla ilgili veri bulunmamaktadır.
Düzenlemenin kanunun yayımı tarihinden sonra alınacak hisse senetlerine uygulanması, ortaklık paylarına ilişkin istisna düzenlemesinin yayımı tarihinde yürürlüğe girmesi önerilmektedir.
gümüşleri verdik ama gitmeye devam ediyor...
olsun yinede güzel bıraktı...
seni ALTINS1 e davet ediyorum..:)Burada 23.20 iken aldığımı ifade ettim.
Hem ALTINS1/gramaltın oranı en dipte..Normalde 1.20 görmüşken 0.96 da
Hem altıns1 göstergeler en dipteydi..DOLAR/TL destekliyor..tek risk ons altının 2277 altına sarkmasıydı
kısacası VOLTRAN oluşmuştu.
23-23.20 bence,alım fırsatıydı..
Ben hatırladım altıns1 alım fırsatı dediğin günü
Gerçekten borsada fırsatlar hiç bitmiyor.
Ama
O gün altıns1 yerine akcay abinin ttkom u alsaydın bugün daha fazla para kazanmıştın abka dayucuğum :he:
ALTINS1 hisse değilki..ALTIN almış oluyorsun..HELE altıns1/ gramaltın oranına dikkat edersen garmaltından fazla kazanırsın.
Benim aldığım hisseyi alan batar demedim mi dedim..
Aha bak vkfyo tavan oldu.
Battik
Ağustos vade 12,650 yetişti.
11.832 haziran vade gelmedi.
Güzel bir işlem günüydü.
Mermileri idareli kullanıp yayılacağız.
Olum forumda Alper diye biri yok mu yoksa benim uydurduğum hayatta var olduğunu Zen ettiğim bir hayal ürünümü
Kaçtır soracam deli demesinler diye soramiyom.
Alper voliyi vurduk..
Neeeeeee
:drunk:
Bugün fevkaladenin fevkinde paraları katladık,
Para demişken aklıma geldi, paralar artık çuvala neyim sığmıyor.
Biran önce 500 ve 1000 lik banknot çıkarmaları lazım
Satılık bankalarım var kırmızı yeşil mavi koş vatandaş sudan ucuza 50 yillik kâr ina..bakalım yarın kimden gelecek satis palavrası..
https://x.com/metropolmedya_/status/1803852109403574774
bozkurt çok para kazanıyor yazmışlar
nazar etmeyin adamı:)
Abka altıns1 de fırsat vardı ama gümüşteki oynaklık daha fazla. Cuma kapanışla bugün arasında %6 fark vardı. Altın daha stabil.
Deniz hocanın paylaştığı vergi satış getirmez mi. Robotların al sat Kazancı vergiye takılıyor. Bu vergi robotların kısıtlar mi.
Puahahahhahsh
Az önce Matriks film serisinin ilkini izledim 1999 yapımı :)
Borsada yapay zekalı robotlar ile savaş içindeyiz
ben neo
Beyaz tavşanı takip edip kırmızı hapı yutmuş biri gibi gerçeği görüyorum artık sindoma abi aslında kaşık olmadığını farkettim :kahkah:
Endekis te 10bin kırıldığı gün abka abi nickini kurtardı ama kahinin söylediği durum gerçekleşmedi, sistem herkesi tuzağa çekti, sadece o gün sen ben ve bir avuc kişi tırları yükledi.
Bu yolculuk çok az bir kişi ile devam edecek, malesef durum çok vahim ötesi, belki gün gelicek tek lot ile tavan olan senetler görücez, hacim tırt diye kimse kazanamayacak ve o gün,
Beyaz adam bizim topraklarımıza geldiğinde onun ellerinde İncil, bizim elimizde topraklarımız ve inciler vardı.
Diyecekler :drunk:
Günaydın cemaat bol kazanclar
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dün 2017-2018 dolar bazlı 2 li tepe direncinin üzerinde kapanış yaptık..O açıdan TÜM SHORT pozisyonlarımı stoplayıp kapattım..
Bazıları 2 gün bekliyor.Ama benim için bir günlük kapanış yeterli.
Dur bakalım ne olacak...Şimdilik senaryom(trade amaçlı) yok.
Hisse endeks mühendisliği için seçilmiş ve momentumla ilerliyor.KISA vadede hiç kimse bir şey söyleyemez.
Böyle zamanlarda teknikte önemli olmuyor.PY ne isterse o olur.
Ama illaki bakacaksak:) kısa vadede: 576-78 kanal direnci oluyor.
Orta vade ise: hisse dolar bazlı oldukça (kısa zamanda) prim yapmış görünüyor.O kadar ucuz bıst30 hissesi varken ORTA vadede bu fiyattan bu hisseyi tercih edemem..
Şimşek bugün Londra da yatırımcılarla toplantısı var...
Kendileri çalıp kendileri oynuyor şimşek 2 gündür londrada aynı şeyleri anlatıp sosyal medya üzerinden buraya servis edilip oyun dönüyor.Bir olaya dikkat çekmek istiyorum 1.250 milyar dolar çıkış oldu yabancı gözüken tarafta karını alıp çıktılar kendime gri listeyi ve temmuzdaki not artırımını neden beklemediler diye sordum şahsi düşüncem bunlardan bir tanesi gerçekleşmeme ihtimali olabilir yanılabilirim ben oyumu gri listeden yana kullanıcam .Diğe bir konu doların ufak ufak hareketi tahvilde kar al yapıyor olabilirler ufak ufak beklenen turizm hareketi yok aynı zamanda Avrupa şampiyonası turizm hikayesini frenledi dünyada .Oynak bir vade sonu olacak önümüzdeki hafta .Piyasada katalizör azaldıkça bazı tahtalar şişiriliyor piyasa uzmanlarıda yok çarpan vs hikayesine ucuz diyor bunu söyleyip tezgahta satış yapamazlarsa işsiz kalırlar sistem tamamen bazı tahtalarda sürü psikolojisine döndü
Bu hisselerde short açmakta tehlikeli..Geçen senelerde bu momentumla hareket eden(THYOLL-TOAŞO VS) short açan battı...
PY bu momentumla ne yapar kestirmek zor...
Burası direnç-burası fibo vs...diye diye batmakta var...Onun için short açıldığında belli primden sonra ve kuv. direnç varsa stoplu yapmak lazım..Mümkünse yarına poz. taşınmamalı..
Benim eşşek geleceğin tofaşı, arçeliği, Ford u olacak, 1tlye tofaş vardı gerisini hesab edin.
Evet ama ısrarcı olmam
Simsek in vergi zam dan başka bir işe yaradığı yok
Bahşiş okul harçlıklarına bile göz dikmiş
Bu durum borsaya gelmesi düşünülen vergi için olumsuz bence
Bahsislere vergi getirilecek kdr kasa hortumlanmissa
Borsacilarin söz etmeye hakkı yok diyebilirler
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Perihan Tantuğ
@perihantantug
Cevdet Yılmaz:
Vergi Taslağı Hakkında ;
Teknik çalışmalarda doğal olarak çeşitli alternatifler değerlendirilmektedir.
Çalışmalar tamamlanıp resmi bir teklif niteliği kazanmadan yapılacak yorumlar, spekülasyondan öteye geçmeyecektir.
Bu çerçevede, kaynağı şeffaf olmayan haberlere ve yetkili kişi ve kurumlar dışında yapılan paylaşımlara itibar edilmemelidir.
Cevdet bey tamam güzel söylüyorsunuzda borsada vergi hikayesini Reuters sa servis eden hakkında ne işlem yaptınız yapılan bu manipülasyonla kayıpları olan insanlar oldu ama kimse sorgulamıyor aracı kurumlar rahat bir şekilde kulağına üfleniyor olmuyorsa kuvvetli pozisyon takip eden simsarlar var , kulağı delikler hükümete yakın çevreler bir şekilde bu haberleri biliyor .Sonra borsa oyun yeri değil diye konuşmalar oluyor .Birde bu vergi olayı biraz sulu hale geldi piyasada doğruysa milletin bahşişine kadar düşüldüyse vay halimize
Bizim hökümet bu yunanla 7 gün vizesiz geçişi niye imzaladı acap.
Ortalık yunanda yiyom içiyom 10 avro verip çıkıyom videosuyla haberiyle doldu kaldı.
Yurt dışı çıkış harcının yükselmesi bu yüzden gündemde ellam.
yunana döviz gidiya.
https://onedio.com/haber/hem-guzel-h...y-oldu-1229795
bu vergi işi çok sulandırıldı.
şüyuu vukuundan beter derler ya, her taslağı kamuoyu ile paylaşıp gelen tepkiye göre, geri veya ileri adım atmak tehlikeli.
Dün sosyal medyada bir taslak gördüm
Uydurma mi gerçek mi bilmiyorum
%10 vergi yazıyordu
Bitirir borsayı
Uydurma da olabilir . Ytd
Yunan akıllı. Orta alt sınıfın tercih ettiği, boş kalacak olan adaları bu kapsama alarak dolduruyorlar. Avrupalı zenginlerin gittiği Mykonos ve Santorini gibi adalara böyle birşey yapmasına gerek yok.
bende yılda enaz 3-4 kez Yunan adalarına giderim, hesaplar ucuz doğru ancak mekanlar alt ve orta sınıf mekanlar. O mekanı kalkıp bodrum, çeşmedeki lüks yerlerle karşılaştırmak doğru değil. Aynı segment değiller.
Otellerin çoğu da pansiyon seviyesinde Yunan adalarında.
Ama bence tercih görmesinin nedeni fiyat değil. Oralardaki serbest yaşam tarzı ve burası gibi kalabalık olmaması.