Hep beraber kazanmak kısmet olur umarım..
Printable View
Sn. Kazançkapısı bilanço tahminleriniz de yine nokta atışı yaptınız tebrik ederim. Birçok firmanın vasat bilanço gönderdiği bu çeyrekte brksn hiçte yabana atılmayacak bir bilanço göndermiş. Bu durumdan eninde sonunda piyasanın da fiyatlama noktasında gerekeni yapması gerektiği düşüncesindeyim.
Enflasyon muhasebesinin etkisini daha az hissedeceğimiz önümüzdeki çeyrek lerin daha olumlu olacağı düşüncesindeyim.
malesef ülkenin durumu bu şirketteki performansıda etkilemiş 2023 ü tekrar ediyor.3.çeyrekte de devam edecektir.kısmet 2025 e diyelim.2024 için 1 milyar olan ciro tahminlerini de bazı üstatlar 500 e düşürmüş zaten
Şimdi endekse bahane bulacaksınız ama %50 düşen hisse hala deli gibi nasıl düşer , gene bilmediğimiz şeyler var gibi…
Nerede bu sabah akşam öve öve bitiremeyenler :)
kendilerinden başka herşeye bahane bulurlar normal :) endeks düştü ya der keko ve avaneleri :kahkah: 47 den beri bas bas bağırıyoruz senaryoları ama yok anlamadılar
neyse ki 19 dan paylaştık :) sonra ekledik 32 den 47 den ama yüklü deyip 3-5 lot ekledik ondan maliyet artmadı çaktırmayın ;)
Evet belki bu gibi düşüşler yatırımcının moralini bozuyor. Ama bu dalgalanmalar olmazsa büyükler para kazanamaz..
Ben yine de bu kadar seviyede dalgalanmaya sebep olup yatırımcıların uykularını kaçıran, belki hasta eden bütün devlet yöneticileri, ekonomi yöneticileri ve aşırı manipülasyona kaçan tahtacıların çok günah aldıklarını düşünüyorum..
4-5 yıldır ülkenin çivisi çıktı.
Etraftaki savaşlar çatışmalar bunun bahanesi olamaz.. Esas ülke ekonomisindeki sorunlardan dolayı borsa sıkıntı çekiyor.
Neyse ben kendi düşünceme geçeyim.
Her dönem farklı bir bakış açısıyla şirketlere yaklaşmak lazım..
Dönen varlığına oranla kısa vade borcu çok olan şirketlerden uzak duruyorum bu dönem.
Ülkelerden örnek verirsem, ABD ye güvenmem İsviçre ye güvenirim.
Toprak büyüklüğü, Dünya da sözünün geçmesi, ekonomi hacminin büyüklüğü benim için önemli değil. İsviçre benim gözümde daha sağlamdır.
telegram grubunda 45 den ekleme yaptım diyen halen duruyor mu :)
yok uçacak yok kaçacak diye millete gaz veren avareler burada mı :yahoo:
böyle diye diye hissenin anasını bellediler:plc:
alan yok satanı s...... diyorEk 30374
Hergun öven karaktersizler neredesinizzz hadiiii. Ulan hepiniz satılmış paralı adamlarsiniz
faiz indirimi geliyorr diye diyee pilanço çok iyi temeli sağlam dediler üstüne yıkıldı ky nin vay pandemi sonrası 10-20x yapan kağıtlarda para kazanıp kendini hoca sananlar vay
vakti geldiğinde berkosan temeli ile üçünüzü de sıraya dizip di.....cek....
beni ima ederek eleştirecek kişi ,buradaki yorumlarımı alıntılayarak eleştirsin...bunu her defasında da söylüyorum ama bir türlü anlamıyorlar...
Keko dostum, bak dostum diyorum belkide abimsin saygımı bozmuyorum allah için düşüşün farkında değilimisin? Neredeyse %60 düştü tepeden bu normalmi sence maden potansiyel var
bu hisse böyle giderse i.tihara sürükleyecek :vk:
Allahım Sen bana dayanma gücü ver :(
Arkadaşlar bu düşüşler sadece berkosanda yaşadığımız bir durum değil. BIST 30 da yüksek hacimli bazı kağıtlar dışında neredeyse bütün borsanın içinden geçildi. Faizlerin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde yatırımcı olmak bir riskti, bunu peşinen kabul edelim. Bizim burada konuştuğumuz hacimler ya da bizim etkimiz devede kulak bile olmaz, olamaz berkosan da. Bilgilerimizi paylaşıyoruz buralarda ama o bilgilendirmeleri de eğer süzmeden kullanıyorsak bu da bizim hatamız, bu bir. İkincisi ve sanırım en önemlisi eleştirinin nasıl yapılacağı. Hepimizin izzeti haysiyeti var, kimse kimsenin kişilik haklarıyla bu kadar aleni bir şekilde uğraşamaz, bu iki. Buradaki bir çok arkadaş bu yaşananları defaatkereler yaşamışlardır. Yükselirken biz kazanırız, düşerken yakacak bir cadı aranır. Hepimiz ara ara yazıyoruz ama hepimizin gözü kulağı bir taraftan somut şeyler söyleyecek, bilgi verecek arkadaşların yazdıklarında. Bu anlamda bilgilerinden yararlandığımız bir çok öne çıkan arkadaşımızın samimi olduklarına ve kağıtta olduklarına inanıyorum. Birbirimize destek olursak bu süreçleri aşabiliriz. Ayrıca aşağıya ekliyorum, bu bilgileri baz alarak kağıt ve pozisyon almalıyız, herkese bu zor dönemde sabırlar diliyorum.
1. Temel Analiz
Finansal Durum: Şirketin gelir tablosu, bilançosu ve nakit akış tablosu gibi finansal belgelerini incelemek. Gelir büyümesi, kar marjları ve borç durumu önemli göstergelerdir.
Karlılık Oranları: Brüt kar marjı, net kar marjı ve öz kaynak karlılığı gibi oranlar, şirketin karlılığını değerlendirmede yardımcı olur.
Piyasa Değeri: Şirketin piyasa değeri ve hisse senedi fiyatının bu değere oranı, değerleme açısından önemlidir.
2. Teknik Analiz
Hisse Fiyatı Grafiği: Hisse fiyatındaki hareketleri, trendleri ve destek/direnç seviyelerini incelemek.
Göstergeler: RSI, MACD gibi teknik göstergeleri kullanarak aşırı alım veya satım durumlarını değerlendirmek.
3. Sektör Analizi
Sektör Performansı: İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün genel durumu ve büyüme potansiyeli. Sektördeki rekabet, talep ve ekonomik koşullar da önemli faktörlerdir.
4. Gelecek Beklentileri
Büyüme Stratejileri: Şirketin gelecekteki projeleri, yatırım planları ve büyüme stratejileri.
Ekonomik Koşullar: Ekonomik durumun, faiz oranlarının ve inşaat sektöründeki genel trendlerin hisse senedine etkisi.
5. Yatırımcı Duyarlılığı
Analist Raporları: Uzman analistlerin görüşleri ve raporları, hisse senedi hakkında değerli bilgiler sunabilir.
Haberler ve Gelişmeler: Şirketle ilgili güncel haberler, yeni projeler veya yönetim değişiklikleri gibi unsurlar yatırımcı duyarlılığını etkileyebilir.
6. Risk Analizi
Piyasa Riski: Ekonomik dalgalanmaların ve sektörel değişimlerin hisse fiyatını nasıl etkileyebileceği.
Şirket Riski: Yönetim, rekabet ve operasyonel riskler.
şirket ne iş kapı atıyor ne geri alım programı hissenin fiyatı umurlarında değil :vk:
hepisinin Allah belasını versin
burada olup telegram grubuna gelip gaz veren 2 tane paralı adam var
ben her zaman lazım olmayan para ile vede unutulacak şekilde uygun yerlerden alınmalı demiştim...kazanırken kimse gelip burada bize madalya vermiyor hatta bir teşekür bile etmiyor...kayıp ederken de ben kimseden bir laf duymak istemiyorum...herkesin aklı var ,kimse burada çocuk değil...herkesin kararı kendinedir...
hisselerin çoğu aynı durumda 1100 tl yi gören duayen ttraktör bile şu anda 780 lerde...doas 330 dan 200 lere düşmüş....yenilenebilir enerjilerin çoğu üçte bir fiyatına düşmüş...faizler yüksek...var olan para da diğer yatırım enstüramanlarına gidiyor...yağmur bekleyen kurbağalar gibi derede ne yazık ki bekliyoruz...elimizden bir şey gelmiyor...burada kimse kimseye suç atmasın...gerek yok...
Arkadaşlar hepinize selamlar. Herkesin morali bozuk ve ister istemez tahammül sınırları çoktan aşılmış durumda. Çünkü birçok yatırımcı Türk borsasına güvenerek yatırım yaptı, faize vs. başka enstrümanlara gitmedi. Aslında hepimiz kendimize kızıyoruz. Fakat bunu kabul etmekte zorlandığımız için bir suçlu arıyoruz.
Seçim sonrası bu borsadan çıkmalıydık. Ağustos-Eylül 2023'lerde yan kağıtlar dahil çok güzel çıkış fırsatları verdi. Fakat hem şirketlerimize hem de ülkenin ekonomisinin düzeleceğine inandık ve hata ettik. Maalesef Türk borsası yatırım değil oyun yeri bundan eminim artık. Ne temel ne teknik ne desek boş. Kendimizi kandırıp duruyoruz. Bir hisse gidince temelden gitti diyoruz. Fakat inanın hiçbir mantığı yok bu borsanın. Mantığın işlemediği yer de yatırım yeri değil ancak kumar masası olur.
Bakın Zoren mesela yıllarca yatırımcısını süründürdü. Hadi borcu vardı F/K çok yüksekti vs. millet kendini oyaladı durdu. Şu an F/K'sı 2'nin altında yine yüzüne bakan yok. Diyeceğim o ki böyle bir ortamda hangi mantık hangi dayanak?
Keko yılbaşından sonra iyi olsa bile, zaman kazanç hesabi yapabiliyormusun. 2025 Mayıs ayinda 55lere geldi diyelim. Sen 1 sene önce o parayı görmüştün zaten farkındasın dimi ? Yani 1 senen çöp , kazandığın parada çöp. Bu hisse 100tl olacakki sen kar ettim diyesin artık. Oda imkansız gibi böyle karaktersiz sahipsiz bir hissede.
İş yatırım 2 günde 130k mal sattı. 2 gün önce takastaki ağırlığı %18.60 idi. Bu sattığı mallara rağmen aksine artarak %18.65e çıkmış. Bofadan aldığı malları kendisine virmanlamis sanırım bofa 150k aldı bu hafta.
bu tür hisselerde uygun şartlar oluştuğunda 3-5 kat rahat çıkışlar olabiliyor..onun dışında borsada hissede kalan herkes ya zarar etti yada enflasyon farkını yedi...önceki yıllarda zaten kazanacağımız kadar kazanmış idik o yüzden de bence enflasyon farkını sineye çekebiliriz...
normal şartlarda ben berkosandan sanfm benzeri bir performans bekliyordum...olumsuz endekse rağmen çıkış yapmasını bekliyordum...geçmişte endeks düşerken çoğu sefer benim hisselerim çıkış yapmıştı...ama bu sefer olmadı...temel olarak çok kaliteli olmasına rağmen bu gerçekleşmedi...buna da bu saatten sonra yapacak bir şey yok..
sen teknikçinin diğer hesabısın ,tıpkı geçmişte ramses ismi ile burada yazdığı gibi...:) yazma şeklinden anlaşılıyor merak etme...biraz daha ileri gidersen artık agresif ve yazılımcı diye kendi kendine sohbetler yapmaya başlarsın..tıpkı geçmişte ramses ve agresif gibi...:kahkah: