AKCA Energi ve TAN Elektrik birlesmesine iliskin duyuru metnine SPK onay vermis.YTD
https://www.spk.gov.tr/Bulten
25.03.2021 Bulten.
Printable View
AKCA Energi ve TAN Elektrik birlesmesine iliskin duyuru metnine SPK onay vermis.YTD
https://www.spk.gov.tr/Bulten
25.03.2021 Bulten.
Euro, Subat ta 6.60 tan Mayis ta 7.80 lere gelmis, Agustos 2020 ise 8.80 ler seviyesinde. 06.11.2020 de 10.20 TL gormus. 31.12 ise 9.10 Seviyelerinde.
19.02 .2021 de 8.50 seviyelerine inmis ama o aralikta da 9.05 ..9.10 araliginda gitmis. Bugun dde 9.50..60 civarinda.
Sirket finansallarinin kurla iliskili oldugunu degerlendirenler var, muhakkak oyledir ama sirketin fiyat hareketine bakinca da mayis 2020 de 1.60 lardan Haziran da 4 lere geldigi goruluyor, agistosta 3 ler seviyesinde dengelenmis ve 3..3.80 arasinda git gelleri olmus. Kur ile zaman zaman farklar olusmakla beraber bir koralasyon var, bu fark gecmiste bazen sirketin lehine bazen de kur lehine olusmus ancak hep bir yerlerde yeniden kesismisler. Nitekim olaganustu gelismeler etkisinde bugunlerde de kur lehine bir farklilik olustu, dolayisi ile bu asamadan sonra sirketin bu farki kapatmasini beklerim kendi adima. Zira sirket ihracatci bir akisa sahip, Avrupa (Almanya) ve Amerika agirlikli ev tekstil urunleri pazarliyor ve bu pandemi doneminde satislarinda artis, muhtemel ilk ceyrek de benzer karliligi muhafaza edecek. Elbette kur asagida kalsaydi lehe sonuclarini da gormek isterdik ama kalmadiysa da bardagin dolu tarafina bakarim bir bekleyen olarak. O da Euro ile ihracat yapiyor olmasidir. Bir umudum daha var kendi adima, malum enerji sektorunde ciddi bir yol almis, bunu halka arz furyasinda degerlendirmesini beklerim, ben olsam en azindan oyle yapardim, sonucta 65 M pay satma niyeti baska turlu piyasada talep bulamaz diye dusunuyorum. Arz olacaksa muhakkak talebin de yaratilmasi, sirketin daha cazip hale getirilmesi gerekir mantiken.
Menderes buyuk ve koklu bir sirket umarim daha guzel gunler yatirimcilarinin olsun, her ne kadar simdiye kadar hakim ortagin pay piyasasina gorunur bir destegi olmasa da inanclari ve vicdani degerlerine guveniyor ve rahmetli Osman Akca'nin anisina "hayir dualari alabilecekleri" hareketleri umuyorum. Diger yandan gecmiste oldugu gibi pay piyasasini cesitli manipulatorlerin abuk subuk hareketlerine terk etmemek gerek, zira bu da ayri magduriyetler dogurur, hersey iyi niyetli ve yatirimci dostu bir cizgide samimiyetle gerceklesir insallah.
Yatirim Tavsiyesi Degil, gerceklesmesini umdugum temennilerden ibaret.
https://m.youtube.com/watch?v=XjNWd9X97-g
Aralik /2020, Sn.Riza AKCA, 25. dakikada 2000 krizini anlatiyor, anayasa kitapcigi firlatma dönemi, moralinizi bozmayin fabrika burada mantigini ifade ederek, durmak yok, yola devam diyor. Bozmayalim tabi, umudumuzu koruyalim, umutsuz hic olmaz zaten ama videoda da ifade ettigi gibi "elini tasin altina sokan" hakim ortak bu umudu yesil tutmak icin yatirimcisina daha fazla destek olabilir diye dusunuyorum🙂 YTD. Bu forum sitesi ozellikle dert paylasmak icin harika bir platform, yine umuyorum ki TEZ ZAMANDA mutlulugu da paylasmak nasip olsun.
Faaliyet raporu haricinde hakim ortak tarafindan enerji projelerinin guclu bir sekilde dile getirildigi herhangi bir roportaja rastlayamiyorum, gerci birlesme adimlari da yeni atildi, henuz onay surecleri yasaniyor, olacaktir illaki, birlesme gerekceleri, hedefleri, beklentileri nedir? Yatirimcilari ile daha acik ve ilk agizlardan paylasmakta fayda var bence evet ihracat sampiyonluklari var, evet cok buyukler, plaketler aliyorlar, euro ile satiyorlar ama henuz hak edilen karliliklari goremiyoruz, enerjide adimlar atiliyor, 2021 icinde tamamlanmasi taahhut edilen ciddi ve yenilikci enerji projeleri var, diger yandan ikinci halk seviyesinde satis bildirimleri var. Nasil olacak bu isler anlatsalar, biz de duysak, boyle fantaziler kurmak yerine ilk agizdan dinlesek, aydinlansak ve yola devam etsek cok daha iyi olur.
Dedigim gibi, yatirim tavsiyesi degil, umut arayisinda edinilen bilgilerin paylasilmasindan ibaret😔 Bu kadar zor olmamali yatirimci dostu uygulamalar. ytd
Emeğinize sağlık COLDROCK. Kur fiyatları, İhracat ağırlıklı satış ve enerji kısmını oldukça güzel özetlemişsiniz.
Şuan için riskler şuanlar :Tam entegre tesis olması güzel yalnız pamuk girdisi kısmı sıkıntılı günler geçiriyor. Hem bulunabilirlik açısından hemde marj açısından. 65 M pay satışının henüz gerçekleşmemesi ki en azından biz öyle biliyoruz (Saklama Alanı İş Bnk--> Vakıf Bnk) her geçen gün yük oluşturmakta (Finansal gider).
Ayrıca yönetim kısmında gördüğüm en büyük hata neden ticari borç yerine finansal borç edinimi. Nitekim çapı belli bir holding AKÇA.Hiç olmazsa bile belirttiğiniz gibi halka arz ile bertaraf edilebilirdi.
Saygılar.
Halka arz düşünülüyor olsa idi enerji grubunu tekstil ile birleştirmezlerdi. Gerçi başka firmaları da var Menderes in ama benim anladığım enerji grubunun usd bazlı karı ile bu finansal yükü dengelemek istediler. Böylece olası usd tarafında yaşanacak olumsuz bir gelişmeye karşı genel yapıyı koruma altına aldılar finansal görünüm olarak.
Bu yeni yapıda bir şekilde bedelli yapılır ve borç ciddi miktarda azaltılabilirse, Menderes yeni Sasa niye olmasın diye düşünürüm şahsen. Tabi Sasa gibi 50-60 kat artar demek istemiyorum yanlış anlaşılma olmasın, sadece karlılık ciddi artabilir manasında söyledim Sasa gibi. YTD
Valla bedelli elbette fayda saglar sirkete ama acikcasi, özetle , iyi sonuclar almak icin iyi de yonetmek gerek, gecen bir videosunu izledim Sn. Riza AKCA nin, burada da paylasmistim, " dogruluk, seffaflik, iş bilirlik " gibi cooook ifadeler var icinde. Velhasil, niyet varsa hersey olur, yoksa hazira dag dayanmaz, hicbirsey de olmaz. Bu durumda SASA benzetmesi etkileyici olmuş, olmaz degil olur elbet, olur, neden olmasin ama önce niyet olacak ve o niyet iyi olacak. Öyle ise sorun yok, degilse de yapacak birsey yok😔
Gecen bir haber programinda işçilerin katildigi bir cenaze namazi vardi, imamin helallik istemesi ve işçilerin vermemesi. Korkunç geldi bana, insanlarin artik cani nasil yandiysa😔 Konumuzla alakasiz oldu ama Allah kimseyi o durumlara dusurmesin (Ne isci..ne isveren olarak). Aklima geldi paylastim.
Robotlar için birsey ifade etmez ama insan olan için bence cok anlamli.
Neyse, benim beklentim enerjiler veya sirket bunyesindeki diger faaliyet kollarinin halka arz edilerek kaynak yaratilmasi seklinde, bugunlerde talep yeni halka arzlara, bu durum bekleyen 65 Milyona da alici yaratabilir..ve zamanlama, fiyat oncelikle belli seviyelerin ustunde olsun, hem bedelliye hem de arzlara talep olsun..
Tavsiye iceren birsey oldugunu dusunmuyorum ama yine de yazalim, yatirim tavsiyesi falan degil. Sadece umutlarin metne dökülmesinden ibaret.😔
Bu bedelli işi olacaksa (ki madem bircok kisi bunu gorup savunuyor) o zaman 65 M satisi sonrasinda olmali, onu satmak icin de fiyat hareketi gerekir. Bedelli karari Genel Kurul da alinacaksa, o zaman bu iş "zaman kisitinda" demektir. Yanildigimi dusunen duzeltsin lutfen ama mevcut durumda her halukarda bekle / gör noktasindayiz bence. YTD