Burdaki gerçek değer ne ile ölçülür??????????????????
Bundan sonra, Emlak sitelerine evimin değeri XXX ONS ALTINDIR diye yaz , Bakırköy'den evine gelirler!!!!
Printable View
Marketlerin indirim kartlarını bilir misin britiş?
Önce sana bir kart verirler (bedava)
Sonra da o kartı kasaya okuttuğun için sana indirim yaparlar.
Marketçi sana bedava verdiği kartı taşıdığın için niye indirim yapıyor? Salak mı?
Hayır, seni kendi sistemine bağımlı yapmak için bunu yapıyor.
Ülkeler de halk yerel para birimini kullansın ister. O yüzden maaşını TL alıp vergini TL ödüyorsun.
Hükümetler, matbaada sınırsız basıp harcayabilecekleri bir şey varken, matbaada basamadıkları sınırlı bir şeyin ana ödeme aracı olmasını istemezler.
Aynı şeyin küresel boyuttaki bir örneği dolarda oldu.
USA doları dünyada rezerv para yapabilmek için ne yaptı?
ALTINA ENDEKSLEDİ!
ÇÜNKÜ DEĞER ÖLÇÜMÜ İÇİN GERÇEK ÖLÇÜ BİRİMİ ALTINDIR! :)
Sonra altınla doların bağını kopardığında artık çok geçti.
Çünkü dolar borcu olan ülkelerin bunu ödeyebilmek için artık dolara İHTİYACI vardı.
Dolar rezervi olan ülkeler ise doların çöpe dönmesini asla istemezlerdi.
Kimse KIRAL ÇIPLAK diyemedi.
Veya müzik durduğu halde, kimse taburelere oturmak istemedi, çünkü ARTIK ORTADA TABURE FALAN YOKTU. Herkes çaresizdi.
Müzik sanki çalmaya devam ediyormuş gibi, herkes dansa devam etti.
Ama her şeyin bir sonu vardır britiş.
Sonsuza kadar dans edemezsin.
İstediğin kadar kendini yırt. :)
Şu sorumun cevabını alamadım?
Mevzuyu akp trolleri gibi nickimden başlayıp nickimden bitirdiğinden cevabın yok galiba?
Emlak vergini nasıl ödüyorsun? Belediye emlak vergini tespit ederken hangi ''öiçü birimini'' kullanıyor?
Altın almaya gittiğinde sarrafa ödemeyi yine altınla mı yapıyorsun ??????????????????????????????????
Okuman yok yazman var :)
Cevabın şurada yazıyor zaten.
Sarrafa gidince gerçek değerli şeyi alabilmek için TL ödüyorum, çünkü kiracılarım bana kirayı altın olarak vermiyor.Alıntı:
Ülkeler de halk yerel para birimini kullansın ister. O yüzden maaşını TL alıp vergini TL ödüyorsun.
Hükümetler, matbaada sınırsız basıp harcayabilecekleri bir şey varken, matbaada basamadıkları sınırlı bir şeyin ana ödeme aracı olmasını istemezler.
Bunun da sebebi yine yukarıdaki cümlem.
Sistem TL kullanılması için kurgulanmış, ama ben elime TL geçtikçe fiziki şeylere çeviriyorum (altın, emlak, domates, biber, veya matbaada basılamayan ne varsa)
Birisi bana bunun saka oldugunu soylesin
yurtdisinda yasayan emlakcilara devlet destek veriyormus TR de ev daha cok satilsin yabanciya diye
https://twitter.com/i/status/1722255082241278047
:vk:
bu işler biraz devletin politikasıylada alakalı...
2018 yılından önce 150.000 dolar olan evin 2018 de 100.000 dolara düştüğünü biliyorum...
reel örnek...
aynı ev şu anda 220.000 dolar...
bu ev seçimden önce 300.000 dolardı...
dalgalanmalar oluyor...
devlet %80 enflasyonda %15 ile para dağıttı...
terazi şaştı...
önümüzdeki günler faizler dahada artarsa işler dahada değişir...
düşerse dahada değişir...
Sen istersen git, topladığın kiraları (ödemeni para ile aldın) '' çakıl taşına'' yatır. Çakıl taşına yatırırken ödemeni yine para ile yapacaksın .........
E biz ne dedik , ölçü birimi.
Ödemeni fasulye ile yapamıyorsun değil mi ??
Önemli olan ; paranı nereye yatırdığındır.
Para değerini kaybetse bile , sadece senin yatırdığın enstrümana karşı değil , tüm enstrümanlara karşı kaybeder.
En salak yatırımcı bile , sıfır risk ile ,120 yılda, 100 dolarını 34.000 dolar yapmış.
Bu kırmızı çizgiyi geçen hiçbir ekonomi tarihte iflah olamadı. Yıkılıp rejim değiştirdi, buna Rusya de, Roma İmparatorluğu de, Osmanlı İmparatorluğu de, şimdi de Amerika de.
Malda kal, Hayatta kal. Hangi mal olursa olsun. Ev, Arsa,
Dükkan, Altın, Gümüş, Hisse.
Elle dokunulan her mal (ya da o malın hissesi veya pay ortaklığı) Dolardan Eurodan daha çok kazandırır uzun vadede. Birisi sınırlı varlık. Birisi sınırsız varlık.
https://pbs.twimg.com/media/F-dGEViWIAAxmBV.png