Eski tas eski hamam devam tellalklar..farklı taş oldu [emoji5]
Printable View
Eski tas eski hamam devam tellalklar..farklı taş oldu [emoji5]
Stratejimiz şu;
1. Cemtaş'daki payımızı 500 milyona satıyoruz, yönetim doğru bir karar alarak kar payına hasret hissedarlara gelen paranın tamamını temettü olarak dağıtıyor, yani hisse başı 5 tl alıyoruz.
2. Beton yol tebliği çıkıyor sonrasında her sene 1 tl temettü alıyoruz.
Olur mu? olur.
Hisse 50 olur;), ütopik olarak düşüncelerime yakın benimkinde fabrika satışı da var.
amaaa...
Kar payı dağıtımı olacağını tahmin ediyorum ama sus payı verirler en çok belki daha bile az
Şimdi yatırımı bu para ile yapacağız diye bir bütçe ayrılır, sonrasında herzaman olduğu gibi sağda solda arazi alırlar biz de bakarız
Beton yol tebliği bence imkansız birşey.
Lobi çalışmasını Fransızlar yaparsa yapar, bizim Türklere yedirmezler eğer yedirmezsen, o da Fransızlar şirketi alırlar, öyle yaparlar yapacaklarını.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
iş sadece temettüye kaldı ise haziranda 15 kuruş net vermişlerdi .
tarman ve ceo,su başka bir hamle yapar azıcık ballı olsun diye 20 kuruş net yapar..:kahkah:
ceo nadda geldi ced geçti roda satın alındı taksitle geriye ne kaldı ..
bucım 7.00 tl den 5.30 düştü ekürü olarak gördügümüz cemts 1.80 tl den 4.60 çıktı..
anası dururken danası koptu gidiyor..anasının ellerinde öperim.:wave:
ACABA ! diyorum; "kafayı yemiş olabilirler mi?
Sen kalk ağla ;"çimento satamıyoruz.durumumuz vahim.Ekmeğe muhtaç hale geldik.Neredeyse cami önlerini mesken tutacağız"anlamında laflar söyle...ve sonra kalk 120 milyon dolar modern bir fırın yatırımı yapacağız de !
Daha da acıklısı ;sanki Cemtaş'ın %22,5 sahibi olduğu Roda'da yönetimde problem yaşanıyormuş anlamında yönetimi tek elde toplama istediğini söyle.
Bunlar şüphesiz yatırımcıya büyük saygısızlık.Yatırımcıyı aptal yerine koymak.Hiçe saymak," al bu hapı yut " demek.
Yahu arkadaş;senedi bunca zaman baskıladınız.Kar gelip yatırımcı coşmasın diye belki çimento bile satmadınız.
Bunlar tamam da...toplayacağınızı hala toplayamadınız mı?
Allahaşkına, bari bu yönetime ve fabrikaya inanan ve hala senedi elinde tutan insanlara biraz saygı gösterip,bu oyunlardan vazgeçiniz.Ayıptır,günahtır.Ateşlerde yanarsınız.Zebanilerin tacizlerine maruz kalırsınız.Yeter ya ! küserim valla !
Tarman belki hayatında bir kere iyilik yapmak ister göçmeden önce yaparsa duacı olurum yapmazsa kısmet değilmiş deriz , sonuçta malın %90 ı kendilerinde. 50 olur mu niye olmasın Logo 1,5 ken kim 60 olacağına inanırdı sonuçta 10 yıldır aynı fiyatta 10 liradan çok kar ettim diye satarsın sahibi 50 yapar zarar ettim dersin. Zaten 6 seviyesinde satacak çok kişi var. Hele endeks giderken duruyorsa kimseyi tutamazsın. Ünlü bir fon yöneticisini dinledim dün gitmiyorsa değiştir durma giden kağıda git gibi komik bir yorum yapıyordu bir yatırımcıya. Portföy yap en az 3 hisse al demesi gerekirdi.
""siz çemtaş hakkında pek bilgiye sahip değilsiniz herhalde, bilgi sahibi olmadan yatırım yapmayın.ben yine de bilgilendireyim.
çemtaş elindeki roda port hisselerini bursa çimento'ya satmak için teklifte bulundu. bursa çimento genel kurulunda bu teklif kabul edilecek ( ağustos ayında ) ve çemtaşa 1. peşin 6 ayda bir toplam 4 taksitte dolar üzerinden ödenecek.
Yönetim Kurulumuzun 20.04.2017 tarihli toplantısında,
Bağlı Ortaklıklarımızdan Çemtaş Çelik Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 21.03.2017 tarihinde yapılan Genel Kurul Toplantısında oy birliği ile kararlaştırılan ve Çemtaş Yönetim Kurulunca 19.04.2017 tarihinde Şirketimize sunulan Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri A.Ş. hisselerinin satış teklifi doğrultusunda; Çemtaş'ın sahibi bulunduğu Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri A.Ş. iştirak hisselerinin 83.080.000 (USD) x %22,5 = 18.693.000 (USD) ABD doları üzerinden, dört eşit taksitte, ilk taksiti peşin, kalan üç taksiti altı ayda bir ve bakiye kalan tutara adat hesabı üzerinden ödeme günündeki TCMB tarafından uygulanan dolar faizi işletilmesi suretiyle Şirketimizce satın alınması hususunda 5 ay geçerli teklifi ile birlikte Yönetim Kurulumuzca SPK Lisanslı TSKB tarafından yapılan ekspertiz raporu da değerlendirilmiş olup, konunun olumlu kanaat ile, yapılacak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında ele alınarak değerlendirilmesine ve nihai olarak Genel Kurul kararına bağlanmasına;
Yukarıda yer alan husus ile ilgili olarak, Ortaklar Olağanüstü Genel Kurul Toplantısının aşağıdaki gündemi müzakere ve karara bağlamak üzere 17 Ağustos 2017 Perşembe günü Saat 13:30'da Hacıilyas Mahallesi Ulubatlı Hasan Bulvarı N106 Osmangazi / BURSA adresindeki merkez binamızda yapılmasına;
Oy birliğiyle karar verilmiştir.
çemtaşın elindeki bursa çimento hisseleri satılma kararı alınmıştı ancak bursa çimento piyasa değeri düşük görüldüğü için satıştan vazgeçildi. satış önümüzdeki 1 yıl içinde gerçekleşecektir.
Yönetim Kurulumuzun 20.10.2016 tarih 33 nolu toplantısında; Şirketimizin sahip olduğu Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. hisselerinin işlem hacmi yüksek aracı kurumlar ile komisyon oranları da görüşülerek 31/12/2016 tarihine kadar hissenin, uygun piyasa şartları ve en iyi fiyat ortalaması ile satışı için, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Üye Sn. M. Cüneyt PEKMAN, Yönetim Kurulu Üyesi Sn. H. Nalan TÜZEL ve Genel Müdür Sn. Nuri ÖZDEMİREL' e müştereken yetki verilmiş ise de;
14.12.2016 tarih ve 39 nolu Yönetim Kurulu toplantısında, bugüne kadar uygun piyasa şartları ve en iyi fiyat ortalaması yakalanamaması nedeniyle işlem gerçekleştirilememiş olup, Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. hisselerinin satışından vazgeçilmesine ve konunun ilk yapılacak genel kurul toplantısında tekrar gündeme getirilmesine karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.
çemtaş, rodaport payını sattıktan sonra geriye sadece bursa çimento payı kalacak o da 1 yıl içinde satılınca . ÇEMTAŞ , yalın bir hale gelecek ve büyük ihtimal satılacak.""
çemtaş topiğinde yazan Sayın r.elmali nin yazısından alıntıdır.yukarıdaki bilgi akışına göre fiyat hareketini incelersek.ağustos 2016 yaptığı varyasyonu fiyatın ucuz olması sonucu satıştan vazgeçilince aralık 2016 da bitirmiş.hisse dağılımına bakılınca piyasanın elinde % 16 oranında hisse kalmış, diğerleri ilk 5 aracı kurumunun elinde.
burada onlara göre hissenin yeterince değerli fiyatının kaç olduğunu bulabilmek 7 olmadığı gerçek çünkü orayı gördü.