*euro bölgesi'nde ekim'de enerji hariç üfe aylık %0,2, yıllık %2,3
Printable View
*euro bölgesi'nde ekim'de enerji hariç üfe aylık %0,2, yıllık %2,3
*global hava yolu yolcu trafiği ekim ayında yüzde 7,2 attı- ıata
*ab/verhofstadt: Henüz brexit anlaşması yok, şansı %50-50 görüyorum
*ingiltere başbakanlık sözcüsü: Brexit görüşmelerinde iyi ilerleme var ama anlaşma için hala yapılaak çok iş var
*tcmb: Finans dışı firma net döviz pozisyonu -210,6 milyar dolar(önceki -212,1mlr)
*tcmb: Finans dışı kısa vadeli net döviz pozisyonu 7,3 milyar dolar(önceki 7,51mlr)
*rusya'da ekim'de gsyh yıllık %1,0 (önceki %2,4)
*fransa, ab maliye bakanlarından abd vergi tasarısının senatoda onaylanmasının abd'deki ab kuruluşlarına etkisini görüşmesini istedi
*bozdağ: (işadamlarıyla ilgili mesaj) herhangi bir sınırlama olmayacaktır
*eski yemen cumhurbaşkanı ali abdullah salih çatışmada öldürüldü-cnn türk
*tusk, "ab, ingiltere ile gelecekteki ilişkileri müzakereyi bu ay başlatmak için brexit konusunda yeterli ilerlemeyi sağlamaya yakın"
*almanya'da yeni araç kayıtları kasım'da yüzde 9,0 arttı, 302.700-vda
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesi açtı, ihale tutarı 150 milyon dolar
*merkez bankası 3 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesi açtı, ihale tutarı 100 milyon dolar
*merkez bankası 6 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesi açtı, ihale tutarı 100 milyon dolar
*ab ile ingiltere, irlanda sınırı konusunda bir anlaşmaya vardı- hükümet kaynakları
*irlanda konusunda varılan brexit anlaşması irlanda ve kuzey irlanda arasında ragülasyon uyumluluğunun devam ettirilmesine bağlılığı açık şekilde içeriyor- kaynak
*fitch, "yunanistan'ın özel sektörün elindeki devlet tahvillerini başarı ile takas etmesi, düzenli tahvil ihraçlarının başlamasına doğru bir adım"
*irlanda dışişleri bakanı, "brexit müzakerelerinde iyi bir ilerleme sağlandı, önümüzdeki saatlerde pozitif açıklama yapmayı umuyoruz"
*irlanda dışişleri bakanı, "nihai anlaşmaya çok yakınız, irlanda ile ilişkili konular tamamen çözülecek"
*irlanda dışişleri bakanı, "brexit anlaşmasının dili, fiziki sınırların irlanda'ya geri dönmemesini güvenceye alacak"
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde teklif 250 milyon dolar
merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde gerçekleşen tutar 150 milyon dolar
merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde fiyat, ortalama 3,92753, en düşük 3,92280, en yüksek 3,93259
merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde tekliflerin ortalama fiyatı 3,92429
*merkez bankası 3 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesi açtı, ihale tutarı 100 milyon dolar
*merkez bankası 3 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde teklif 194 milyon dolar
*merkez bankası 3 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde gerçekleşen tutar 100 milyon dolar
*merkez bankası 3 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde fiyat, ortalama 4,00063, en düşük 3,99550, en yüksek 4,00459
*merkez bankası 3 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde tekliflerin ortalama fiyatı 3,99441
*merkez bankası 6 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesi açtı, ihale tutarı 100 milyon dolar
*merkez bankası 6 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde teklif 160 milyon dolar
*merkez bankası 6 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde gerçekleşen tutar 100 milyon dolar
*merkez bankası 6 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde fiyat, ortalama 4,12096, en düşük 4,11450, en yüksek 4,13109
*merkez bankası 6 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde tekliflerin ortalama fiyatı 4,11519
*trump, "eski ulusal güvenlik danışmanı flynn yalan söyledi ve kendi hayatını yok etti"
ABD Temsilciler Meclisi Çoğunluk lideri Kevin McCarthy, Cumhuriyetçi
üyeler tarafından hazırlanan vergi reform yasasının Senato'dan planlandığı
gibi geçmesinin vergi reformunun Senato ve Temsilciler Meclisi
süreçlerinin bu yıl tamamlanabileceğini kanıtladığını söyledi.
McCarthy, "Senato ve Temsulciler Meclisi'nden geçen yasalar arasında
farklar var ancak bunlar çok büyük farklar değil. Youn şekide çalışıp
reformu bu yıl tamamlayabiliriz" diye konuştu.
BOJ Yönetim Kurulu üyesi Yuütaka Harada, enflasyonun yüzde 2
hedefinin oldukça altında olmaya devam ettiği ortamda Banka'nın ultra
gevşek para politikasından çıkması için neden olmadığını söyledi.
"Bazı insanlar, Japonya'nın ABD ve Avrupa merkez bankalarını takip
ederek ultra gevşek para politikasından çıkması greketiğini söylüyorlar"
diye konuşan Harada, "Ancak, bana göre Japonya'nın ultra gevşek para
politikasından çıkışı bu merkez bankalarından sonra gelmeli" dedi.
Harada, "Eğer cari para politikası devam ettirilir ise, ekonomi
iyileştikçe istihdam açıkları yoğunlaşır ve bu hem ücretlerde hem de
fiyatlarda artışa evrilir" diye konuştu.
Harada, BOJ Yönetim Kurulu'nda agresif parasal gevşemeyi savunan
üyelerden biri.
Rusya'nın bu yıl Kasım ayında öncü kömür ihracatı yedi ayın en düşük
seviyesinde gerçekleşerek 511.000 ton/gün oldu. Enerji Bakanlığı'nın
geçici verilerine göre ihracat, yurtiçin hedeflere sevkiyatın artması ve
Baltık limanlarındaki sorunlar nedeniyle ihracat düştü.
Bakanlık verilerine göre Rusya Demiryolları'nda Kasım'da kömür
taşıma hacmi bir önceki yıla göre % 9,5 artarak 1,06 milyon ton/gün
gerçekleşti. Montel'e göre bu hacim 2013 Ocak ayından beri en yüksek
seviye.
*kuzey irlanda/dup, "kuzey irlanda, birleşik krallık'ın geri kalanı ile aynı şartlarla ab'den ayrılmalı"