böyle şeyler oldumu "einstein" maşallah hepsi, birde uzun soluklu kafalarını yorsalar bu işlere .. doğru-dürüst vatandaşın yanında olduklarından emin olsak einstein olmalarına da gerek yok, hata yapmışlardır düzeltirler deriz.. keşke emin olsak.
Printable View
Karar verin hangisi?
eger ki oyle birsey yoldaysa belki 2 ay dolar 5 altina duser ama bi sabah kalktigimizda yine boyle gunluk 1 tl lik hareketler goruruz.
bu arada konut sirketleri bayramdan sonra 1 aylik 0.98 kampanyasi baslatacakmis.kendileri acikladi.devlet destegi gelirse sure uzar demisler
Sermaye Piyasası Kurulu'nun 19/07/2018 tarih ve 32/837 sayılı kararı kapsamında Bankamızca yurt içinde 148.780.000 TL nominal değer bono satışı, 50 gün vadeli olarak halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış suretiyle tamamlanmıştır.
odea satmış bonoyu
syg,
Yoldadır dememin bir sebebi de bu haber, adamların bir bildiği vardır böyle dediklerine göre
Şu da ilginç, biz patlayacak diye umarken gelen habere bak:
https://www.cnnturk.com/emlak/konut-...da-zirve-yapti
Evet hocam
Burda oranlar ve linkler var: http://www.hisse.net/topluluk/showth...98#post2545098
haberin detaylarina bakarsaniz ipotekli konutta % 21 azalis,yabanciya satista % 65 artis var.
yani bu yukselisin tek sebebi dovizin artip yabancinin parasinin degerlenmesi ve buradan konut almasi.
ancak faizi dusururlerse ve milleti yine konuta yoneltirlerse ekonomi cok daha kotuye gider.
SU an temmuz satisinin artmasi bu yuzden bir gosterge degil.
benim tek gostergem konut faizi ve otomotiv icin olabilecek bir destek sonumuz olur.
N kolay güzel hamle yaptı 22.50 ile günlük devam....
Yatırım tavsiyesi değildir
Ben de iki gün önce Fiba ile vedalaştım. Benim şubenin çalışanlarına ne telefonla ulaşabiliyordunuz, ne de geri dönüş alabiliyordunuz; ki çoğunlukla boş oturuyorlar. En son iki gün önce parayı çekmeye gittiğimde müşteri temsilcisi selam bile vermedi. Cuma günü döviz al-satı sitelerinden kaldırmışlardı, pazartesi de makası açıp, işlemi yalnızca 500K TL ile sınırlamışlardı.
banka demiyelimde fatura ödeme noktası....
https://www.nkolay.com.tr/hakkimizda.html
yapmayın şunu yaw... bu adamların bankacılık yapma yetkisi varmı? bddk vermiş mi? bitti.. ötesi bizi aşar..
yarın birşey olsa "bu banka değildi zaten" denir.. devlet te zaten insanlar böyle bir zihniyete sahip olsa da tasarrufları gasp etsem diye dört gözle fırsat kolluyor.
SPK geçici süre forekste kaldiraci yasakladı bayram tatili için alınan önlemlerden olsa gerek
dolar 7 tl üstüne atınca,
parça parça satışa başlayacağım demiştim
ancak sattırmadılar
makas yerine bahçe makası kullandılar bankalar
yani yedirmediler....
7 tl üstü satış yapabilen oldu mu forum dan ...
Yabancı bankalar ÇİTİ, DÖŞEBANK, MERİL, HASBİSİ her yöne vurup gol atıyorlar. :-) :) Kanunlarımız çok gevşek. Bu yabancı adamlar bu kadar kar ederken, yerli bankalardaki fonlar zalaklar sürekli zarar yazıyor! :-) :) Zeka sorunumumuz mu var, yoksa içeriden hainlik mi var? :) :-)
Likit fonların, Kısa vadeli fonların bile zarar ettiği bir ortam var! Ya Zalaklık Ya Hainlik Ya (adı konmamış) Dolandırıcılık!
Deutsche Bank Traders Reaped $35 Million on Turkey Turmoil
https://www.bloomberg.com/amp/news/a...turkey-turmoil
Bunlara bak sen yanlış yere bakmışsın...
https://www.aktifbank.com.tr/tr/hakk...iyet-raporlari
Yatırım tavsiyesi değildir
Bahri bey siz çok geç pozisyon aldığınız için gayet doğal
ben 3.45 den aldığın için (gerçi trade ile maliyet 2.8xx lerde )
taşıma maliyeti düşük olduğundan riski düşük rahat davranabiliyorum...
ama sizin çok daha dikkatli olmanız gerek
trene son duraklarda bindiniz....
onu bilmeyen yokta, arkadaş "banka değil, fatura tahsilat bürosu demek lazım" demiş..
isterseniz daha açık olayım, bu ülkede bankacılık yapma ve mevduat kabul etme yetkisi olan bankaya da aynı zihniyetle bakıldı. ve oradaki tasarruflar devlet tarafından gasp edildi..
devlet kamuoyundaki o bankaya bakış açısından feyz alarak tasarrufları gasp etti.. yani haddimizi, hududumuzu bilelim.. bir bankaya "fatura tahsil bürosu" vs denemez. bono olayı başka bankanın kendi bonosudur, devlet bonosu değildir onu bilmeyen yok zaten.
Oranlar hala çok düşük.. Enflasyon %39, dolar %45 primili.. Net %21 lere talim hala.....
Yatırım tavsiyesi değildir...
Ben dün Şecker'e geçtim Burger'den. Hoşgeldin devam ettiği halde Burger 18,60'ı 19,50 yapmadı Güldüren'deki, anında EFT'yle Gece Gündüz'e geçtim. 19,75 o/n teki en iyi oran gibi görünüyor. Çünkü Rodeo'nun 12500TL yi vadesizde tutması, tabeladan kandırmaca yaptığı anlamına geliyor. O/N'ler yükselmeye devam eder herhalde.
aynen ! aslında yaptığım çılgınlıktı o anda bir hamle gelse kendime zor gelirdim hala nasıl vadeliyi bozup dolara 6.14 gibi bir seviyeden daldığımı düşündükçe davranışsal finansın ne anlama geldiğini daha iyi anlıyorum ! yaşayarak test ettim resmen !! panik anında insan sağlıklı düşünme yeteneğini kaybediyor . daha sonra bile ara ara internet bankacılığına girip alıp satsam mı diye şeytan dürttü ancak burada da makasın geniş tutulmasının böyle zamanlarda küçük yatırımcıyı koruması açısından ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı ! yatırım planını piyasalar sakinken yapacaksın tüm önlemini alacaksın ve yemek önüne geldiği zaman hemen yiyeceksin paket yap dersen elinden oda gidebilir !