her sene giderim zaten,bu da benim keyfim yahu kime ne,oradan california'nın güzel mekanlarına geçeceğim. ama şimdi sen orayı da kötülersin :bravo:
Printable View
Bence ABD gerçek anlamda batarsa bütün dünya kurtulur,Amerikan kapitalizminin gözünde Amerika'da yaşayan bir evsizle dünyanın x yerinde yaşayan bir insan arasında hiç bir fark yok,adamlar Suriye sınırımızda ulusal çıkarlarından bahsedecek kadar gözü dönmüş ahlaksızlar
Basit bi troll kaale bile alma
Makarna bunlarda böyle etkiler yapiyo ...
Sadece çöp
Engelle gitsin
HUAWEI NXT-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yedi tepeli güzel şehir, olsa da yesekk ,[emoji39]
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu fikriniz kısmen doğru ama yetersiz.Sadece bu fikre dayalı kalmak zaten harakiri yapmak olur.
Atladığınız nokta; BİR konu üzerine teknik ve taktikleri o kadar gelişmiş durumda ki bence rakipsizler.Mesela eğitimde adrese dayalı sistem çıkınca millet illaki imamhatipe çocuğumu göndermek zorunda mıyım diye bir iki mırıldandı.Ondan sonra okullara kayıt dönemi başladı.Benim çevremdekiler çocuklarını adrese dayalı sistemde çıkan okula göndermemeyi başardılar.Gidip muhtar ve okul müdürü şebekesi veya milii eğitimden adamını bularak işlerini hallettiler.Rüşvet şebekesindekilerin her çocuk başına para aldıkları düşünülürse gayet iyi sayılabilecek ekstra gelirleri oldu.Onlar için böyle bir gelir yoktan varoldu.
İyi bir tüccar,iyi fiyata alıp iyi fiyata satarsa iyi kazanabilir ama yoktan var edip satmak gibi bir becerisi varsa kral olur.Yani yönetmelik durduk yerde değişti ve neticeye bakın.
Bu rüşvet çarkına giren çocuk sahipleri de hesapta çocukları için iyi birşey yapmış oldular.Ama hem mafyakrosiye desteklerini vermiş hem de daha hayatın başlangıcındaki çocuklarının namus ve haysiyetinden çalmış oldular.
Başka bir örnek;benim en fazla desteklediğim hayvan hakları ile çıkan kanun ve bu konudaki hassasiyetti.Böyle insancıl görünen bir yasanın bile neticesi ne oldu biliyor musunuz? Şu an sokaklarda,ormanlarda,şehirde köpek nüfusu patlaması var.İnsanları parçalamaları haber yapılmıyor birçok parkta sokakta,tenha yerlerde yürüyerek geceleri gezemesiniz.Arabası omayana doğal yollarla bir nevi sokağa çıkma kısıtlaması var.
Kesinlikle alınmış bazı kararlar çok ince hesaplanmış taktiklere dayanıyor.BU dolar yükselişinin de sonunda göreceksiniz bakın pek tahmin edemeyeceğiniz neticeler ortaya çıkacaktır.Atıyorum mesela siz betoncular battı,batacak derken 10 misli güçlenmiş halde bile çıkabilirler.Belki şu an makinasını tezgahını üretimini düşünen iş adamı,hadi biraz da vicdanı olduğu ihtimaliyle işçisini düşünen işadamı yerine yarın belki de,bugün içeride olan bir mafya babası patron olarak geçecek.Bilmiyoruz kestirmesi,tahmin etmesi zor.
Uygar ülkelerde şu şöyleyse,bu da böyledir şeklinde basit düşünce sistemi geçerlidir.Kompleks düşünmek ya da herşeyde bit yeniği aramak sağlıklı karar vermenizi engeller.Diğer toplumlarda ise tam tersidir,basit düşününce yolda kalırsınız,kompleks düşünmek durumundasınız.Ya beklediğim otobüs gelmezse o tzaman şurdan şuna biner,oradan oraya yürürüm diye A-B-C-..Z planlarına sahip olmak durumundasınız.
İşlem hacmi arttı...kısa vadeli saatlik trend kanalının dışına çıktı..hayırdır..6.68 in üstüne mi atacak kendini
6.622 in altına inmemeli..
Usd/try 6,6791 +0,0103 +0,15%
gau/try 256,126 +0,604 +0,24%
usd/zar 15,3058 -0,0380 -0,25%
eur/try 7,7434 +0,0174 +0,23%
eur/usd 1,1595 +0,0013 +0,11%
gbp/try 8,5827 +0,0022 +0,03%
gbp/usd 1,2860 +0,0006 +0,05%
Formasyon sıkıştı. 6.83 ün 3 olduğu yukarı senaryoya göre burası 4 olabilir. Direk ilk atak 6.86 ya doğru kalkabiliriz 13 Eylülü 6.83-7.10 arası bir yerlerde karşılamak üzere.
Ya da ben de merak ettim 6 gün nasıl yaratacak yatayda..
Dolarcılar , bir daha düşünün...
https://twitter.com/aykuterdogdu/sta...45875393089537
Hisse Değerleme Kademeleri ile alakalı giriş düşüncelerim...
https://suphecikimse.blogspot.com/20...meleri_56.html
Ingbank e-Turuncu (hoşgeldin 1 yıl) Dolar faiz oranını %4'de tutmaya devam ederken, e-Turuncu (hoşgeldin 1 yıl) TL. faiz oranını bugünden geçerli olmak üzere; %18 den %20'ye yükseltmiş !!!
bu güney afrikalıların durumuda iyice kel oldu
Seçimden önce iyice nasihat verdiğim birisi şimdi içine düşülen durumdan çok şikayetçi, elimiz kırılsaydı da vermeseydik diyor, iki tane yalaka da zamlardan muzdarip, fiyatlar çok artmış, ben olaya müdahil olmadım, sadece dinledim, içinde dolaştırıp dursun bunların, olan bize de oluyor ama onların bu halini görünce acım hafifliyor biraz, beter olun, sürünün!
“Borsa İstanbul Pay Piyasasında Ağustos'ta yabancı yatırımcılar 117
milyon 953 bin 478 dolarlık net satış gerçekleştirdi. Yabancıların işlemleri son 7 aydır net satış olarak gerçekleşiyor.”
(Foreks)
"Faiz toto" da son durum...
Faiz artışı bekleyenler
A)Ekonomistlerin/okumuş çocukların alayı faiz artmalı diyor
1)Işık Ökte
2)Gökhan Şen
3)Burak Kanlı
4)Figen Özavcı Gümülcineli
5)Mert Yılmaz
6)Gizem Öztok Altınsaç
7)Ferhat Yükseltürk
8)Veli Kocatürk
9)Murat Sağman
10)Murat Solar
11)Prof Oral Erdoğan (250 bips)
12)Sn Ayhan53 (250 bips)
13)Sn Pc öğretmen
14)Sn Krossinggover (500 bips)
15)Sn Epicurist
16)Sn Foxmulder (800 bips)
17)Sn Rxpu (300 bips)
18)Sn Pinno (200 bips)
19)Sn Boschyatırım (100 bips)
20)Sn Medyum (220 bips)
21)Sn İşçi74
22)Sn Carkos
23)Sn Kaveri (300 bips)
24)Sn Watcher46 (300 bips)
25)Sn Tilkii (cılız)
26)Sn Nyit (250 bips) (şartlı)
27)Sn Ahmetg
28)Sn Oyunagelenadam
29)Sn Paramanya
30)Sn Hophop (300 bips)
31)?
32)?
Beklemeyenler
1)Sn Tengri Han
2)Sn Moruk
3)Sn Varolmayansehir
4)Sn Bahri
5)Sn Cankan
6)Yoldaş Stonhand
7)Sn Goksen
8)Sn Rüzgar50
9)Sn Diomand
10)Sn Reha Kaya
11)Sn Zorbayk
12)Sn Luckbear
13)Sn Crayon07
14)Sn Wyatt earp
15)Sn Efendy78
16)Sn Hayek
17)Sn Xinhai
18)Sn Djkarizma06
19)Sn Baron
20)Sn C.Ünlü
21)Sn Mkeless
22)Sn Epikurus
23)Sn Kutatku
24)Sn Mfa
25)Sn Ryland
26)Sn Rapsody
27)Sn Alibeyoğlu
28)Sn Alsahın
29)Sn Fztoğuz27
30)Sn Erman07
31)Sn Cevdet 060
32)?
33)?
34)?
Ltf sizde görüşünüzü belirtirmisiniz?
Günün Atasözü:"Başındaki fese bak,girdiği kümese bak"
saygılar/başarılar
simdi ekonomideki durumu soyle algilamak lazim diye dusunuyorum , mevcut kosullari da gozonune alarak tabi :
1-) 2 boksor ringe kazanmaya cikar, problem biri agir siklet digeri hafif siklet (bu asama gecildi)
2-) Agir siklet, hafif siklete 3-4 tane yumrugu indirdi. hafif siklet yumruk sarhoslugu icine girdi, baya darbe aldi ama daha dusmedi ve hala kazanabilirim havasi hakim (su anki durum)
3-) Agir sikletin ciddi darbesi ile hafif siklet yere serilir (bir sonraki asama ki yakindir)
4-) yasam fonksiyonlari zayiflayinca acil mudahale ekibi ringe girer, durum tespiti yapar ve acil hastaneye kaldirilmasi icin rapor verir (4. asama depresyon asamasi)
5-) hastenede doktor mudahalesi, igne, ameliyat, serum, ilac .. her ne gerekiyorsa aci bir tedavi sureci (5. asama rehabilitasyon asamasi)
durum bu noktada. ilk 2 iyi asama bitti, bundan sonra cok daha kotu 3 asama ardi ardina gelecek.
tabi sartlarda bir degisme olmadigi varsayimi altinda !!!
bu sebeple riskli yatirimlardan uzak durmakta fayda var
Asla yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!
Merkez pozları zarar yazınca makası daraltarak zarar etmemek için kıç atıyor resmen.
Bu kamiller birde üstüne 6,66 da 300 milyon 6,72 de 1,1 milyar TL yani pozu terste kalan KY gibi poz terse gittikçe arttırarak ek yapıyor pozlarına.
Bunları temiz bir patlatsalarda akılları başlarından bir gitse kamiller en azından bizim yıllardır ne çektiğimizi öğrenirler. Ben PY yerinde olsam doları çakarım 8 TL ye temiz 1 milyar dolar kemiksiz para kaldırırım merkezden.
13 eylulde faiz artisi 3 puan olursa dolar fiyati degismez diye dusunuyorum. Aksine puanlamalar dolar fiyatinda hizli artis,azalislar getirecektir...
O an ekranda takip ederek cabuk karar verip alım satim yaparak kar edilebilir ama korkum bankaların alım satim yapmamaları (teknik ariza vs bahanesiyle)veya makası kendi lehlerine çok açık tutmaları......
Bu arada konu ile direk alakalı olduğu için soruyorum, mahallenizde beleş cay-kek servisi yapılan kıraathane var mi veya duydunuz mu...bu hizmet başladı mi acaba...Malum emekli maaşı yetmiyor....ay sonuna B,C ve D planlarını hazırlamak lazım simdiden...!!!