Gram yap yapacaksan.
Selamlar.
Printable View
Emlaktan zengin olma devri 90 li yillarda bitti. Suan emlaktan zengin olmanin tek bir yolu vardir. O da temelden evleri satarak muteahitlik yapmaktir. Bunu da siz yapamazsiniz. Unlu taninmis firma olmalisiniz ki millet sizin gecmisinizi bilerek ortada olmayan evi satin alsin siz de onun parasini hem isletin hem de o parayla insaati tamamlayin. Bunun haricinde suan emlaktan zengin olan yoktur olamaz varsa ciksin hesap yapalim...
Pazartesi piyasalar nasıl açılır? bist, faiz vs
Haziran ortası gibi derken dolari 6 tl de yakaladigim an gececem.. dolar kafami bozdu. Bu arada bekledim gelmedin hastanedeyim.son 10 saatim kaldi. 62 saatten..
Hocam yanlis anlama da modern tippa tamamen karsiyim. Mr takibi gerektiren bir kitlem var ona dahi gitmiyorum. 5 yil gecti. 5 yildir oldurmediyse malign degildir demi daktir?
Uzerinize alinmayin lakin doktorluk bitmis. Iyi olursa biz yaptik geberirse allahtan felsefesi olusmus. Bu sebeple ziyarette olsa hastaneye gitmemeyi tercih ediyorum. O sebeple gelemedim. Af buyurunuz.
Bist kapalıyken ETF yaklaşık şuan kadar %2.5 gitti
Dolar alacak olsaydım 5.45 lerden alırdım .Kesinlikle 5.45 e gelecek ,teknik çalışırsa ki genelde çalışır .Ordan bir tepki olur seçime kadar kasacaklar çünkü ..
Ama kırarsa 5.45 i 5.20 sonra 5 testi yapar .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bir sanal borsa platformunda sanal 100 000 TL ile 5 yıl önce bir portföy yapmıştım.Kardemirler, hektaşlar,THYler, bankalar falan en baba 20 hisseden.Sonra unuttum ilgilenmedim.Aradan 5 yıl geçmiş geçen gün aklıma geldi bir bakayım ne olmuş dedim, 5 yılda en baba hisselerde %4,71 kar var.
Yani borsa yerine mercimek, soğan yatırımı yapsam birikimi katlamıştım.
Yani bizde borsa al-yat yeri değil, temettü emekliliği falan da hayal.
80li yillarda toplam nufusun yuzde 35i sehirlerdeydi, su an yuzde 95i. nufus artisi ve sehire goc sayesinde muthis bir talep olustu ve arsa emlak sahipleri kar etti. hukumet politikalari da bunu destekleyiciydi. ozellikle 2005-2013arasi bol para doneminde bu is iyice hizlandi. ama bu saatten sonra zor, talep yok, maliyetler yukseldi, insanlar tasaruf yapamiyor. ayrica yeni nesil malk mulk den ziyade deneyim satin alma egiliminde, insanlar satin almiyor, kiraliyor.
Ben de aynisini dolar icin yapmistim. Daha dogrusu 100k ile sanalda al sat yapa yapa 120k ya cikmisti param. Onun gaziyla reele girip battim ya. Sanal olunca cesaret saglam oluyor. Cesaret yuksekse riskide yuksek oluyor. Yuksek riskin getirisi de yuksek oluyor. Bu cesareti reelde sergilemeyemiyoruz 😂😂😂😂