Bir sonraki mesajımda düzeltmiştim sn. Shorts.
3 aylığa gitmişti aklım.
Aylık ortalama net 5 bin eder.
2 aylık 10 bin olarak ifade etmiştim.
Printable View
(BIST-KYD 1 Aylık Mevduat Endeksi - TL Bazında)/(BIST-KYD 1 Aylık Mevduat Endeks - USD Bazında)
uzun vadeli grafiğini görebilen var mı?
Eskiden KYD verileri bedava yayınlıyordu, şimdi paralı oldu! :)
Sanki, 2001-2010 arası yükselişte, 2010'dan sonra da düşüşte diye hatırlıyorum.
https://www.teknotalk.com/yurt-disin...1500-tl-69125/
Yurt Dışından Telefon Getirmeyi Düşününler Dikkat, Harca Yine Zam Geldi. Yurt Dışından Getirilen Telefon Harcı Böyle Zam Görmedi! 1500TL OLDU
Enflasyon %15, zam %200
Yetmez ama evet :yahoo:
Alakası yok.Ayni yere gelmiyorsun.Su anda dolar alsaydım 7000 TL zarardayfim.zararim şu an 2500.....3500 fon getirisi oldu.yani viopta da 7000 zarar var ama ton getirisi azalttı.
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar enpara dolar alış satış marjını 2.5kurusa halkbank da 3 kuruşa indirmiş.. herşey rayına oturdu anlamımı çıkartmak lazım..
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ekonomik acıdan demiyorum tabiki... dalgalanma açısından
Altın candır diyenleri okuyorum da...
Sanırım hafızamız ve de bugünlerdeki dolar kuru depresyonu bizleri aldatıyor.
Bulabildiğim en eski grafiğe hemen bakıverdim. Öyle derin ve özel bir araştırma değil hani.
2016 Temmuzunda gram altın 130 TL.
Dolar kuru da 2,80 civarı...
Bugüne bakınca büyük bir fark var mı?
Ben mi aldanıyorum bilmiyorum.
Daha derin bir araştırma yapılırsa iyi olur. Anlarız.
Sorun şu: Bazı ciddi ısrarcı insanlar dışında kimse baştan sona tüm varlığıyla ne altında ne de dolarda olmuyor...
Aynı hatayı hisse değerlerini burnumuza sokan insanlar yapmakta...
Abi yükseldi ya... gözlerine güzel geliyor kucaklamak istiyorlar kucaklama hareketini rasyonalize etmeye çalışıyorlar. 2011 yılında 110 liraya altın alan arkadaşım var inanılır gibi değil bu millete ucuz mal aldıramazsın.
Borsa 120 ye gelsin o da güzel gelmeye baslar millete :)
tr 2 yıllık tahvil 17,53 17,76 -1,30 17,53 17,53
tr 10 yıllık tahvil 16,01 16,74 -4,36 16,50 16,01
tr 5 yıllık tahvil 16,55 17,10 -3,22 16,55 16,55
ABD Başkanı Donald Trump, Myanmar ordusunun saldırılarına maruz kalan Arakanlı bir mültecinin "Bize yardım edecek misiniz?" sorusuna "Orası neresi?" diye cevap verdi.
[emoji23]
Bu gidişat iyiye değil.Faizi dusurunce ekonomi canlanacak sanıyorlar.Baharda Gorecem bunları.
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gencler dun gece dolar niye oyle sert dusmus.
Kendimden bir örnek vereyim...
Bu kadar dolar tutuyorum.
2,5 sene önceye göre dolar cinsinden varlığıma bakıyorum.
% 35 kayıp var...
Nedeni de zaman treni kaçırmak ya da yanlış perondan binmek vs...
Muhasebe bilimi acımasızdır.
Hafıza yanılsamasını önler...
Ha...Sürekli dolar tutanda reel kazanç olur mu?
Fırsat değerlendirmesi ve de uygun yerden satışlar ve alışlar olmazsa katiyetle olmaz. Ben kaybetmeyeyim de varlığım yerinde dursun diyorsanız tamam...Diğer varlıklar yükselmezse tabi...:)
İng den hemen bozdurup en para ya aktardım. Yüzde 1 de olsa dolar miktarı arttı. Bir de yüzde 2,25 den vadeli bağladım.
İng de olan varsa bozdurup başka bankaya geçsin 4 liradan fazla makas var.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolarlarınıza dolar olarak bakın...TL olarak bakmayın...Bu işler böyle...Gün ola harman ola...
Mesleğim olduğu için biliyorum...
Diğer departmanlar muhasebeyi hiç sevmezler.
Palavrayı, temelsiz şişinmeyi, lüzumsuz harcama yapanı vs faş eder...
Benim de en sevdiğim departmandır muhasebe...:)
Kongre bir karar alırsa en geç Temmuz sonuna çıkacaktır.
Trump şuan ki eylemlerini destekler bir şekilde Türkiye savunuculuğu yaparsa 6 ay erteleyecektir yaptırım kararını.
2020 seçimi öncesi böyle bir şey yapıp kendine dezavantaj yaratır mı.
Enteresan şeyler oluyor.
Fırsatları kaçırdım ne beceriksizim diye üzülmeyin...:)
Ben en azından artık kendimi bağışlıyorum...
Bakın videoda olan bitene...
https://www.facebook.com/disi1kadin/...2522758109902/
Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefonlara 1500TL harç ve kayıt ücreti ödenecek. Bugün yürürlüğe girmiş.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...0190719-16.pdf
8 ay önce 170 tl imiş...Şimdi 1500 tl...
tahmin yürümek gerekirse piyasa dinamiklerine hükumet kulak verecektir.
ilk oturulacak rakam 6,52
sonrasında 8tl sabitlenmesi, ucuz iş gücü ve ucuz hammadde ve yarı mamül ülkeyi uçurur. volkswagen boşuna gelmiyor ülkeye...
demem o dur ki; dış borç 3 seneye yaygın rahatça ödenir başka yoluda yoktur 70 yıldır bu düzen böyledir.
abd ninde başka yolu yoktur. illaki devalüe edecektir. usd'yi
Orasi öyle ama çekmek istediğinizde çekemiyorsunuz. Ben o yüzden halkbanktan alıyorum. Faiz orda da limitine göre 2.5 ve 3. Gerçi paramı ver derseniz onlar da vermez de neyse :)
Realin grafiğinin bir benzeri olacak demiştim .
Mb minimum düzeyde indirim yaparsa tabuttaki son çiviyi çakabilir gibi geliyor bünyamine .
Herkeste yüksek beklenti var ama ters köşe yapmakla meşhur bizim mb her zaman
Dolar artmıyor diye EKONOMİ iyi sanma❗
İktidar da tam sen böyle düşün diye bastırıyor doları bütün gücüyle!
Halbuki şüpheli krediler tavanda... Tam 400 milyar lira🆘
370 milyar liralık SORUNLU KREDİ 10 büyük bankada🧐
Öz kaynakları ise 350 milyar lira🤔
Murat Muratoğlu
Yaklaşık 10 gündür tatildeyim. Bu süre zarfında Fethiye, kalkandaydım ve halen de kaşta sürdürüyorum tatilimi. Normalde İzmirde oturuyorum. Sürekli ekonomik krizden bahsediyoruz, etrafımdaki insanlar krizin etkilerini anlatıyor, birçok sektörle içli dışlı ekonomik anlamda görüşüyorum ama bu tatilde şunu çok iyi gördüm ki, ekonomik kriz terimi kesinlikle göreceli bir kavram. İnsanların gündelik yaşamlarında, kriz nedeniyle harcamalarında zerre kadar düşüş yok. İzmirde de çok gezerim. Çoğu hafta sonumu çeşmede geçiriyorum. Hadi çeşmeyi kenara koyuyorum tatil beldelerinin içinde. Ama çoğunluğu Türk yada gurbetçi olmak üzere, insanlar tüketim alışkanlıklarından hiçbir şey olmamış gibi yaşamlarını sürdürmekte. Kriz mi, hangi kriz diyen oluyor. İşleri azalan elbette var. Ama doların son bir yılda %17 arttığı, sözde enflasyonun %15 olduğu ülkemde, her şeyin fiyatının iki katına çıktığı (içtiğiniz sudan, biradan, bindiğiniz taksiye, yediğiniz yemekten, aldığınız koltuk Takımına kadar akla gelebilecek herşey) ülkemde değişmeyen tek şey insanımızın tüketimi. Hadi gurbetçisinin eurosu var diyorum da, yerli turistin de enim olun gurbetçiden hiç eksik kalır yanı yok. Nerede bu kriz diyorum kendi kendime. Gerçekten bu soruyu sorar oldum bu tatilde. İnsanlar araba alamıyorum olabilir, konut sektöründe çok büyük daralma olabilir, ama yurdum insanı keyfine çok düşkün. Melese tatilse, harcamasından hiç kızmıyor, tatile para sonuna kadar var. Tıpkı asgari ücretli milyonların kullandığı iPhone örneği gibi. Kriz kriz diye acaba kendi kendimi mi kandırıyorum diyorum.
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doğu Akdeniz'deki arama çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Çin ve Rusya gibi ülkelerle işbirliği olasılığı hakkında, "Türkiye Petrolleri bazı şirketlerle görüşme yapıyor" dedi.
Neye nasıl bakarsan onu görürsün..
Sample'ın ne olursa tüm hakkında vereceğin kanaat da o yönde olur.
Bodrum'un , Çeşme'nin yazlık tipine bakarak ülke genelinde bir kanaat ileri sürmek sosyoloji biliminin kabul edeceği bir şey değil.
Benim ağlak berbere sorarsan insanlar tıraş olmayı bıraktı.
Neyse...
Benim bu görüşüm de hata içerir kafadan biliyorum.:)
45 Milyon icra dosyası var diyorlar.
AKP'liye soruyorum, ya onların coğu telefon diyor.
Kredi kartı ve tüketici kredisini odeyemeyen şu kadar insan var diyorlar.
İpotekli kredi talebi % 84.6 düştü diyorlar.
Tatile giden vatandaş ta, ne krizi ! diyor.
Ha yanlız ben artık berbere traş olmuyorum, kendim kesiyorum.
Tepemde 4 tel zaten, ister sağa yatır ister sola..:)
Beyler bu trump işi çeviri hatası ayağına bizim milleti yeme işimiydi yoksa harbiden adam yaptırım düşünmüyorum demiş mi ?
Feci bir bilgi kirliliği var gene bu penguen medyası yüzünden.