Neye göre ucuz?
Bi hesaplama yapsana bakalım beraber, neymiş ucuzluğun kaynağı??
Printable View
Bu rasyolarla halen bu fiyatta kalabiliyorsa geriye ek bir seçenek kalıyor şirketin hisse geri alımı yapması.Jants zamanında ömrümüzü yemişti şirket geri alımından sonra işler değişti.Bu çakallar endeksin düşüşünü çok iyi kullanıyor.Üç kuruşluk günlük hacimlerle al gülüm ver gülüm sürekli aşşağı çekiyorlar hisseyi.Bunu ancak geri alım engeller.Tabi bu benim görüşün beni bağlar.
Neye göre mi ucuz? Bilançoya baktım, son 4 çeyrek kara baktım, 2021 hasılata baktım, bir de bistteki diğer şirketlerin fk PD lerine baktım ucuz gördüm. Bu da sadece kişisel görüşüm olup beni bağlar. Yatırım danışmanlığı yapmıyorum. Sadece sesli düşünüyorum.
Teknik olarak ise 9.60 bandına bekliyorum. Haa orayı görür deler veya görmez ona göre de kendi kararımı verir işime bakarım
Yeni bir hikaye mi? Klimasan harici hepsi hikaye. Vaktim var, beklentim de. 2020 son çeyrek kârı yaklaşık 42.3 milyon. 2021 6 aylık kâr 56.5 milyon. Toplam son 3 çeyrek 99 milyon. Bugün son 4 çeyrek kârı büyük ihtimalle gelecen çeyrek kârı ile fk PD nerelere düşer bilinmez. Haaa son çeyrekte katakulle eder zarar gösterirler o da şirketin insafına kalmış. Toplam varlıklar 2 milyarı geçmiş. Var mı bundan ucuzu. Yine diyorum. Kendi görüşümdur.ytd asla da asla
Yüklü lot ile de bekliyorum. Yatırım yaptım kumar oynamadım
Normalleşme başlasın klmsn hikayesini sayfa sayfa yayınlar kurumlar küresel ısınma market zincirleri güvenli gıda taşıma maliyetleri yükselirken soğuk depolama ihtiyacı dönüşüme ayak uyduramayan küçük şirketler....
Bir dost
saygıdeğer ortaklar bence dikkat edin bence diyorum bu şirketle ilgilenenler hesabınışöyle yapmalı şirket biran önce brezilyadaki ana şirketten borcunu tahsil edip 2021 9 aylık 2021 12 aylık veee 2022 3 aylık 2022 6 aylık bilançolarıyla birlikte özkaynaklarını 700 mlyn üzerine atarsa ki bunun için brezilyadaki ana ortaktan alacağını mutlaka tahsil etmesi lazım farzedelimki alacağını tahsil etti yani aldı2022 6 aylıktada yine bana göre özkaynakları 750 mlyn oldu 750.000000/79200000=9,46 defter değeri olur işte o zaman hisse bölündüğü yere gider tabiki benim hesabıma göre2022 3 aylıkta bu dediğim özkaynağa ulaşırsa ballı kaymak olur yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir sadece sesli düşündüm yanlız ben bir 8-10 ay daha buradayım...
Ana ortak ABD 9 milyon dolarla borcunu geri odemesin de .. hiç güvenmiyorum bu şirket patronlarına ve denetlemesi sıfır SPK ya...
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/nf99c5q.png
brezilyalı şirket klımasanın tamamını almış halka açıklık hariç onunda ne kadarı brezilyalı şirketin elinde olduğunu bilmiyoruz
ne alaka türk şirketi alacağını almakla bilançoya ne etkisi oluyor brezilyalı şirket ile aralarında alacağını bir takvime bağlamıştır o gün geldiğinde alır .
yatırım tavsiyesi değildir
Genelde grup şirketlerinde kar eden şirketin karları iç edilir. Borsaya açık olandan kapalı olan tarafa transferler yapılıyor sonra kalem oyunlarıyla hissedar vatandaşlar armut topluyor. Eczacılar buna çok güzel örnektir.. eczaci holding, eczyt, ecilc .. holding dışarıda ne oluyor bitiyor bilinmiyor, ilaç halka açık ..
Buradaki yapıya tam hakim değilim, umarım öyle olmaz ama alt grup karlı şirketinden borç almak saçmalıktır... Bize soran olmaz... İnşallah satarlar bu şirketi de hareket görürüz..
Benimki tersten bakmaktır, niye buradasın dersen ucuz gördüm o kadar... Yukluyum de.. Umarım patron insaflidir diyeceğim de hiç insaflisina denk gelmedim.... ama tahtadaki hareketler hiç onu gostermiyor.. ABD yatırımı muamma.. kuru kuru aciklama..
Geri ödeme takvimini bilmiyorum bilen var mı, yoksa ucu açık mi?
sayın kartopu sizi başka hisselerdeki yazılarınızdan tanıyorum ve zaman zaman fırsat buldukça yazılarınızı zevkle okuyorum ve finansal okur yazarlığınıza güveniyorum öğrenmek istediğimi satır aeasında yazmışsın zamanı gelince şirket alacağını alır demişsin fakat anlamadığım şirkete ne katkısı olacak diye bir tabir kullanmışsın iyi ya işte alacağını alırsa borcunu ödemede kullanır buda özkaynağının yükselmesine vesile olmazmı bukonuyu açıklarsan inan çok hora geçecek zira aynı konu başka şirketlerdede var açıklarsan önümüzü görmekte bilgilenmiş olacağım göstereceğin ilgi ve alakaya şimdiden teşekkür ederim..
https://i.hizliresim.com/9gul186.png
https://i.hizliresim.com/hoym9p9.png
https://i.hizliresim.com/q89vgvv.png
şirket 2008 ve 2011 yıllarında tamamı brezilyalı şirkete satılmıştır şenocakların klımasan da hiç bir payı kalmamıştır y t d
Frio3 un grafiğine bakıyorum, ihlaslar gibi... 2018 den beri toparlayamamis.. 800 den 14 e inmiş şimdilerde 67 falan.. Kar falan hak getire... Klmsn olmasa batar herhalde. Ya da klmsn i aldi diye batıyor nasıl alabilmisse artık. Ben şahsen bu şirkete borç vermezdim. Vestel gibi senelerce millete yatırımı zehir edip, birden yüksek kar aciklamaya baslamaz ise grafigi hiç güzel durmuyor. Bizim şirketi türk sahiplerine geri satsalar daha hayırlı olur. Ne pesimist oldum bu ülkede anasını satayım.
küresel nüfus artışı, taze ürünler için artan tüketici talebi, güçlü bakkal e-ticaret satışları ve daha geniş bir yelpazede bozulabilir gıdaların soğuk depolama alanına olan ihtiyacı artırdığına” işaret ederek devam ediyor.*Tüketici Markaları Derneği tedarik zinciri ve lojistik başkan yardımcısı Tom Madrecki'ye göre, “soğuk zincir hizmetlerine talep o kadar yüksek ki, uygun maliyetli hizmetler bulmak zor.*“Daha uzmanlaşmış hizmetler için artan talep var” dedi....
Sektör nasıl görmek için paylaştım forbes haberi....
ki daha otel restoran Cafe ler talebi normale dönmedi.. Onlar normalleşme ile hızlanır
Bir dost
Yatırım fonları ne biliyorlarki bu hissede topluyorlar
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
lanet getirdiğimiz senetlerden
demekki bir şey bilmiyorlar daha ilk haftadan kol gibi zarar yazdılar.yatırım fonlarını büyütmeyin gözünüzde.çogu yıllık enflasyon kadar getirir getiremiyorlar.onu bunu milletin parasıyla alıyorlar.senin benim gibi fk düşük vs. deyip alıyorlar.yatırım fonlarının girdiği senetler aslında iyi degildir.yüksek prim yapamazlar.yüksek prpim yapacak hisseler sahiplidir.yatırım fonu tahtadan mal toplayamaz kan kustururlar.
benim takip ettiğim hisselerde fona alım yapan ya tahta sahibi spek , yada şirket sahipleri alım yapıyor kimin aldığını kimse bilmesin diye alacağı malı aldıktan sonra baskı ile malı ya dağıtıyor yada baskı kurarak yabancı takasa gönderiyor fonlardaki kazançtan vergi kesildiği için fonda kar etmeden veya zararına satmış gibi göstererek fondan çıkarıyorlar malı . fonlarda etmiş oldukları karları en aza indirip öyle çıkarıyorlar .
İyi tavandan taban olmadı en azindan
İşallah blanço iyi gelir daha 1 ay var bakalım
Adamda peygamber sabrı var
Sürekli yeni eleman ilanları var ama hisse de tık yok..
Bir dost
Uzun süre önce çıkmış olmama rağmen eski göz ağrısı hisseyi ve konuşulanları takip ediyorum
Haziran ın 2 katı kar geleceği konuşuluyor hissede olan uzun bekleyen gerçek yatırımcı cefakar hakketmiş arkadaşlara hayırlı olsun inşallah
9 aylık kar 52,1 milyon.. son çeyrek 4,5 Milyon da cepten yemişiz.. Doymadılar gitti..
Bunlar satislari onceden yapip bilancoya giriyor..Yilsonu ve sonrasinda yeni satislar bilancoya girmeye baslar..cepten yemis
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tam olarak kastiniz ne .. kotu geldi gorunuyor bilanco ama dura varkliklar ve ozkaynlar 200 milyon artmis.. nasil yorumlamaliSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sektor olarak birsonraki yil satislarini yilin son ceyregi ve yeni yilin 1.ve2. ceyregi yaparlar.
Yani gerek kampanyalar gerek sezona hazirlik adına sozunu ettigim donemlerde satislar hizlidir.yani o donemlere gidiyoruz.ceptede 50 kusur kar var .yil sonu bilancolari hep yuksek gelmistir..ayrica sizin dediginiz gibi iyi seylerde olmus..ihracat bacagida dovizin artmasi ile dahada verimli olur diye dusunuyorum.
#KLMSN kısa vadeli borçlar 230 milyon azalmış. özkaynaklar 190 milyon artmış. borç ödemiş, güzel bence.. borcu ödemese 200 milyon kar gelirdi
M2007J17G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/19u2gbg.png
Geçen seneki 9 aylığa göre hasılatını % 57 artırmış 224 milyon kısa vadeli borç ödemiş azaltmış 17 71 / tl yıllık hasılat yapıyor.
https://i.hizliresim.com/gdcxi8d.png
bölündükden sonra 26 ağustos dan bugüne takas değişimi . y t d
Sn.Brain Sizi kandırmışlar herhalde.2 katı demişsiniz yani 100 milyon 9 aylık gelmesi gerekiyormuş net dönem karı.Gel gör ki kilima bu 50 milyon deyip kandırdı yine milleti.
Kısa vadeli borca bir önceki döneme bakıp azaldı diyorsun sanırım...
Sene başına göre bakarsan yaklaşık 250 M artış var...
Burası yıl içinde azalıp yükselme gösterebilir...
Ama borç ödedi kar düştü denemez... Borç ödemenin karın düşmesiyle alakası yok...
Ancak borç ödemek için kredi çekmişsen, kredinin faiz ve komisyon masraflarını gider olarak gösterirsin, bu karı etkiler...
Öz kaynakların 190 milyon artışı ise...
"Maddi duran varlık yeniden değerleme ve ölçüm kazancı"ndan gelmekte... 186.192.988 TL (Bilançonun z sermaye kaleminde)
Bunlar harbiden hırsız.9 aylıkta 1.2 milyar tl ciro yapacaksın ve çeyreklik dönemde zarar yazacaksın.Başka açıklaması yok.YTD.
Ben bu filmi daha oncede gormustum.Gecen seneye gore karini kat be kat artiran kagit neredeyse taban olacak 50 milyon kari nerenize soktunuz.İsiniz gucunuz size guvenen ihracatci diyen urunu kaliteli diyen yatirimciyi duduklemek.Yada buna goz yummak..Yilsonunda 150ilyon kar aciklar bu kar nerden geldi deriz.Ama ati alan uskudari gecmis olur.yine kucuk yatirimci olarak bizler bon bon bakariz onlar ellerini ovustururken.
Şüphesiz borsanın en adi hissesi.Yazık buna verdiğim zamana açıyorum.