Fizik bü*z*ük le beraber olursa bir anlam ifade edebilir.
Printable View
diğer topikte ilgilenen olmadı tekniği çok iyi biri bakabilir mi?
Buna göre;
BFREN de önümüzdeki hafta 300 ün üstüne bir hareketlilik yaşanabilir mi?
Bugün bi arkadaşımın özellikle ısrarıyla çok az aldım(kırmamak için) ve kapanışa doğru hisse bi anda hızlıca hareketlendi. ama sanırım zaman yetmedi sonrasında keşke daha çok alsaydım dedim ama işte bazen olmuyor..
aslında temel analize göre ve hikayesi olan şirketlere ilgim oluyor ama fırsatları da varsa kaçırmamak çok yönlü olmak lazım..
Şu sıralar bir ekip durgun hisseleri hareketlendiriyor ertesi gün veya sonra verip başka yerde pazar açıyor.
Büyük yatırımcılar minimum haftalık indikatörlere bakıyormuş, bana mantıklı geldi. Herifler, bunlar daha aralarında anlaşamıyor deyip muhtemelen girmiyorlar, yok haftalık indikatörleri iyi olanlar var ise o seviyeye getirenlere bir miktar bahşiş verip devamını kendileri getiriyorlardır.
parite
aylık
hedef 1.23
dolar indexinin canına okunacak.
3-6 ay süre
https://i.hizliresim.com/upZxUV.png
Gün içi AL SAT yapmak için 2 lira altındaki enstrümanlar sorun oluyor. Bir an önce kuruş hanesi 3 haneye çıkarılması gerekir.
Belki BIST30 a 2 TL altındaki hisseleri almamaları daha uygun olur, zaten 2 TL altında olacak şekilde bedelsizlere onay verilmeyecek denmişti. DJI'de galiba belirli bir fiyatın altına gidenleri endeksden çıkarıyorlar.
Her hissede AL SAT yapılamıyor. Bazı hisselerde mesela 1 milyon lot bana getir senden %20 kar ile alayım diyenler oluyordur, birileri masayı aşağı yukarı sallıyor ama ortalıkta 150- 200 bin lot var. Ahmet Mergen de bir videosunda bir hisse için diyordu, tahtada bulursanız alın diye. Bazı hisseler AL-SAT için değil AL YAT için onlarda AL-SAT pek yapılamıyor.
Moody's'den yapılan yapılan açıklamada, takvimde hakkında değerlendirilme yapılması için 5 Haziran tarihi verilen Türkiye, Rusya ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti için güncelleme yapılmadığı bildirildi.
.
.
No update. Değerlendirme yapmamışlar. Sınav kağıtlarını hoca okumamış daha.:p
.
Pazar kurulmayacak yani.
Arkadaşlar günaydınlar bu trabz spor taban gidiyor bizim kagıt pazartesi acılışında gine tabanmı acar yoksa işlemler normalemi döner pasta okuması bilen bir arkadaş hayrına bir baksa kima alıyor kim satıyor halimiz ne olur şimdiden teşekkürler ytd
Değerli kardeşim böyle konulara girmem ama ceza internette şöyle.....
UEFA’dan Trabzonspor’a 1 yıl men cezası UEFA, finansal yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesi ile Trabzonspor’u Avrupa kupalarından 1 yıl men etti. 03 Haziran 2020 Çarşamba 19:01
Şimdi böyle bir konu teknik , gösterge felan dinlemez , ama bir şekilde fiatlanacaktır.Şimdi burada bir rakam telaffuz etmek çok riskli olur.Çünkü normal bir süreç olsa destek direnç bir şeyler yazarız da böyle bir durumda bazılarına zararımız dokunabilir.Sen oluruna bırak ben kendimce bir nokta belirledim ama buraya yazamam bakalım tutacak mı.Yani düşüşe yakalandıysan bir süre beklersin belki bir miktar zararlada olsa uygun fiatlardan satarsın.
Ray Dalio'dan iki yeni yazı...
Neler olduğuna dair düşünceler...
http://www.silverbearcafe.com/private/06.20/stream.html
(para politikalarının iyi çalışmadığı bir dünyada giderek artan bir olasılıkla,
merkezi hükümetler ve merkez bankaları, toplumu kurtarmak için
piyasaları çarpıtan para ve kredi vermeyi sürdürmek zorunda kalacaklar.
Bu koşullar altında bir toplumu, özellikle demokratik bir toplumu düzenli bir şekilde sürdürmek zordur....)
Değişen Dünya Düzeni
https://www.linkedin.com/pulse/chang...r-ray-dalio-1f
Dünya dönüyor ekseni etrafında, ay dönmüyor. Ay, sabit durup duru. 20 gün fizikle ilgilendim neler buldum.
Takip ettiğim iki senette fifty penny dillandiğinde diyorum acaba mi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet...Bunun sonucu hiperenflasyondur. Aynen Weimar Cumhuriyeti dönemindeki Almanya gibi. O dönem Almanya'sı bir laboratuvardır, en ince ayrıntısına kadar etüd edilmiştir.
Abd'nin para birimi dolar, kayıtlı borç tavanı ne oldu artık takip bile etmiyorum. Abd gibi bir ekonomi için, zamanında yaptığım hesaplara göre 14 trilyon doların üstü ödenebilir değildi. Şimdi 25 trilyon doları da geçti.
Artık açıklanan rakamların bir önemi yok. Corona için ne kadar para basıldı? 3-5 trilyon dolar basılmıştır. Yetmiyor, basılacak paranın 13 trilyon dolara çıkacağı söyleniyor.
Biz ne kadar para verdik? Sadece 200 milyar TL. 30 milyar dolar bile yapmıyor.
1 TL en az 100.000 dolar olur diyoruz işte. Az bile söylüyorum.
Yukarıdaki alıntının son cümlesi bu. Almanya'da hiperenflasyon döneminde Nazi Partisi ortaya çıkmıştı. İlk seçimlerde 3-5 milletvekili çıkarmışlar, Reichstag'a gelip oturmuşlardı. Mecliste Nazi üniformalarıyla oturuyorlardı. Önce sert eleştirilere, sonra da fiziksel saldırılara uğradılar. Sonraki seçimde 15-20 vekilleri vardı. Sık sık seçim oluyordu. SA'ları kurdular. Aklı olmayan,cahillerden oluşan bir gençlik örgütü. SA'lar kurulduktan sonra artık toplumun hiç bir kesimi Nazilere saldırmaya cesaret edemiyordu. Çünkü SA'lar önüne gelene saldırıp,sindiriyorlardı.Alıntı:
Bu koşullar altında bir toplumu, özellikle demokratik bir toplumu düzenli bir şekilde sürdürmek zordur.
Falan filan işte. Sonraki seçimlerde 50-60 milletvekili, sonrakinde 130-150 böyle gitti. 6-7 seçim sonra her defasında oylarını arttırarak iktidara geldiler.
İktidara geldiklerinde artık SA'lara gerek yoktu. Artık devlet aygıtı ellerindeydi, SA'lar teröristtiler, yok edilmeleri gerekiyordu. Çok iyi eğitimli gençlerden SS'leri kurdular. SS geldi SA'yı yok etti.
(En son cümleyi sildim,son cümleyi silince bu yazıyı niye yazdığım hiç anlaşılmıyor)
SA'lar bizde de kuruldu. İleriye dönük planların içinde onlarda var....
CORONA ile,Karanlık Taraf'ın adamları dünyada bir şeyleri test ettiler.
Sonuçlar onlarda, sonra geri çekilip değerlendirecekler sanırım..
Hakkımızda karar verecekler..
Borsalarda öyle ,Gerçeküstü zamanlardayız.
Beş büyük FED'ten para almış,85 milyar usd.. yani tahvil ver,nakiti al ve aldıkları parayla kendi hisselerini AL,
borsayı tekrar tekrar şişir..
RAY DALIO'nun şu cümlesi güzel..
Genel olarak konuşursak, medya yardımcı olmaz çünkü gerçeği sansasyonel hale getirir,
çarpıtır ve kavgaların (örneğin sol ve sağ arasında) taraflarını alır ve diğer tarafı şeytanlaştırmak için izleyicilerinde fikirlerini destekleyen çığlıklar atar.
Bu böyle olacaksa ki olacak, bir Allahın Kulu gelsin bunun niye böyle olmayacağını aklı başında bir analezle yazsın abi...Alıntı:
1 TL en az 100.000 dolar olur diyoruz işte. Az bile söylüyorum.
Son derece basit,açık ve net.
Bu böyle olacaksa bizim borcumuz yoktur. Doları borçlan borçlanabildiğin kadar. İşte burada ''Allahın Kılıcı'' zaman devreye giriyor.
Ne zeman sorusu geliyor? Zaman metafiziktir. Zaman sihirdir. Geçmiş nasıl yaşandıysa, gelecek de yaşanmıştır.
Hatta geçmiş hiç gelmemiş, gelecek ise geçip gitmiş olabilir.
:ok::ok::ok:Alıntı:
SA'lar bizde de kuruldu. İleriye dönük planların içinde onlarda var....
Abi itibar puanı için döndolaş sonra verirsin diyor.Alıntı:
Genel olarak konuşursak, medya yardımcı olmaz çünkü gerçeği sansasyonel hale getirir,
çarpıtır ve kavgaların (örneğin sol ve sağ arasında) tarafları alır ve diğer tarafı şeytanlaştırmak için izleyicilerinde fikirlerini destekleyen çığlıklar atar.
Her şeyin birleştiği kurum DARPA denmekte..
-interneti yaratmış kurum
-Dünyaya ölüm ışınları ve süper askerler yaratmak için gen düzenleyici gibi harika armağanlar kazandırmış,
-Milyonlarca insanı öldürmek için daha etkili yollar araştıran ve milyarlarca dolar harcayan bu kurum,
-Başından beri INTERNETİ ve ASKERİ TEKNOLOJİYİ elinde tutuyor.
YAPAY ZEKA çalışmaların başlangıcı ve TRANSHÜMANİST teknolojinin yaratılmasıda bu kurum himayesinde şekillenmiş.
(Makine Olmak, Yaz: Mark O'Connel. Bu kitabı okudum,tavsiye ederim.)
Bu kurumun yönetiminde(DARPA) Ray Kurzweil denen yeni Frankeisteinımız var.
Singularity Univercity kurucuları da, Google,Ray Kurzweil tabi ki..
Bağlantılar böyle..
Nüfusu azaltmak için savaşsız daha etkin yollar arayan Ray Kurzweil'de GOOGLE yöneticisi..
Frankenstein RAY şöyle der;
İnsan beyinleri 2030 itibarıyla CLOUD ile çalışacaktır.
Teknoloji bizden üstün hale gelince,hala insan olarak kalmış kısım, önemsiz hale gelinceye kadar azalacak....!!
PLANLANAN BU....
Aşı ne? Aşının içine NANOBOT'lar eklemişler..Kontrol,kontrol,kontrol....(devamı var)
O kadar grafik gördümkü sayenizde Dün gece rüyamda Dowun yükseldiği kadar düştüğünü gördüm ters v
Sonra sabah olunca bir bakayım dedim cumartesi olduğunu hatırladım
İki çıkarın var gözlemlediğim
Bir
Koç un rakamları mantıklı olabilir neden
Belirttiği süreler zaten olayların durulmasına seçimlere ve tedavi için gelişmeye denk geliyor
İki
Bu tabi hissiyat
sanki birgün hiç olmamış gibi alırlarken aniden büyük bir satış olacak beklenilmeyen bir anda
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
Tüm yatırımcılar banka hissesine boğuldu sanırım
Kimle konuştuysam elinde banka kağıdı var
Dün en fazla para çıkışı garandaydı DİE hatırlıyorum
Ama yükselmiş enterasan
Bu bir fantezi...
Böyle bir şey olacaksa bile en az 3-4 nesil geçer...o bile en iyimser tahminle bence..
Ha büyük bir dünya savaşı çıkar, bunun sonucunda ABD yenilir...Ve tüm dünya ortak bir para birimine geçmeye karar verir.(yeni bir coin)..
Ancak o zaman olur...
Bu bile şuan için ultra komplo teorisi..
Zaman, zaman .....Ne zaman....!!!
6.80 ve altı Garan gelir DİE düşünüyorum önümüzdeki süreçte
Şu ile bak endensk neredeyse 111 bine kafa atmış 8 xxx ise
Bilemiyorum gayri
Perşembe akşamı Ege Cansen bahsetti, ona da zamanında bir Japon söylemiş Yen, Yuan, Euro, Dolar'dan oluşan bir para olabilirmiş ileride, Pasifik Merkez Bankası gibi bir şey kurulacak diye anladım.
Ben Ege Cansen'i beğeniyorum, hayatın tecrübesi ile sansürsüz konuşuyor Allah uzun ömür versin. Millet de tweet atıp hocam bir fıkra anlatsın deyip bir miktar iğneliyor.
Gerçi anlattığı fıkralar güzel ve yakışıyor. Ortalık fıkra dolu isteyen canı sıkılınca gidip fıkra kitabı okuyabilir, ama fıkra birisi anlatınca güzel oluyor, yani arka arkaya bir sürü fıkrayı okuyunca aynı etkiyi yapmıyor. Düşünüyorum bildiğim fıkraların çoğu başkalarından duyduklarım, ilginç.
Bu ara gerek spka olsun gerek kullandığımız aracı kurumlar gerek forex mobil vs sosyal medya whatsap gurupları hakkında çok uyarıyor
Uçacak kaçacak tüyoları hisseler deki operasyonlar çok olmalı
Kaldıki hergün birkaç hisse brüte girmeye başladı
Şahıslara cezalar yazılmaya başladı
Şu hayat içinde acılar dertler problemler olmasa aslında ilginç, acılar dertler problemler çözüldükçe yenileri geliyor.
Neredeyse 4 aydır Açığa Satış kapalı
Olağan üstü dönemler var DİE kapandı
Ee bakan da çıktı 14 gündür üst üste yükselitoruz dedi
Demek ki olağan dönemden geçmişiz
Neden açığa satış açılmıyor ? Daha fazla hisse bazlı balon yaratılıp hazır millete kredi parası varken yabancı satışı olmuşken yabancı ya en pirimli olduğu dönem rahat rahat açık vursun DİE mi
Açın kardeşim şu açığa satışı vuracak olan vursun
13 gün süren kesintisiz yükseliş ve
YABANCI TAKASI....%53.36'dan...%52.62'ye gerilemiş...
Yabancılar hala satmakta.
Alan kim?
TVF+BES...:)
Yabancı yatırımcı
Bol kredili dönem de millette para varken alıcıya verdi geçti
Elinde hisse kalmasa bile gelen parayla açık vursa yine talan eder burayı
Neden tüm millet parayı gömmüş olacak üstüne birde ek satış gelince buyur burdan yak
Rallide hergün artı olan kağıtlar
Pegasus ve ttspor
Ttspor da tabanlar başladı
Pegasus da eskisi gibi yükselmiyor
Bunlar ralli kağıtlarında hasat ediyor gibi duruyorlar
80 xxx Rakamdan Halkb alan yatırımcı
En düşük rakamdan alsa :4.63 Yandı
Cuma Kapanış rakamın da :5.58
80 xxx den 111 de olan rakam bu
Kabaca yüzde 20 kazanmış
Yani daha xu100 de 96 bin değerinde
Endekste yatırım yapan yüzde 40 kazanmış kabaca
Xu100 de
Bankalar sabit kalsa tüy siklet kağıtlarına girişseler
Xu100 de 96 bin rakamları nı görmemek elde değil bu değerler ile
Ytd
Rallide kazandığını vermek
#halkb için yüzde 10 değerden 2 taban
Yüzde 20 değerden 1 tabana bakıyor
Yani 0.50 cent değeri veren arkadaşlar bu değer den alma ihtimali var gibi duruyor