Torununuza bir şey bırakmak isteseniz yarın 100 bin dolarlık herhangi bir coin mi alırdınız ,50 bin dolarlık altın mı alırdınız.
Printable View
Valla ben bilgisayar/internet üzerine uzman değilim, fakat server/sunuculara erişim engellenirse, Coin diye bir şey kalmaz diye düşünüyorum.
Torrent benzeri bir yapıya sahipmiş cart curt diyorlar, emme istenirse bilhassa ABD tarafından, bunların AMK da eminim.
Aksi bir görüş varsa da, okumak isterim.
Yahu bu kadar adamız,bu kadar finans işine kafa yoruyoruz,baya da bilgili insanların yazılarını okuyorum forumda .Aranızda bitcoinle 100 dolarlık bir alışveriş yapan oldu mu.Bitcoin alanınız var mı.
Ben de öyle düşünmüştüm,bize bile anlatamadıkları,mantıklı bulmadığımız bir değişim aracını halka nasıl kabul ettirecekler,elbette sonu lale soğanı gibi olacak.
Hepsinde haklısın ama bunları herkes görüyor, herkesin gördüğü şeyden herkesin aldığı pozdan ne zaman kazandın abey onu da de :)
Şimdi dolar alınır bana göre ama zamana yayarak yavaş yavaş 1 ayda %10 u geçmeden. 8.5 borsaci refleksiyle öldürsen almazdım o dönem selcuk vb. Cok eleştirdik e haklı da çıktık bi kar zararım olmadı ama short yapsam iyiymiş.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
edilseydi çoktan ederlerdi. mesela sizinle telefonda mesajlaşsak kim bilebilir. aynı mantık. (operatör bilir coinde operatörde yok.)
biz borsacı kafasıyla hareket ettik o yüzden kaçırdık. eğer hiç borsayla tanışmamış olsaydık belkide bizde trene binmiştik. hep patlayacak dedik. dedikçe yükseldi.
fiyatı 47 bin dolar ama hisse senedi gibi düşünmeyin. alırken 1 bitcoin olarak değil 0.0001 ve katları da alınıyor. geniş bir kitlesi var. yani sadece 47 bin dolar ve katları parası olan alabiliyor diye bir olay yok.
Valla benim yatırım tarzım,doğru bildiğim mantıklı bulduğum enstrumanda zaman sınırı olmadan beklemek.Kazanç döngülerimiz farklı olabilir.Kimi günlük kazanmak ister,hep kazanmak ister,çok kazanmak ister.Ama finans dünyası alice harikalar diyarında ortamı değildir.Yıllardır borsaya girerim çıkarım,altın ve döviz alır satarım neticede hiç batmadım hep kazandım,az kazandım çok kazandım ama sonunda hep kazandım.Önemli olan hep oyunda olabilmek ,benim tarzım bu sn nosfeçağrı.Bazen enflasyona yenilirim bazen de yenerim artık o kısmı kısmet tabi.Nominal olarak bir pozisyondan zarar ettiğim hiç olmaz,ben beklerim sıkıntı yok.
Vıop topiğinde yazılarınızı okuyorum.Sn nosfeçağrı sizin tarzınızla ben finansal piyasalarda asla işlem yapamam.Yapanlara becerenlere saygım sonsuz,ama allah kolaylık versin o işler bana göre değil.
Ben de senin mantık başladım ama nesil farkımız var değerli abeyim. Sen babamdan küçüksün benden büyüksün bak babam emekli olur oturur dert yok tasa yok ev var araba var biz öyle değiliz emekli mi olacağız belli değil kaç yaşına kadar çalışacağız belli değil seni çalıştıran ne zaman kadar tutar belli değil. Ben bu işleri böyle sert yüksek frekanslı oynamazsam bi b.k olamayacağımı fark ettim mecbur kaldım diyelim.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yani almayı düşünüyorsan 8.5 dan değil, şimdi alınır %20 neredeyse aşağıdan alıyorsun o zaman almaktan çok daha iyi değil mi?SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bitcoine bende soguk yaklaşıyorum ama dünyanın sürekli küçüldügünü düşünürsek gelecekte tüm dünyanın aynı bir para birimini kullanacagı aslında mantıklı bir düşünce.1800 lerde birgün avrupanın tek bir para birimini kullanacagını söylemiş olmaktan bir farkı yok. Adı ne olur bilmem ama tek para bir gün gelecek. Biz görmeyiz muhtemelen ama zamanın akış hızı da sürekli hızlanıyor teknolojik gelişmelerle, o yüzden belki tahmin edemeyecegimiz kısa bir süre sonrada olabilir. Bitcoin olmaz bu para birimi ihtimal dışı bence ama sdrcoin falan gibi zaten devletlerin üstünde çalıştıgı bir proje var. Bitcoin öncü bir birim, gelecegin habercisi gibi. Biz klasik düşüncedeki insanlara bunun bir yatırım yada degişim aracı olduguna inandıramazlar ama nesil degiştikçe bakışta degişiyor. Tarafsız bakınca bunları söylüyor mantıgım ama 5 dk sonra dayanaksız bir sanal sistem oldugu içinde kesinlikle bulaşılmaz diyorum. Tanıdıklardan soranlar oluyor, size de soruyorlardır, bulaşmayın diyorum ama fiyatı uçtukça da bizi şaşırtıyor. En iyisi kimseye al yada alma dememek. Ben şimdi almam, 50 sene sonra belki deyip geçmek.
LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değerli kardeşim ben seni çok iyi anlıyorum da bir ters hareket,seni üç beş yıl geriye atıverir,ileri gideyim hızlı yol alayım derken sıkıntıya düşersin,yoksa çok iyi kazanıyorsan,benim finansal piyasalarda kimseye akıl verecek ne halim var ne de haddim.Çok kazanıyorsan elbet bildiğin yoldan devam et.Bu yüzde 20 işi bazen öyle olmuyor olağanüstü dönemlerde volatilite çok daha yüksek rakamlara gidiveriyor.Son düşüş seni aldatmasın bunun arkasında bence başka katakulliler var yakında anlarız,finans asla sadece finans değildir.Paranın sahipleri ne isterse o olur.Reis gitsin derlerse görürsün bak o swaplar,faiz artımları vs ne hale geliyor,iki günde ortalığı dağıtıverirler,bu son durum normal değil.
Çiftlik banktaki tosuncuk coin tesisi açmıştı. Bu günleri görse batmazdı sanırım. Bizde adama güldük adam haklı çıktı. Adamın vizyonu bizi aştı
https://m.youtube.com/watch?v=mHL6w1x1X0E
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Neyse burada yazdıklarımı boşverin arkadaşlar ,emtia ve dolara güvenen yatırımcılar olarak uzun süredir terste kaldığımız bir realite tabi,gün borsacıların ve faizcilerin günü,bekleyelim bakalım neler olacak,şimdi ne desek boş.
Nereye kadar gidecek bu s400 olayı acaba?
UPDATE 1-Turkey says it will not turn back from Russian S-400s - TRT Haber
https://finance.yahoo.com/news/1-tur...194804301.html
ANKARA, 11 Şub (Reuters) - Türkiye Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD'nin yaptırımlarına rağmen Rus S-400 savunma sistemlerini satın almaktan geri adım atmayacağını, ancak NATO müttefiki ile sorunları diyalog yoluyla çözmeye çalışacağını ekledi.
Aralık ayında Washington, Ankara'ya F-35 savaş uçaklarını tehdit ettikleri ve ortak NATO savunmalarıyla uyumsuz oldukları gerekçesiyle S-400'leri almak için yaptırımlar uyguladı. Türkiye bunu reddediyor ve sistemlerin NATO savunmasından bağımsız duracağını söylüyor.
Joe Biden ABD başkanı seçildiğinden beri, Ankara daha iyi ilişkiler istediğini söyledi ve yine bir S-400 ortak çalışma grubu önerdi. Ancak Washington bunu defalarca reddetti ve Türkiye artık füzelere sahip oluncaya kadar yaptırımların devam edeceğini söyledi.
Yerel basında çıkan haberlere göre, Türkiye savunma bakanı Salı günü yaptığı açıklamada, Ankara'nın ABD ile müzakerelerde S-400'leri yalnızca kısmen etkinleştirmeyi önereceğini söyledi.
Devlet yayıncısı TRT Haber ile yaptığı röportajda konuşan cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, bakanın yorumlarının yanlış anlaşıldığını ancak ayrıntıya girmediğini belirterek, Washington ile anlaşmazlıklar üzerine konuşmalar yapıldığını ancak sorunlara hızlı çözüm bulunmasının beklenmemesi gerektiğini söyledi.
Kalın, "ABD şu ana kadar bu konuda (S-400'ler) herhangi bir müzakereye girmeyeceğini söyledi. Türkiye, Rus S-400 meselesinden geri dönmeyecek." Dedi.
Zarardayız çıksın satalım faize geçelim mentalitesi oturursa.. Güzel olur..
Olur da..
6.xx de elektrik su vb fiyat indirimi gelirse denge konuşulur.
Gelmiyorsa hesap patlatmaya devam. <6.7 başka patlamalar olur.. Korku/ceza verme alt limiti bana göre..
Altı işleyen 3-5 kemik daha gider.. Naci yi damattan fazla anarız...:yes:
Bitcoin TL veya dolara nasıl dönüyor,parayı kimden alıyoruz ,belki çok cahilce oluyor ama hiç ilgilenmediğim bir konu olduğundan bağışlayın.
Sn Hakem, ben btcturkten işlem yapıyorum, TL gonderıyorum TL ilede coin alabiliyorsunuz yada önce usdt alıp bununla coin alıyorsunuz, cıkarkende tl ye cevırıp hesabına transfer edıyorsunuz.
Bu sene altcoinler bayagı karlı olacak, 2 ay kadar önce aldıgım bir coinden bugun %450 ilecıktım coin adı. Cordano ADAUSDT
Yerine trxusdt aldım bakalım hayırlısı..
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-610633
YUKARIDAKİ linkten....
1- Döviz mevduatındaki azalmanın da 1 milyar 15 milyon doları kıymetli maden depo hesaplarındaki azalmadan meydana geldi.
2- Euro/dolar paritesi de geçen hafta 1.20 seviyesinin altına inmişti. Euro hesaplarının dolar karşılığındaki gerileme de 743 milyon dolar olarak belirlendi.
3-Bireylerin dolar mevduatı 124 milyon dolar azalışla 76 milyar 246 milyon dolara, kıymetli maden depo hesaplarının dolar karşılığı 944 milyon dolar azalarak 34 milyar 512 milyon dolara, Euro hesaplarının dolar karşılığı 299 milyon dolar azalarak 34 milyar 339 milyon dolara düştü.
2.1 milyar satışın yaklaşık 1 milyarı altın satışı....Vatandaş sadece 124 + 299 milyon satmış.
Gerisi algı....
Bir Amerikan bankası 8 TL nin üstündeki TL deki kısa vadeli pozisyonunu kapatmış.
Dolarda dibe geliyor muyuz...
Dolar hakikaten 6.50 ye gelirse ister sonradan 5 lere geleceğini bilsem de full dolarda olurum.
Zira 100 bin doların her zaman 100 bin dolar alım gücü vardır.
Ancak 100 bin dolar karşılığı olan 700 bin TL 3-5 senede pul olabilir. Bugün iyi kötü bir ev alırsınız ancak 5 yıl sonra alamazsınız.
2020 de inşaat maliyetleri yüzde 25 artmış.
Bugün kısa vadeli lanse edilen ve süper faiz olarak algı oluşan yüzde 18 ülkedeki satın alma gücünü bile koruyamıyor.
Ki betoncuların malları ellerinde kalmasın diye hükümetin yüzde 0.65 faizle konut piyasasını müdahale ederek yapay olarak yükseltmiyor mu?
250 bin Tl lik bir ev 0.65 faiz sonrası 500 bin oluyorsa yüzde 18 faiz alsan ne olacak?
Türkiyede kripto parayı düzenleyen bir yasa yok.
Kripto para Türk mevzuatında para bile sayılmıyor, elektronik para sayılması için yetkili bir makam tarafından çıkartılması gerekiyor, şu anki kriptolar öyle değil.
Bakın BBDK ne demiş.
"Herhangi bir resmi ya da özel kuruluş tarafından ihraç edilmeyen ve karşılığı için güvence verilmeyen bir sanal para birimi olarak bilinen Bitcoin, mevcut yapısı ve işleyişi itibarıyla Kanun kapsamında elektronik para olarak değerlendirilmemekte, bu nedenle de söz konusu Kanun çerçevesinde gözetim ve denetimi mümkün görülmemektedir. "
Yani Türk mevzuatına göre bitcoin aldığınızda ne aldığınız belli değil şu anda,
para sayılmıyor, mal sayılmıyor, veri sayılır belki.
Alıntı
Evet DTHlarda bir düşüş var ama parite etkilerinden arındırıldığında sadece 858M$ seviyesinde. 235B$ DTH eriyor demek için bu yetmez arkadaşlar, kusura bakmayın.
https://twitter.com/AhmetBeyefendi/s...36493276205064
https://i.hizliresim.com/k9xdka.jpg
Dolayısıyla, gerçek durum bu ise, bu kadar algıya, açıklamaya rağmen DTH çözülmüyorsa ne yaparlar, bence soru şu an bu;
-Psikolojik olarak 7 TL nin biraz altı gösterilebilir,
-Zamana yayılan yatay ve sıkışık bir formasyon çizilebilir.
-Çok sert git/gel şeklinde bir silkeleme formasyonu çizebilir, -çivi dibi, (?) (Bence bu sertlik yeni dalga yaratır, diğerinde en azından stabilizasyon ve zaman kazanma var.)
Reel sektör, faizleri düşürün diye baskı yapıyor.
Sonuç; orta uzun vadede değişen bir şey yok, bölgesel gelişmelerde değişen bir şey yok, ister Trump ister Biden gelsin, Suriye'yi üçe bölecez dediler bölüyorlar, dolar tl de sebepler/sonuçlar aynı, ama termometreye oynamaya devam, nasıl olsa başka yapabildiğimiz bir şey yok.
Brent Petrol impulse çiziyor...vahim..
Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi, 29-24 oyla, havayolları için 14 milyar doları ve yükleniciler için Eylül ayına kadar maaş bordrosunu karşılamak için 1 milyar doları onayladı.
Fonlar, başlangıç ​​planında havayolları için yeni para içermeyen Başkan Joe Biden tarafından önerilen 1,9 trilyon dolarlık COVID-19 yardım faturasına dahil edilecek. Meclis Başkanı Nancy Pelosi Perşembe günü yaptığı açıklamada, milletvekillerinin tasarıyı temel alan yasayı Şubat ayı sonuna kadar tamamlamalarını beklediğini söyledi.
https://www.investing.com/news/stock...rlines-2417171