Şu ortamda altın satmak bana saçma geliyor. Satıp ne alacaksın? Dolar zaten altını yükselten şey yani çok bir farkı yok, borsalar desen zirvelerde daha gidebilir ama uygun alım yerleri degil (risk büyük yani), faizler yetersiz( enflasyona göre), coinleri zaten geç( akıllı adam işi degil), yatırım için ev, dükkan vs desen ondada fiyatlar yüksek. İyi yerde uygun arsa zaten piyangodur ve kapan kapmış her yeri. Bakınca yine en uygunu altın gibi, en azından ons zirvelerinde degil ve yükselmeye müsait. Bence satmak degil mümkünse toplamaya devam etmek lazım.
Geçen 2 hafta önce dolar ve onsta yükseliş olabilecegini ve altına ilave yapacagımı yazmıştım. O aldıklarım bile şuan gr başına 30 tl karda.( 472 idi o zaman).
Birde ons max uzun vade grafigine bakınca 10 sene önceki 1700-1800 dolar zirve seviyelerinin üzerine çıkmış,düşmüş, debelenmiş (son 8 aydırki işkence dönemi) ve şuan itibariyle üzerinde tutunmuş görünüyor. Bu bölgeleri biraz yani atıyorum 2000 dolar üzerine geçmesi durumunda çıkışı hızlanacaktır. 2007 civarlarındada bugünün kopyası bir görüntü var. Sonuç itibariyle altın sabır işidir, zengin etmez ama üzecegini de hiç sanmıyorum birkaç yıl en azından. İşkence dönemi bitti bence.
LG-M400 cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.