https://media-cdn.t24.com.tr/media/l...-788462-07.jpg
https://media-cdn.t24.com.tr/media/l...-788462-02.jpg
https://media-cdn.t24.com.tr/media/l...-788462-05.jpg
https://t24.com.tr/foto-haber/otel-v...areler,20273/4
Printable View
2019 da cumhurbaşkanının dediğinden bunu anlamışlarsa yaIklar olsun yada söylediği bu ise müthiş bir kötülükle karşı karşıyayız perişan etmişler güzelim yaylamızı
parası olana ev almakta samakta dogru bır karar ...
Ayder yaylası böyle olmuş ise aynı lağıma benzemiş. Bir yer ancak bu kadar iğrenç olabilir.
Dostlar bu sahibindende yazan fiyatlarda üç aşağı beş yukarı % kaç pazarlık payı oluyor
Vatandaşın elindeki malın kira bedelini bu ortamda yüzde 25 artışla sınırlamak ben senin malına el koydum demekle aynı şeydir resmi enflasyonun yüzde 80 olduğu bir ülkede bu nasıl olabilir , bu kararla her yerde kavga dövüş çıkması isteniyor gibi gücü yeten ev sahibi zorla alacak yetmeyen ve tek geliri 1 evden aldığı kira olan biri enflasyon karşısında ezilecek kiracı da oh dünya varmış diye sevinecek .
Bu yasayı kimse de anayasa mahkemesine götürmüyor aynı durum neden işyeri kiraları için geçerli değil .
Basta ayder yaylasi olmak üzere memleketin her bir yaylası şantiye alanına dönüşmeli bu sayede gelişmiş ve kalkınmış oluruz ayrıca sahillerde de sit alanlarında da yasa ile hemen bol ve en yuksek gökdelen şeklinde oteller yapmalıyız , inşaatsız kalan bir yayla veya sit alanının hayatı bitmiş demektir.
Bu yazdıklarımı çok yakından tanıdığım biri ruya da bana boyle anlatıyordu , hayır olsun .
İktidarın kirayla geçinen ev sahiplerinin anayasadaki mülkiyet hakkına aykırı %25 kira sınırını ilişkin bireysel başvuru kapsamında anayasa mahkemesine başvuru veya başka bir hukuksal girişim yok mu. Bildiğim kadarıyla 2001 yılında benzer bir sınırlamayı anayasa mahkemesi iptal etmişti. Bilgisi olan paylaşabilir mi
Muhtemelen çok sayıda başvuru vardır ama bunu bu basından bu yargıdan öğrenemeyiz.
Bill Gates, kızı için aldığı evi ‘düşük fiyata’ satışa çıkarınca konut piyasası ‘telaşlandı’
https://www.diken.com.tr/bill-gates-...J5GZ-gwfqwXtWY
MÜFED/Kahraman: İnşaat sektörü destek bekliyor - Basın Açıklaması
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Pandemi veenflasyonist ortam nedeniyle inşaat malzemeleri ve arsa fiyatlarındagörülen 2 - 3 kata varan fiyat artışları inşaat sektöründedurağanlaşmaya neden oldu.
Geçtiğimiz ayaçıklanan TÜİK verilerine göre konut satışlarında yüzde 40'ayakın daralma yaşandığına dikkat çeken MüteahhitlerFederasyonu (MÜFED) Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmailKahraman, sektör olarak destek beklediklerini söyledi.
Özellikledemir, beton ve cam gibi inşaat malzemelerinde fahiş fiyatartışları görüldüğünü kaydeden Kahraman, "Pandemiylebirlikte inşaat sektöründe önemli bir daralma söz konusu oldu.2020 yılında kısmen bir hareketlenme olsa da, fahiş fiyatartışları nedeniyle müteahhitler proje üretmekte zorlandı. 2022yılında inşaat girdi maliyetleri açısından rekorlara imzaatıldı. Fiyatların istikrara kavuşması gerekiyor. En son Kasımayı TÜİK verilerine göre geçen yıla oranla satışlarda %40'lık bir düşüş var. Çünkü vatandaşın da alım gücüdüştü. 2023 yılında, enflasyonla ve fahiş fiyatlarla mücadelekapsamında hükümetin başarılı adımlar atması bizlerirahatlatacaktır. Önümüzde bir seçim süreci var. Bu seçiminsonuçları ne olursa olsun ekonomik anlamda sıkıntılar bizibeklemeye devam edecek" diye konuştu.
KONUT KREDİLERİNE LİMİTGETİRİLMEMELİ
2023 yılının ilk aylarındaaçıklanması beklenen yeni konut kredisi paketlerinin sektör adınafaydalı olacağını vurgulayan MÜFEDBaşkanı İsmail Kahraman sözlerini şöyle sürdürdü:"Konut kredilerinde bir üst limit olması sektör adına fazla biryarar getirmeyecektir. En azından konut fiyatlarının % 50 - 60'ıoranında bir kredi imkanı sunulabilirse o zaman faydalı olacaktır.Geçmişte yapılan KGF çalışmasıve daha önce de uygulanan tamamlama kredileri vardı. Buna benzerdestekler yeni yılda devreye alınmalı. Projeyi tamamlamak için ekdestekler almak gerekiyor. Ama bu tamamlama kredileri çıktığıgün itibariyle bitti deniyor. Kaynakların piyasaya büyük küçükfirma demeden iyi paylaştırılması lazım. Girdi maliyetleriniartıran inşaat malzeme fiyatlarının da ilgili makamlar tarafındanetkin bir sekilde sonuç odaklı takip edilmesini istiyoruz
Nasip olursa yarın tapu işimiz var. Zeytinburnu Gökalp mahallesinde 40 yaşında döküntü bir 2+1 daireyi 1 milyona anlaştık. Kiracı 5 bine oturuyormuş. Yarın tapu işleminden önce Kiracıyla 7500 den kontrat yapacağız. Konuşuldu, anlaşıldı.
Yıkılana kadar kira geliri, yıkıldığında dönüşümle birlikte yenilenen dairenin çok değerli olacağı varsayımıyla daldık.
(Yenileme)Binalarda yenilenebilir enerji zorunluluğu 1 Ocak'ta başlıyor
- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan yönetmelik değişikliğiyle normal binalara göre enerji verimliliği daha fazla olan ve kullandığı enerjinin belirli bir kısmını yenilenebilir enerji kaynaklarından temin eden "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" konseptine geçiş, aşamalı olarak 1 Ocak'ta zorunlu hale getiriliyor.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, düzenleme, Türkiye'nin beyan ettiği "2053 net sıfır emisyon binalar" hedefi kapsamında Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği değişikliği ile hazırlandı.
Buna göre 1 Ocak 2023'ten itibaren, bir parseldeki toplam inşaat alanı 5 bin metrekareden büyük olan tüm binalar enerji performans sınıfı en az "B" olacak şekilde inşa edilecek. Ayrıca bu binaların, kullandığı enerjinin en az yüzde 5'ini güneş enerjisi paneli, rüzgar enerjisi, ısı pompası gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılaması zorunlu olacak.
- Pencerelerin ısı yalıtım değerleri iyileştirilecek
Bu yapıların halen "C" olan asgari enerji performansının "B"ye çıkarılması ile ısı yalıtımında kullanılan yalıtım malzemesi kalınlıklarında da en az 2 santimetre artış olması gerekecek. Bu kapsamda asgari ısı yalıtım malzemesi kalınlıkları İstanbul'da 5 santimetreden 7-8 santimetreye, Ankara'da ise 6 santimetreden 8-9 santimetreye çıkacak. Ayrıca pencerelerin ısı yalıtım değerleri iyileştirilecek.
Bu sayede binaların, ısıl konfor şartları bozulmadan ortalama yüzde 25 daha az enerji tüketmeleri sağlanacak.
- Türkiye'nin enerji ithalatı faturasında yıllık 10 milyar lira düşüş sağlanacak
Yapılan düzenleme gereği, 1 Ocak 2023'ten itibaren projeleri buna göre hazırlanmayan binalara ruhsat düzenlenemeyecek.
1 Ocak 2025'ten itibaren 2 bin metrekare üzeri tüm binalara yaygınlaştırılması ve kullanılan enerjinin en az yüzde 10'unun yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlaması zorunluluğu da getirildi.
Yapıların 2023'ten sonra bu şartlara uygun inşa edilmesiyle Türkiye'nin enerji ithalatı faturasında yıllık 10 milyar lira düşüş sağlanması, 2025'ten itibaren ise yıllık düşüşün 15 milyar liraya ulaşması hedefleniyor.
Kaynak : Anadolu Ajansı
BBC News Türkçe
@bbcturkce
·
25d
TÜİK'in 2021 İç Göç İstatistikleri yayımlandı:
400 binden fazla kişi İstanbul’dan başka şehirlere göç etti
En fazla göç hareketliliği, 20-24 yaş grubunda gerçekleşti
Bayburt, Ardahan ve Tunceli de en az göç veren şehirler oldu
https://bbc.in/3vniqQg
Bir zamanlar yeni yapilan her binaya otopark yapma zorunluluğu vardi, hala da var galiba ama otoparkli yapilan bina kac tane sormak lazim ...
Boş iş bunlar. Yani Tr de boş... Konut yapısina dair normal yapilmasi gereken hersey burda tersten yapilir..
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2 Milyon 250 bin kişiye EYT sonunda çıktı.
An itibariyle İstanbul'dan Egeye göç başlayacaktır diye düşünüyorum.
Maddi durumu yetmeyenler ise diğer iç kesimlere...
--------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
Emekli maaşı ile Ege Hayal bence, İç Anadolunun iç tarafları ve Doğu Anadolunun Doğu tarafları daha uygun olabilir.
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
İstanbulda'ki evini satıp(kiraya verip), Egeden ev alan(kirada oturacak) çok kişi olacaktır. Tabi hiç malı olmayanlar mecburen daha iç kesimlere göç edeceklerdir diye düşünüyorum.
Sonuç olarak bu sayıya aileleri de dahil edersek çok yoğun göç olacağı kuvvetle muhtemel.
Bunlara ek olarak tazminatlar alındığında piyasada para 92 yılındaki Demirel döneminde olduğu gibi inanılmaz bollaşacak.
--------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
Yaklaşık 2 milyon kişi emekli olduğunda 5 bin lira maaştan aylık 10.000.000.000 TL eder.
Mevcut M3 para arzı: 8.294.087.782.000 TL
Yani para arzı her ay max binde 1,2 oranında artar. Ki bunun bir kısmı vergilerle devlete geri dönecek, bu nedenle oran daha da az.
Öyle sandığınız gibi sisteme çok büyük paralar girmeyecek.
Allahtan 5 yulda da bir olsa seçim diye birşey var. Rekabetin gözünü seveyim. Seçimi kaybetsek bile bunu yapamayız demişti geçmişte. Şimdi herkes emekli. AKP tutuşmuş görünüyor. Patron çıldırdı, Davutoğlu efsanesini bile geride bırakmış durumda. Tekrar ediyorum "Patron çıldırdı"
2.05 konut kredisine pahalı demeyin. Alabildiğiniz kadar alın.
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
Konutta dev hamle:Yüzyılın Kampanyası geliyor...
Dar gelirliler için tarihi sosyal konut hamlesi başlatan hükümet, orta ve orta üstü gelirli vatandaşlar için de yeni bir kampanya hazırladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının ortak yürüttüğü çalışmalarda sona gelindi.
Haberin Devamı
Edinilen bilgilere göre Yüzyılın Kampanyasıadıyla açıklanacak dev hamlede hem konuta erişim kolaylaşacak, hem de üretim desteklenecek. Ocak ayında devreye alınması planlanan pakette en önemli argüman kredi faizi olacak. Bugün kamu bankalarında dahi kredi faizi yüzde 1.29-1.36 bandında. Özel bankalarda yüzde 2 nin üzerinde. Faizin yüksek ve kredi imkanlarının sınırlı olmasının tüketicileri zorladığını gören kamu, yeni kampanyada faizi yüzde 1 in altına düşürmeyi planlıyor. Faiz oranının gelire göre farklı olması, ilk kez ev alacaklara ek avantaj sağlanması bekleniyor. Faiz oranı kadar ödeme süresi de alım kararında önemli bir kriter. Bu alanda da alıcıları rahatlatmak için 15 yıl vade imkânı getirilmesi düşünülüyor.
Devamı alttaki linkte.
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...tm_medium=post
anlaşılan konut fiyatları ve dolayısıyla kiralar ,devlet destekli olarak yeni yılda tekradan uçuşa geçecek...
yeniden bi güncelleme var gibi
takip ettiğim evlerde 100-150.000 tl lik artışlar var
Konut fiyatlarının ve kiraların artmasına göz yumuluyor hissine kapıldım. Yoksa tek parti yönetiminde bu işlerin halledilmesi çok çok basit olmalı. Tüm istatistiğe hakimler. kanada bile 2 yıl yabancıya satışı yasakladı. Bizimkiler de Yabancıya satışı yasaklayarak konut fiyatlarını , göçü önleyerek - engel olarak , hatta geriye çevirerek kiraları çok rahat düşürürler. Yapılmadığına göre farklı bir beklenti vardır.
Belki de ............. gerisini yazamam, hatta kafamdan bile siliyorum.
Turkiyede yabanciya konut satisina neden bastan izin verildi? Ekonomi artik bunun uzerine donuyor para egeliyor yukluce
Vatandas ev alamamis parasi yetmemis kredi cikmiyormus onemli degil onemli olan disaridan dolar gelmesi
Vatandasi adam yerine koyan yok
Simdi EYT ile piyasaya daha cok para surulecegi icin enflasyon patlayacak artik insanlar ev kiralamaktansa oda kiralamaya yonelecek ayni Amerikadaki gibi
Bilen bilir 60-70 yasinda insanlar batida kasiyer olarak calisir bir kismida evlerin odalarini paylasir.
Kirada istisna 21000 tl oldu
Bu Antalya olayi cok ilginc hakkaten incelenmesi gereken bir mevzu
Siradan bir Anadolu sehrinde adam gibi is yok guc yani ortalama gelir korkunc dusuk ama kiralar 20 bin liraya yaklasmis durumda
Ev fiyatlari fuze gibi
Toplu cinnetmi gecirecek bu kiracilar yada toplu silahli hesaplasmami olacak kiraci ve ev sahipleriyle gercekten cok merak ediyorum