Taliban sözcüsü: Tahliyeler için son tarihin uzatılması konusunda anlaşmaya varmadık
Printable View
Taliban sözcüsü: Tahliyeler için son tarihin uzatılması konusunda anlaşmaya varmadık
Turan Dursunuda es geçmiyelim,adamı katlettiler dinime dil uzatıyor diye,oysa o insanımız kuranı ve dinler tarihini yutmuş bir kişiydi !!!...Yaşar Nuri hocamızda Deistliğe yakındı,buna örnek kuranda ayet var diyordu,oda benim gibi İbni Meserreden örnek veriyordu,zaten en ironi olanı Sümerler yazıyı icat ettikten sonra semavi dinlerin tavan yapması,peki o zaman T-A vs neredeydi !!!,son zamanlarda arkadaşımın oğlu olan Mustafa Öztürküde hedef tahtasına oturttular,oda Üniversite hocalığından ayrılıp Almanyaya yerleşti orada dersler veriyor,neyse fazla kurcalamaya gelmez bu forumda kurallar gereği,zaten topluluk olarak net sayfamız var orada bu konuları işliyoruz:)
yakınımızda bir cami var,
bir afganlı bekçilik tuvalet temzliği vesaire işleri yapıyor,
adam 60 yaşın üzerinde,
bir tarihte sordum.
nedir dedim bu afganistanda kavga döğüş bitmiyor,
onun aksanınla söyliyeyim:
nasıl burda var laz-kürt-çerkes-abaza-arap,
orada bunlardan çok var,
herkes birbirine diyor,
sen lazsın,
sen kürtsün vesaire hep kavga ediyorlar bir araya gelmiyorlar.
Ben hala maide 33 ayetine kafam takıldı,kimsede beni ikna edemiyor,ayet verdim şimdi afaroz edilirim galiba,neyse zaten alıştık:):one:
https://eksisozluk.com/maide-suresi-33-ayet--1033719
SONER YALÇIN IN BUGÜNKÜ YAZISI..
5 DAKİKANIZI AYIRIP MUTLAKA OO,KUYUN,OKUTUN..
https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarl...dogan-6609806/
herhangi bir insan bir mesleğe örnek 40 sene hizmet etse,
o mesleğin iyi kötü piri olur.
doktorsa gelen gerçekten hastamıdır,
savcı hakim yada pois ise gerçekten suçlumudur diye anında anlarlar,
bunlara gözümle şahit olmuşum.
din-de böyle 40 sene ihlasla,
haram yememek şartıyla,
zekeatı vermak şartıyla
dedikodu yapmamak şartıyla,
hiç bir insanı kıanamak şartıya,
bu ve buna benzer yaşayan bir insan işin hakikatini ayan beyan görür.
şimdi bana kızacaklar bugün Allah herkezin ibadetini kabül etsin,
cami cematinin çok büyük bölümü raydan çıkmış.
herkesin cebinde kredi kartı,
gerisini yazmıyorum bile.
insan islamı tam ihlas üzere yşasın,
bakın bakalım insana ne gösteriyorlar.,
gerek aşikare,
gerek rüyasında.
40 sene ihlas-la yaşayana.
cümleten iyi akşamlar.
kazancınız daim olsun.
Geçenlerde bir sohbet esnasında, Aralarında camii imamı da olan arkadaşlara şunu sordum..
Amerika,Japonların tepesine Atom Bombası atarken Tanrı nerede idi.?
Hiroşima ve Etrafındaki bölgelerde ,İnsanından Bitkisine Binlerce Canlı yok edildi..
Peki;Eger Tanrı o bölgeyi ABD eliyle cezalandırdı ise,O insanların (japonların.) suçu-günahı neydi.?
Dini litaretüre göre,birisi suç işlemediyse,hünahı da cezası da olmaz.
Yok,tersi ise,Yaani Japonlar masumdular ise,O Atom Bombasını niye müdahele etmedi,Patlamasını engellemedi.?
Madem ki,Tanrının gücü her şeye yetiyor,eee abd li kullarına,o bombaya ve uçaklara gücü yetmiyor mu.?
Sonuç:Kem küm,Lastikli cevaplar..
2021 JACKSON HOLE TOPLANTISI NE ZAMAN?
ABD Merkez Bankasının (FED) Kansas City Şubesi, her yıl düzenlenen Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nun artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle planl*****n aksine sanal olarak yapılacağını duyurdu.
Kansas City FED'den yapılan açıklamada, her yıl dünyanın en önemli merkez bankacıları ve finans oyuncularını Wyoming eyaletinin Jackson Hole kasabasında bir araya getiren sempozyumun yakın zamanda artan Kovid-19 riski nedeniyle 27 Ağustos'ta sanal olarak gerçekleştirileceği bildirildi. Toplantının saati henüz bilinmiyor.
Kansas City FED Başkanı Esther George, konuya ilişkin, "Sağlık koşullarının planladığımız gibi bu yıl Jackson Lake Lodge'da fiziki olarak toplanabilmemizi engellediğinden dolayı hayal kırıklığı duysak da misafirlerimizin ve Teton ilçesi halkının güvenliği önceliğimizdir." değerlendirmesinde bulundu.
Dinî konulara girmemek bu ise, bir de girseler ne olacak bilmiyorum, herhalde oturup ilmihâl yazacaklar.:kahkah:
Benim kafama şu soru takılıyor,geçmiş tarihlerde zalim insanlara T-A- afetler,tufanlar veriyor,üstelik o zamanlar dünya nüfusu milyonlan ifade ediliyor...Şimdi Dünya İnsanın nüfusu 8 milyara yakın her pislik mevcut eskiyi bile aratır cinsten,ama ortada onlar neden yok,neymiş kıyamet yakınmış ondanmış,yahu Evrende zaten devamlı kıyamet kopuyor doğal seleksiyon sonucu,sistemin biri ölüyor bir diğeri doğuyor,buna ne denir,hadi oradan:)
Neyse fazla bulandırmayalım suları borsa kapanmak üzere ben en iyisi oraya yöneleyim:wave:
şu din vb konuları lütfen kapatın..
nedense bu tür konular açılınca herkes ulema kesiliyor..bilende bilmeyende cevap yazıyor..
HERKESİN İNANCI YADA İNANMAYIŞI KENDİNE..
KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ
alayınıza selamlar
TÜRKİYE 3 Hollanda 0 Bayanlar gene yamulttu diğer bayanları.
Çivi gibi çaktılar yine.:bravo::bravo::halay:
Musluman kinadigini kendi yasamadan olmezmis
Hirvatlar yanlis yapmis
Atlar kopekler istiyo diye olmezler
Hirvat kopekleri
Kopekski hirvatski
Dobro utro
Iki hafta ymk ver noolcak
Ayrica kagidi imzalayanlarda mal
Geneva convention var koskoca boru degil
Ileri boyutta yasal hukum Bunun adi
Imzalama
Omur boyu orda ymk yersin
Ymk icmek bedava
Korkmuycan haci
A real muslim doesnt fear death
:)))
O kaddaaarrrrr
Artik zeus yunan olmamali icimizden biri ahmetcan alican gibi onu turklestirerek adini zeuscan olarak degistiriyorum
Vatana millete hayirli ugurlu olsun tesekkurler
Bugun refaba abinin cikislari genel yazim temayulu olarak beni cok sasirtmadi ama
2 goruste dogru
1 Allah katinda din islamdir
2 din insanin afyonudur
Sentez yapacan yaparkene de dinden cikma be yav ne cikiyon da saranpole yuvarlaniyon
Don geri gel ey yolcu
Bulanik ve acik sularda bogulun giden yoksa