Bugün 14.30 dan sonra yatar, bazen bir saat fazladan rötar olabiliyor
Printable View
Bugün 14.30 dan sonra yatar, bazen bir saat fazladan rötar olabiliyor
Eyvallah. Çok sağol. Saygılar
Son iki haftadır olduğu gibi Ditas ve celha MAC fonunu yine taşıyor. Şuan tahmini MAC +1,37 OPH +0,20
Ipv yerine dbh almak daha mi mantikli olur acaba ? Bu eurobond fonlarinin getirisi uzun vadede birbirine yakinsiyor saniyorum degil mi ?
Soyle cok basarili surekli ilk 3 e , ilk 5 e giren eurobond fonu goremedim. Kimisi 3 ay iyi gidiyor , kimisi 3 ay sonra baktiginda usd getirisini gecemiyor.
Fon işlerinde kendini geliştiren arkadaşlar ; OPB diye bir fon var. bu fonun esprisi nedir ? Bir de TE4 borsaya mı dövize mi duyarlı ?
tek bir föna yatirim yaptğında o fön kendi içinde çeiştlendirme yapmış olsa dahi, sen o fön yöneticisinin tercihlerini yönetim tarzını çeşitlendirmemiş oluyorsun... onun içün isterse çoklu varlık değişken fön olsun , sadece bi tanesine kertiği margarinlemek için o fön yöneticisi ile birebir görüşüp , geçmişte yaptıkları ve yapacakları hakkında bilgi sahibi olduktan sonra karar vermek gerekir...
En iyi fon fan fini fin fon...
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim de elimdeki değişkenler KUB'u saymazsam eğer, IPB ve OPB (IPB ağırlıklı).
Bana göre de bu ikili, en tatmin edici olanlar.
Doğru tahmin etmişim Onur hocam. Teşekkürler paylaşım için. EIB kuzumuzu hala taşıyor musunuz acaba? Ben EİB'i çıkarttım ve yerine SUA koydum. OPB ve KUB zaten benim portföyün vazgeçilmezleri. IPB yerine ise bende FYA var.
M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende uzun bir süre vardı. Maalesef iyi yönetemediler. Bütün yaz boyunca resmen bekleme moduna geçtiler. Yani bir serbest fondan bekleneni veremedi. Hisse fon kadar getirisi var. Üstüne tefasta görünen fiyattan %20 performans primi, %10 stopaj ve birde yıllık %1 hesap işletim ücreti ödüyorsunuz. İstediğiniz zaman satamıyorsunuz. İstediğiniz kadar satamıyorsunuz(minimum satış limiti var)
Bir aralara kazandırdığı gibi yıllık %150 felan kazandırsa düşünülebilir. Ben yine eski sisteme döndüm. Biraz hisse fon biraz değişken fon. Ortaya karışık yaptım gidiyorum.
Aralık ve Ocak ayında 1er puan daha faiz indiriminden sonra, dolar 20'ye yaklaşırsa doları bozup şu fonlara eşit şekilde girmeyi düşünüyorum; Şu an bu fonlar dolar artışından yükseliyor ancak %10 stopaja neden oluyor boşuna :)
TTGE - İŞ PORTFÖY EMTIA YABANCI BYF FON SEPETI FONU %5
IPV - İŞ PORTFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) FONU %5
IJC - İŞ PORTFÖY YARI İLETKEN TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON %5
IJZ - İŞ PORTFÖY SİBER GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON %5
GZL - GARANTİ PORTFÖY TARIM VE GIDA SEKTÖRÜ DEĞİŞKEN FON %5
GZV - GARANTİ PORTFÖY ESG SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK FON SEPETİ FONU %5
DTZ - AK PORTFÖY DÖNÜŞTÜRÜCÜ TEKNOLOJİLER DEĞİŞKEN FON %5
AES - AK PORTFÖY PETROL YABANCI BYF FON SEPETİ FONU %5
OLD - QNB FİNANS PORTFÖY TEMİZ ENERJİ VE SU FON SEPETİ FONU %5
ACD - İSTANBUL PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON %5
TKF - TACİRLER PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) %5
TCD - TACİRLER PORTFÖY DEĞIŞKEN FON %5
OPB - OSMANLI PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON %5
merkez kur ne oldu 15:30 daki... bi de nereden bakıyorduk buna... bu arada ekotürkte bi hanfendi var çok güzel kadın ya gerçekten ... evli mi acaba
http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conne...kasi+Kurlarii/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mrkz.kur +2.79M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Amerika kipkirmizi
Acilista nerdeyse yesilleniyordu
Ne olduki.
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
faiz artıracaz dedi fed,
bugün yabancı fonların çoğuna satış verdim ... yılanoğlu fişekledi gene... yarın satsaydık tüh ... neyse ...
IPB iyi güzel de 3 ay yatay gittiği de oluyor , ... son atağını saymazsak bir ara 6 aylık getirisi % 7 civarı idi ( stopaj düşülmemiş )....
oynaklığı da şıkır şıkır pek bir volatil.... Son dönemde zürafa gibi boynunu gövdeden yukarı kaldırdı... hangi işlem ya da işlemlerden bu kazancı sağladı henüz bilmiyoruz... yani demem o ki , bu föna gıdım gıdım sabırla kertiği margarinlersen rasyonel davranış sergilemiş olabilirsin... yok ben blök olarak paket olarak bi seferde kertiği buna gömüp unutucam diyorsan o halde en az 1 yıl sabır göstermen gerekebilir belki....neye dayanarak bunu diyoruz ? geçmişe dayanarak ... geçmişte 6 ayda % 7 ye kadar düştü ise getirisi gelecekte de böyle olacak diye bir şey yok fakat eldeki veri bu. Geçmiş tekrarlanır diye de bir şey yok. sadece temkin ile cesareti öyle güzel dengelemeli ki ; sermayemiz büyür iken aldığımız risk bizi perişan eylemesin...
OPB ne olur? Dolar çok arttı, ben yükseliş bekliyorum.
Fakirleşmeye devam.
Bu arada dolar yarın 15 olurmu acaba
Ne alırsak kardır mantığı işlerse bu gidişle bist'te de hedef yükselmek lazım 2000'i geçeriz belki de.
Bist isterse 2500 olsun
Usd bazli grafik olarak nereye gittigimiz belli
Penrose merdiveni gibi yukari cikdigini zannedersin ama asagi iniyorsundur
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Penrose_merdivenihttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...445687144e.jpg
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu seviyelerden toplamak lazım
Vadeyi uzun tutacağız tabi.
Bist dolar bazında artmazsa yabancı için süper ucuz olacak.
Yabancının gireceği o gün geldiğinde nerelere fırlar elimizdeki mallar Allah bilir.
Tek çekincem bir son düşüş daha olurmu, olursa nerde başlar nerde biter.Düşüş olacaksa pahallıdan almayalım.
Sonrası belli zaten.
Bu arada doların son hareketleri karşısında bağışıklık sistemimi güçlendirmek için c vitamini+çinko efervesan tabletimi suya koydum, yudumluyorum.:)