30lu yumurta 28.90tl ama cok yakinda 40-50 olur bu gidisle dostlar
https://youtu.be/dwX9664KvkU
Iluzyon fiskiriyeaaaaah
En azindan bazilari sunu anladilar. Hisse senetleri de TL ile fiyatlansalar da bir guvenli liman vazifesi gorebiliyor..
İki konu kafamı karıştırıyor. Birincisi yabancı yatırımcı ortada yokken, hisse fiyatları nasıl doğru seviyede oluşacak
. İkincisi biz hala yükselen enflasyon ve bununla eş zamanlı maaş artışları ile yaşayabiliriz diye düşünüyoruz. fakirleşme şirketlerin karlarını etkilemeyecek mi ? Devlet gelirlerini arttırmak için şirketlerin kapılarını çalmayacak mı ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tek problemimiz fakirleşme olsa yine iyi.
Bu "gri liste" meselesinden dolayı yurtdışında hesap açmamızı engelleyen akıl bizi dış ticarette de sıkıştırabilir.
Çok övündüğümüz ihracat şampiyonu de*ir/ç*lik şirketleri bir ambargo ile dümdüz olurlar.
Yurtdışı yatırımlarına olan kapı kapanmak üzere. Geriye kalan seçenekler bankalardan alınan ydışı hisse fonları, altın, bist, kripto (önermem).
Bist'te dolara karşı iyi gitmiş şirketler gerçekten var ve benim de yatırımlarım var şu an ama şu iktidarın akla bilime full terso gitmesi devam ederse bu şirketler ne kadar iyi yönetilirlerse yönetilsinler hepimizin elinde patlar bu iş.
ytd
Gri liste konusu benimde canımı çok sıktı. Oysa ki hayallerim vardı. Neyse bu konu çözülesiye kadar belki dolar stabil hale gelir. Microsoft, google, apple , amazon ve teslayı kaçırdıktan sonra bir sonraki yeni fırsatı yakalarız.
İçeriye gelirsek bir ara ciddi ciddi chp’nin işbankası hisselerinin hazineye devri konusu vardı. Ürpermiştim. Şu anda ses seda yok ama o zaman şişecam alma konusunda kafamda soru işareti oluşmuştu.
Fakirlik demişken borsaya giren Türk vatandaşların ortalama yatırdığı para 100k
bankada 100k dolar, euro döviz olarak parası olan vatandaş sayısı yaklaşık 150 bin kişi işte top, tüfek cephane bu.
Bankalarda 1 milyon TL veya muadili dövizi olan kişi sayısı 400 bin kişi bile değil yani para yurt dışına gitmiş paranın büyüğü kaçmış. Dedikleri gibi kaldık biz bize.
herkese iyi akşamlar..hafta içi vade dönüşüm var insanın eli gitmiyor yenilemeye..yenilemesem bilmedigimiz denizlerde bogulur gideriz döviz desen yönü yukarı ama ne kar bırakcak bu seviyeden sonra bıraktıgına deger mi..valla paradan nefret ettirdiler şu karar veririciler bu kadarda kötü yönetim olmaz..var mı bu aralar vadesi denk gelen ne karar alacak varsa merak ettim açıkcası
Ihracat agirlikli calisan ve yabanci para pozisyonu saglam olanlar secilmeli..
Ihracat yapanlarda karlar artar diye dusunuyorum.
Dovlet her zaman ilave vergi salabilir tabii..
Ben ucret artislarinin tuikin dandik enflasyon oraninda yapilacagini dusunuyorum yine.
Yani yukun cogunu ucretli kesim yuklenecek her krizde oldugu gibi.
Varligi olan pek etkilenmeyecek, cadde cocuklari buna para fiskiriyor dese de artan enf orani yuzunden alim gucu pek degismeyecek.
Cafeleri restoranlari onlar dolduracaklar.
Cadde cocuklari da isler yolunda diyecekler.
Syg,
Bzi de 2 yil sonra bir kasibeyaz yaptik bugun.
3 findik lahmacun 1 pors cigkofte 1 gavurdag salata 3 ana yemek 2 maden suyu kuver muver
3 kisi 576 TL hesap geldi.
Ana yemekler 90-120 arasina gelmis.
Salata 40, mezeler 30-50 arasi..
Kalite servis biraz daha bozulmus.
Arab corap sarmis ortaligi.
Hanim eve geldi kustu rahatladi. :)
Bir daha da gitmeyiz herhalde.
Syg,
https://twitter.com/zeynepxaktas/sta...937477123?s=21
Merhaba Forumdaşlar..
Bist U100 sizce bu yılı nasıl kapatır??
Buyrun yarışmaya.. Kazananları hem bol kazanç bekliyor.. hem de sürpriz hediye var.:)
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=51782
Yerden goge kadar haklisiniz.
Son 20 senede her sey kalitesizlesti, vasatlasti, siradanlasti.
Hic bir sey artik eski tadinda degil.
Yoksa bana mi oyle geliyor dedim.
Bu paraya 1 hafta evimde temiz temiz yemek yerdim en kalitelisinden.
Ama cadde cocuklarini bir goreyim dedim. :)
Syg,
dün 1 milyon 250 olan evi adam 1.500 bin yapmış,1 milyon 100 bin ilandaki bir başka eve bakmaya gittik teklif verdik ama adam 1 milyon 80 bin son fiyat diyor,20 bin liralık indirimi araba satarken yapıyoruz allah insanı aç gözlü yapmasın zaten 2 hafta önce eve 100 bin zam yapmış,anasını sikti merkez bankası piyasanın.
size ve diğer cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim ancak bakabildim,fırsatı hiç kaçırmamış mal sahipleri %10 artmış fiyatlar pazarlığa da yanaşmıyorlar %80 oranınca içimize sindi ev ama adam sadece 20 bin indirdi fiyatı ki henüz yeni güncellemiş...bir iki daha bakıp olmadı borçlanma fonları ile devam edeceğim faizler en tepedeyken ev alacağım artık gerisi hikaye.
şu ev dün 1 milyon 250 idi bugün 1 milyon 500(kredi müsadesi 300 bin üstelik)
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...71231142/detay
şu daire ise görmeye gittiğimiz ev ama 1 milyon 80 bin son fiyat çekti(1 milyon dese muhtemelen anlaşacaktık)
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...27057850/detay
Kerim Rota bile en alt dilimde yaşayan 16 milyon insan Bengaldeş standartında yaşıyorsa cadde çocukları ki onlar en üst dilindeki kişiler veya çocuklarıdır. Bunlarında toplam sayısı 10 milyon civarıdır. Bu kişiler tüm Türkiye için ölçü olamaz. Ben 2022 Ocak 20 sine kadar bir şeylerin değişeceğine inanıyorum. Çünkü bu yıl enflasyon 21 le kapatacak gibi.
Ocak 20 derken MB toplantısı o tarihe kadar olur diye düşünüyorum.
[IMG]https://i.hizliresim.com/t20l4a2.png[/IMG]
burada unutulmaması gereken , mesela fon aldın zararla ( yani alış fiyatının altında bir fiyata ) sattın , yüzde kaç zarar ettiğini bulmak istiyorsun... zararına sattığın fiyat diyelim 50 olsun , alış fiyatın da 52.50 olsun mesela yani... kafadan hesapla , 50 den satmışım , 52.50 varmaya yüzde 5 ister diye hesap edip hataya düşen çok olur... oysa zararın yüzde 4,7619
Bu hesaplamada Eurobond ve fonlar dahil mi bilen var mı acaba? Döviz mevduat tutanlar Eurobond ve Eurobond fonlarına, TL mevduat tercih edenler de para piyasası fonlarına, özel sektör tahvillerine kaydı. En azından forum 1-2 senedir bu durumda. Belki para kaçmamıştır, farklı enstrümanlara dağılmıştır diye teselli etmek istiyorum kendimi.
Neyse arkasindan bugun dogum gunum diye bana bir kucuk pasta aldik Pelit'de ona da 150 TL saydik.
Son bir yilda o da 90 TL den 150 TL ye cikti bu arada..
Sonra vadiistanbul avm'yi dolastik, dukkanlara soyle bir baktim.
Alisveris yapan pek yoktu her zamanki gibi, satis elemanlari biribiri ile konusuyorlardi cogu dukkanda, ama yemek yerleri yerine gore dolu idi.
Yani bi disari cikmak bana 1/4 Bengaldesli ucretine (asgari ucret) patladi. :(
Yeri gelmisken soyleyeyim pastada Pelit'i tek gecerim.
Badem krokantli olani tercih ederim hep.
Dun uzun bir aradan sonra cadde cocuklarini goresim geldiginden bir disari cikayim, biraz bakinayim, iki insan goreyim dedim.
Gidivan yaza yaza cok merak ettirdi beni. :)
Avmler bizde alim gucu dusuk diye insanlarin genelde randevulastigi, sosyallesme yerleri olmaya devam ediyor.
Otopark, internet bedava, urunleri ellemek ucretsiz, yaz kis klimatize edilmis, muzik calan, geleni geceni bir kahve icerken izleyebileceginiz gusel ortamlar bengaldesliler icin..
Gozlemlerim bu kadar.
Syg,
avm ler kapitalizmın tapınakları.saglıklı yıyecek yok.hersey pahalı.oksijen oranı cok dusuk.neden kafa calısmasın harcasın.
ukraynada cok guzel agaclarla dolu parklar vardı.yururken huzur veriyordu.sıncaplar vardı.
Sayın dudu,
Öncelikle
Doğumgününüz kutlu olsun. Sağlıklı ve mutlu yaşlar dilerim.
Tavsiyede bulunmak istiyorum
Kişibaşı 190 lira baz alarak
Çırağan sarayı, Tuğra restorantı önerebilirim
(Salata, lahmacun, çiğ köfteden feragat ederek, ana yemek + mineralli su olacak şekilde bu fiyata geliyor)
https://i.hizliresim.com/qzyb7xc.png
Dogum gunumu kutlayan herkese tesekkur ederim..
Ben son 10 senedir hatlrlamak dahi istemiyorum ama coluk cocuk hatirlatiyorlar, zaten onlar goturduler.
Tugra restorani duydum ozellikle ramazanlarda extravagant iftar menuleri ile ama denemek hic kismet olmadi...
Ben artik kilo problemim de oldugu icin o tip yerlerden kacinir oldum...
Cok ozel bir gun olursa belki giderim...
Syg,
Sayın Dudu,
Şimdi gördüm.
Doğum gününüzü kutlarım.
Biz hanımla cesaret edip avm, restoran gibi yerlere henüz gidemedik.
Tanıdıkların, melun covid nedeniyle kayıpları bizi bayağı ürküttü.
Üstelik gençler idi.
Biz, ormanlara, yonca tarlalarına gitmeye devam ediyoruz.
Bu arada,
Kronik faizciliği bıraktım. Sayenizde.
Gram yoğunluklu, döviz sepeti öneriniz işe yaradı. 40% civarı getirisi oldu.
Duruma göre hisse almayı da ilerde düşünüyorum.
Hatta küçük miktarlarda al sat yapmayı da düşünüyorum. Finansal okur yazarlık konusunda oldukça yol katettim.
Şimdiye kadar borsa ve diğe piyasa enstrumanlarının bazı tanıdıkların batışı nedeniyle uzak durmamıza neden olması talihsizlik oldu benim için.
Neyse, kısmet buymuş....
Saygılar.
Evde yapılan pasta dışarıdaki gibi olmuyor ama gerisi benim için gereksiz. Yemeği evde onun gibisini hem de daha sağlıklısını yaparım.İki şamdan ve loş ışık tamamdır.
Bana ne caddeden bana ne sokaktan yaw. :whistling:
Dgazli firinda hersey kolay ve lezzetli.hemde iceriyi isitiyor.bir tasla 2 kuş [emoji211].disarisi bahali.hem kotu hem lezzetsiz.ne kadar pahali yere gidersen o kadar kazik yiyorsun [emoji39]
Doğum günün kutlu olsun gözlüklü kedimiz dudu abimiz
Burada Bahri bey, Dudu bey (bey diyorum, sıkıntı varsa belirtiniz) gibi çok değerli yazarların olması sevindirici. Çok şey öğreneceğiz. Daha yolumuz uzun.