Uzun zaman oldu foruma girmeyeli, sizi görünce bir selam vermek istedim.
Printable View
yüklendik bakalım 10 bin liralık long varant..gayrı pazartesi dedem kazanırsa da bana hediye, tayyar kazanırsa da bana hadiye: )) valla bugün değişken fon yöneticileri yerinde olmak istemezdim ne yalan söyleyim. giydikleri ateşten gömlek..rte alırsa pzt oluşacak +10'dan payını isteyecek vatandaş, ama aksi bi süpriz olur da -10'a giderse misal rpd gibi aylık bazda en az faiz getirisi veririm iddiasındaki(resmen olmasa da öyle algılanan) bir fon durumu nasıl kurtaracak? zor zanaat..
Bugün bankalar ve holding çok yukselmedi , cumhur fiyatlaniyor gibi
PPF'lerde bugün(MK):
NVB 39.96 HYV 34.99 NRG 40.07 PPZ 41.70
PPZ hakkında detaylı bilgileri nereden öğrenebiliriz? mesela günlük alım satım yapabiliyor muyuz? garanti getiri miktarı en az yüzde kaç oluyor? mevduat karşılığını nasıl hesaplayabiliriz?
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=PPZ
https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...yasasi-tl-fonu
-Alım/satım valörü yok,yani öğleden önce(13:30) girilen emirler öğleden sonra(genelde 14:30) gerçekleşir.
Not:Sabah erken saatlerde verdiğim alım emirlerimin saat 12 gibi gerçekleştiği zamanlar da oldu
-Garanti getiri diye bir şey hiç bir fonda yok
-Günlük getirinin mevduat karşılığı(MK) = 365*GUNLUK_GETIRI/0.95/GUN_SAYISI
Örnek: Fonun dünki getirisi(3 günlük getiri) 0.3256 > 365*0.3256/0.95/3 = 41.70
merhaba,
altın fonları hep ons altın mı alıyor? gram altın aldığını nasıl anlarız?
altıncılar hadi gene dolar sayesinde yırttınız: ) on senedir olduğu gibi.
ppz konuşanlaraysa diycek birşey bulamıyorum. abi bari kkm yapın etmeyin. gerçi rezervler hepten tükendiğine göre orası da ne kadar güvenli olur ödeyebilirlermi o da şüpheli.
demi kkm yatırım fonu iyi olurdu ba hiç düşmeyen döviz fonu : ) valla hazır kayış kopmuşken yakında onu da deneyebilirler, artık yaratıcılıkta sınır tanımıyorlar. 90 milyonluk ülke resmen kendi yemeyip içmeyip haftada 60 saat eşek gibi çalışıp onlara kayıtsız şartsız sınırsız kaynak sağlıyor. insana piyango çıkması gibi bişey. bide mucize diye birşey yoktur derler : )
Dostlar,
sevgili para piyasa foncular
yeni bir fon cikmis 22 mayis itibariyle ve en tepe de yerini almistir, tum paralari buraya charge edebiliriz..
INVEO PORTFÖY PARA PİYASASI (TL) FONU
mk 46.95+
Saygilarimla
HJB iyice ilginç bir hal aldı.
Tüm fon ters repoda
Günlük getiri mevduat kadar bile değil.
Bari fon olarak gidip PPZ alsalar da üç beş daha fazla kazanırlar.:)
Merhaba
Elinde EIC olan varsa yorum alabilir miyim acaba? Elimde bir miktar var ve performansı kötü. Kardeşi EIB daha iyi gidiyor. Beklesem mi elden çıkarsam mı kararsız kaldım..
Değil ,bozup 1 gün sonra
Döviz tatnlafr için bunu buldum.
GPL - GARANTİ PORTFÖY BİRİNCİ SERBEST (DÖVİZ) FON
Son aylık getirisi epey iyi.
Döviz olarak içinde eurobond olmayan risksiz bir fon. Buna benzer başka fon var mı?
İçeriklerine tam hakim değilim ama göreceli getirisi iyi takip ettiğim, siz kap tan dağılımlara bakabilirsiniz
OJB - QNB FİNANS PORTFÖY BEŞİNCİ SERBEST (DÖVİZ) FON
ZP6 - ZİRAAT PORTFÖY SEDEF KATILIM SERBEST (DÖVİZ-AMERİKAN DOLARI)
PAL - AK PORTFÖY ALTINCI SERBEST (DÖVİZ) FON
TL ile alım dahilinde;
En mantıklı (fiyat/performans) olarak fon öneriniz hangisi olabilir?
hedefin değişken hjb'sini acayip taktir ettim. 6 risk seviyesinin hakkını sonuna kadar verdi. ilk başlarda nasıl yaptıysa güzel getirilerle insanları cezbettikten sonra adeta aptal muamelesi yaptı. Allah'tan az miktar alıp sadece bir haftalık sabırdan sonra def etmiştim portföyümden. anlayamadığım şey ise bu fonda bir aydır yaşanan rezalete rağmen 1763 değerli yatırımcımızın 19 milyon parası var. imkânım olsaydı bu yatırımcı kardeşlerle tanışıp bu rezil fona hangi düşünceyle yatırım yapmaya devam ettiklerini öğrenmek isterdim. böyle bir fonda durabilmek için parayı sokaktan süpürüp çöpe atıyor olmak lazım. çöpe atacağımıza buraya attık falan derlerdi belki.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TPF
:halay::halay::halay::bravo::bravo::bravo: bu fon nereye varmak istemektedir ne yapmak istemektedir ahahah
arkadaslar bu IRY fonda 1m uzeri giris cikis yapmak sorun olur mu? para miktari ne olursa olsun ayni gun alis ya da satis yapabiliriz degil mi?