https://www.google.com/maps/@39.2486...1!1e3?hl=tr-TR
Printable View
Olsa ne olur ki.
Tamamı halka açık.yönetim elinde.Her yıl bedelli yap zarar yatırımcı ya . Edilen karlar cebe oooooh ne güzel memleket arayan yook soran yok.Yağma Hasan'ın böreği.Bir sürü de medyada kalemşör tutmuş uçtu uçuyor kaçtı kaçıyor,[emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]
Kendi Görüşümdür.Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Halka açıklık oranı tamamen algı.Hisse sahipli.Yapılan yatırımlar ve şirketin gelişimi o biçim.Şimdi meyvelerin olmasını bekliyorum...
CEMAS ÇEMAŞ - Şirketin Christian Pfeiffer firmasından 2021 yılı 3. çeyreğinde teslim edilmek üzere, 1,35 milyon TL tutarında çelik bilya/silpeps siparişi aldığı açıklandı.
ben olsam almam. yarın aşağı basıverirler. yatırımcısına eziyet eden firmadan umudum olamaz. ne teknik dinler ne temel. 500 milyon dolarlık iş alsa 70 kuruşlarda bile dolaşır. ben zarar ettim siz etmeyin. 3 ü geçmeden çöp bu hisse.
yaptığınız suç.trader. aklınızı kendinize saklayın.ne aldıysanız o topıcte yazın.
siz yarım aklınızla yargı mı dağıtıyorsunuz. işinize gelmiyor mu.. gelmez tabi.. bu hisse kendisi gibi bizi de çöp etti çöp !! bedellileri alırken suç değil, bölünme fiyatının altında, yerlerde sürünen fiyat çöp değil.. yatırımcısını korumayan, kâr elde ettiği halde 1 kuruş temettü vermeyen hissenin yaptıkları suç değil. sana mı kalmış suç olup olmadığını savunmak.. beğenmiyorsan okuma.. ben zarar ettim, zaman kaybettim. bu hisseyi almayın ki zarar etmeyin !!
Bilanço da ne kadar kâr bekliyorsunuz? Şirketi iyi bilenler cevaplarsa sevinirim.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanço 1 ay ertendi diye yorumlar yapılıyor ama ben bir yerde bulamadım? Haber dogru mu acaba?
Teşekkürler. 9 Haziran a kadar ek süre verilmiş. Hayırlısı olsun
bedelli bölünmeden sonra fiyatının çok altında kalan CEMAS için defterdarlık, SPK vs. ne zaman devreye girecek acaba.ne zaman kayyum atayacaklar acaba. bırakın 5-6 yılı son yıl bile CEMAS' ta maliyet oluşturup bedellisine katılan yatırımcı, şuan hisseyi almak isteyenden çok daha avantajlı. biz cefasını çektik ama bugün herhangi biri yarı fiyatına ucuzdan alabiliyor. tertemiz. bravo CEMAS. yatırımcısına 1 kuruş faydası olmayıp milyonları götüren CEMAS.
haydi bakalım bilanço geldi. 3 aylık kâr bilançoda 88.471.261.. yuvarlak hesap 90 milyon kâr var. hem de sadece 3 aylık.
ve daha yatırım yaptığı, üretim kapasitesinin arttırıldığı makineleri tam hayata geçirmeden. bu makineler üretime geçtiğinde siz düşünün yıllık kârı..
büyüme %1900.. daha ne bekliyor acaba. bu ucuzlukla tavan tavan gitmesi gerekirken tahtayı baskılayan kim !!
kendi adıma, iyi bilanço kar rakamı, bekliyordum;bu rakam beklentime göre şık..kur farkı katkısı, beklediğimden iyi.. neredeyse katlanarak yenilenen üretim hatları ve ilave ilk kez üretilecek kalemlerin kar olarak katkısı kısa orta vadede kur farkının yerini alırsa daha hoş olacak bana göre..artan ve muhtemelen daha da artacak kar rakamı f/k ve pd/dd değerlerini sanayi şirketine göre daha da ucuz hale getirecektir..piyasa nasıl fiyatlar, kapanıştan sonra gelen bilançonun nasıl fiyatlanacağını yarın itibarıyla görmeye başlarız.. mızrak çuvalı paramparça etmiş durumda,daha fazla çuvaldda gezdiremezler diye düşünüyorum ;ama ömrümüz varsa göreceğiz....kârını adam gibi yatırımcısıyla paylaşan firma zaten sınırlı ..Allahdan umut kesilmez,yatırımcılardan bedellilerle topladıklarını azar azar da olsa paylaşmaya başlamaları temennisiyle YTD...
Beğendiğim portföyümde olan çoğu hisse temettü dağıtıyor. CEMAS' da dağıtmalı artık. çünkü kâr etmeye başladı.. önemli olan fiyat neden bölünme fiyatının çok altında !! tamam bizler şirketin kâr ve zararına ortağız; peki?? zarar mı etmiş, hayır.. kâr edeni firmayı kim baskılıyor !!??
Cevabını bildiğiniz unsurlar sadece,patron ve piyasa(tahta yapıcı ya da yapıcılar)...ara eleman bizler ky..tahtaya yön verme yeteneği olmayan seyirciler bizler..patron ya da tahta yapıcı unsurlarından en az birinin sülük olmaması gerekiyor para kazanmamız için...bize düşense ucuz olarak düşündüğümüz yerlerde pozisyon açıp sabırla beklemek..bu her zaman başka örneklerini de verebileceğimiz gibi geçerli olmayabiliyor...hani derler ya herkesin bildiği sır değildir ..onlar bilmiyorlar mı ederini ama,alışmışlar ky sülüklüğüne ..bir şey daha biliyorlar biz onlar kadar sabırlı değiliz..%90 küsürümüz..siz anlattıklarınıza göre istisnasınız..cemaş özelinde ise halka açıklık oranı başımızın belası..patron mallarını hangi aracı kurumlarda tutuyorsa korkmuyor da gelir parayı basar alır çoğunluk hisselerini..vurur tekmeyi müsait yerime diye..%96sı dolaşımda kaç hisse var..belki boş bir beklenti ama kendisine bu kadar destek olan ortaklarına hakettikleri, olması gereken firma değerine ulaşma ve karı paylaşma noktasında, alma mazlumun ahını ve dahi dört kolludan kurtulan olmadığı gerçeğini YATIRIMCISINA eziyet eden tüm patronlar fark eder....YTD
[QUOTE=hoca59;5357106]Cevabını bildiğiniz unsurlar sadece,patron ve piyasa(tahta yapıcı ya da yapıcılar)...ara eleman bizler ky..tahtaya yön verme yeteneği olmayan seyirciler bizler..patron ya da tahta yapıcı unsurlarından en az birinin sülük olmaması gerekiyor para kazanmamız için...bize düşense ucuz olarak düşündüğümüz yerlerde pozisyon açıp sabırla beklemek..bu her zaman başka örneklerini de verebileceğimiz gibi geçerli olmayabiliyor...hani derler ya herkesin bildiği sır değildir ..onlar bilmiyorlar mı ederini ama,alışmışlar ky sülüklüğüne ..bir şey daha biliyorlar biz onlar kadar sabırlı değiliz..%90 küsürümüz..
Cemaş'ta 54.haftam sabır dedik, yatırım dedik.Şirket büyüyor dedik, bedelli dedi tamam dedik.
Umarim karşılığını alırız.
Umarım her şey herkesin gönlünüzce olur...
ısıklar holding e ait olması sebebiyle çok güven vermeyen bir şirket kar var fakat esas faliyetten değil esas faliyet karı artar durum değişir tadımlık bir alım yaptım. bu şirketin sahiplerine güvensem güçlü alırım.
8 kritere göre ilk çeyreğin en iyi borsa şirketleri.Borsa gündemden alıntıdır.
17 Mayıs 2021, 10:05--
Borsa şirketleri ilk çeyrek bilançolarını açıkladı. Açıklanan bilançolarda öne çıkan şirketleri stockeys.com analiz platformunu kullanarak listeledik. Oranları hesaplanan 242 borsa şirketinden sadece 18 şirket öne çıktı.
Açıklanan bilançoları 8 Kritere göre listeledik. Ele aldığımız kriterlerin listesi şöyle:
1-İhracat oranı yüzde 10 un üzerinde
2-Borç/Kaynak oranı yüzde 80.in altında
3-Net satış büyümesi yüzde 10.un üzerinde
4-Net Kar büyümesi yüzde 10.un üzerinde
5-Özsermaye karlılığı yüzde 10.un üzerinde
6-Aktif karlılığı yüzde 10.un üzerinde
7-Cari oranı 1 in üzerinde
8-Fiyat/Kazanç oranı 30 seviyesinin altında
Listedeki şirketlere baktığımız zaman altı şirketin Fiyat/Kazanç Oranının 10 seviyesinin altında olduğunu görüyoruz. Bu altı şirket şöyle:
1)Vestel Beyaz Eşya
2)Trabzon Liman
3)Ege Seramik
4)Çemaş Döküm
5)Çemtaş
6)Brisa
yatırım tavsiyesi değildir.
https://www.solarguc.com/uploads/pro...as/cemas10.jpg
Solargüç Enerji tarafından yeni yapılan Cemaşa ait güneş enerjisi projesi,
Üretici firma Solargüç kendi sitesinde paylaşmıştır.Cemaşa ait ges santraline ait diğer görüntüler ilgili firma sitesinde görülebilir.
yatırım tavsiyesi olarak değerlendirmeyiniz.
yukarıda linkini attığım yeni tamamlanan güneş enerjisi santralini önemsiyorum.Şirket kendi kap açıklamasında 800.000 dolar katkı sağlayacağını bildirmişti.Dolayısıyla 6 700 000 TL gibi yıllık geliri kazandıracak.Maliyeti de geçen yılki bedelliden gelen fonla yapılması + bir avantaj.Hayırlısı olsun...
bu hafta 1.60 civarlarını test etmesini bekliyorum YTD
bedelli sermaye artırımı yaparak yatırımcının parasını aldılar. Fiyat yerlerde. Yatırımcıyı rezil ettiler.
Yatırımcının o kadar emeği varken fiyatı 1.01 e çekerek millete bedavadan dağıttılar. Toplayanlar kim.
Bedelliden topladıkları paralardan sonra fiyatı bu kadar düşürmenin hesabı sorulmalı.
Görünen o ki şirket yatırımlarına, üretim ve mali kaynaklarını güçlendirmeye, ürün çeşitlerini ve kalitesini arttırmaya devam ediyor.
Doğrusu yapılan ges enerji yatırımı ile enerji maliyetlerini düşürmek suretiyle, üretim maliyetlerini aşağı çekeceği ve karlılığı doğal
olarak artıracağı ortadadır.
Hedeflere ulaşmadaki gayreti destekliyorum.
Şirketimiz, kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Platformuna (UN Global Compact) imzacı şirket olarak kabul edilmiştir.
UN Global Compact hakkında bilgi için:
https://www.globalcompactturkiye.org/un-global-compact/
Şurda 3 aydır yazılanları dikkatle izliyorum. burda poliannacılık oynayıp . Diğer üyelere sanki çiçek dağıtanlar var . Cemaşın sanki sahipleri yıl sonu 80 milyon kar beklenirken .Kar düşüyor. O karı alıp ilk çeyreğe yama yapıyorlar 88 Milyon kar gösteriyorlar. Bu karla kağıdın 2 hafta tavan gitmesi gerekirken ilk gün tavan sonrası 2.günde yedire yedire 1.22 seviyesine düşmesi garip değilmi. Bu karla borsa çakılsa bile kağıdın düşmemesi gerekir.Milleti resmen dolandırıyorlar. SPK 2ya şikayet etmenin zamanı geldi.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.