Sylvester Stallone Avustralya'da gözaltına alındı
Hormonlu ilaç sokarkene, bunu böğürtmüşlerdi, bizim G. Ahmede neler yapmazlarki! :kahkah:
ABD biraz daha gevşek olabilir, emme bir bavul meyva zor, zaten salaklık olur! :yes:
Printable View
3.6489 u tırnakladı
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar bugün küresel piyasalar proğramında sevgili Işık Ökte usdtry de kritik destek ve direnç noktalarını söylemiş, not alan varsa buraya yazabilirse memnun olurum.
Arkadaşlar son on sayfayı okudum.. Sürekli sert üslup ile tartışmalar var.. Ben bir kaç cümle ile açıklamak istiyorum...
AKP iç siyasette yaptıklarını; dış siyasette de yapmak istiyor..
Ama olmuyor...
Çünkü içeride ki insan kolay inanan, saf, hoşgörülü, naif, af eden ve biat eden duygusal bir yapı...
Dışarıda ki insan kolay inanmayan, sorgulayan, mantıklı, affetmeyen ve biat etmeyen rasyonel bir yapı...
İşte durum bu olunca, iç siyasette böyle olurken; dış siyasette öyle oluyor...
Ama olan; dar gelirliye, asgari ücretliye oluyor...
Olay budur...
Yaşanan abd krizinde neden acaba verilen uçak siparişi iptal edilmedi. Danışıklı dövüşten başka bir şey yok.
Tarihi Pazar ı pazartesiye bağlayan gecedeki hareketten sonra 3,65 e kadar gevşedi.
Dip çalışması mı yoksa daha aşağıları mı göreceğiz.
Sn.Selka bilgi paylaşımı için teşekkürler...
diğer sıcak para soktukları ülkelerde çevirdikleri filimin aynısnı Türkiyedede uyguluyorlar
Siyasi-ekonomi kriz anında kurları yukarıya basıyorlar ...
1-2 gün sonra bakıyorsun sanki bir şey olmamış gibi hızlıca geri çekiyorlar..
.bakalım bunun kokusu ne zaman çıkacak...
Bakınız ;Brezilya ,Rusya,Meksika,Güney Afrika,Endonazya,Türkiye ...say say bitmez...
Londra piyasalarından transfer bakan bey (millete vergi kazığını çakan arkadaş ) ABD'den dönmüş
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/upl.../10/vize-6.jpg
http://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/s...lecek-2045587/
Bir dahaki yükselişe kadar dagilabilirsiniz, freni patladı.
3,6295'i tırnakladı.
Vize krizi öncesine döndük nerdeyse...
En azından BİST ve dolar kuru böyle...
Ama şunu unutmayalım:
Artık çok daha kırılgan bir piyasa olacak.
En ufak bir olayda hem ilişkiler hem de piyasalar çok daha büyük tepkiler verecek.
Ya da belki göstergeler etkilenmemiş gibi görünse de hiçbir şey eskisi gibi değil.
Kriz oncesi GAP kapandi. Boşluğunu aldi. Kriz oncesi zaten yukselis trendinde idi. Yine o trende uygun olarak buradan yukariya donecegini düşünüyorum. Y.T.D.
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ara düzeltmeler normaldir, dolar yükseliş trendinde.
GT-I9301Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Az kaldı beyaz bayrak çekmeye..:)Alıntı:
ABD ile yaşanan vize krizinin çözümlenmesi için önümüzdeki hafta bir heyet Türkiye'ye gelecek.
Heyete ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı*Johnathan Cohen başkanlık edecek.*
Krizin çözümü için*Türkiye'nin ABD'ye ortak bir komisyon kurulmasını teklif ettiği belirtildi.
3,6410 dan biraz daha...
Portföy yatırımları bu yılın sekiz ayında 20 milyar dolar oldu. Geçen yıl aynı dönemde 10.3 milyar dolar seviyesindeydi. Geçen yıl cari açık dışarıdan alınan krediler ile finanse edilirken bu yıl önemli ölçüde portföy yatırım ile finanse ediliyor.
İlk sekiz ayda Merkezden Rezerv kullandık… Geçen yıl sekiz ayda Merkez Bankası rezervlerine 10.4 milyar dolar katkı yapılırken, bu yıl 1.4 milyar dolar net kullanım oluşmuş.
https://www.dunya.com/kose-yazisi/ca...a-bakis/385788
Komisyon kurulmasını isteyen Türkiye ama..
Şimşek'ten inciler:
Bu bizim basından gördüğümüz..birazda dışarıdan izlemek lazım..Rusya krizinde olduğu gibi..:)Alıntı:
"Müttefiklerimizden daha fazla anlayış, dayanışma ve empati bekliyoruz"
Türkiye ve ABD'nin yarım asrı aşkın süredir müttefik ve ortak olduğunu vurgulayan Şimşek, "Ben aramızdaki ortaklığın böyle krizlerin üstesinden gelecek güçte olduğuna inanıyorum. Çok açık olmak gerekirse biz bu ihtilaf durumunun bir saniye daha sürmesini istemiyoruz." ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin, müttefiklerinden yanlış bilgilere itimat etmek yerine daha fazla anlayış, dayanışma ve empati beklediğini bildiren Şimşek, Türkiye ile ABD'nin, terör örgütü DEAŞ'ı yok etmek için halen birlikte çalıştığına dikkati çekerek, iki ülkenin savunma ve ekonomi başta olmak üzere birçok alanda birbirine ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.
Yaşanan anlaşmazlığı çözmenin tek yolunun diyalogdan geçtiğini anlatan Şimşek, "Bugünleri arkamızda bırakmalıyız ve diyalog ilerlemenin tek yolu. Türkiye kimseyi keyfiyen tutuklamadı. Siyasi rehinelerimiz yok. Türk adalet sistemine en azından doğru şekilde işleyeceği varsayımıyla yaklaşılmasını bekliyoruz." diye konuştu.
Biraz daha araştırılım bakalım..
Sende uzlaşmanın sağlanacağına göre pozisyon alabilirsin tabiki..nasıl olsa bir taraf geri adım atacak..sana göre ABD, bana göre Türkiye..
Burada daha önce yazdım..2000'li yıllar falandı..Templeton fonu sahibi..Türkiye'yi seviyorum..iyi paralar kazandık bu ülkeden diyordu..şimdi bu yalak Merillin burada bulunması iyi bir şeymi..yada biz dünyanın en yüksek carry-trade faizini vererek iyi bir şeyler mi yapıyoruz..portföy yatırımları ilk sekiz ayda 20 milyar dolara çıkmış..iyi bir şey mi?..yada diyelim kim kime muhtaç..:)
Geri adim atti abd konu kapandi.
Yalak merrilin pozlarina bak 100 bin longu var.
Fedin parasini tasidi buraya yine.
Ptesi cikip gidecekti o kdr dik duruyorsa abd.
Sen bakkalsin ben musteri kavga ediyoruz ama yarin dayanamayıp gelip senden alisveris yapiyorum . Konu bitti.
Turkler cok kotu ulkemize almiyoruz ama en buyuk bankan dolar yagdiriyor turkiye ye ;)
Yok oyle yagma. Paranin dini imani yokmus fln mis fln .is.
Hirliyirlar hirliyorlar Erdogan bunlari tokatlayip onlerine bi kemik salliyor yalamak icin birbirlerini eziyorlar sonra..
Sen türkiye den rahatsizsan piyasasinda 100 bin longun isine derler adama.
Abd yalamaya devam ediyor
Bloomberg de iki ekonomist konuşuyor
1.konuşmacı
-Son aylarda Türkiye'ye para girişi azalmadı hatta aksine biraz da arttı ..bu bizim için iyiye işaret
2. konuşmacı
-İyi de şu an dünyadaki en yüksek faizi biz veriyoruz !!
1.konuşmacı
-Ha doğru o da var..
Yaaaa..bi de o vardı dimi..ama o zaten teferruat ..esasında bütün dünya bizi çok seviyor ondandır..
Erdoğan'ı güzellemek kolay da bu laflara antitez çıkarmak hem dönemsel hem de hukuksal olarak sakıncalı.
Yani eşit değiliz...
Bu günlerin moda deyimiyle an olarak Washington'dan Türkiye'nin görünümü bir kabileye mi benziyor yoksa saygın bir hukuk devletine mi?
Soru bu.
Kim kimi kullanıyor hala?
Kim bir fiskede büyüyü/uyumu bozabilir?
Ha yatırımcı olarak bu düğümü çözüp para kazanmak ayrı bir beceri.
Ama sorular orada duruyor...
https://tradingeconomics.com/country-list/interest-rate
Bak bu listeye iyi bak..%12 civarında bir faizle hangi katagoridesin(%8 resmi gözüküyor, o başka)..
Külahıma anlat, o dinliyor derler adama..el parasıyla ele hava atıyorsun..:)
Zaten Erdoğan da globali beceremedi, şu an bölgesel oynuyor...
Tüm gücünü çevrede ya da uzakta ne kadar çaresiz meteliğe kurşun atan devletçik varsa onların ilgisine sevgisine övgüsüne verdi.
Globalden bölgesele...
Asrın lideri bununla idare edecek anlaşılan.
Bizler de vatandaş olarak vizeyle, kuyrukla uğraşacağız...
Adami sucustu yakalayip kepaze etti dunyaya.
Tehdit etti
Sen kimsin sanami sorcam dedi.
Madara 5 paralim etti.
Ama 12 faizi alamazsa abd olecek yasayamaz bu fonlar :)
Böyle krizi rusya ile yaşadık.
Adam senin domateisni de turizmini de ticareini de iplemiyorum dedi kesti atti. Kendi de zarar gordu burayi da çökertti
Bati boyledir. Bati da millet olgusu yok.
Dansoz gibi oynatırsin kemik at yalamaya kosarlar.
Bati kaypaktir. %12 faizle yalatirsin bir yerlerini bunlara ;)
Saat 15.30 da ABD çekirdek enflasyon açıklanacak.
Önemli.
% 2 yi aşan bir oran dolar kurunu hareketlendirebilir...