Günaydın TÜRK MİLLETİ:byr::byr::byr:
Printable View
Günaydın TÜRK MİLLETİ:byr::byr::byr:
Kura müdahalede büyük tehlike! "Bugüne kadar hiçbir ülke başaramadı"
Prof. Dr. Fatih Özatay, "Rezervleri eriten kura müdahale politikası terk edilmeli.
Ekonomisinde kırılganlıklar varsa döviz kurunu sabite yakın bir düzeyde tutmayı bugüne kadar hiçbir ülke başaramadı, başaramaz" dedi.
Reçetem şöyle:
*1) TCMB faizi artırmalı; hedefi ile uyumlu kılmalı.
Karmaşık mekanizmalar yerine tek bir faizden piyasayı fonlamalı.
2) Kamu bankalarından hızlı kredi artışına gidilmesi uygulamasından vazgeçmeli.
Özel bankaları da kredi artışına gitmeye zorlamamalı.
Piyasa dengelerini bozan ve finans sisteminin sağlığı açısından iyi olmayan “aktif rasyosu” denilen uygulamaya son vermeli.*
3) Rezervleri eriten kura müdahale politikası terk edilmeli.
Ekonomisinde kırılganlıklar varsa, faizi enflasyonun altında tutarken, bol bol kredi açılmasını özendirirken/zorlarken, döviz kurunu sabite yakın bir düzeyde tutmayı bugüne kadar hiçbir ülke başaramadı, başaramaz.
*4) Rezervi yükseltecek ve azımsanmayacak bir dönem için döviz temin edilmesini sağlayacak uluslararası anlaşmalar için görüşmelere başlandığı duyurulmalı.*
5) TCMB ve BDDK bağımsız olmalı. Kamu bankalarının sermayeleri güçlendirilmeli.
Tüm bankalarda artacak geri dönmeyen kredi probleminin çözümü için şimdiden kolları sıvamalı.
Döviz geliri olmayanların döviz cinsinden borçlanmaları zorlaştırılmalı.
*6) Birkaç acil reform: Öncelikle adil bir hukuk sistemi ve bağımsız bir yargı.
Liyakata dayalı atama sistemi.
Arazi rantı vergilendirilmeli.
İhale kanunu değiştirilmeli.
Daha nitelikli öğretmen ve öğretim üyesi yetiştirecek adımlar atılmalı.
https://www.gunboyugazetesi.com.tr/k...adi-61708h.htm
Bendende
Borçlanmayı bırakmalı
Enerjiyi doğal ve çöp e kaydırmalı
İthali engelleyip burada üretmeye bakmalı her şeyi
Hal yasası ve TMO bağlamında tanzim satışlara önem vermeli.
Köye dönmek şart.Tarım ve hayvancılık bu bağlamda olmalı.Köy enstitüleride kurulabilir.
Laikliğe derhal geri dönmeliyiz.
Kamu doları bırakmalı.
İsraf ve talan artı yolsuzluklarda engelllenmeli.
Elin bire yaptığını kamu 10 yapıyor.Rüşvet çarkı kırılmalı.
Kamuda araç ve memur azaltılmalı.KAMU ŞİŞMAN hatta OBEZ
20-24 yaş aralığındaki gençlerin yüzde 33’ü ne bir okula ne de bir işe kayıtlı.
Türkiye, 35 OECD ülkesi arasında eğitimde ve istihdamda olmayan gençler sıralamasında birinci.
Peki bu gençler nerede?
Deutsche Welle’den*Deniz Barış Narlı’nın haberine göre, Türkiye’deki gençlerin*yüzde 33’ü ne bir okula ne de bir işe kayıtlı.
Ali 23 yaşında bir yeni mezun.
Türkiye’de özel bir üniversitede Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirmiş, iyi derecede İngilizcesi olan bir genç.*"Ben mezun olmadan kafamda birkaç plan yapmıştım.
Yüksek lisans yapar, öğretim görevlisi olurum diye düşünmüştüm.
Ama sonra öğrendim ki o işler biraz torpille dönüyormuş.
O beni biraz soğuttu açıkçası. Özel sektör derseniz, zaten deneyim arıyorlar.
Ben de kamuda çalışayım dedim. Şimdi KPSS’ye hazırlanıyorum.
Sonucu göreceğiz ama pek umutlu değilim" diyen Ali’nin halihazırda ne bir üniversitede ne de bir işte kaydı var."
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/t...ar-301284h.htm
23 milyonda besleme var üretmeden azcık yardımlarla idare edenler.Tembelliğe alışanlar.
4 ila 5 milyon da Süriyeli var.baktığımız biraz ab den para alıyoruz.
Ne kadar olduğu belli olmayan cihatcı denilem öso cular var.
KİMSE DAYANAMAZ BU KADAR HARCAMAYA ve BORCA
Ondan yabancı bastırıyor,sıkıştırıyor ekonomik ve siyasi.
Yakında ÜLKEMİN anahtarını isteyecekler.
Bu duruma bizi getirenlerin hiçmi kabahati yok?
Avrupa’nın en önemli kamyon üreticilerinden biri olan ve Volkswagen'in bünyesinde bulunan MAN, 3 fabrikasını kapatarak 9 bin 500 kişinin işine son vereceğini açıkladı.
Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, Alman otomotiv devi Volkswagen'in bünyesinde bulunan kamyon üreticisi MAN, korona virüs salgını nedeniyle oluşan kriz sonrası flaş bir karara imza attı.
MAN, 3 fabrikasını kapatarak 9 bin 500 kişinin işine son verecek.
MAN, iş gücünü dörtte bir oranında azaltacağını ve 3 fabrikasını tamamen kapatarak*başta Almanya ve Avusturya’da olmak üzere dünya çapında 9 bin 500 çalışanın işine son verileceğini açıkladı.
Açıklamada, üretiminin yeniden yapılandırılması kapsamında bazı fabrikaların başka bölgelere taşınacağına işaret edilerek, bu kapsamda Avusturya'nın Steyr kentindeki fabrikaların yanı sıra Almanya'daki Plauen ve Wittlich'teki fabrikaların tartışmaya açık olduğu vurgulandı.
Yeniden yapılanmanın, şirketin faaliyet bilançosuna 1,8 milyar euro olumlu katkı yapması bekleniyor.
Korona virüs nedeniyle oldukça zor durumda kalan Alman otomobil üreticileri, geçtiğimiz günlerde bir çözüm yolu bulabilmek için Angela Merkel ile bir araya gelmişti.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/a...ak-301283h.htm
Bunlara dur diyecek biri yok mu bu ülkede?Bu kafa ile nereye varılır?YAZIK EDİLİYOR BU CANIM VATANA.
bi şans şudur ki bu zamanın kitle iletişim araçları ile bağını kopartamayacağın için , beyni duş almış bireylerin yeni bir duş ile formatlanmaları neticesinde gri gelecekten temiz aydınlığa kollektif erişim mümkündür ...
şuan tek adam var. Herşeye o karar verip herkesi o atıyor.
isterse,
-ekonominin başına donanımlı bir bakan ve bürokratlar atar.
-mb nın başına piyasanın da kabul edeceği liyakatli başkan atayabilir.
- dışişlerine ehil ve liyakatli bakan, bürokratlar, monşer diye dalga geçtiği gibi bu işlerin kurdu büyükelçiler atar
- sağlık bakanlığına, milli eğitime de aynı şekilde doğru insanları getirebilir.
vs vs
Dediğim gibi isterse bunları en hızlı şekilde yapabilir. Bunun yerine damat ekonomi bakanı, eş dost hısım akraba bürokratlar ve büyükelçiler, hastane sahibi sağlık bakanı, özel okul sahibi milli eğitim bakanıyla devam etmeyi tercih edebilir. Ama ne yaparsa yapsın bundan sonra başarı da başarısızlık da yeni sisteme göre yetkiyi almış olan tek adamındır. Bir yerden sonra yandaş basının propagandaları, twitterdaki trollerin çabaları da başarısızlığı gizleyemeyecektir.
Kriz iyi kötü herkesin cebine, mutfağına ulaştı, mavi vatanda haklarımızı kaybetmek üzereyiz, eğitimde dünyanın gerisine düştük, gençler ilk fırsatta ülkeyi terk etmek istiyorlar...Dediğim gibi herşey tek adamın ne yapmak istediğine bağlı...