valla arkadaşlar beni biliyorsunuz Broiler kümesim var. böyle bir bilanço bekliyordum. tahtaya çakmaları açıklanamaz. super bir bilanço.
Printable View
valla arkadaşlar beni biliyorsunuz Broiler kümesim var. böyle bir bilanço bekliyordum. tahtaya çakmaları açıklanamaz. super bir bilanço.
Bilanco acıklandı tahta sahıbı neyapacak
Bu aldığı hısseleri eve götürmeyecegıne göre
Bılanco acıklaması spek ıcın satış imkanı
23 den yukarı dönmesi teppkı alımları var gibi
herşey aksama belli olur.
benim için 25 uzeri kalması olumludur.YTD
Blançoya nerden bakarsanız bakın müthiş güzel. büyüme hızı finansal borçların azalması satış ve favök büyümesi hepsi mükemmel büyük hedeflere bekleyebilenler ulaşır. Ayrıntılı temel analizimi akşam yazacağım.
ssss
Yanılmıyorsam şirketin dolaşımdaki payı %8.29 civarı yani hisseye hükmeden şirket sahibi, bende bugün bir miktar alım yaptım bugün kü harekette boşluk bırakmıştı onları doldurdu teknik onu diyor bunu diyor bunu değerli bu konulara hakim arkadaşların yorumlaması daha faydalı olur.Ancak şirketin 3. çeyrek bilanço beklentisi ne idi bence bu kadar karı kimse beklemiyordu, patron ne derse o olur ama büyük pay kendisinde çok az bir bölümü halka açık ise kimse kendi şirketinin değerini düşürmek istemez diye düşünüyorum.
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Selam arkadaşlar uzun süredir yazmıyordum, böyle bir blanço görünce dayanamadım yazdım. Blançoda aradığım tüm özellikler mevcut. Bu nedenle düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim.
Borçlar (uzun +kısa vade) 2017 /2. Ç. le kıyaslarsak toplam borç 800 m. dan 736 m. a inerken finansal borçlar da 431 den 284 m. a inmiş. finansal borçların toplam borca oranı % 54 den %38,5 e düşmüş. Banvit yıllardır güzel favök karı elde ederken çok yüksek finansal borçları nedeniyle bu karlar çöp oluyordu.
Bu blanço devrim niteliğinde ve artık favök karları ışıl ışıl parlayacak.örneğin 2016 3. Ç. blançosundan itibaren bakalım.
2016 3. çeyrekte favök karı 116 m. iken net kar 45 m. a inmiş yani karın sadece %38,5 u kalmış.
şimdi ise 299 m. kar 218 m.a inmiş yani %73 ü kalmış. Burada 1. ve 2. çeyrek dönemlerin etkisi büyük . son çeyrekte 119 m. kar 112 ye düşmüş yani %94 gibi çok güzel bir rakama gelinmiş. Buraya bakarak 2018 karının ne kadar güçlü olacağını öngörebiliriz.
Önceki çeyrekle kıyaslarsak, Üstte anlattığımız gibi borçların özellikle finansal borçların azalmasına karşın hazır değer 35 m. dan finansal yatırım dahil 79 m. a çıkmış. Ticari alacaklar da 171 m. dan 235 m. a yükselmiş.
böylece öz sermayesi 2016/ 9 aylıktan bu yana 257 m. dan 561 . milyona yükselerek 2 katını aşmış. öz sermayesi 1 yılda 2 ye katlayan kaç firma var?
devam edecek.
ssss
Bir başka önemli konu da, Satışların kimliği değişmeye başladı. 2016/ 9 aylıktan 2017/ 9 aylığa kadar iç satışlar 789 m dan %48 artışla 1170 m. a çıkarken, dış satışlar 66 m. dan 135 m. a çıkmış. Sonuç olarak dış satışların oranı bir yılda %8,3 den % 11,5 e yükselmiş.
Aşağıdaki tabloda da görüldüğü gibi dış satışların oranının artması kar marjının da yükselmesinde ki etkenlerden birisi.Marjın yükselmesinde, maliyetlerin düşmesindeki en büyük etki bence yönetimin işi bilenlerin eline geçmesi.
Favök marjları.........2016/3. Ç ..........2016/4. Ç..............2017/1.Ç. ...........2017/2. Ç. .................2017/3.Ç.............................
Maliyet giderleri %...81,1..................79,7.................... ...79,3....................74,2................... .......72,7...................................
Faliyet giderleri %....9,6....................10,5.................. ......9,6.....................8,4................. ...........8,7....................................
Favök kar marjı %....8,1.....................9,9.................. .......11,1...................17,3................ ..........18,6..................................
Görüldüğü gibi bir yılda kar marjımız % 8,1 den %18,6 ya yükselmiş. tahminim %22 leri 2018 de görebiliriz.
tek çeyrekte seneye bu zamanlar 1000 milyon tl ciro (150 m.' u dış satış)ve 220 m. tl Favök karı ve 100 m. altında finansal borç hedefliyorum.
Sonuç olarak blançoda gördüğüm güzellikler;
1-Hazır değerleri artmakta
2- Borçları azalmakta özellikle finansal borçlar azalmakta
3-satışlar artmakta özellikle dış satışlar artmakta
4-Maliyetler ve faliyet giderleri % olarak azalmakta
5- Favök marjı yükselmekte
6-Net kar/ favök kar oranı yükselmekte
Bu günkü hareketler çok kıymetli malları, ele geçirmek için oluyor. Yavaş silkeleseler dökemeyecekler o nedenle silkelemeler de sert oluyor tıpkı 5 tl den 10 tl ye giderken olduğu gibi.
Bunları kısacılar düşünsün.
Şirketin faliyetlerini yatırımlarını, stratejisini, planlarını varlıklarını bilen bir arkadaşımız bu bilgileri paylaşırsa hazıra konmuş oluruz. Ben sadece blançolardan okuyabildiklerimi paylaştım.
ssss