Pentagon yetkilisi | WSJ:
“A-10 uçaklarından oluşan bir filo, İsrail'i desteklemek ve her türlü saldırıyı caydırmak için BAE’deki Al Dhafra üssüne gidecek.”
Printable View
Pentagon yetkilisi | WSJ:
“A-10 uçaklarından oluşan bir filo, İsrail'i desteklemek ve her türlü saldırıyı caydırmak için BAE’deki Al Dhafra üssüne gidecek.”
Hizbullah Genel Sekreteri:
“Hayfa ile Tel Aviv'i yok etmek için sıfır saati bekliyoruz.”
BREAKING:
Another statment from the Iranian Foreign Minister, Hossein Amir-Abdollahian:
"The continuation of Israeli attacks against the Palestinians will be met with a response from “the rest of the axes.”
Hamas, İsrail’e gerçekleştirdiği saldırılarda İran’dan temin ettiği ve İsrail güvenlik güçlerinin daha önce karşılaşmadığı yeni silahlar kullandı.
▪️Saldırıda termobarik patlayıcılar kullanıldı.
▪️Üslere ve tanklara atılan bu silahlar ağır hasara neden oldu ve sızmayı mümkün kıldı.
- Kan News -
Cumhurbaşkanı Erdoğan vites yükseltiyor..🤔
"ABD tüm terörist grupları besliyor, eğitiyor ve silahlandırıyor. Suriye'yi, çevresini ve Ortadoğu'yu kan gölüne çeviriyorlar. Hepimizin bu gerçeklerin farkında olması lazım"
Bir tıp doktoru şöyle cevap vermiş:Alıntı:
Erkan Trükten 🇹🇷
@ErkanTrukten
" İran ve Esad rejimini İsrail'e yanıt vermeye davet ediyoruz."
İsrail Savunma Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanı Herzi Halevi neden Suriye'nin en büyük iki havaalanına hava saldırısı duzenlediğini açıkladı:
" İran ve Esad rejimini İsrail'e yanıt vermeye davet ediyoruz."
Sizce bu açıklama ne anlama geliyor?
Alıntı:
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
·
32d
Bunlar mRna hadisesinde İsrail'lileri de gözden çıkarmışlardı. Bu da iki oluyor. Bana kalırsa bir devletçik intiharı bir kara delikle karşı karşıyayız.
Ya da amiyane dille ağır hasta olum bu adamlar!
Yok abi "ördek gibi" koymuş oraya, "gel vur" diyor. Akdeniz'deki gaz sahalarinda en buyuk pay, Gazza MEB(Munhasir Ekonomik Bolge) ait. Abdulhamit Han da Akdeniz'de gaz arıyor. Lubnan'ın da ciddi payı var. Bahceli'nin soyledigi, elestiri alan "Kibris Devleti" cikisi da bunun icindi.Alıntı:
Turkish Defense
@tcdefense
·
8s
“ABD’ye ait Dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald,Türkiye’nin sondaj gemisi Abdülhamit Han’ın birkaç mil açığına demirledi.”
Çok önemli haber...Kabine içinde kavga var.Alıntı:
İsrail’de Kabine Toplantısında gerginlik yaşandı | Kanal 12:
Ulaştırma Bakanı Regev, Genelkurmay Başkanı’na: Bize Hamas'ın caydırıldığını söylediniz, ordunun yetenekleri nerede? Tepki bu mu? Gevşek
Savunma Bakanı ise Ulaştırma Bakanına: Silah seslerinden sonra ne oldu, uyandın mı? Ağzından çıkan saçmalıkları düşün.
Ulaştırma Bakanı Regev, Savunma Bakanı’na: Beni tehdit etmeyeceksin, ben kabine üyesiyim.
Daha sonra Netanyahu müdahale ederek durumu sakinleştirmiş. .
Daha önemlisi, Ulastırma Bakanı diyor.
Ben burada şundan kuşkulanırım: Dün kopyalamıştım, "Ingiltere, Akdeniz'e Israil'e yardım için askeri gemi ve casus uçaklar gönderiyor" haberi vardı. İsrail'e yardim diyor ama bence yardim icin gondermiyor. Dun aksam soyle yazmisim;
Abi bu işler ince işlerdir. Abd, iki uçak gemisi gönderir, bir tanesinin içinden, Iran ya da Hizbullah'a istihbarat akar. Tayyip Agam da soyledi ya, bir tane uçak gemisini gönderdin, ikincisi niye? Abd'nin sadece Suriye'de 23 üssu var. Ürdün, Irak, Korfez ulkeleri her yer Abd ussu dolu.Alıntı:
Gemileri ve casus uçakları gönderir fakat neden gönderdiğini bilemezsin.
Belki de Hamas ve Hizbullah'a istihbarat aktarır.
Bir ipucu, şayet Ingiliz gemileri geldikten sonra, demir kubbe cok sayida fuzeyi kacirmaya baslarsa, bunda Ingiliz parmagi olabilir.