Ecevit omru boyunca hayal dunyasinda uctu, Baykalda seyinin keyfine bakti!
"Vami" itirazi olan!
Printable View
Ecevit omru boyunca hayal dunyasinda uctu, Baykalda seyinin keyfine bakti!
"Vami" itirazi olan!
yok ya bazen çok eğleniyorum adam vakti zamanında bir poz yazdı herşeyiyle oradayım dedi yalan olmasın ya şort yada longdu ttam hatırlamıyorum dediği pozda ısrar etti durdu normalde batmış olması gerekiyordu ama adam hem sarhoş hem bunak hem küfürbaz olduğundan küllerinden doğuverdi:whistling::whistling:
Bu kötü gidişe bir dur demek için bir çözüm buldum ama üstadlar neder bu işe bilemem. Niye tl den sıfır atıyoruz dolara sıfır ekleyelim yani 10 dolar: 4.45 tl olsun. Merkez belki bunu okur.
Dolar kurunun rekor kırdığı hafta Türkiye'de şirketler döviz almaya devam etti.
Alla alla niye acaba? Anlayan varmi?
Dolar/TL'nin rekor kırdığı hafta vatandaş döviz cinsinden tasarruflarını azaltırken, şirketler döviz almaya devam etti.
Merkez Bankası'nın verilerine göre 11 Mayıs haftasında tüzel kişilerin döviz mevduatları bir önceki haftaya göre yaklaşık olarak 1,5 milyar dolar arttı. Böylelikle şirketlerin döviz hesapları 71 milyar dolara yükseldi.
Buna karşı gerçek kişilerin döviz tasarruflarında azalma görüldü. 11 Mayıs haftasında vatandaşın döviz hesapları yaklaşık 200 milyon dolar azalışla 93,9 milyar dolar olarak kaydedildi.
Sistemdeki tüm döviz tasarrufları izlendiğinde 11 Mayıs haftasında döviz hesaplarının bir önceki haftaya göre 1,3 milyar dolar arttığı görüldü.
11 Mayıs haftasında dolar/TL kurunda tarihi seviyeler gerçekleşmişti. 9 Mayıs günü dolar/TL kuru 4,37 seviyesini aşarak o döneme kadar kaydedilmiş en yüksek seviyeyi görmüştü.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...iz-aldi/205451
Bence baslik artik eskidi kesmiyor, yenisini ben acarsam, "Dolar anasinin a. oldu." deye acacagim!:dvr:
Buraya gelmek gafletinde bulunacak, birkac trole ders olur belki?:oleyo:
ABD 10 yıllıkları 4 ‘ü geçip 4.5 giderken
İşte bak TL deki cümbüş esas o zaman başlamak
Daha yolun başındayız.!
o başlığa açıncada idolümüzüde koyarsın:)
https://resmim.net/f/Heaawz.jpg
Halbukim o dönemde rahmetli Ecevit yerine bu adam başta olsaydı şimdi adaları verdiği gibi verirdi Kıbrısı Rumlara , katlettirirdi Kıbrıslı soydaşlarımızı Abd den ambargo filan yemezdik. Türkiye de 16 yıldır yaptıkları gibi ülkeyi satarak gül gibi geçinip giderdik de. Hemi de öbür tarafa gideceklere bammuk ! tıkayacak şimdikinden çok hoca da yetiştirirdik.
doalr sabahki çıktığı yere geri dönmeye çalışıyor
Merak etme sen....
Ondan sonra Demirel geldi, "70 cente muhtacız" dedi...
deyince, şimdi ben bu dinbazlarla aynı kefede miyim..? Öyle hemen karar verme..
Geçmiş de daha ne hikayeler var..HEPSİ GERÇEK...Bizim gerçeğimiz..
Ecevit' in adını rahmetle ve saygı ile anıyorum, nur içinde yatsın.
her ne kadar sadece şair di ama gelmiş geçmiş en dürüst siyasetçiydi.
Bir gün dahi "din" fetbazlığı yaptığını hatırlamıyorum.
Demem odur ki, Türkiye çok çok zor günler yaşadı ve halen de yaşıyor..
genel bir kalite sorunumuz var.
mesele şimdi rezil bir haldeyiz.
önümüzde seçim var.
hangisi düzeltir?
bence hiçbiri.
Tanınmadığınız başlıklarda yazmanın mahzurları bunlar...
Bende utanma vardır.
Utanırım.
Özür de dilerim.
Hakikaten bir yanlış yaptıysam tabi.
Ama o bile kesin anlaşılamıyor sanalda.
Not: 70 cente muhtaç ülkeye anlaşılan Türk Lirası getiriyormuşsunuz kaçak yollardan.
Bunu da yanlış anlamadım herhalde. Ne dersiniz?
izmirli_hoca; eski forumda da vardı.
eğer aynı ise; haksızlık yapılmış kendisine.
fanatizmi olan biri değildi diye anımsıyorum.
Allaha şükür artık ülke 70 Cente muhtaç değil 550 Milyar Dolar borcu var. :drunk:
Ecevit 3 partili bir koalisyonun Başbakanı olarak başarılıydı bence. Bankacılığı bir düzene bağladı, işsizlik fonunu kurdu (Akp genel başkan yardımcısı Bülent Gedikli bile bu fon olmasa krizleri böyle yönetemezdik demiştir.) Deprem fonunu kurdu. (Van depreminde fonu soranlara mehmet şimşek, fonda para yok, yolları neyle yaptık sanıyorsunuz demisti.), memur alımını merkezi hale getirip (kpss) bence kamuda önemli bir devrim yaptı. İdam cezasını mhp'ye rağmen kaldırdı, Apo'yu ülkeye getirtti.
Birkaç yıllık bir koalisyon hükümetinde daha ne olsun?
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayin hocam
Onceliklen nick inize kurban
Ama arada değişiklik iyidir
Oglenden evvelisi yazdiydim artur endersen bile ne edersen et nick i değişmiş
Gerci onunku mucbir sebebten ama
İnsan alışkanlıklarına bağlı hiç
Onların kulu kölesi hiç hiç olmamalı
Fikren yaziym dediydim
Evet ,
sanal ortamda, bazen yanlış yapılabilir.
ama , samimi olanın özür dilemesi gerekmez.
Ülkeye sadece kaçak TL sokmanın, şimdilerde anlaşılması zor bir durum olduğu için , yaşanmış bir anım olarak verdim. Alnımızın terini koruduğumuz zannediyorduk. Pek de yanlış yapmamışız bence..her neyse..
Bir anım daha var, yazacağım..
Memlekete gelirken bir gün , şantiyeden bir Televizyon götürmemi rica ettiler..Memlekette henüz fabrikası bile yokken tabii.
Kim' e dedim ?.
Sen gümrükte, Ankarada falanca polise ver yeter dediler.
Bulduk ve verdik. Ancak malum bürokrasiden İzmir uçağı na geç kaldık. Gece özel ekip arabası ile uçağa
yetiştirildik.
Peki polis kimdi ? tanımıyorum.
Ama olayın aslı şöyle idi..
Malum, gurbette herkez özlem çekiyor ve tek imkan Telefon. VE ÇOOOK pahalı, ayrıca yok Alahın çölünde..
Ama bizim gençler (işçiler) bir yol bulmuşlar..Türk Telekom Ankara da bir memur, akşamları bir iki saat şantiyeye telefon açıyor ve sırayla gençleri ailesiyle görüştürüyor.Beleş tabi .. Amme hizmeti yapıyor adam..
İşçiler altta kalmamak için para toplayıp bu şahsa TV alıp gönderiyorlar.İşin enteresan tarafı işçiler de bu memuru tanımıyorlar.. Bende buna alet oluyorum. Polis de tabii..
Şimdi bu memur u rüşvet aldı diye mi suçlayacaksınız, beni ve polisi de yardakçı ?...
Bu günler geldi, geçti.. ama gerçekti..
ha 70 sente muhtac olup borcun cok dusuktur
ha kasalar doludur ama borclar 750 milyar dolar borcun vardir
Arada bir fark yok ama bana sorarsaniz birincisi cok daha iyi
Egitimi olmayan dangalaklara birincisi cok kotu ikincisi cok daha iyiymis gibi gostermeye calisiyorlar
onemli olan net worth tur yani NET olarak ne kadar paraniz var
gerisi fasa fisodur ama gelde bu yobazlara anlat
borc parayla kasalari doldur sonra IMF ye 10 milyar dolar borc verecek durumdayiz de
Ulke hakikaten magara devrine donmus durumda hemde 200 e yakin universite varken
Dolar/TL gün içi en yüksek seviyesinde 4.4661
Yok ya toprağı bol dahi olmasın
O dönem Usa nin "monetarial genlesme" icun dünyaya maks ihtiyacı olan dönem
Önce Karaköy iskelede bul Karayı al parayi tezgahı kurarsin
Arkadan cepten cüzdan çekici ekip gelir
Yani adam o dönem dolarlari başladı dünyaya dağıtıma komaya yoksa tezgah olmadan dümen donmez
Sende iştahlı atla diye
Bunun karşı bacağı suna buna muhtaciz deye
Aslına baksan bi şeye muhtacmisin o dönemki soru yani orası iste o essah soru isareti
Bence realite bu
Düşünsenize sen kullanma o kullanma
Nasi dolarize etcen peki dünyayı
Reality can not cover by çamur from sun
Ingilish bu ka wallahi bizde
Sarkilardan öğrenince bu ka oluyo
ilk şarkı şöyleydi
Don't you know what the night can do. .. keh keh
petrol 80 i geçti
Ben Eco, Reco anlamam..:)
Nihayetinde haticeye değil neticeye bakmak lazımdır..
Möhim olan, bir ''el parasıyla kalkınma'' modelinin daha sonuna gelmiş olmamız..:cool:
Bundan sonra parite 1,15 bir hikaye, 1,10 ayrı hikaye , hatta 1 bambaşka hikaye..
The end..:(
Moody's dün gece Türkiye ekonomisi aşırı ısındı dedi. Diğer şirketlere nazaran, Türkiye hakkında 2-3 kat daha fazla rapor hazırlarlar. Raporlarını dikkate almak lazım, aşırı kelimesi ise önemli bir vurgulama.
Yemek üzere :)
https://i.hizliresim.com/9m61jN.png
Şimdi ticaretin içinde o dönemleride gören bir insan olarak konuşuyorum. O dönem ile bu dönem Arasında fark OLDUĞUNU söyleyen insan ya cahildir yada bilinçli olarak bunu Gündeme getiriyordur. O dönemde işsizlik diye bir kavram yoktu. Açın bakın o dönemde ki işsizlik oranlarına . O dönemde kişisel bankaya borç veya kişisel faiz diye bir kavram yoktur. Say say bitmez ama benim babam öğretmendi 10 yıllık çalışmasının karşılığı 1 ev bir arabaydı. Şimdi belki o da zor. Dünya'da gelişen teknolojiyi kıstas Alıp o uçtuk demenin ve kendini kandırmanın hiç bir anlamı yok. Şunu söylemiyorum o ekonomi o dönem süperdi. Sadece eski tas eski hamam hiç bir fark yok. Gelişmek ilerlemek istiyorsak ilk önce kendimizi kandırmayalım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Resesyona doğru emin adımlarla gidiyoruz. Eyy tayyo bu kafa ile sen bırak başkan olmayı belediye başkanı bile olamazsın bir daha. Merkez bankasından bari elini çekte adamlar gereğini yapsın şu piyasaya.
Niyet arık daha açık belli, top yekün milletin ANASINI sinkaf edecekler aslında o edeceklerinin en az yarısı buna LAYIK ama gel görki diğer yarısıda eğer kendince bir önlem almamışsa aynı yolda kurban olacak.
''başkasının TAŞ ı ile, başkasının KUŞ unu vurmak !''
sön dönemlerin popüler lafı...
o TAŞ ı bir gün iade edeceğini kimse düşünememiş