Suudi arabistan bae ortak tatbikatından 60 saniyede görünen araçlar rabdan 8x8 ler 1.05 tede suda yüzüyor
https://twitter.com/defensearab/stat...zW_9OHNAg&s=19
Printable View
Suudi arabistan bae ortak tatbikatından 60 saniyede görünen araçlar rabdan 8x8 ler 1.05 tede suda yüzüyor
https://twitter.com/defensearab/stat...zW_9OHNAg&s=19
Abd bae ortak tatbikatı görünen kara araçları aljasoor rabdanlar
https://twitter.com/_edgegroup/statu...ZwYpavMdQ&s=19
Genel gözlemimse bu sene tulparın ilk müşterisini bulacağı yönünde. İlk müşteri büyük bi ihtimalle bae olacağa benziyor. Nasip diyelim
Bendeki hesap kitap beklentiler bu yönde arkadaşlar. Olurki yanlış hesap yapmışızdır geleceği yanlış öngörmüşüzdür yanlış beklentiler içine girmişizdir bu açıdan alırken satarken ya da tutarken kendi hesabınızı yaparak işlem yapmanız sağlıklı olacaktır. Benim bi fiyat hedefim yok şu fiyata gelsin de satayım gibi bi derdim yok. Fiyat 100 lirayada inse 1000 liraya da çıksa satmayacağım. Gelişen üreten büyüyen değeriyle giden bi şirket gördüğü fiyat kaç olursa olsun düşsede sonraki zamanlarda gördüğü zirvelerin çok daha yukarısına spekülasyonsuz manipülasyonsuz yaptığı işlerle fiyatını taşıyabilecek bi şirket hakkıyla. Bana düşen olabildiğince düşük fiyatlardan alıp beklemek olacak. Bu açıdan yazdıklarımı yatırım tavsiyesi almamanız dileğiyle.
Ucuz pahalı ya da ederinde demek içinse fiyat hareketleri kaynaklı tahminler yanıltır. 100 liradan 450 liraya geldi 1 yılda pahalı demekte yanlış, 450 liradan 350 liraya düştü 1 haftada ucuz demekte yanlış. Şirketin değerini belirleyen şirketin yaptığı yatrm aldığı ihale attığı adım nihayetinde üreteceği değer edeceği kardır. Karlılıktaki ivme belirler fiyatı. Piyasa fiyatlamalarına gelince, piyasa kimi zaman uzun süre yanılabilir, uzun süre fiyatlamak istemeyebilir veya görmek istemeyebilir. Tüpraş 80 lirayken 2.5 milyar dolar civarına inmişti fiyatı. Oysa tüpraşın sadece rup yatrmı 2.5 milyar dolardı. Fakat piyasa pandemi var zarar ediyor diye 2 yıl 80-110 lira arasında bekletti fiyatı. Benzer şekilde ttrak 2019 da 25 liraya kadar indi satışların daralmasıyla. Aradan 1 yıl geçmeden 15 lira temettü verip 250 liraya kadar çıktı. Fakat illa bi süre sonra illaki fiyatlayacağı zaman hava koşullar gelir. Şirketin büyük imzalar attığı koşullarında otokar lehine olduğu dönemlerin gelmesi dileğiyle. Selametle
Şu tepki bi an önce bitsede 320 330 lardan mal alsak..
Bakü otobüs teslimatları başlamışa benziyor. Şirketin sayfasında yapılan açıklamada 120 otobüs diyor. Ben mi yanlış anladım bilmiyorum. Otokardan yapılan açıklamada 50 otobüs olduğu belirtilmişti. Açıklamanın ekran alıntısını linkten okuyabilirsiniz
https://twitter.com/Ayvazoglu10/stat...a-XJQeH5Q&s=19
Bgc muhtelen deutschenin malları.. Tebe geçmiş gözüküyorlar... Seneye gidersek muhtemelen yapı kredi teb bank of üçlüsü arasında malı çevirecekler.. En çok merak ettiğim iş garanti akbank oyakta ne kadar küçük yatırımcı var.. Eğer takasta emeklilik ve yatırım fonlarını saymazsak takastaki ilk 9 kurumun geri kalanı 7 aracı kurumdaki mal kendilerinse çok iyi.. Diğer aracı kurumlar yıl içi çok döküldü zaten.. Tahminim 500 600 bin lot mal var dışarda yaza kadar süründürür diyorum en fazla onları dökmek için.. Streetway zırhlı işi olmazsa ilk çeyrek bilançoyu ne kadar kurtarır sn otokar daha iyi bilir.. Ciroda aslan payı olan santraçtaki kale görevi gören bae teslimatları idi yıl boyu
https://i.hizliresim.com/eoyo29f.png
11 ekimden bugüne takas değişimi . y t d
Sn kartopu tşkler.. Yatırım fonlarında gözüken lotların 5 aralıkta 580 bini Yas koç iştirak fonu, 85 bini azimut portföye ait en büyük oranda.. 2020 sonunda norveç varlık fonunda 27 bin lot vardı.. Emekli fonlarının portföylerine ulaşabileceğimiz bir adres var mı bildiğiniz?
Buralar yatay arkadaşlar boşuna takas makas kendinizi heder etmeyin lütfen. Zırhlı gelene kadar psikoloji bırakmayacaklar. Naçizane tavsiyem kapatın ekranları. Şuanki pd si sadece ticari fiyatlaması. Zırhlı olmadan yatayda boğacaklar.
Boşuna sinirlerinizle oynatmayın. Baya bir yoracaklar.
sanki kendisi para mi kazaniyor :)
dolara yatirsaydi %100 kazanacakti
yataya filan baglayamaz sürecek seve seve :)
En sevdiğim huyu.. En azından bae dan yeni sipariş senede 100 civarı elinde sonunda gelecek..yataya sararsa sadece 3 4 yıl sonra alacağımız temettü miktarını artırır... Kurun kalıcı düşüşü de zor.. Ciro 2 yıla çift haneye dayanır.. 40 50 lira temettümüzü alır geçeriz.. 5 yıl streetway işi varken çok mecbur olmadıkça çok acil paraya ihtiyacı olmayan dışında bilinçli hiçbir ky mal vermez aşağı geldikçe toplar bu fiyatlardan.. Midübüs, otobüs tarafı işin içinde yok...
Biraz karakteri olsa artıya bile geçebilir bugün..
En azından fibo %50 seviyesi üzerinde kapatsa bari. (351,80)
Bul karayı al parayı.. Fon geçişleri var gibi duruyor.. 12. Ci ay gelsin ciroyu bulalım... 923 milyon 10.cu 11.ci toplam beklentim.. Bu ayda zırhlı yoksa midübüs otobüs ne kadar gelicek bakalım
Metal iş grev kararı almış ama tarihi belli değil kap geldi
Teknik basit; 460 tan 340 a vurmuş bir enstrüman iki günde eski zirvesini görecek değil. Yatay devam, bezdirip bıktırana kadar yatay devam.
Oyuncunun elini göremiyoruz ama niyeti açık. Zaman kazandı ve kullanıyor.
900-1000 mio yıllık kar gelebilir 40 tl hbk sı olan bir ss şirketi bu fiyatlarda fiyatlanması bizim için fırsattır diye düşünüyorum. Yatay süreci avantaja çevirmek dileğiyle.
Bol kazançlar.
Birkaç imza var atılmasının bu yıl içinde ihtimali yüksek olduğunu düşündüğümüz. O imzalar gelsin de kaç liraya fiyatladıklarının bi önemi yok. Yeterki gelsin imzalar alacağımız temettüler fazlasıyla yeter bize. Bae ve kazakistan imzayı attığı gün ivecoyla birlikte bizim alacağımız temettü 3-4 yıla bu fiyatlardan maliyetleri sıfırlar. Zaten bu imzalar atılırsa uzun süreli işler olur. Her yıl bu imzalara irili ufaklı otobüs ve zırhlı siparişleri de destek olur. Buralardan da bi türlü gelmiyor imzalar. Yatrım tavsiyesi değildir.
https://www.youtube.com/watch?v=YySd...%96NK%C4%B0BAR
mustafa koç ile ilgili otokar üzerinden haber yorumu 11 dakikadan sonra . y t d
Saygı değer arkadaşlar 1yıla yakındır piyasadan uzaktım ilk aklıma gelen yine burası oldu bir bağımlılık var sayın otokar ve kartopu kardeşimide içten selamlarım hizmetleri büyük tam yatırımcı profili var. paylaşımları her zaman besleyici moral sabır harika .hepinize bol kazançlar temennisiyle .kalın sağlıcakla
Bugün artı kapatma ihtimalimiz bile var
Geçtiğimiz günlerde baeden gelen tawazun(aljasoor un diğer ortağı) heyeti otokar ı da ziyaret etmişler. Twiti atan İbrahim bey bu konularda güvenilir bir kaynaktır. Bilgisi olmadan yazmaz. Yazarken de hep hassastır çok düşünür az yazar
https://twitter.com/BRAHMSNNETC1/sta...1k7o8gKPg&s=19
Yakın zamanda yatrmcı ilişkileriyle yaptığım görüşmede kapa bildirilmeyen anlaşmaların bakiye siparişlerde yer almadığını belirttiler. Örneğin bratislava Azerbaycan ankara ego gibi anlaşmalar kapa bildirilmedi bunlar şirketin sosyal medya hesabı ve internet sitesinden paylaşıldı
Yatrmcı ilişkileriyle yaptığım görüşmede gene aljasoor un alacağı siparişlerin şirket tarafından açıklanmak zorunda olmadığı belirtildi. Bu konuda da aljasoor otokarın bae de kurduğu otokar land systemin yüzde 49 ortağı, bizim bağlı ortağımızın iştiraki olduğu için açıklama zorunluluğumuz bulunmuyor gibisinden bi açıklama yaptılar. Bunu idexte aljasoor yaklaşık 8 milyon dolarlık bi anlaşma yaptığını yazan bir yazıyla ilgili sorumda söylediler. Bu açıklama anladığım kadarıyla rabdan 8x8 araçlarla ilgili. Fakat bae şirketin diğer araçlarını tedarik etmek isterse açıklama yapılmak zorunda ve yapılacaktır böyle bir durumda diye düşünüyorum