ABD'nin katkısı büyüktür de, SSCB'yi toptan silmişsiniz.
Stalin halkını resmen Almanlara bictirdi, o kadar can kaybına hiçbir batı ülkesi dayanamazdı.
Printable View
hayır demek istediğim bağımsızlık komple ülkece bir atılımla inşa edilir.Tarımda, eğitimde, sanayide.İlk önce 453 milyar dolar borc yap betone göm sonra 166 adet rus füzesiyle bağımsızlık tasla.Ben cocuk değilim zamanında ucak fabrikası bile acan ülkeyi saman ithal eder duruma düşürmüş memleketim sağcısının bu bagımsızlık zart zurtları kulağa bayat geliyor sadece.
Hitlerin en buyuk hatası Sovyetlere bulaşmak oldu. Dogu Cephesi bir şekilde sulh altında kalsaydı değil Amerika Bmerika tüm merikalar gelse geriletemezdi nazileri.
Tabi bizimde şansımıza oldu. Yoksa bizim üzerimizden Ortadoğu ve Asyadaki kaynaklara yürürdü o manyak.
Kitaplığımın bir rafı sadece 2. dünya savaşına ait roman, belge, kitap vs için ayrıldı.
Benim doğum tarihime bu kadar yakın bir insanlık dramı, 50 yıldır hep ilgimi çekmiştir.
İkinci dünya savaşının parsasını toplayan ve dünya liderliğini kazanan devlet malum ABD.
Bu açıdan ele alınırsa Franklin Delano Roosevelt ABD tarihinin en büyük, en yararlı (kendi devleti açısından tabi) başkanı.
2. Dünya Savaşının en çilekeş ülke ve halkı Sovyetler...
Onların kaya gibi duruşu olmasa (Fransa gibi dağılıverseler) 2. Dünya Savaşı belki de kazanılmazdı.
Rus edebiyatında 2. Dünya Savaşı başlı başına bir bölüm.
Şolohof, Simonov, Ehrenburg'un 2. Dünya savaşı ile ilgili kitapları en sevdiğim kitaplardır.
Elbette abi. Ama sıralama yanlış olmuş. Stratejik hata yapmışlar. İklim, cografya, alan büyüklüğü, muhtemel mukamevet hesapları yapılamamış. Almanlar saldırmadan Sovyetlerin Avrupa sahasına inip galip gelme gibi bir gücü ve planı yok iken, perişan eylemişler kendilerini.
Hitler her bir b. maydanoz olmustur, yahu Dingilterenin isini bitir orasının üs olacağı belli, Akdenizde kesin hakimiyet sağla, Cezayirdeki Fransız donanmasi ve Mısırdaki Dingilizler...
Gitti dümbük herif, bir de SSCB'ye saldırdı...
Dikkat edin Rusya demiyorum SSCB, ikisi farklı seyler...
Evet "KOLTUK GENERALLERINDEN" yeni askeri taktikler bekliyorum!:oleyo:
Hatalar var tabi.
Ama Alman Genel Kurmayı Barbarossa Harekatını son derece ince detayına kadar planlamıştı.
Ve işler başlangıçta epey iyi gitti.
Ta ki Leningrada kadar.
Sonrası...
Bir şanlı direniş ve zafer ...
Doğasıyla, kışıyla, halkıyla 20 küsur milyon kayıpla kazanılan bir destan...
Çok etkiler beni 2. dünya savaşı.
Bildiğim kadarıyla kavga romanya petrollerinden çıkmış. Almanların petrole ihtiyacı var. Ruslarında almanları durdurmanın yolunun petrolü kesmekten geçtiğini düşünüyor. Sonrası belli
Sonuçta nükleer bombayı amerikalılar buldu. Savaşın sonucunu belirleyecek nihai silahı.
Bu nedenle sonuç değişmezdi.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Stalin, ABD'ye batıda yeni cephe aç üstümdeki baskıyı hafiflet diye neredeyse yalvardı ABD ise Almanya Sovyetleri/Sosyalizmi yensin ben de Almanya'yı böylece bir taşla iki kuş vurayım diye düşündü. Ama Almanya SSCB karşısında yenilmeye başlayınca batı cephesini hemen açmak zorunda kaldı.. Almanya kıdemli askerlerinin çoğunu doğuda yitirdi, yaşlı veya 14 yaşında çocukları bile asker yaparak delme takma bir Batı cephesi yarattı..
Yok, Romanya petrolleri ile alakalı hiç bir sorun okumadim.
Alman saldirisindan sonra, Stalini uyandırmaya cesaret ettiklerinde, Hitler için "Delimi bu adam?" dediği söylenir.
Almanlarda salak degildi, onlarda atom bombası için çalışıyorlardı, agir su taşıyan gemiyi Dingilizler sabotajla batırdı örneğin.
Ha gayret, çözeceğiz bu savaşın sorumlusunu, sonra S400 lere geçeriz.:he:
Hahahaaa ABD geri vites yapıyor şimdiden.
ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Yarbay Mike Andrews, Türkiye’yle Amerika arasındaki ilişkilerin sadece F-35 meselesine* indirgenemeyeceğini belirterek, ABD’nin “stratejik ortağı” Türkiye’yle* ilişkisine çok değer verdiğini vurguladı.
https://m.aksam.com.tr/dunya/abd-sav...l/haber-980557
"Japonya ve Almanya II. Dünya savaşında ABD'yi bombalayabilseydi, naaa... savaşı kazanırlardı..." Diye yazdılar,
Ben de Almanya İngiltere yi bombaladı dümdüz etti ama dize getiremedi diye yazdım.
Yazdığımı iyi okursan yazılan tezi çürüttüğümü görürsün.
Konuyu başka mecralara çekmeye gerek yok. Okuman yeterli.
5,92 olmuş. Gün içinde bakamamıştım .
Neyi fiyatlıyor böyle, seçim iptal olasılığını falan mı?
Katılmıyorum,Rusların Almanlar karşısında tutunmalarının en büyük sebebi ABD'nin ruslara yaptığı yardımlardır,savaş sırasında ABD, Sovyetler Birliği'ne 11 bin 500 uçak, 12 bin zırhlı araç, 1977 lokomotif, 35 bin motosiklet, 105 savaş gemisi ve bir o kadar denizaltı, 346 bin ton patlayıcı madde, 127 bin ton barut ve 350 binden fazla kamyon vermişdir,1943-1945 döneminde ordusunu doyuracak güce sahip olmayan SSCB'ye 1944'ün ortalarında, 665 bin ton et konserveleri dâhil olmak üzere, çok sayıda gıda ve erzak sevkiyatı gerçekleştirildi ayrıca kızılorduda kullanılar tüm antibiyotikler abd malıdır .
Binali seçilirse dış güçler, ekrem seçilirse iç güçler bizi rahat bırakmaz, dolarda yükseliş kacinilmaz oluyor böylece. Memleket kıyamete kadar bu sınavı verecek, bu toprağın cocuklari oldukça ve vatanı terk etmek istemiyorsak, mücadele de kacinilmaz. Yardirmaya alisalim, ben rahat bir nesilde büyüdüm, zorluk görmedik çok, hep ne zaman gorucem diye bekliyordum zaten:)))) gençlik hayalimde dindar insanlar gelecek memleket düzelecek vardı ama o da olmadı
Konu başlığı;"İşsizlik de son durum"
Biliyorsunuz bir ekonominin en temel,en has,en hakiki,en öncelikli görevi iş/aş yaratmakdır...
Bazen detaylar arasında boğuluyoruz...
Bende asıl gündemimizin bu olması gerektiğini zaman zaman bu başlığın gündemine taşıyorum...
Pazartesi Tüik Mart ayı işsizlik verilerini açıklayacak (Şubat-Mart-Nisan ortalamaları..)
İşkur ise Mayıs ayı verisini açıkladı...
İşkur verisini eğilimi göstermesi bakımında takip ediyorum...
Mayıs ayında işgücü piyasasın da bir canlanma olmadığı görülüyor İşkur a göre
Aksine işler daha da durmuş bir önceki aya göre...
Muhtemelen Haziran ayı da kötü geçiyordur piyasa açısından belki biraz turizm...
Maalesef işsiz gençlerimiz ve işini kaybetmişler için çok umut ışığı görünmüyor...
Temmuz-Ağustos-Eylül de piyasa da/işler de ciddi canlanma göremezsek ardı zaten kış ve işsizlik de tarihi rekorlar görebiliriz önümüzde sene...
Belki Fed in faiz indirimi,dolayısıyla bol ve ucuz doların ülkemize yeniden akması ile işler açılır
Ne dersiniz çıkmadık candan umut kesilmez mi?
Arz ederim....
saygılar/başarılar
Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alması, buna karşı ABD'nin Türkiye'yi F-35 savaş uçağı programında çıkarma yönünde kararlar alması iki ülke arasında ipleri gerdi. ABD'nin yaptırım söylemlerine Türkiye'de aynı ifadelerle yanıt verirken, Washington yönetiminden Ankara'yı çok kızdıracak yeni bir hamle daha geldi.
ABD, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin omurgasını oluşturduğu DSG'ye 200 TIR ağır silah ve zırhlı araç gönderdi.
çavuşoğlu: Fransa samp/t vermek istiyor, bu da olumlu bir adım-aa/ntv
Beyler taze füzelerimiz geldi, görüşlerinizi alalım!:oleyo:
Sovyetler ağırlıklı olarak kendi silahlarını kullandılar. Halk komiseri Anastas Mikoyan Rus tarihçi Boris Yulin, ABD malzemeleri olmasa savaş biraz daha uzardı ama keşke bize göndermiş oldukları silahlar Avrupa'da Amerikalı ve İngiliz askerler tarafından kullanılsaydı demişler.. https://tr.sputniknews.com/analiz/20...ardim-sagladi/
Kapanışa kadar başladığı yere dönecek bu gidişle.
İç çekişmeler ciddi zarar vermiş deniz operasyonlarına, donanma uçak istemiş ileri keşif için. Göring olmaz demiş. Kaynaklar azalınca yeni teknoloji denizaltılar yeterince inşaa edilememiş. Aslında savaşın sonunda almanlar hala teknolojik üstünlüklerini korumuşlar. Ancak basit ve çok olan karmaşık ve az olanı yenmiş.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
*tcmb beklenti anketi: 2019 yıl sonu döviz kuru (abd doları/tl) beklentisi bir önceki anket döneminde 6,43 tl iken, bu anket döneminde 6,30 tl oldu