Yine yerinde oturanlar, matematikçilerden çok kazandı.. 😊
Printable View
Yine yerinde oturanlar, matematikçilerden çok kazandı.. 😊
ISBTR - %10 neden acaba?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sanki bu sefer alım fırsatı verecek..
ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Genel kurul 18 mart 14:30'da....
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/819240
tüm ortaklara hayırlı olsun
hisse başı 0,343 TL temettü teklif edildi.
34,3 kuruş temettü hisse başına,
1000 lotu olan 343 TL alacak kısaca.
34,3 müthiş oran. Geçen seneki aldığımızı 2ye katlıyor nerdeyse. Allah bereket versin.
Bugunku silkeleme hareketi de bu beklentiyle milleti surukledi sanirim.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hayırlı uğurlu olsun mükemmel bir temettü açıklanmış.
İşyat için her açıdan harika bir yıldı, devamı gelir umarım.
Sevgili ortaklar, uzun yıllardır tuttuğum göz ağrım işyat ile yollarımı şimdilik ayırdım.
Biz kazandık, umarım buralardan alan ve yeni girecek arkadaşlarda kazanır.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Temettu guzel Pazartersi yukari yaparmi atkadaslar ustalardan yorum alsak
Arkadaşlar bedelsiz verme ihtimali ortadan kalktı mı. İlerki zamanlarda verebilirimi tahmininiz nedir. Teşekkürler.Yani daha sonra açıklama ihtimali de var mı?
İşyatın tarihinde olmayan bu sert yükselişin sebebi sadece temettü değil, bedelsizde olabilir diye düşündüğüm için size bu soruyu sordum arkadaşlar.
Aldo kafa çalışıyor...isyat nerde bu rakamlar nerde 10 kuruş temettü için bir yıl beklerdin...Hikaye devlet el koyacak ondan ...Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın metamorfoz devletin el koyması bu durumda olumlumu olacak yani.Bilmiyorum açıkçası.Teşekkürler
Tebrik ediyorum. Bilmek yetmiyor, doğru zamanlama önemli. Hatta doğru zamanlama çok daha önemli.
Biz üç arkadaş 2 yıl önce bu hisseye girdik. Gelecek vadettiği belliydi. Kademeli alım yapıyorduk. Tüm paramızın yarıdan fazlası isyat olmustu. Ortalama .80kr civarı, son alımı .74kr yapmıştık. Tabi o dönemde elimizdeki mal %10 civarı zarardaydı bu da stres yapıyordu.
İsler düzelmeye başladıkça kar etmeye başladık. Temettu öncesi tekrar 1.00 dan alıma geçtik. Üstüne koya koya gidiyoruz.
Temettuyu aldık hisse yükselmeye devam ediyor. Temettu sonrası yaklaşık %50 gibi kar ile alttan almak gayesi ile mali boşalttım. Diğer arkadaş da benimle birlikte sattı. 3. Arkadaş satmadı. Ben 30 yıldır borsadayım neler gördüm neler. Diğer saran arkadaş muhasebeci bilanço hazırlıyor hesap adamı. Biz sattık. Satmayan arkadaş borsaya gireli 1 yıl olmuş. Ben anlamam alıp satmaktan yükseliyor iste ne güzel diyen arkadaş dün 2.85den sattı.
Zamanlama en önemli şey bunu gördük.
Şimdi herkes 40kr temettu beklerken 34.3kr geldi peki nolacak? İsyat eski günlerine 0.8 pd/dd fiyatlara dönecek mi?
Bakalım izleyelim. Yeni şeyler öğrendik bu sayede.
Bazen çok bilmemekte işe yarıyor sayın serkan ben şahsen kendimi bu sınıfta görüyorum. Kulağımı tıkadım bir yıldır kendi çapımda yüklü şekilde aldım hala alacağım
308 e kadar çıkarıp 265 e kadar dusurmeleri mal topladiklarina işaret bence..
Ahali de dayanamayıp mallarını sattı..
Belkide iyi yaptı ,bilemeyiz..
Yanlız bu kadar mal niye alındı bu yüksek fiyatlardan.bunu da sorgulamak lazım..
Ben eski havasına döneceğine inanmıyorum..
Bu fiyatlardan yoluna devam edecek gibi görünüyor..
Kusura bakmayın da bu fiyatlardan da alınmaz bence.. YTD
Sayın Nazdrovya bu fiyatlardan alınmaz diye diye buralara geldi. Ona biz karar veremiyoruz.Bekleyip görelim zaman gösterecek.Düşersede kendi açımdan sıkıntı yok parça parça almaya devam ediyorum.saygılar.
8 ay öncede sevinç çığılıkları atıyorsmuş,
İçgüyle hareket e5mek düşünmek nede kötü aslında
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de 2.60 tan veda edenlerdenim. Açıkçası hisseyi u.zun vade ve yatırım amaçlı almıştım. Uzun vade hedef için de 2.16 fiyat biçmiştim oraya gelince sattım. Daha sonra daha gideri var dedim tekrar 2.13 ten geri aldım. 2 li rakamlarda bile vereceği temettü miktarı bana cazip geldi. Fakat 2.60 tavan kapattığı gün hesap yaptım. Vereceği temettü 40 krş bile olsa %13-14 tekabül ediyordu. 1.40 aldığım zaman %25-30 arası bir temettü berimliğine denk geliyordu. 1.40 tan 2.60 a mükemmel bir kar deyip sattım. Kalan arkadaşlara bol kazançlar diliyorum. Bence Bist in en kral hissesi ama bu son zamanlardaki hareketler hiç hoşuma gitmedi ve kar cebe yakışır deyip yol aldık. Umarım sizlerde hedeflediğimiz fiyatlara gelince gönül rahatlığıyla verebilirsiniz.
İŞYAT için olumsuz tek kelime eden kör olurrr... Kalın selametlee
Arkadaslar ben yazilari okuyorumda kimse su ana kadarki olumsuz giden karlilik artisina dikkat etmeden borsadaki deger artisina dikkat cekiyor bende gecen seneden beri tasiyanlardanim ama kafamda karisik acikcasi bu sene karlilik artisindan pekde memnun degilim bu konuda yorumlarinizi alabilirmiyiz acaba
ISYAT Eylül alıp Şubat temettü açıklandığında satmak doğru zamandır.Temettü almak hamallık.
2010 Temettü sonrası Fiyat 1,45
2011 Temettü öncesi Fiyat 1,52 Bir yıl bekle 7 kuruş kar.
2011 Temettü sonrası Fiyat 1,36
2012 Temettü öncesi Fiyat 1,19 Bir yıl bekle 17 kuruş zarar.
2012 Temettü sonrası Fiyat 1,03
2013 Temettü öncesi Fiyat 1,27 Bir yıl bekle 24 kuruş kar.
2013 Temettü sonrası fiyat 1,07
2014 Temettü öncesi fiyat 1,07 Bir yıl bekle yerinde say.
2014 temettü sonrası fiyat 0,88
2015 temettü öncesi fiyat 1,14 bir yıl bekle 26 kuruş kar.
2015 temettü sonrası fiyat 0,95
2016 temettü öncesi fiyat 0,98 bir yıl bekle sadece 3 kuruş kar.
2016 temettü sonrası fiyat 0,85
2017 temettü öncesi fiyat 1,00 bir yıl bekle 15 kuruş kar.
2017 temettü sonrası fiyat 0,88
2018 temettü öncesi fiyat 1,05 bir yıl bekle 17 kuruş kar.
2018 temettü sonrası fiyat 0,88
2019 temettü öncesi fiyat 0,99 bir yıl bekle 11 kuruş kar.
2019 temettü sonrası fiyat 0,80
2020 temettü öncesi fiyat *,** bir yıl bekle ** kuruş kar.
Bekleyip Göreceğiz.Bu yıl Büyük sürpriz yaptı
ISYAT yıllardır taşıyorum(2010) kötü değil ancak göründüğü kadar masum da değil.
yazdıklarım temettü aldın almadın olayı değil,
bir yıl boyunca temettüsüz tarihlerde taşıma maliyetini anlamak için yazılmıştır.
İşyatı temettüsüylede alıp biriktirmek mantıklı birde öyle hesap etmek lazım diye düşünüyorum.
katiliyorum, temettuden sonra bu hisse devri hikayesi var ama aceba daha yukselirmi? veya cok supekulatif olurmu diye insan endise etmiyorda degil,
NOT uzun dunem icin aldim ama son 6 ayda resmen uctu hisse 5-10 yil beklemek icin almistim ama dediginiz gibi hisse hic hareket etmeyecekse tasimak ne kadar mantikli olabilir
Bende 1.45 ortalama maliyetli 70.000 lot tasiyordum dostlar yukselislere dayanamayip yaklasik yarisini sattim baya da stopaj kesildi. Niyetim 160bin lot yapip hissenin binde birine sahip olmakti ileriye ertelendi bu hedef :) .. ne guzel yavas yavas cikiyorduk hisse simdiye kadar ki hareketine ters davranmaya basladi kac gundur... AMA..
Yatirim ortakliklarinin cogunun her hafta porftoy degerinin iki katini astigi icin KAP a gonderdikleri bildirimleri gorunce, ISYAT icin neden ayni durumda olmasin diyorum. Bakalim o bildirimleri gorebilecek miyiz :)
Temettu emekliligi icin ideal bir hisse umarim bozulmaz bu durum
Ben mal topluyorlar diye yazmıştım , arkadaşın biri hayır mal satıyorlar diye yazmıştı bugün..
Yazılanları okuyorum da ilaç için biride 260 üzeri bı fiyattan aldım diye yazsın..
Ya satanlar yazıyor ya da bekleyenler. Kim alıyor bu kağıdı o halde..
Her türlü suprizi yapabilir..
Çünkü hiç bı şablona uymuyor artık..
Bilanço veya temettü miktarına göre hareket etmeyecek bence..
Özel bı durumu var, hepimizi heran şaşırtabilir..
Bı kere bı ateş yaktılar , kolay kolayda sönmez..
Sayın Boschish sizinle aynı kanaatteyim.Temettü için olsa zaten her sene veriyor.Bu zamana kadar neden bu kadar yükselmedide bu sene yükseliyor değilmi.
https://resmim.net/f/dODWfA.jpg
aylık takas