LİNK bilgisayar tavan olmuş..
F/S 26 lara geldi.
Printable View
bu arada bist100endeks yeni rekor kapanış yaptı bugün . 8 bin 334 puandan kapandı.
Yatırımcı sayısı 8 milyona yaklaştı . Borsa istanbulda yatırımcı sayısı 7 milyon 800 bin kişi oldu yatırımcı sayısı .
2021 yılında bist100 endeksi 1300 puandaydı. Borsa istanbul bugünlük yeni zirve kapanışuyla , 2021 yılından şu ana kadar tam 6,4 kat yükseldi.
Tekrar bir özet geçeyim
doları söylemeye gerek bile yok çünkü şimdiden 50 tl diyorum ben dolara. Zaten hükümetin de OVP deki hedefi 43,9 tl .
2021 yılında , dolar 7 liraydı, bist endeksi 1300 puandaydı, yatırımcı sayısı da 1 milyon küsürdü.
yani özetle şöyle olacak..
2021 yılı = Dolar : 7 lira , Bist100: 1300 puan , Yatırımcı sayısı: 1 milyon kişi
2025 yılı = Dolar : 50 lira , Bist100 : 25000 puan , Yatırımcı sayısı: 25 milyon kişi.
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
lon Musk’tan, Teknofest paylaşımı:
“Davetiniz için teşekkür ederim Sayın Erdoğan, gelecek yıl bizzat katılmayı ve Türkiye’deki diğer yatırım fırsatlarını tartışmayı sabırsızlıkla bekliyorum.â€
Congratulations to all the teams competing in
@Teknofest
!
Thank you, President
@RTErdogan
, for the invitation.
I look forward to attending in person next year, as well as discussing further opportunities for investment in Türkiye.
https://twitter.com/elonmusk/status/1707792340889338173
Elon musk diyor ki diğer yatırım fırsatlarını tartışacağız..
tamam da hangi sektör olduğunu da söyleseydin be elon. Yoksa kendi almanyaya kurduğu tesla gigafactory nin aynısı nı TR de kuracak?
bu haberi kront hissesiyle ilgisi yok ve kron şitketiye ilgisi yok ama belki ucundan bi şey falan kronttun sektörüne de etki eder diye paylaştım.
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
2023 Yılı Kront Kap habererini inceledim.
https://uzmanpara.milliyet.com.tr/hi...berleri/KRONT/
Bu linkten sizde inceleyebilirsiniz.
Herşey dahil 82 Adet Kap gelmiş.
Bunlardan 48 tanesi DEVRE KESİCİSİ evet yanlış okumadınız 48 tane.....
Kalan 34 adet kap haberinin sadece 1 tanesi Raporda bulunma hadisesi
Geriye kalanlar sermaye arttırımı; bilanço ve faaliyet raporları gibi mali mevzular ve isim değişikliği
Sadece 1 adet , Sadece 1 adet BİLE İŞ İLİŞKİSİ YOK YOK YOK.... Yanlış okumadınız
Tekrar yazıyım 2023 yılında açıklanmış olan 1 adet bile iş ilişkisi YOK YOK YOK...
Başka şeylerde yazıyım.
Zirve gördüğü 26 aralık 2022 de gördüğü son zirvesi.
23 Ocak 2023 den 07 Ağustos 2023 e kadar 31 TL yi görememiş.
07 Ağustos 2023 den bu yana 31 TL yi aşamamıştır.
Okuyun Yatırımcılar bunları..
Bu işlemlerin olağan süreçte geçtiğini düşünen cahillerde okusun...
Aynı yıl önce %200 bedelsiz verip sonra %250 bedelli açıklayıp , 2 ay sonra %100 bedelliye düşürüp süreci baltalayanları savunanlarda okusun..
Dünyadaki satış pastasından koca bir dilim beklerken elimize pastanın mumumu verenlerde okusun...
2018 de çıkıp ''hangi bankaya satış yaptğımızı söylesek yer yerinden oynar'' diyenlerde okusun...
Lozanın gizli maddeleri nedeniyle satışlarımızı açıklayamayız diyen yatırım danışmanlarıda okusun....
Bunların hepsinin hayatın olağan akışı şeklinde borsa kuralları çevçevesinde yaşandığını düşünen cahiller ne dyecek aceba...
Günlük derinlik bakanlar biliyorki hisse yükselirken eşşek yüküyle hisse satışa konuyor siliniyor değiştiriliyor bişiler oluyor. Bunların normal olduğunu düşünen bana söven sessiz yatırımcı ne düşünüyor aceba...
Alın almayın demek bana düşmezde paranla rezil olmak böyle birşeydir.
İsmi lazım değil bazı şirket sahipleri kurumsal firmalara mallarını satarak kazandıkları paralarla konakalrda yaşarken , elindeki 3 kuruşu değerlendirmek isteyenlerin anasını s....k için uğraşan patronlara ses çıkaramayanlar ne düşünüyor aceba...
Sesiniz çıksın biraz....
%100 bedelliye onay veren kurumun yangınını söndüren itfaiyenin hortumuna ......
Gartner baz alıyoruz.
2023 te krontech için yazılan 1 adet yazı olmadığı gibi ; son 12 ayda yazılmış olan yorum sayısı 11 adet
Beyontrust ta bu sayı son 12 ayda 219 adet
https://www.gartner.com/reviews/mark...oName=krontech
Aha burdan incelersiniz.Resimlemiştimde sonradan sildim. Büyüyeceğiz derken büyüyen pastadan aldıkları pay küçülüyor gibi aslında.
Matematik olarak diyelimdeki 100 birimlik pastadan 10 birim alıyorlar şu an. Pasta 300 birime çıkıyor bizimkiler 20 birime çıkıyor.
Aslında büyüyemiyorlar pastadan aldıkları pay küçülüyor.
Valla sıkıldım ben işlerden iyice. Bu kadar oyun bu kadar hinlik ahlaksızlık yordu beni.
Kront aslında yapılan teknolojik işler olarak Türkiye'deki sayılı şirketlerden ama yönetimi biraz sıkıntılı.
Borsa şirket sahipleri için önemli bir başarı göstergesi olmalı, yapılan ciroya, bilanço temel rasyolarına göre hangi değerden işlem gördüğüne bakmalı bir patron. Ona göre de başarısını değerlendirmeli. Dönemsel olarak hisse alımı veya satımı yaparak kazanç elde etmeye çalışılmamalı.
Özellikle de Kront'un sahip olduğu teknolojinin daha etkin kullanımı ve küresel bir oyuncu olmak için şirketin satılarak el değiştirmesi bence oldukça yerinde olur.
3. çeyrek tamamlandı. 3. ve 4. çeyrekler Kront için kritik zamanladır herkesin bildiğin gibi. Her zaman böyle olmuştur. Hiçbir tahmin tutmaz. Fiyat veya bazen takas sadece bilançoda neler olabileceğini söyleyebilir.
Sn.Valentine sizde bende uzun zamandir hissedeyiz. 3. ve 4.ceyrek onemlidir diye diye seneler gecti. 3-4 ceyrek yukseltip beklenti basip gartnerda yorum yazdirip faaliyet raporlarinda super bir yilsonu bekliyoruz yazip yazip ekim kasimda cikan martta m.ku yiyen hisse diyor kront.
Herkes biliyor.... ben biliyorum en azindan...
Totosu yiyen varsa atsinlat bakalim soyle milyon dolarlik is anlasmalarida bizde gorelim.
Yok gizlilik anlasmasi geregi aciklamayamiyoruz. Zaten bir b.k aciklamiyorsunuz ki..
Neyse ya.. yıllardır ayni şeyleri yaziyorum ama bu sene icimden gecenleri tutamiyorum artik.
Dogmamis cocugunuzun hakkini yiyor bazilari...
Lafım size değil yanlis anlasilmasin.
Ben şirketi 2 kere şikayet ettim spk ya
Mail attim , form doldurdum bilmem ne.
Bir sey oldugu yokta yinede uzerime duseni yapmaya calisiyoruz.
Cok onemli degilde 1 lot un bile temettusunu vermediginden temettuden oluyorsunuz, hissede zarardaysaniz hadi onu gectim 0.00 bile olsaniz zaman kaybiniz ve hak kaybiniz oluyor.
İsterseniz 1500 sene tutun.
şimdiye kadar olan şeyleri yazayım..
hisseyi çıkarıp sonra hızlıca zirvesinden 3 kat düşürdüler ağrı everest erciyes dağları çizdiler ve bu olayı son 6 senede toplam 3 kez yaptılar.
Everest dağı sonra 2 sene diplerde bekletme.. ağrı dağı sonra 2 sene diplerde bekletme .. erciyes dağı sonra 2 sene diplerde bekletme.
Bu everest ağrı erciyes dağlarını çizen hırsızlar her yılda ortalama 30-40 kere devre kesicilerle beraber çiziyorlar tabi bunları. Devre kesici kralları oldular kendileri .
Devre kesici ve Spk dan ceza alma konusunda araştırmadım ama borsa istanbulda açık ara lider hissedir kront.
Ha unutmadan. Ağrı Everest erciyes dağları 6 senelik periyotta , 3 kez çizildi. Bu 6 senede onlarca ova tepe ufak dağlar da çizdiler.
Ek olarak ,şu satten sonra ya bu hırsızlar artık hırsızlıklarından vazgeçecek ya da emekli olacak ya da ben batacağım .. bu 3 madde dışında benim için başka çıkış yolu yok.
Hande çilingir örneğini çok vermiştim ..
Bir örnek daha vereyim Sinan Afra ..Markafoniyi 200 miyon dolaru satmış zamamnında..
https://www.youtube.com/watch?v=k0ko...annel=StoryBox
Şu anda 50 tane şirkete yatırı yapıyor.
2017 yılında yapay zeka şirketi "TİKO" yu ispanyada kurmuş ve şu an yıllık 200 milyon dolar ciro yapıyor şirketi. Son açıklanan crunchbase de TİKO 65 milyon dolar yatırım almış .
https://www.linkedin.com/company/tiko.es/about/
https://www.linkedin.com/company/tiko.es/
Kron 16 yıllık şirket hala yerinde sayıyor dolar bazlı ciro olara .Tİko mduur ne boktur 2017 yılında kurulmuş 200 milyon dolar ciro yapıyor.
Kron olarak biz ne zaman, 200 milyon dolar ciroyu göreceğiz sayın LÜTFİ Bey ?
yetmedi bunca senedir bu kadar arge ve pazarlamaya rağmen bunca başarızsızlık ?
Sayın Lütfi Bey pazarlama ekibi bararısız ise , kovun hepsini . Size bunu daha önce de yazmıştım bu sayfada.
Yeter bunca başarısızlık , yeter!!
1 üye 9 ziyaretçi olarak...
X de paylaşılmış bir yazı var. dragon balll yazmış. Son anlaşmaları çok dikkat çekiciymiş...
Ya amk hangi anlaşma ya... ?
Yatırımlarını beğeniyorum falan olm hangi yatırım ya bir örnek ver....
İşiniz gücünüz sallamak... X deki sallayanlara inanmayın diye yazdım...
Kront bir tane iş anlaşması göndermemiş 2023 de. Bildiğimiz bir şey yok... X dekiler yatırımları iş anlaşmalarına hakimler. Vay emenike sporting lizbon....
bugün devre kesmiş https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...-teknoloji-a-s
49 tane devre kesici oldu.
Devre kesici kralları ve ağrı everest erciyes dağları ovalar tepeler çizimleri yapanların.
Borsa endeksi yeni rekorlara devam ediyor ..
anlık 8 bin 450 puana gelerek yeni zirve ve rekor yapıyor.
baskılanan dolar ise 27 lira 45 kuruş oldu ..
Tekrar özet geçeyim.
Borsa endeks için ise hala beklentim geçerli , 25 bin puan olmasının bekliyorum borsa istanbulun , 2025 yılında. Yani 25 milyon yatırımcı ve 25 bin puan diyorum borsa istanbul için 2025 yılına.
doları söylemeye gerek bile yok çünkü şimdiden 50 tl diyorum ben dolara. Zaten hükümetin de OVP deki hedefi 43,9 tl .
2021 yılında , dolar 7 liraydı, bist endeksi 1300 puandaydı, yatırımcı sayısı da 1 milyon küsürdü.
2021 yılı = Dolar : 7 lira , Bist100: 1300 puan , Yatırımcı sayısı: 1 milyon kişi
2025 yılı = Dolar : 50 lira , Bist100 : 25000 puan , Yatırımcı sayısı: 25 milyon kişi.
esnaf şirketi olan LİNK kronttun piyasa değerini geçmek üzere.. F/S si 30 lara yakşaltı LİNK bilgisyarın.
bi diğer esnaf şirketi SMART yazılım kronttun piyasa değerini geçer yakında bu gidişle.
BİST Bilgi Teknolojileri (XBLSM) yüzde 3,5 artıda şu an.
https://www.google.com/search?q=XBLS...t=gws-wiz-serp
Yeni rekorlar kırmaya devam ediyor bu endeks.
aynı ülke, aynı sektör, aynı borsada işlem gören esnaf şirketleri, 25 F/S , 30 F/S lerle fiyatlanıyor şu anda.
Hacim yaptırıyorlar...
Yarın bir gün buraya gelip vay efendim kront müthiş şirket yalanını söyleyen biri olursa şimdiden söyliyim hoş konuşmam...
Şirket iyidir kötüdür orasına yatırımcı karar verir ama burda kağıt düşerken veya millet zarar ederken hiç bir şey yapmayıp doğruları gerçekleri yazmayıp , sonra pohpohlamak yok öyle birşey...
Kötü günde yanımda olmayanı iyi günde hiç istemem.....
devre kesici kralı bugün de devre kesti . Toplam 50 devre kesici oldu bugünle beraber.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1198885
yeni "sasa" ve "hekts" olarak beklediğin 2 tane hisse vardı . Biri ferbis diğeri tarkim . Ferbis daha halk arz olmadı ama tarkim halka olmuştu 2 hafta önce falan.
Bilenler bilir, yazmıştım buraya bir kaç kere.
Diğer halka arz olan şirketler 2-3 kat çıkıp tavanı bozuyorlar ama tarkm 100 liradan 500 liraya soluksuz geldi ve hala tavan tavan gidiyor.
F/S 30 lada uçuşuyor.
Lİnk F/S 30 oldu.
Papil F/S si 30 lara geliyor.
Miatk F/S 25
Kontrolmatik F/S 30
SDTTR F/S 36
https://www.google.com/search?q=XBLS...t=gws-wiz-serp
Yeni rekorlar kırmaya devam ediyor bu endeks.
Patronun tayfasının iki kurumu, AK ile GLB tahtanın içine ediyorlar.
geçen sene 2 milyon 679 bin olan yatırımcı sayısı , bu sene 7 milyon 784 bine çıkmış.
Yani 1 sene içerisnde 5 milyon yeni yatırımcı gelmiş borsa istanbula.
https://twitter.com/MerkeziKayitTur/...81792334344683
toplam borsa istanbulda işlem gören hisse sayısı geçen sene 500 civarıydı. bu sene ise 522 ye yükselmiş sadece.
https://twitter.com/MerkeziKayitTur/...65487008854175
Şu satten sonra ve bu şartlar altında;
sana F/S=30 dan aşağıya kemik uzun vadeli hisselerimi asla satmayı düşünmüyorum.
Ve benim bahsettiğim F/S anlık F/S değil , 2025 yılı F/S sine göre , prospektif F/S;=30.
Yani şu an zaten bana göre borsa mantığıyla , 2025 yılı geldi. dolar şu an 50 tl. Borsa istanbulda 25 bin puan şu anda. Sonuçta sadece 1 sene 3 ay kaldı 2025 yılına.Borsa mantığı diyorum çünkü borsalar her zaman geleceği satınb alır. Bazen 12 ay sonrasını , bazrn 2 sene sonrasını bazen de 5 sene sonrasının bile.
https://twitter.com/EfsoSahne/status...UzIU_voEA&s=08
Şirketimizin durumunu derlediğimiz eğitim çalışmamız...
öp beni yut beni yala beni tamamda lütfi şapmasa iyiydi
:) :) :)
devre kesici kralı yine devre kesmiş.. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1199912
Son 4 günde 3 devre kesme oldu. Ve 1 senede toplam 51 devre kesici oldu.
Bist 100 de devre kesici sırası yapılsa her hene birinciliğe oynar bu devre kesici hisse.
kronttun , piyasa değeri 1 milyar 300 milyon tlye geriledi anlık .
MİATK+LİNK +PAPİL +SDTTR + SMART = Hepsini toplasak bile yıllık 2 milyon dolar bile etmiyor arge ve satış pazarlamaya harcanan para.
Ama bunların F/s leri 20 lerde , 30 larda.
Gitti yine 31 küsür oldu ya....
Şu satten sonra ve bu şartlar altında;
sana F/S=30 dan aşağıya kemik uzun vadeli hisselerimi asla satmayı düşünmüyorum.
Ve benim bahsettiğim F/S anlık F/S değil , 2025 yılı F/S sine göre , prospektif F/S;=30.
Yani şu an zaten bana göre borsa mantığıyla , 2025 yılı geldi. dolar şu an 50 tl. Borsa istanbulda 25 bin puan şu anda. Sonuçta sadece 1 sene 3 ay kaldı 2025 yılına.Borsa mantığı diyorum çünkü borsalar her zaman geleceği satınb alır. Bazen 12 ay sonrasını , bazrn 2 sene sonrasını bazen de 5 sene sonrasının bile.
Tekrar bir özet geçeyim