Böyle mesaj mı olur yıl yazmadan yazınca bu yıl verilecek beyannameler için zannediyor insan. 2022 yılı kşra istisnası 9.500 tl
2023 yılında elde edilen kira gelirinin ise 21.000 tl si istisna imiş
Printable View
Yabancilardan dolayi.artik konyaalti degil yabancilar kepez varsaka kaymislar.10 yil yasadim konyaaltinda
2019 da 700 k ya sattigim3+1 bahce dublex daire fiati 10500 k olmus.
Yabancilardan dolayi
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Antalya'ya Rus, Ukrayna ilgisi sürekli olmayabilir. 10 yıl önce Alanya=Almanya diyorlardı. Hatta bir arkadaş, Alanya'da bir Alman belediye seçimlerinde aday olsun kesin kazanır demişti. :) Sonra o kadar Alman kalmadı, fazla konuşulmuyor. Bilmiyorum, Alanya'dan birileri varsa son durum hakkında kesin bilgi verebilir.
Antalya'nın dinamikleri çok farklıdır. Rus ve Ukraynalıların akınıyla emlak fiyatları resmen uçtu ancak Antalya'da sıradan bir iç anadolu şehri gibi ucuz bir şehir de olmadı.Değerli bölgeleri hep vardı ve o bölgelerde kira da emlak fiyatları da hep pahalıydı. Örneğin özel okul fiyatları iç anadolu'daki aynı franchise okuldan enaz %100 pahalıdır.
Antalya'da ucuz olan tek şey taze meyve sebzedir.
İlk kez ev alacaklara faiz 1'in altına iniyor!
Orta gelirler için hazırlanan konut kampanyasının detayları açıklanıyor. Faizin yüzde 1’in altına inmesi, 15 yıl vade sunulması bekleniyor
oğlum değiştir listeyi koy ordan ev fiyatlarının üstüne 300-500 daha...
yok canım neden artsın düşecek ev fiyatları şimdi sattınız sattınız sonra düşüğe vermek zorunda kalırsınız
Benim favorilediğim ilanlarda henüz zam yok (antalya değil,zıttırıfıstık bi anadolu şehri)
Sahte ilan mı değil mi 1 aya bakacağız
Takip ettiğim ilanlarda düzenli olarak fiyat artıran da var, 8 aydır fiyat sabit duran da var. Aynı evsaftaki eve 3 isteyen de var 5 isteyen de. Ortak özellikleri satılmıyor oluşu. Kimse tam olarak gayrimenkulün gerçek değerini bilmiyor, ya tutarsa hesabı. Çevremdeki bazı konutlarda 3-4 ay afiş asılı durduktan sonra satılmıyor denmesin diye afişi kaldırdılar ama sarı sitede ilanlar güncellenerek devam ediyor.
Paraya sıkışanlar ortaya çıkmaya başladı, En düşük 600k olan bir sitede 480K dan yeni ilan geldi. Bir adette 510K dan geldi. Faiz indiriminden ümidi kesti anlaşılan millet. Haberturkte izledim bugün bakan çok kararlı konuşuyordu. Bu işin ticaretini yapanları kesinlikle bu indirimden faydalandırmayacağız. Sadece hiç evi olmayanlar faydalanacak diyor. Nihayetinde yarın açıklanıyor. Bakalım ne olacak dağ faremi doğuracak yine son müjdeler gibi
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
En son 6 ay önce konut kredi faizi, ilk evini alacaklar için %0,99, KKM si olanlar için %0,89 yapılmamış mıydı? Sahi ne oldu ki o faizlere, şimdi tekrar %1 in altına iniyoruz açıklaması geliyor. Abdest mi tazeliyorlar? :)
Geçen hafta Zeytinburnunda aldığım eski - döküntü daire için bugün vergi dairesinden aradılar. Ama işlerinde uzmanlaşmışlar ; önce hoş beş , hayırlı olsun falan derken sohbet şeklinde kaça aldığımı, satıcıların katakülle yapıp yapmadığını , emlakçı vasıtasıyla alındıysa fatura kesilip kesilmediğini soruyorlar. Önce inanmadım, telefonu kapattım. Sonra yine aradılar ve kimlik teyidiyle başlayarak konuştuk.
Maliye bakanlığı gerçekten sıkı takibe almış görünüyor. Lakin cezai yaptırımı var mı, kime nasıl ne yapılacağını bilmiyorum. Sadece korku salmak için mi, yoksa şahane bir ceza- gelir kapısı bulunduğu için mi sıkı takip göreceğiz.
Ziraat bankası, maaş müşterisi isen 250k veriyor 0.99 ilk evse, fazlasını vermiyor geçen hafta sordum.
Oradan maaş alan bi yakınımın üzerine alacaktım, 250k için değmez dedik nakit bastık geçtik.
Yarınki kampanya ciddi bişey olursa daha yüksek meblağ, başka bi yer için çekebiliriz ben de takipteyim.
Esas konut almak isteyenler yatırım amaçlı alıp enflasyonist ortamda köşeye gayrimenkul atmak isteyen kesim. Emlak piyasasını canlandırmak için genele açık bir faiz indirimli konut kredisi verilmesi lazım.
takip ettiğim bir ilan vardı 3,100,000 de 3,500,000 e cıkarmış fiyatı kampanya açıklanmadan...
Türkiye’de de yabancıya konut satışı kısıtlanmalı
Kanada’nın, fiyatları aşırı artırdığı gerekçesiyle yabancıya konut satışını yasaklaması, tartışmayı Türkiye’nin de gündemine getirdi
https://www.ekonomim.com/sektorler/e...-haberi-678790
Ev satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya çıktı
Sosyal konut projesinin ardından bugün açıklanacak Orta Gelirliye Konut Kampanyası piyasayı kilitledi. Ev satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya çıktı.
https://www.ekonomim.com/sektorler/e...ten-04-01-2023
nebati:Vatandaş yeni uygulamayla 1 milyon TL konut kredisi çektiğinde aylık taksit ilk yıl 4.410 TL olacak.
İkinci yıl 5.400 TL, üçüncü yıl 6.480 TL olacak. Üç yıl Hazine desteği var...
verdikleri örneğe bak 1 milyon üzerinden...
suryapı altan elmas: insanlar çok rahat biraz peşinatla 5 milyon kredi kullanarak ümraniye gibi bölgelerde 6-7 milyona ev alabilir...
kendi bakış açısıyla siyasal islamcıların halkı gördüğü pencere...
evi olanlar kredi alabilecek mi ondan bahsedin. Bana yaramayan kampanyayı ben ne yapayım. Kampanya olacaksa toplumun her kesimi kredi çeksin alsın evini :)
2'den fazla evi olanlara ek vergi gelmediği müddetçe garibanlar konut sahibi olamaz.
Konutu bir yatırım aracı olmaktan çıkarmaları gerekiyor.
Efendim , zaten bu kampanya adrese teslim bir proje !! Kendi adamlarına seçim öncesi hediyenin kılıfına uydurulmuş hali.
Bahse konu kredi resmen bedava.... Ama liste dışı adamlara gitmesin diye komisyon falan kuruluyor. Yani mülakat gibi.
Seçimi kaybederek gideceklerini anladıklarından sömürülmeyen hiç bir kuruş bırakmayacaklar sanırım. Altılı masaya kızıyorlar falan ama ben olsam iktidar olmayı bu şartlarda hayatta istemem. Çünkü ; bu millet Vahdettinin kaçarken hazineyi götürdüğüne inanmadıktan sonra şimdi yeni gelenlerin - hazine tamtakır kuru bakır, üstüne de şu kadar borç var- dediklerinde - bana ne , ben her şeyi talep ederim- diyecek kapasitede.
2 yıl önce aldıgımız evi bazı proplemlerden dolayı satmayı düşünüyorruz. O şüreçte ev fiyatı 5 kat arttı. Gayrimenkul değer artış vergisi varmış 5 yıl önce satış yapılınca . Hesap kurdunda hesaplama aracında hesapladım 2 yıllık eve ödenen faizler, masraflar ve enflasyon degerlemesi düşünce evin şuanki piyasa değerinin yaklaşık % 15 kadar vergi çıkıyor.
Oturduğumuz ev, herhangi bir yatırım felan değil. İnsanın kendi evinde huzurla oturamayacagı durumlar ortaya çıkınca mecbur kalıyor.
Evi düşük göstersem diyecegim , fakat exper zorunlu tutuldu biliyorum. Bu konuda yol gösterici yazacak biri varmıdır.
Sarı sitedeki ellerini ovuşturan ilan sahipleri bugün avucunu yaladı. Bu kampanya 2. el konut fiyatlarını düşürür.
Konut kredisi hesaplama yaz .
Google amcaya sor.
https://www.hangikredi.com/kredi/hes...=interest_rate
[QUOTE=dva glaza;6251898.
Yapıların 2023'ten sonra bu şartlara uygun inşa edilmesiyle Türkiye'nin enerji ithalatı faturasında yıllık 10 milyar lira düşüş sağlanması, 2025'ten itibaren ise yıllık düşüşün 15 milyar liraya ulaşması hedefleniyor.
Kaynak : Anadolu Ajansı[/QUOTE]
Bakalım 15 milyar lira 2025te kaç bin dolar olacak[emoji23]
Çomarolu ajansının yapacağı haber bu kadar olur.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Yerli satista su anda eksper zorunluluhu yok.yabanciya satis ve alista var. O haber programa alinmis kanunlasmasi gerekiyor secime kadarda cikmaz.
Satista dikkat etmeniz lazim.gercek satisla tapu satis banka farki cok onemli buna cok dikkat edin
.aliye siki takip ediyor.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahminim komşu huzursuzluğu nedeniyle satma kararı aldınız. Bence ; satmak yerine kiraya verin. Kendiniz de alacağınız kira kadar başka bir daireye taşının. Böyle 3 yıl idare ederek 5 yıl dolunca piyasa bozulmamışsa satarsınız. Vergi derdi de olmaz. Ancak , kiraya verirken kiracıdan noter tasdikli tahliye taahhüdü alınız. Daha yeni ( 5 ay önce ) davalık olduğum kiracıdan el yazıyla doldurulan taahhüdü icra dairesi ( itiraz üzerine ) reddetti. Şimdi sulh hukukta tahliye davası başladı. İcra müdürü '' eğer noterden olsaydı taahhüt itiraz hakkı yoktu '' dedi.
Benim gibi evi olmayan insanlar 15 yil vade ve aylik %0.69 faizle ev sahibi olabilecek. Kanun hakkinda bir link vereyim isteyenler okusun. https://www.instagram.com/p/Cm_TJTQLM5W/...
Evi 5 seneden once satamiyoruz bir de evin sifir olmasi sarti var. Ben Izmirde istedigim yerlerde sifir dairelere baktim 2 milyon TL nin altina 3+1 yok gibi. Su linkten ayda ne kadar odemem gerektigine baktim.
https://www.hangikredi.com/kredi/hes..._CeV-438fp5BS4
2 milyon TL bankadan konut kredisi ceksem aylik odemesi 20 bin TL ediyor. Elbette bu cok yuksek bir rakam oyle herkesin verebilecegi bir meblag degil. Ama enflasyon o kadar yuksekki odeyecegimiz faiz bunun yaninda cok komik derecede dusuk kaliyor. Birde kiralar Izmirde anormal yuksek ve hala yukseliyor bilemedim siz ne dersiniz?
https://i.ibb.co/xHfhX96/Capture.png
% 0,69’dan başlayan oranlarla deniliyor.
Demek ki her krediyi 0,69 olarak düşünmemek gerekiyor. Üstü oran da olacak.
Tahminime göre vade ve/veya tutara göre faiz oranı değişecek.