1520..1525 arası bekleriz sabah sabah
Printable View
1520..1525 arası bekleriz sabah sabah
Günaydın,
Herhalde MB içinde faiz düşüşüne karşı olan küçük muhalefet kişileri idi bunlar. Ve ayrıca dışarıya haber sızdıran kişiler.
Eeeee gittiklerine göre artık rahat rahat faiz düşürürler . zevk ala ala .. ülke bir adım daha uçurumun kenarına yaklaşır.
cahiller ordusu bir yönetim ve bir ülke burası.. kimse kızmasın ..
Kontrollümü kontrolsüzmü bilmem ama artık döviz kuruyla ilgilenilmediğini düşünüyorum, artık burdan döner şurdan döner dönemi geçti, gidişat belli faizler daha çok inecek dolar niye düşsün. F5121 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faiz indirerek piyasa faizlerini yükseltebilen zihniyeti kutlamak lazım... Geçmiş olsun ülkeme. Yazık.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Berattan beridir bunların döviz ile işi bitti..
Duruşları hep o yönde idi..
Gündeme gelmese altı dolu olmayan açıklamaları bile yapmazlar
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
faiz indirimi gelmez. enflasyon yükseliyor. es geçerler.
9.13 bu yıl içinde beklediğim bir seviyeydi. daha fazla uzaklaşacağını düşünmüyorum.
cuma günü çıkan söylentide beklenti gerçekleşti. yolumuza devam ederiz.
x30 aşağı, xLEŞ yukarı benim de tahminim olsun. Pek pozum yok diorum ya artık risk kafamızın her an içinde...
Bu kısa vade.
Orta vade x30 sağlam ralli beklerim.
Uzunda ise yurtdışı ile beraber çökeriz 2022 ortası sonrası.
bir tik daha zorlarlarsa kuru, borsaya da gelecek bir miktar satisla 1.4 usd seviyesi otomatik olarak gorulecek.
Mayıs ayında atadıkları semih tümen 4.5 ay sonra görevden alınıyor.
Jöleli tweet atıyor faiz lobisiyle mücadele ediyoruz diyor.
Ülke çiftlik olmus nasıl olsa yiyen çomar çok.
Hatta okdr çok ki burası viop siyaset yapmayın diyen süper zeka çomarlar bile var.
vıob eksi açar endexi bilmem ama kapanış kesin artı olur diye beklıom işallah...:)
Cds i evlere giren hırsızların çokluguna göre yorumlayıp bizim cds daha düşük olmalı diyen. Faiz düşürdük diye dolar artmıyor yanlıs biliyorsunuz diyen bir mb var. Ve onu faiz sebep enflasyon sonuc diye dünyada tek olan bir reisi var.
Yazık bu ülkeye. İett 4 yıl calıs gel cumhurbaskanı ol . ancak bukdr.
Bunlar planlanmış şeyler, 2 gün önceden bu günün hazırlığını yapıyorlardı. Düşürüp tekrardan alacaklarmi gorecez.
https://i.ibb.co/bBj9XmF/Screenshot-...er-android.png
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
foreks sabah seans açılışı anketinden çıkan beklenti : ortalama 6 puan düşüşle açılacağı yönünde.
Beklediğimden kötü açtı, günü artı kapama ihtimali arttı bu açılışla...yeter ki yurt dışı bozmasın.
X30 ralli beklentim bende de var..
Ama hala olası değerlerden emin adımlarla uzaklaşamadıkM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
reis siyasi intihar dönemine girdi...artık bundan sonra ne yaparsa yapsın derelerden petrol bile fışkırsa düzelmez ülke.guven kalmadı.tek yol erken seçim ...yine iş bohçalıya kaldı emanuke:)
Ben de onu dedim zaten..%1 altı %0,5-0,8 arası gibi rakamlar artık borsa için etkisiz. Açılışın hemen öncesi %0,6 lardan %1,1 lere gelmesi de vob cuların taktiği olabilir. Bu sayede iyi eksi açtırdılar..Sabah ki %0,5 civarı artılara inse, bu bile alım için kullanılır. Yeter ki yukarı gitmeye niyeti olsun.
dolar 3 tl >>> %1 değişim 3 kuruş
dolar 9 tl >>> %1 değişim 9 kuruş
zıplayarak gidiyor algısına yol açıyor..
bist100 artı bile açabilir yada 1 puan düşüşle ..
ana neden faiz kararına hazırlık ama mr. Tümen'in görevden alınma nedeni olarak 128 milyar doların araştırılması ile ilgili bir durum varsa bu elbette ülkeye kimin kötülük yaptığını gösteriyor.. hem hesapsızca harcıyorsun hem de araştırılmasını istemiyorsun.. gerçi hiç bir şeyin araştırılmasını istemiyorlar, sayıştay bir çok konuda artık inceleme yapamıyor..ülke birisinin çiftliği gibi yönetiliyor..
Ekim 200 yapsa kasımda 300 yapsa aralikta aralıkta 400 yapsa politika faizi hop tek hanelere gelir. Reisgillerin uzmanlık alanı ekonomi ve Avrupa zaten.
bir önceki hızlı döngüyle indirmek isteyecekler.. yine böyle olmuştu iki üç toplantıda 700-800 baz puan inmişti mr Uysal döneminde..
aslında başlamışken neden sıfır yapmıyorlar o da enteresan :kahkah: hadi sıfır yapın görelim..bence çok kolay..hahahaha..
yalnız bir sonraki artış muhtemelen %25-30 bandıyla başlayacak..
dolar bazlıda yeni dip yaptıkmı göremiyorum ben...
Sermaye kontrolleri, belirli bir bölgeden, örneğin bir ülkeden sermaye girişini ve çıkışını kontrol etmeye yönelik yasal veya düzenleyici önlemler olarak biliniyor. Böylelikle yurtiçi ekonomiye giren ve çıkan yabancı sermaye akışını sınırlamış oluyor.
Bu önlemler genellikle, bir para biriminin döviz kurunu kontrol etmek adına veya sermaye kaçışını önlemek için alınıyor.
Bu kontroller vergileri, tarifeleri, mevzuatı, hacim kısıtlamalarını ve piyasaya dayalı kuvvetleri içeriyor. Sermaye kontrolleri, hisse senetlerini, tahvilleri, bonoları ve yabancı para cinsinden yapılan ticareti etkileyebiliyor.
Bir hükümet sermaye kontrolü ile yatırımcıların yabancı para cinsinden varlık edinmelerine engel getirilebileceği gibi yabancıların da yerel varlıkları almasının önüne geçilebilir.